jak się modnie ubrać

Dział poświęcony wszelkim tematom i zagadnieniom związanym ze zdrowiem bądź też z szeroko rozumianą urodą.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 17 paź 2006, 07:39

2 od dolu mi sie nie podobaja i ta rozowa kiecka.
A poza tym fajne :D
Awatar użytkownika
unlucky_sink
Maniak
Maniak
Postautor: unlucky_sink » 17 paź 2006, 07:57

chyba ze takie coś :D
Załączniki
web84.jpg
miyoweb.jpg
web83.jpg
"Mężczyzna kolo 30 czy 40 nie wiąże się z mlodszą kobietą dla jej jędrnego ciala i przeklutego języka. To czysta propaganda. Wiąże się z nią, by móc stać się tym,kto spieprzy jej życie." T. Parsons
Awatar użytkownika
eng
Weteran
Weteran
Postautor: eng » 17 paź 2006, 08:54

Niestety problem polega na tym że tego typu moda jest robiona na panny wyjątkowo chude i u 'normalnej' to już tak nie wygląda ... wręcz często szkodzi ;)
Znając średnią forum proponuję poszukać w modzie dla 'puszystych' :P
<hahaha> <hahaha> <hahaha>
bleeeeeeeeeeeee
Awatar użytkownika
unlucky_sink
Maniak
Maniak
Postautor: unlucky_sink » 17 paź 2006, 08:59

eng pisze:Znając średnią forum proponuję poszukać w modzie dla 'puszystych'
albo przejsc na dietę ;)
"Mężczyzna kolo 30 czy 40 nie wiąże się z mlodszą kobietą dla jej jędrnego ciala i przeklutego języka. To czysta propaganda. Wiąże się z nią, by móc stać się tym,kto spieprzy jej życie." T. Parsons
Awatar użytkownika
sophie
Weteran
Weteran
Postautor: sophie » 17 paź 2006, 09:03

eng pisze:na panny
A temat o ciuchach męskich... I stylu <hahaha>
Awatar użytkownika
unlucky_sink
Maniak
Maniak
Postautor: unlucky_sink » 17 paź 2006, 09:07

sophie pisze:A temat o ciuchach męskich... I stylu
Awatar użytkownika
eng
Weteran
Weteran
Postautor: eng » 17 paź 2006, 09:09

sophie pisze:A temat o ciuchach męskich... I stylu

Unlucky dała foty dziewczyn...

Z facetami nie ma problemu, jakby się nie ubrał i tak ma to w nosie, ma być mu wygodnie ... a pięknisie i modnisie to margines ...
bleeeeeeeeeeeee
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 17 paź 2006, 10:59

eng pisze:jakby się nie ubrał i tak ma to w nosie,

nie chciala bym byc z facetem który ma w nosie to jak wyglada, bo jeszcze by mi na jakims wyjściu obciachu narobił.
Awatar użytkownika
eng
Weteran
Weteran
Postautor: eng » 17 paź 2006, 11:07

No to mały wybór ci zostaje - geje i bi :)
bleeeeeeeeeeeee
Awatar użytkownika
natasza
Weteran
Weteran
Postautor: natasza » 17 paź 2006, 11:14

No to mały wybór ci zostaje - geje i bi

Ty poważnie? <zmieszany>
"Można być w kropli wody światów odkrywcą. Mozna wędrując dookoła świata przeoczyć wszystko."
Awatar użytkownika
eng
Weteran
Weteran
Postautor: eng » 17 paź 2006, 11:27

A widziałaś kiedyś normalnego faceta w gabinecie kosmetycznym robiącego sobie manicure ?? <hahaha>
bleeeeeeeeeeeee
Awatar użytkownika
natasza
Weteran
Weteran
Postautor: natasza » 17 paź 2006, 11:41

eng pisze:A widziałaś kiedyś normalnego faceta w gabinecie kosmetycznym robiącego sobie manicure ?? <hahaha>

Co ma piernik do wiatraka.
Ludzie są różni, jedni lubią być zadbani drudzy mają to daleko w tyle.
I tacy i tacy mogą mieć coś w sobie.
Ale powiedzieć , że zadbani faceci to geje badź bi jest przesadą.
"Można być w kropli wody światów odkrywcą. Mozna wędrując dookoła świata przeoczyć wszystko."
Awatar użytkownika
sophie
Weteran
Weteran
Postautor: sophie » 17 paź 2006, 11:42

A co ma ubior do manicuru?! Mowa o tym, co facet na siebie zaklada... :>

Swoja droga, niezadbane dlonie u facetow (np. obgryzione skorki itd) nie wygladaja dobrze :P
Awatar użytkownika
eng
Weteran
Weteran
Postautor: eng » 17 paź 2006, 11:57

natasza pisze:Co ma piernik do wiatraka.

Oj, wy tak wszystko na poważnie ... ;)
Ubiór do manicure ma wbrew pozorom sporo ... podejście.

A znasz jakiegoś zadbanego, ubranego dobrze i modnie faceta hetero ? ( zakładając że ma tak sam z siebie a nie żona go wyszykowała ;) )
bleeeeeeeeeeeee
Awatar użytkownika
natasza
Weteran
Weteran
Postautor: natasza » 17 paź 2006, 11:59

eng pisze:A znasz jakiegoś zadbanego, ubranego dobrze i modnie faceta hetero ? ( zakładając że ma tak sam z siebie a nie żona go wyszykowała )

Znam <pejcz>
Awatar użytkownika
sophie
Weteran
Weteran
Postautor: sophie » 17 paź 2006, 12:11

natasza pisze:
eng pisze:A znasz jakiegoś zadbanego, ubranego dobrze i modnie faceta hetero ? ( zakładając że ma tak sam z siebie a nie żona go wyszykowała )

Znam <pejcz>
Ja tez. I bynajmniej nie jednego...
Kazdy sam z siebie. Maja styl i klase. I tyle :]
Awatar użytkownika
eng
Weteran
Weteran
Postautor: eng » 17 paź 2006, 12:17

OK, a ja i tak pozostanę przy swoim zdaniu :)
bleeeeeeeeeeeee
Awatar użytkownika
Soul
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Soul » 19 paź 2006, 19:08

To jak sie umyje i dobrze ubiore to juz jestem homo albo bi? Kurcze od czasu do czasu mi sie to zdarzy... musze powiedziec mojej lubej ze jestem gejem <pijak>

P.S. Wygoda i ladny ubiór sie wykluczaja ?
Sztuką jest nie szukając nigdy siebie,
wciąż na nowo się odnajdywać.
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 19 paź 2006, 19:38

eng pisze:No to mały wybór ci zostaje - geje i bi :)

znawielu facetów hetero dla których wazne jest to co nosza. nie jest to obsesja, ale zwykła dbałosc o wyglad, nie trzeba stac godzinami przed lustrem i sie ciagle przebierac by wygladac.
eng pisze:A znasz jakiegoś zadbanego, ubranego dobrze i modnie faceta hetero ? ( zakładając że ma tak sam z siebie a nie żona go wyszykowała ;)

znam kilku, nie wiem czy modnie do konca, bo ja sie srednio na modzie znam, ale na pewno bardzo mi odpowiada to jak wygladaja i te ciuchy pasuja do siebie, do nich i do oklicznosci
Soul pisze:P.S. Wygoda i ladny ubiór sie wykluczaja ?

jasne, ze sie nie wykluczaja
Awatar użytkownika
master_
Początkujący
Początkujący
Postautor: master_ » 28 paź 2006, 15:32

To zalezy w jakim stylu sie lubisz ubiac i jaki styl preferujesz. Ogolnie kazdy z nas ma styl w jakim dobrze sie czuje, wiec sadze ze nie powinienes swirowac i zakupic sobie ubrania w ktorych najlepiej sie czujesz bo to jest najwzniejsze. Pozdro <browar>
Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota, chociaż co do pierwszego nie mam pewności
Grace

Postautor: Grace » 02 lis 2006, 15:55

Chyba temat troche zszedł z głównego toru. Na np. kupiuję jeansy z Vertusa, bo prosty, krój i mogę kupić bez mierzenia, bo mam tam stały rozmiar. Bluzki kupuję zazwyczaj w Theraphy, albo w mniejszych sklepach jak Butik, lub gdzie jest duży wybó - PTAK. Lubie proste rzeczy, bez cekinkow, strzepien, koralikow - a coraz trudniej takie znalezc nawadays:/
Awatar użytkownika
TFA
Weteran
Weteran
Postautor: TFA » 02 lis 2006, 15:57

natasza pisze:eng napisał/a:
A widziałaś kiedyś normalnego faceta w gabinecie kosmetycznym robiącego sobie manicure ?? <hahaha>

Co ma piernik do wiatraka.

Jest granica miedzy dbaniem o siebie a przesadą. idac tym tokiem myslenia to nogi tez powinnismy golic, bo to bardziej zadbane, albo sie pudrowac, bo mielibysmy ladniejsze buzki. Bo bycie zaniedbanym i chodzenie przez faceta na manicure, maseczki itd. to dwie skrajnosci, jedno i drugie odpada.
Ręce me do szabli stworzone, nie do kielni.
Grace

Postautor: Grace » 02 lis 2006, 16:02

TFA pisze:Bo bycie zaniedbanym a chodzenie przez faceta na manicure, maseczki itd. to dwie skrajnosci, jedno i drugie odpada.

dokładnie, bedę mowic na przykladzie mojego faceta, bo z nim najczesciej przebywam. Nie robi sobie maseczek, do kosmetyczki nie chodzi , a jakos cholernie zadbany jest, i to nie tylko moja opinia. Swoja droga ja tez do kosmetyczki nie chodze, a nie wyglądam jak lump :)
Awatar użytkownika
TFA
Weteran
Weteran
Postautor: TFA » 02 lis 2006, 16:09

Chyba ze ktos ma naprawde problemy z cera itd. wtedy powinien chodzic na jakies oczyszczania, ale predzej do dermatologa, nie kosmetyczki itd. czy to facet czy kobieta. Ja nigdy nie mialem problemow z cera, wiec nie chodze dla picu do zadnej kosmetyczki, tak jak niektorzy faceci to robia, zeby byc trendi, a co w ogóle nie jest im potrzebne. Manicure ? to samo, mam w domu pilnik, nozyczki itd. i wiem jak sie tym poslugiwac.

Gosia... pisze:Swoja droga ja tez do kosmetyczki nie chodze, a nie wyglądam jak lump

Jesli dobrze kojarze fotki to bynajmniej nie jest Ci potrzebna :)
Ręce me do szabli stworzone, nie do kielni.
megane
Maniak
Maniak
Postautor: megane » 04 lis 2006, 15:04

Ja znam... nawet całkiem dobrze... Jestem z nim od 5 lat. nie mam czasu, żeby z nim na zakupy chodzić, zresztą on sam tez nie ma za wiele, a jakoś zawsze Wygląda.
Sam wie, że do sandałów nie nosi się skarpetek lol.

O rany, znowu ten temat. Jak facet ma potrzebe iść do kosmetyczki to niech idzie. Niech robi co chce, ale niech ma zadbane dłonie i ładną cerę (ładną - zadbaną, a nie dziury jak po ospie ze zwykłego niechlujstwa i niemycia). Mnie to obojętne. Nie mnie to oceniać.
Awatar użytkownika
unlucky_sink
Maniak
Maniak
Postautor: unlucky_sink » 04 lis 2006, 15:54

mój ojciec :D
Awatar użytkownika
larena
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: larena » 04 lis 2006, 17:37

A znasz jakiegoś zadbanego, ubranego dobrze i modnie faceta hetero ? ( zakładając że ma tak sam z siebie a nie żona go wyszykowała )

ja znam nawet kilku takich hmm.. w wiekszosci to sportowcy
Gosia... pisze:Lubie proste rzeczy, bez cekinkow, strzepien, koralikow - a coraz trudniej takie znalezc nawadays:/

ja tak samo bo w prostoci jest urok, a teraz wszystkie bluzki musza miec jakies napisy albo glupie wyszywki :/
zreszta nie lubie wygladac jak wiekszosc, mam swoj styl i jego sie trzymam, za moda oczywiscie tez troszke podazam bo nie mozna stac w miejscu ale zawsze jakos pozostawiam cos ze swojego wyrobionego stylu. nie rzucam sie w oczy na ulicy ale na pewno sie odrozniam i nie jestem jednym z wielu "klonow"
reaguję na magiczne dźwięki i trzaski z winylowej płyty. Bob Marley śpiewa pieśń, Niesie treść pełną miłości,
Która wypełnia cale pomieszczenie. Nie zauważam wrogich spojrzeń, Nie słyszę złych słów - Rozmyta.

http://rycerze.wp.pl/?ac=vid&vid=176166738
Awatar użytkownika
unlucky_sink
Maniak
Maniak
Postautor: unlucky_sink » 04 lis 2006, 17:48

larena pisze:a teraz wszystkie bluzki musza miec jakies napisy albo glupie wyszywki
to do zlych sklepow wchodzisz.
larena pisze:za moda oczywiscie tez troszke podazam bo nie mozna stac w miejscu
a ja wlasnie nie podazam... Trudno jest mi znaleźć cos co by mi sie podobalo, wiec zaczelam sama projektowac :)
megane
Maniak
Maniak
Postautor: megane » 04 lis 2006, 18:31

Ja też jakoś znajduję takie bez cekinów, wyszywanek, złotych nadruków,perełek, diamencików, plastikowych ćwieków i srebrnej nitki ;>. Chociaz czasem to faktycznie nie lada wyzwanie, cieszę się że czasem mogę zrobić jakieś zakupy za granicą...
Za modą absolutnie nie podążam, nie będę się ubierała w coś tylko dlatego, że 'takie są trendy'. Musi mi się to jeszcze podobać, jeśli tak to jest w porządku.

Ciuchy zestawiam po swojemu, jeśli się czymś inspiruje to japońską tzw streetfashion <3.
Grace

Postautor: Grace » 04 lis 2006, 23:31

megane pisze:Ja też jakoś znajduję takie bez cekinów, wyszywanek, złotych nadruków,perełek, diamencików, plastikowych ćwieków i srebrnej nitki ;>. Chociaz czasem to faktycznie nie lada wyzwanie,

ja też na szczescie znajuduje takowe, inaczej bym chyba nago chodziła :) Genralnie jesli chodzi o zakupy, to wybieram się teraz, z braku czasu, rzadko, ale kupuje wiecej na dluzszy czas, i zawsze z moim facetem, bo wiem, ze takie ciuchy, ktore z nim kupie beda podobaly mi sie dluuugo, a nie tydzien i w kat. Swoisty paradosk, wyprobujcie dziewczyny:)
megane pisze:Za modą absolutnie nie podążam, nie będę się ubierała w coś tylko dlatego, że 'takie są trendy'. Musi mi się to jeszcze podobać, jeśli tak to jest w porządku.

Mi genralnie to, co modne, to sie zwykle nie podoba, albo podoba jka przeminie, i polocze je inaczej niz pol miasta. ak bylo np z kolorem turkusowym, bo braz mi przypadl do gustu bardzo, ale nie mam pojecia czy to nadal jest <<modne>>. Widzialam jednak, ze teraz sa dobre buty na grubym obcasie, z okraglym czubkiem i kokradka :/ dziwne to to

Wróć do „Zdrowie i uroda”