Ból pleców

Dział poświęcony wszelkim tematom i zagadnieniom związanym ze zdrowiem bądź też z szeroko rozumianą urodą.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
Rish
Pasjonat
Pasjonat
Ból pleców

Postautor: Rish » 07 cze 2006, 20:24

jak zwykle szedlem sobie dzisiaj rano na autobus i w polowie drogi cos mi tak strzelilo w plecach ze az mialem mroczki przed oczami...po prostu tak nagle...w srodkowej czesci i boli mnie caly dzien...raz mniej a raz jest taki impuls ze az sie zwijam z bolu..nigdy wczesniej czegos takiego nie mialem i nie mam pojecia co to moze byc ale przypuszczam ze mnie po prostu przewialo bo ostatnio poranki sa dosyc zimne a ja chadzam bez kurtki.No sam nie wiem.Mial ktos cos takiego?jak nie przejdze za kilka dni to ide do lekarza albo cosmodisc sobie zafunduje bo to nie pozwala zyc...na pewno to nie efekt poobijania sie na treningu bo nigdy czegos takiego nie mialem a ostatnio cwicze tak jak zawsze bez specjalnego przesilania sie.
A jak to po prostu przewianie to jak z tym najlepiej walczyc?
Obrazek
Awatar użytkownika
casaa
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: casaa » 07 cze 2006, 21:25

jesli Cie rzeczywiscie przewialo to najlepiej wygrzac to miejsce :)

hmmmm a nerki Cie nie bola ?? <niewiem>
moze dysk Ci wypada :)
ewentualnie mozesz miec pekniety krag :P jak moj ojciec :P nawet nie wiedzial o tym :P

w ten cosmodisc nie inwestuj :P
Till the end of world my Sweetheart. Kocham Cię :*
Awatar użytkownika
Rish
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Rish » 07 cze 2006, 21:33

hmmmm a nerki Cie nie bola

Nie, tylko srodek plecow

moze dysk Ci wypada

oo nie bede jak Doda

jak moj ojciec

i co zrobil?
Obrazek
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 07 cze 2006, 21:37

Rish, trza do lekarza isc. Mozes zmiec np wyskakujacy krag jak moj i bez cwiczen i kregarza na dluzsza meta si enie obejdzie.
I mogl Ci dysk wypasc.

A jakby Cie przewialo to raczej lędźwie by bolaly anie srodkowa czesc :/ Wiem mialam takz e tydzien praktycznie poruszac si enie moglam jak mnie przewialo tak :/
Awatar użytkownika
casaa
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: casaa » 07 cze 2006, 21:39

i co zrobil?
lekarz :) mu pomogl :) na zdjeciu wyszlo :) teraz jak mu sie przypomni to pocwiczy z 10 min i tyle :P
Till the end of world my Sweetheart. Kocham Cię :*
Awatar użytkownika
Rish
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Rish » 08 cze 2006, 14:12

uuf obejdie sie bez lekarza...wczoraj mi dziewczyna pochodzila po pleckach i troche strzelalo ale pomoglo i dzisiaj bol juz jest mniejszy i pewnie przejdzie.A juz sie balem ze skoncze jak Doda
Obrazek
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 08 cze 2006, 17:41

Rish pisze:wczoraj mi dziewczyna pochodzila po pleckach i troche strzelalo ale pomoglo i dzisiaj bol juz jest mniejszy i pewnie przejdzie.A juz sie balem ze skoncze jak Doda
O to tak jak moj musi robic wlassnie m.in :) Moze jednak masz to co ona a to okresowo wraca ;P
Awatar użytkownika
Candy Killer
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Candy Killer » 08 cze 2006, 22:48

hehe Ty uwazaj z tym chodzeniem po pleckach bo jak Ci cos sie stalo z kregiem a mowisz ze w srodkowej czesci..co jest dziwne bo to kregi piersiowe a one sa praktycznie nieruchome...ruszaja sie tylko przy zginaniu do przodu...tooo moze idz do lekarza...bo jak Ci cos tam pierdyknelo to moze byc kiepsko..a jak jeszcze Ci takie bole szly to moze jakis ucisk na nerw byl...moze przejdz sie do jakiegos lekarza lepiej...albo do fizjoterapeuty porzadnego;)
Awatar użytkownika
kózka
Początkujący
Początkujący
Postautor: kózka » 10 cze 2006, 08:55

Moj byly mial takie cos,bo sie przedzwigal...Zrobil sobie przeswietlenie,ktore wykazalo przesuniecie sie kregu...O ile wiem nie zamierza nic z tym robic :? No,ale to juz jego sprawa.jego zycie...

Mysle,ze tez powinienies isc do lekarza,zrobic przeswietlenie...Takich rzeczy nie mozna ignorowac.
Awatar użytkownika
Rish
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Rish » 10 cze 2006, 13:31

Mysle,ze tez powinienies isc do lekarza,zrobic przeswietlenie...Takich rzeczy nie mozna ignorowac.

póki co olalem sprawe bo z dnai na dzien jest coraz lepiej...dzisiaj juz prawie tego nie czuje takze pod koniec tygodnia powinno przejsc..przypomnialo mi sie ze juz kiedys mialem taki bol i ze przechodzil takze teraz tez przejdzie
Obrazek

Wróć do „Zdrowie i uroda”