Witam! Jestem tu pierwszy raz i odrazu z problemem....
Licze na wasza pomoc....
Popękała mi skóra między wargam sromowymi a odbytem....zaleczyłam to tribiotykim i bylo oki. jednak podczas stosunku z moim mężem skóra na nowo popękała, bardzo mnie piekło i bolało. mojemu facetowi na członku ( na samym czubku) od tego powychodzily czerwone krostki ktore go piekly i swedzialy...wiecie moze co to moze byc? Zaznaczam ze moj maz ani ja nie mamy innych partnerow seskualnych. Licze na odpowiedz i pozdrawiam.
pękająca skóra
Moderator: modTeam
-
- Początkujący
- Początkujący
marchewka31 pisze:do lekarza juz jestem zapisana...ale dopiero na przyszly tydzien.....skad mi sie to wzielo? ja nie mam innych partnerow? A moze maz mnie zarazil? Ufam mu ,jestesmy razem 12 lat ale nigdy nic nie wiadomo czy to jest mozliwe?
Nic się nie martw
Najczęściej grzybica atakuje po kuracji antybiotykowej nawet jeśli ja miałaś 6 miesięcy temu albo po prostu masz osłabiony organizm
Ja tez mam z tym problemy po antybiotykach radżę iść do ginekologa a męża wysłać do dermatologa i na razie wstrzymać się od
-
- Początkujący
- Bywalec
Slonkopiotrusia pisze:a tak swoja droga to po 12 latach malzenstwa nie wiesz co to jest, jak sie objawia itd grzybica?? no ladnie... gdzie ty sie wychowalas i wyksztalcilas??
Bo każda mężatka z 12-letnim stażem powinna co najmniej 5 razy grzybicę przechodzić, mądralo?
Mają rację. Maść Clotrimasolum - da ci ukojenie. I Tantum Rosa do rozcieńczania w wodzie i podmywania. Do czasu wizyty powinnaś wytrzymać, ale ja na Twoim miejscu poleciałabym na ostry dyżur, to już by leczenie zaczęli, a najwyżej potem lekarz zweryfikuje.
Grzybicy na ostrym dyżurze nigdy nie bagatelizują, bo to zaraźliwe, więc ja bym nie czekała, choćby dla higieny psychicznej - zawsze to człowiek spokojniejszy, jak już coś bierze.
Grzybicy na ostrym dyżurze nigdy nie bagatelizują, bo to zaraźliwe, więc ja bym nie czekała, choćby dla higieny psychicznej - zawsze to człowiek spokojniejszy, jak już coś bierze.
Slonkopiotrusia pisze:a tak swoja droga to po 12 latach malzenstwa nie wiesz co to jest, jak sie objawia itd grzybica?? no ladnie... gdzie ty sie wychowalas i wyksztalcilas??
hehe wiesz ,nie wszyscy uczestniczą w Małżeńskich Kursach Dermatologicznych Towarzystwa Mykologicznego ,więc daruj sobie panno mądralo. Boże ,ledwo toto skończyło gimnazjum a wszystkie rozumy pozjadało

mrt pisze:ale ja na Twoim miejscu poleciałabym na ostry dyżur
odradzam. przez tydzień grzybica nikogo nie zabije,a od seksu mozna sie powstrzymac.
e jak na moje to na ostrym( jak to w Polsce) dadzą jej jakąś aspirynke i skierowanie do specjalisty, bo tak kończą się wizyty w szpitalu- najlepiej w prywatnym gabinecie
więc albo liczyć na szczęście, że akurat nic nie wypadnie lekarzowi i zjawi się w gabinecie, w ciągu godziny raz w tygodniu kiedy przyjmuje, albo prywatnie!
więc albo liczyć na szczęście, że akurat nic nie wypadnie lekarzowi i zjawi się w gabinecie, w ciągu godziny raz w tygodniu kiedy przyjmuje, albo prywatnie!