Puchną mi stopy :(((

Dział poświęcony wszelkim tematom i zagadnieniom związanym ze zdrowiem bądź też z szeroko rozumianą urodą.

Moderator: modTeam

Ola_22
Początkujący
Początkujący
Puchną mi stopy :(((

Postautor: Ola_22 » 07 lip 2006, 10:06

Witam Wszystkich. To mój pierwszy post i od razu musze Was Kochani poprosić o pomoc i poradę. Mój problem jest taki że puchną mi stopy i odcinek 10-15 cm nad kostką. Jestem załamana, dopiero co wróciłam z wyjazdu wakacyjnego na którym byłam z zespołem tanecznym w którym tańcze. Chorwacja piękne miejsce ale właśnie tam zaczął się mój problem ze stopami. Codzienne próby, słońce, zimne kąpiele i pewnego dnia obudziłam sie ze spuchniętymi stopami ;( Co prawda nie bolą mnie one i nie bolały ale puchną mi :( Po porwocie kupiłam dwie maści którymi sie smaruje, leże i śpie z nogami w górze i co prawda opuchlizna znika ale kiedy troche pochodze znowu powraca obrzęk, moze nie tak duży jak na początku ale jednak powraca. Prowadze bardzo aktywny tryb życia, od przyszłej środy znowu zaczynaja sie koncertowe wyjazdy i przeraża mnie perspektywa że moga one zaczać mnie boleć bo tak jak pisałam wczesniej nawet kiedy mam spuchnięte to nie czuje zadnego nawet najmniejszego bólu. Nie wiem co mam robić, czy leżeć cały czas?? kiedy tak zrobie i we wtorek przed wyjazdem wstane z łóżka pochodze troche i one znowu mi spuchną to się załamie. Wiec nie wiem czy lepiej rozchodzić to teraz czy tylko odpoczywać. Byłam u lekarza, przepisał mi jakieś tabletki ale nie wiem czy pomogą. Wiec kieruje sie z pomocą do Was. Czy ktoś z Was miał podobne objawy?? Jak z nimi walczył?? czy długo one sie utrzymywały?? czy stopy zaczęły poźniej boleć?? Prosze pomóżcie mi bo jestem załamana ;( Jeszcze raz podkreślam ze nigdy czegoś podobnego nie miałam. POMOCY!!
Awatar użytkownika
runeko
Weteran
Weteran
Postautor: runeko » 10 lip 2006, 03:30

Trzeba isc do lekarza od tych spraw i tyle.
Ainsi sera, groigne qui groigne.
Grumble all you like, this is how it is going to be.
Awatar użytkownika
tarantula
Weteran
Weteran
Postautor: tarantula » 11 lip 2006, 21:09

Idz do lekarza bo to moze swiadczyc o zaburzeniach krazenia lub wadzie serca(moja mama tak ma).
"Babcia Weatherwax nigdy się nie gubiła.
Zawsze doskonale wiedziała, gdzie się znajduje,
czasem tylko nie była pewna, gdzie jest wszystko
inne."
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 11 lip 2006, 21:14

pisze wyraznie , iz juz była ! co z wami slepi czy co ? <foch> <aniolek>
mocz nogi na przemian to w zimnej , to goracej wodzie
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
tarantula
Weteran
Weteran
Postautor: tarantula » 11 lip 2006, 21:16

Andrew pisze:pisze wyraznie , iz juz była !! ! co z wami slepi czy co ? <foch> <aniolek>

To niech idzie jeszcze raz do innego i niech zrobi dokladne badania.Mojej matce wykryli wade dopiero po 5lekarzu bo na takie nieuki trafiala.

inne."
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 11 lip 2006, 21:18

Gdyby chciala porady , ze ma isc do lekarza , nie wchodziła by tu na portal i nie pytała , to dla mnie oczywiste jak to, ze za 2 h pujde spac ! , wiec albo ktos cos wie na ten temat i napisze , albo sie nie odzywamy <mlotek> <browar>
Awatar użytkownika
tarantula
Weteran
Weteran
Postautor: tarantula » 11 lip 2006, 21:20

wiec albo ktos cos wie na ten temat i napisze , albo sie nie odzywamy <mlotek> <browar>

Kurna!To nie porady wrozki Wielgoradzesz!Wiem na ten temat i dlatego sie wypowiadam .Bez lekarza to moze sobie najwyzej je amputowac <pijak>

inne."
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 11 lip 2006, 21:23

Skoro wiesz to napisz co ma robic , dodajac , ze dobrze by było pujsc do innego lekarza
jednak nic takiego nie napisalas <aniolek>

autorko ...jesli tabletki nie pomogą , to wruc do lekarza i zarzadaj badan , dlaczego sie tak dzieje
Awatar użytkownika
tarantula
Weteran
Weteran
Postautor: tarantula » 11 lip 2006, 21:26

Uwaga pisze krok po kroku:
Idz jeszcze raz go lekarza ogolnego,niech skieruje Cie na badania i da skierowanie do kardiologa.Jesli skierowania nie da to polecam zrobic badania prywatnie.Badanie serca 40zl

inne."
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 11 lip 2006, 21:29

ale zes wymysliła co ma z tym wspulnego kardiolog
powtarzam raz jeszcze ! innej odpowiedzi oczekuje pytajaca , uscisle .... jesli ktos mniał podobne problemy i moze cos napisac to nich napisze
zawsze tez mogę sie mylić
Awatar użytkownika
runeko
Weteran
Weteran
Postautor: runeko » 11 lip 2006, 22:05

Andrew pisze:ale zes wymysliła co ma z tym wspulnego kardiolog

A jednak :]
Ainsi sera, groigne qui groigne.
Grumble all you like, this is how it is going to be.
Awatar użytkownika
tarantula
Weteran
Weteran
Postautor: tarantula » 12 lip 2006, 16:35

Andrew pisze:ale zes wymysliła co ma z tym wspulnego kardiolog

Za przeproszeniem Andrew...kompletnie nie jestes w temacie i nie jarzysz o co biega.Juz w liceum na biologi ucza ,ze problemy z krazeniem i wady serca powoduja min opuchlizne nog.Na seksie moze sie i znasz ale w tym temacie nie siedzisz wiec be quiet.

inne."
Awatar użytkownika
Candy Killer
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Candy Killer » 15 lip 2006, 23:21

esh..tez mam tak spuchniete nogi...i...moga pomoc tabletki na odwodnienie..luuub na zwezenie naczyn krwionosnych.najprawdopodobniej masz wlasnie zastoiny limfatyczne ...limfa nie przeplywa poprawnie i powinnas pojsc do lekarza tudziez do dobrego fizjoterapeuty co potrafilby to rozmasowac bo sie da i zejdzie:) no chyba ze przyczyna jest inna..po prostu idz do lekarza bo takich opuchlizn to rozne moga byc przyczyny...ale najczesciej to problemy z krazeniem niestety

Wróć do „Zdrowie i uroda”