SZOK

Dział poświęcony wszelkim tematom i zagadnieniom związanym ze zdrowiem bądź też z szeroko rozumianą urodą.

Moderator: modTeam

ociosanek
Początkujący
Początkujący
SZOK

Postautor: ociosanek » 01 sie 2006, 22:05

WeszłEm na forum pediatryczne i przeczytałam że co niektórzy kąpią się w
ziołach lub gotowanych płatkach owsianych potem smarują się miodem i mąką a
po spłukaniu takiego ,,ciasta,, COŚ wychodzi ze skóry i ściąga się to poprzez
golenie lub szmatką frote ...to coś ma ostry koniuszek wyczówalny pod
palcami , długość 1-2 mm, po wyciągnięciu jest rozciągliwe jak ,,żelka,,.
Zielarze ponoć twierdzą że to pasożyty ...
co to jest ??????? bardzo mnie to zaciekawiło i nigdy o tym nie słyszałam
złotooka kotka
Weteran
Weteran
Postautor: złotooka kotka » 01 sie 2006, 22:12

Pierwsze slysze. :/
Podaj linka do tamtej dyskusji, bo z tego co piszesz trudno sie zorientowac o co chodzi.
off// w razie potrzeby kontaktu pisac na zlotooka_kotka@o2.pl
Awatar użytkownika
TFA
Weteran
Weteran
Postautor: TFA » 01 sie 2006, 22:13

Tez gdzies o tym czytalem ale adresu nie pamietam, troche w szoku bylem. P.s. wszedlem nie weszlem :]
Ręce me do szabli stworzone, nie do kielni.
ociosanek
Początkujący
Początkujący
Postautor: ociosanek » 01 sie 2006, 22:15

Awatar użytkownika
Anula
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Anula » 01 sie 2006, 23:47

<hahaha> Proponuję połączyć z tematem "Dziwne zadrapania" <hahaha>

ociosanek to mama nie uczyła, że to nieładnie podawać czyjąś wypowiedź za swoją? A jak już to robisz, to mogłeś przynajmniej wszystkie żeńskie odmiany pozamieniać na męskie i zrobić to POPRAWNIE.
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 01 sie 2006, 23:48

Pasozyty? A nie przypadkiem zawartosc gruczolow lojowych? <palant>
soul of a woman was created below
Awatar użytkownika
sophie
Weteran
Weteran
Postautor: sophie » 01 sie 2006, 23:55

Charlie, tez uwazam, ze to to co mowisz.
Ale ludzie lubia sobie wymyslac teorie :D
Awatar użytkownika
runeko
Weteran
Weteran
Postautor: runeko » 02 sie 2006, 00:01

Sir Charles pisze:Pasozyty? A nie przypadkiem zawartosc gruczolow lojowych?

Wlasnie. To wychodzi loj i wagry. To tak jak ktos mi kiedys "madrze" powiedzial, ze kazda z tych wystajacych kropeczek na truskawce to robaczki <hahaha>
Ainsi sera, groigne qui groigne.
Grumble all you like, this is how it is going to be.
Awatar użytkownika
Misia86
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Misia86 » 02 sie 2006, 10:35

To na pewno wagry aczolwiek nigdy o takiej metodzie nieslyszalam.. musi to okropnie wygladac .. o fuj :/
Awatar użytkownika
Miltonia
Weteran
Weteran
Postautor: Miltonia » 02 sie 2006, 13:10

Nie, tu chodzi o pasozyty. Jest to ostatnio popularne "leczenie" dla dzieci autystycznych. Jest taka zielarka pod Lublinem, do ktorej ciagna tlumy. Podobno to wychodzi tylko dzieciom, choc te pasozyty zyja w kazdym czlowieku, tylko niektorzy sa na to odorni.
Ja w to nie wierze, ale mam zamiar sie wybrac i zobaczyc na wlasne oczy. Wiele osob juz mi o tym mowilo, rozmawialam z rodzicami dzieci, ktorzy widzieli to na wlasne oczy.
Nie wiem, co o tym myslec i o co w tym chodzi. Wagry tez to nie moga byc, bo podobno to wychodzi nawet z dzieci 2-3 letnich, a one nawet nie maja takich duzych porow.
Musze zobaczyc i juz, bo na razie to wszystko "podobno". A rodzice chorych dzieci chwytaja sie wszystkiego, wiec mnie nie dziwi, ze moga byc podotni na manipulacje.
"a miłość tylko jedną można wszędzie spotkać
przed grzechem i po grzechu zostaje ta sama"
Awatar użytkownika
Misia86
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Misia86 » 02 sie 2006, 14:00

Miltonia pisze:Nie, tu chodzi o pasozyty. Jest to ostatnio popularne "leczenie" dla dzieci autystycznych. Jest taka zielarka pod Lublinem, do ktorej ciagna tlumy. Podobno to wychodzi tylko dzieciom, choc te pasozyty zyja w kazdym czlowieku, tylko niektorzy sa na to odorni.

ale jakie pasozyty i skad one sie biora?:| i co ma do tego autyzm u dzieci :|
daj znac jak juz wrocisz od tej zielarki.. jestem ciekawa czy to prawda
Awatar użytkownika
Miltonia
Weteran
Weteran
Postautor: Miltonia » 02 sie 2006, 14:04

Poczytaj sobie zalaczony wyzej link, tam jest cala dyskusja. Nie wiem czy sie wybiore, szkoda mi czasu troche. Poza tym, to jest obrzydliwe.
A z autyzmem ma to wspolnego, ze jesli to pasozyty, to wytwarzaja toksyny, ktore szkodza. Oj, nie bede tu przeciez pisac elebaoratow na ten temat... .

alekz
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: alekz » 02 sie 2006, 16:20

Nie, tu chodzi o pasozyty.

Tia, pod skórą chodzą mi setki tysięcy robali lubiących miód i mąkę jeść w wannie na tyle, że jak się owymi produktami nie wysmaruje podczas kąpieli to w nocy ze mnie wyjdą, wezmą słoik miodu i kilogram mąki, napuszczą sobię ciepłej wody i będą miały wyzerke?

Miltonia pisze:Jest to ostatnio popularne "leczenie" dla dzieci autystycznych.

Popularne było kiedyś wrzucanie chorych dzieci do rozgrzanego pieca. Jak się takie dziecko spaliło, to znaczyło , że raczej bylo nieuleczalnie chore. W tych też kiedysiejszych czasach kąpiele uważano za niebezpieczne dla zdrowia.
Dla rodziców nieuleczalnie chorych dzieci takie "leczenie" odpowiada bo jest nowe, efektowne, tajemnicze - jednak nieskuteczne. Ale ta nowosc, efektownosc i tajemniczosc wydaje się dla nich ostatnią deską ratunku, bo przeciez tego wszystkiego nie ma w nieskutecznej medycynie konwencjonalnej.

Miltonia pisze:Jest taka zielarka pod Lublinem, do ktorej ciagna tlumy.

A ta zielarka zdradza, z czego skladają się te jej ziółka? Bo jeśli nie to trzeba być niespelna rozumu, zeby zaprowadzic tam swoje chore dziecko.
Tłumy walą też na koncerty mandaryny, tłumy słuchają radia maryja i tłumy walą do urn by głosowac na PiS.
Ktoś rozpuścił plotkę, że ta zielarka "uleczyla" jakies dziecko. Tlumy podchwycily plotke i rozpuscily dalej. Jednak cale te uleczenie ograniczylo sie do tego, ze ze skory wychodzily rzekome pasozyty - a choroba tak jak byla tak i jest. Takie tam fajerwerkowe placebo na kilka dni :)

Ja w to nie wierze, ale mam zamiar sie wybrac i zobaczyc na wlasne oczy.

Uwierz, w tym nie ma zadnej magi i to wszystko mozna naprawde logicznie wytlumaczyc.

Miltonia pisze:Wagry tez to nie moga byc, bo podobno to wychodzi nawet z dzieci 2-3 letnich, a one nawet nie maja takich duzych porow.

Ok. Nie mogą to być wągry. Ale może to być pasożyt srający toksynami, ktorych to toksyn najwiecej jest w slabych organizmach dzieci 2-3 letnich? Czy to się aby na pewno ze sobą nie kłóci? Jak takie dziecko niby może wyjsc bez szwanku majac w sobie setki robali i wiele miligramow wytwarzanych przez nie toksyn?
Awatar użytkownika
Sasetka
Maniak
Maniak
Postautor: Sasetka » 04 sie 2006, 22:14

alekz, skopiowales czyjs post nieladnie :/
Gdzie jestescie przyjaciele moi? Odplyneli w sinej mgle... Kogo to obchodzi kiedy boli?
Tylko Ciebie... kiedy idzie zle :*
Awatar użytkownika
Miltonia
Weteran
Weteran
Postautor: Miltonia » 05 sie 2006, 00:42

alekz, udowadniasz mi cos? Ja to wszystko wiem, nie wiem po co caly post na to??? Ja tylko przedstawialam krazace na ten temat opinie. Przeciez napisalam, ze w to nie wierze.
A skoro da sie logicznie wytlumaczyc, to moze wytlumacz :>

Wróć do „Zdrowie i uroda”