guzek czy tylko chwilowa zmiana?
Moderator: modTeam
guzek czy tylko chwilowa zmiana?
hey, mam problem ostatnio zauwazylam ze moja lewa piers z boku lekko nabrzmiala i mnie boli... myslalam ze mi zejdzie za kilka dni ze moze gdzies sie udezylam ale jednak powiekszony wenzel nie che zejsc? and... ? konieczna wizyta u lekarza!?
-
- Bywalec
- Entuzjasta
Tez raz miałam taka sytuacje. Wyczułam z boku lewej piersi guzek, który bolał podczas dotyku. Natychmiast poleciałam do lekarza. Ten zbadal i powiedział mi ze to normalne przed okresem, po prostu powiekszony węzęł chłonny. Po okresie znów stał sie niewuczuwalny.
Dlatego jesli jestes przed miesiaczka to nie masz sie czym martwic. 

Miłość jest sztuką produkowania czegoś, dzięki możliwościom kogoś innego. »
- ksiezycowka
- Weteran
i tu
mon_cheri, musisz poobserwowac jeszcze,czy guzek nie znika.jezeli to tylko węzeł chłonny,po menstruacji powinno wszystko wrócic do normy.jezeli jednak będziesz cały czas go czuła,proponuje pojscie do lekarza.lepiej dmuchac na zimne.
Sylwunia24 pisze:Tez raz miałam taka sytuacje. Wyczułam z boku lewej piersi guzek, który bolał podczas dotyku. Natychmiast poleciałam do lekarza. Ten zbadal i powiedział mi ze to normalne przed okresem, po prostu powiekszony węzęł chłonny. Po okresie znów stał sie niewuczuwalny. Dlatego jesli jestes przed miesiaczka to nie masz sie czym martwic.
i tu
moon pisze:to przeca mzoe byc rak.
mon_cheri, musisz poobserwowac jeszcze,czy guzek nie znika.jezeli to tylko węzeł chłonny,po menstruacji powinno wszystko wrócic do normy.jezeli jednak będziesz cały czas go czuła,proponuje pojscie do lekarza.lepiej dmuchac na zimne.
W walce o lepsze życie czas mija mi. Od narzekania nie wyzdrowiał jeszcze nikt. Załamałeś się - to wykopałeś sobie grób. Chcesz odpoczywać, to nie czekaj tylko coś w tym celu rób