Brak krwawienia...
Moderator: modTeam
Brak krwawienia...
Zazyłam 3 opakowania Logestu po pierwszym zrobiłam 7 dniową przerwe i krwawienie wystąpiło po 2 dniach(biorąc to opakowanie jeszcze sie nie kochałam) po drugim opakowaniu nie zrobiłam przerwy zaczełąm od razu trzecie i teraz już 4 dzień mija a ja nie mam okresu...boje sie ze może jestem w ciązy choć to mało prawdopodobne bo tabletki brałąm zawsze regularnie poza tym uzywaliśmy prezerwatywy i na dodatek chłopak nie kończył we mnie! Ale i tak mam stracha ogromnego...Czy miała któraś z was ten problem...jak możecie to uspokujcie moja obawy bo ja spać w nocy już nie umiem.....
:(:(

jezeli dobrze zrozumialam (po 2 opoakowaniu od razu zaczelas 3) to nie ma sie czym przejmowac - jesli nie zrobisz 7 dniowej przerwy po skonczeniu jednego opakowania i od razu zaczynasz przyjmowac tabletki z nastepnego to okres nie wystapi - wszystko jest ok 
Non! Rien de rien... Non ! Je ne regrette rien !
Niczego sobie nie rozregulowała, bo łykanie serii tabletek pod rząd rewolucji nie zdziała. Jak już gdzieś tu pisałam, w ten sposób można sobie przesunąć krwawienie z okazji wakacyjnego wyjazdu i żaden lekarz tego nie potępi, wręcz wytłumaczy, na jakiej zasadzie to działa. A działa tak, że nie zatrzymuje się go sztucznie, tylko po prostu nie dopuszcza do owulacji i nie ma potrzeby, żeby w ogóle wystąpiło, bo nic się nie gromadzi.
Ciąża to zapewnie nie jest. A pewnie jest właśnie tak jak pisze Elepseth skoro wziełaś opakowanie jedne po drugim bez 7 dniowej przerwy to, to naturalne. Więc naprawde nie masz się czym przejmować. Ja miałam problem ze spóźniającym się okresem (spóźnił mi się o 9 dni) i nadal nie wiem od czego to było. Ale u ciebie to właśnie najprawdopodobniej jest spowodowane braniem tych tabletek. Głowa do góry.
"Wczuj się w smutek usychającej gałązki, gasnącej gwiazdy i konającego zwierzęcia,
lecz przede wszystkim odczuj ból i smutek człowieka"
lecz przede wszystkim odczuj ból i smutek człowieka"
jezeli dobrze zrozumialam (po 2 opoakowaniu od razu zaczelas 3) to nie ma sie czym przejmowac - jesli nie zrobisz 7 dniowej przerwy po skonczeniu jednego opakowania i od razu zaczynasz przyjmowac tabletki z nastepnego to okres nie wystapi - wszystko jest ok
jednak źle zrozumiałąś moją dziewczyne bo ona jestem teraz po 3 opakowaniu i zrobiła przerwe (jest w jej trakcie) i nie mam krwawienia.
Ciąża na pewno nie, ale w tej sytuacji Jarek, niestety, ma rację
No tak jesli ma sie tyle lat co wy to to jest przesadą, ale kiedy ma sie 17 i 20 lat tak jak my to ma sie ogromne plany na przyszłośc i nie chce sie ich zawalić niechcianą ciązą i własnie dlatego podeszliśmy do tematu bardzo przezornie i stąd te zabezpieczenia.
No tak jesli ma sie tyle lat co wy to to jest przesadą, ale kiedy ma sie 17 i 20 lat tak jak my to ma sie ogromne plany na przyszłośc i nie chce sie ich zawalić niechcianą ciązą i własnie dlatego podeszliśmy do tematu bardzo przezornie i stąd te zabezpieczenia.
Ma rację, jeśli chodzi o zamieszanie w hormonach, a nie przesadę, choć tu swoją drogą też. Ale się nie przejmuj, też miałam jazdy i kota
Widzę, że dzisiaj wszystkim coś się na kojarzenie rzuciło
"Niestety" nie w sensie, że Ty masz rację, tylko w sensie, że hormony mogą strasznego zamieszania w organizmie narobić, co w tym wieku jest sprawą kiepską. Dotychczas nie spotkałam się z takim przypadkiem, jak Madzi, ale to nie znaczy, że tabletki uważam za super nieszkodliwą rzecz. Generalnie jestem przeciwniczką, choć sama łykałam. Skończyło się ostrym stanem zapalnym trzustki. Nie z powietrza, a od pigułek właśnie.

"Niestety" nie w sensie, że Ty masz rację, tylko w sensie, że hormony mogą strasznego zamieszania w organizmie narobić, co w tym wieku jest sprawą kiepską. Dotychczas nie spotkałam się z takim przypadkiem, jak Madzi, ale to nie znaczy, że tabletki uważam za super nieszkodliwą rzecz. Generalnie jestem przeciwniczką, choć sama łykałam. Skończyło się ostrym stanem zapalnym trzustki. Nie z powietrza, a od pigułek właśnie.
Madzia... zdecyduj się:raz piszesz, że robisz przerwy po skończeniu opakowania, innym razem, że nie robisz. W tej sytuacji trudno coś doradzić.
Oj nie wiem czego nie rozumiesz...
21 tabletek---7dni przerwy(był okres)---21tabletek---21tabletek---przerwa i nie ma okresu.
Tak to wygląda, rozumiem ze pomiedzy 2 i 3 opakowaniem nie było okresu no bo przecież nie było przerwy i tego mi nie musicie tłumaczyć, ale teraz w trakcie tej ostatniej przerwy nie dostaje okresu. :567: