jak nabrac masy
Moderator: modTeam
jak nabrac masy
Cze mam taki problem z nabraniem masy .Myślałem ze to przyjdzie z wiekiem ale nic nie daje jedynie tyje 2kg i potem to szybko spalam . Mam 188 cm wzrostu a ważę 60 kg czyli mam jakieś 20 kg niedowagi wiedz chciałem sobie kupić jakieś wspomagacze (odzywki) opczajiłem taki jeden produkt za 99 zł i ale nie wiem czy to cos pomoże nazywa się nazywa się MAGNUM 8000 4 kg . jak myślicie opłaca się??
Yasmine pisze:To jedzcie normalne bialko serwatkowe .
Nie jest drogie (Ostrovia) a masy cos sie nabiera .
Tak można jeść jakieś serki ale i białka ale mi to nie wystarcza od niedawna jem makaron z jakiem ale to nic nie daje a tasiemca nie mam właśnie dlatego się zastanawiam nad kupnem takiego czegoś jak magnum 8000 bo chce wspomóc organizm . Jeszcze bardzo mi by zależało na tym żeby ktoś napisał mi przez jaki okres musiał bym brać te odzywki żebym mieć wagę jaka powinienem . ?
Ostatnio zmieniony 24 maja 2006, 21:04 przez jaczek, łącznie zmieniany 1 raz.
Aguś pisze:jeść śniadania, obiady i kolacje. i w miedzyczasie ciągle podjadać.
i jeść do syta a nie jakies male porcyjki.
kurde tez bym chciala miec taki problem. a ja nie moge schudnąć!
To nic nie da.
Ja tam w swojej wagi zadowolony jestem I moge codziennie jeść 5 paczek chipsów jakieś hamburgery etc... I dalej bede ważył tyle samo 66 kg/ 176 optymalnie
Prawdę trzeba wyrażac prostymi słowami.
U mnie jest to w ten sposób ze mam gen po moim tacie bo on w mim wieku tez był chudy a nawet chudszy o de mnie i dopiero nabrał wagi Kolo 22 lat a ja nie chce Tak długo czekać bo to jeszcze asz 3 lata dajcie a tera bym snobie wziol jakieś odzywki i gra tylko ze ja na tych odzywkach się nie znam i potrzebuje pomocy od kogoś kto się zna
Kurde ludzie na tycie jest prosty soposob:
- jedzcie duzo na noc
- malo sie ruszajcie [zamiast schodow - winda, zamiast isc na nogach - autobus/auto]
- duzo piwa
- jedzcie duzo slodyczy i stolujcie sie w fastfoodach
;DD
Jesli to nie podziala to jestescie kosmitami ;DD Aha nie spodziewajcie sie efektow po tygodniu...obstawiam ze miesiac juz wystarczy zeby zauwazyc "poprawe" ;DD
- jedzcie duzo na noc
- malo sie ruszajcie [zamiast schodow - winda, zamiast isc na nogach - autobus/auto]
- duzo piwa
- jedzcie duzo slodyczy i stolujcie sie w fastfoodach
;DD
Jesli to nie podziala to jestescie kosmitami ;DD Aha nie spodziewajcie sie efektow po tygodniu...obstawiam ze miesiac juz wystarczy zeby zauwazyc "poprawe" ;DD
<zmieszany> -> uwielbiam tę mordę
-> ta też jest fajna
-> często sie śmieję...ze wszystkiego...
-> jak mnie ktos wku$%^&!
;DD -> jeszcze ta mi lezy
-> ta też jest fajna
-> często sie śmieję...ze wszystkiego...
-> jak mnie ktos wku$%^&!
;DD -> jeszcze ta mi lezy
sadi pisze:Kurde ludzie na tycie jest prosty soposob:
- jedzcie duzo na noc
jem makaron i nic nie daje
sadi pisze::
ruszac sie czeba bo wdomu usiedziec nie moge
sadi pisze:- duzo piwa
moj miesien piwny jest nawet nawet i chyba tylko dzieki piwu niemam plaskiego bzucha
sadi pisze:- jedzcie duzo slodyczy i stolujcie sie w fastfoodach
slodyczy nie lubie za duzo ale to chyba nie przesto jestem takichudy jak szkapa haha
-
- Bywalec
Najważniejsze to jeść dużo węglowodanów (ryż, chleb, kasza) i białka (serki, mleko, mięso) ale także unikanie tłuszczów. Poza tym jeżeli macie problemy z nabraniem masy znaczy ze wszystko co zjecie jest zamieniane na energie którą wykorzystujecie na maxa.
Proponuje wprowadzić w życie lekkie ćwiczenia (siłownia) z naciskiem na trening na mase i siłe.
Odżywki są ok. Jak macie kase to kupujcie i jedzcie.
Śniadanie zjedz sam, obiadem podziel sie z przyjacielem a kolacje oddaj wrogowi
Chodzi o to że śniadanie to musi być jak wypas krowy na łące - na maxa bo jest najważniejsze.
Proponuje wprowadzić w życie lekkie ćwiczenia (siłownia) z naciskiem na trening na mase i siłe.
Odżywki są ok. Jak macie kase to kupujcie i jedzcie.
Śniadanie zjedz sam, obiadem podziel sie z przyjacielem a kolacje oddaj wrogowi
Chodzi o to że śniadanie to musi być jak wypas krowy na łące - na maxa bo jest najważniejsze.
heeh ludzie to maja problemy - ja tam moge sprzedac zbedne kg
od dwoch miesiecy dzien w dizen biegam na silownie po 1,5-2h
o ile zauwazylem poprawe sylwetki tu i tam to niestety nic nie schudlem - tzn gacie ze mnei spadywuja i musialem dorobic dziurki w pasku - za to jak wlazlem na wage to sie wkurfilem - przybylo kg - teraz mam 87kg przy 180cm
jak zaczne hodowac kark to chyba ze 100 bede mial
od dwoch miesiecy dzien w dizen biegam na silownie po 1,5-2h
o ile zauwazylem poprawe sylwetki tu i tam to niestety nic nie schudlem - tzn gacie ze mnei spadywuja i musialem dorobic dziurki w pasku - za to jak wlazlem na wage to sie wkurfilem - przybylo kg - teraz mam 87kg przy 180cm
jak zaczne hodowac kark to chyba ze 100 bede mial
Cyniczny zlosnik i przesmiewca (C)
jaczek pisze:ruszac sie czeba
To zamien ruch na polu na ruch reka przy wertowaniu slownika
A powaznie to zanim zaczniesz brac jakiekolwiek odzywki poczytaj sobie na sportowym forum dyskusyjnym rozne ciekawe informacje o zywieniu treningu i odzywkach! google pomoga znalezc
Dobra dodatnia dieta + trening i musi przybierac;) odzywki moga conajwyzej pomoc..same nic nie dadza..