Problem z okresem
Moderator: modTeam
- taka_jedna
- Maniak
- Maniak
Ja mam plamienia owulacyjne co miesiac i jestem pod stala opieka lekrza ginekologa. Mowi ze to zadna nieparwdilowosc i dopoki nie sa one zbyt obfite nie nazlezy sie nimi przejmowac. A podczas jajeczkowania brzuch mnie boli dwa razy bardziej niz podczas okresu, wiec nie masz sie czym przejmowac. Nie jestes sama.
- taka_jedna
- Maniak
a jak poznać czy to plamienie czy okres? Bo ja ostatnio okresy miałam co 21 dni ale takie malutkie...no ale pani gin. zaufałam,...skoro mowi ze to owulacja to pewnie ma rację:)
a ile dni masz te plamienia?
a ile dni masz te plamienia?
"Bierz od świata to, co Ci daje, ale nie domagaj się tego, czego Ci dać nie chce. Natomiast prosić możesz zawsze."
Zanim zaczelam przyjmowac tabletki trawaly ok. 3-4 w porywach do 5 sni, teraz jak ciagne na tabsach 2-3. hmm nie wiem jak Ci wyjasnic po czym poznac
Musisz zaufac tak zwanej kobiecej intuicji. Plamienia sa na ogol mniej obfite no i jesli masz tak krotkie cykle to nie spodziewlaabym sie wystapienia okresu zaraz po skonczeniu poprzedniego, wiec to musi byc owulacja, ktora wypada mniej wiecejw srodku.
- taka_jedna
- Maniak
miałam 5 dniowe krwawienie i dlatego się bałam że za długo
Wiem że okres 5 dni po poprzednim jest niemożliwy, ale teoretycznie powinnam miec co 28 dni (na tych tabletkach co biorę), a mam co 21 więc kto go tam wie
A zawsze mogło być "to cos" okresem, a poprzedni "okres" owulacją...
Wolałam zapytac, wielkie dzieki za odp 
"Bierz od świata to, co Ci daje, ale nie domagaj się tego, czego Ci dać nie chce. Natomiast prosić możesz zawsze."
- taka_jedna
- Maniak
hej, to może ja jestem z Twojej rodziny? Masz korzenie na SE?
No tylko ze ja okresu nie miałam do 17 roku zycia...moja mama mówiła "młoda jesteś, jeszcze dostaniesz" a ja poszłam do lekarza bo chciałam się kochać zaczac...a wróciłam rozwalona i zapłakana bo dostalam solidny opier*** że co robiłam przez 2 lata
No a potem prochy wywołujace okres, jedne drugie, trzecie...i teraz to chyba nadrabiam za te wszystkie lata
No tylko ze ja okresu nie miałam do 17 roku zycia...moja mama mówiła "młoda jesteś, jeszcze dostaniesz" a ja poszłam do lekarza bo chciałam się kochać zaczac...a wróciłam rozwalona i zapłakana bo dostalam solidny opier*** że co robiłam przez 2 lata
No a potem prochy wywołujace okres, jedne drugie, trzecie...i teraz to chyba nadrabiam za te wszystkie lata