Nie, tu chodzi o pasozyty.
Tia, pod skórą chodzą mi setki tysięcy robali lubiących miód i mąkę jeść w wannie na tyle, że jak się owymi produktami nie wysmaruje podczas kąpieli to w nocy ze mnie wyjdą, wezmą słoik miodu i kilogram mąki, napuszczą sobię ciepłej wody i będą miały wyzerke?
Miltonia pisze:Jest to ostatnio popularne "leczenie" dla dzieci autystycznych.
Popularne było kiedyś wrzucanie chorych dzieci do rozgrzanego pieca. Jak się takie dziecko spaliło, to znaczyło , że raczej bylo nieuleczalnie chore. W tych też kiedysiejszych czasach kąpiele uważano za niebezpieczne dla zdrowia.
Dla rodziców nieuleczalnie chorych dzieci takie "leczenie" odpowiada bo jest nowe, efektowne, tajemnicze - jednak nieskuteczne. Ale ta nowosc, efektownosc i tajemniczosc wydaje się dla nich ostatnią deską ratunku, bo przeciez tego wszystkiego nie ma w nieskutecznej medycynie konwencjonalnej.
Miltonia pisze:Jest taka zielarka pod Lublinem, do ktorej ciagna tlumy.
A ta zielarka zdradza, z czego skladają się te jej ziółka? Bo jeśli nie to trzeba być niespelna rozumu, zeby zaprowadzic tam swoje chore dziecko.
Tłumy walą też na koncerty mandaryny, tłumy słuchają radia maryja i tłumy walą do urn by głosowac na PiS.
Ktoś rozpuścił plotkę, że ta zielarka "uleczyla" jakies dziecko. Tlumy podchwycily plotke i rozpuscily dalej. Jednak cale te uleczenie ograniczylo sie do tego, ze ze skory wychodzily rzekome pasozyty - a choroba tak jak byla tak i jest. Takie tam fajerwerkowe placebo na kilka dni

Ja w to nie wierze, ale mam zamiar sie wybrac i zobaczyc na wlasne oczy.
Uwierz, w tym nie ma zadnej magi i to wszystko mozna naprawde logicznie wytlumaczyc.
Miltonia pisze:Wagry tez to nie moga byc, bo podobno to wychodzi nawet z dzieci 2-3 letnich, a one nawet nie maja takich duzych porow.
Ok. Nie mogą to być wągry. Ale może to być pasożyt srający toksynami, ktorych to toksyn najwiecej jest w slabych organizmach dzieci 2-3 letnich? Czy to się aby na pewno ze sobą nie kłóci? Jak takie dziecko niby może wyjsc bez szwanku majac w sobie setki robali i wiele miligramow wytwarzanych przez nie toksyn?