Papiloty
Moderator: modTeam
Papiloty
No właśnie...Wczoraj byłam u fryzjerki i mam teraz takie włosy, że tylko kręcenie mnie jeszcze może ratować. Sęk w tym, że ja ani papilotów, ani termoloków nie używałam, choć zatargałam cały arsenał z drogerii do domu... Ja wiem, że to głupie pytanie, ale... jak to się, holender, używa? <boje_sie>
- ksiezycowka
- Weteran
- Weteran
- Weteran
moon pisze:Bierzesz wlosy, walisz pianke, zakrecasz kosmyki osobno na papilota, idziesz w kime, wstajesz rano, zdejmujesz, łał mam krecone wlosy!
Tylko, ze strasznie zle sie na nich spi. A jak wstaje sie rano to wlosy traca na 1/3 dlugosci bo loki sa tak mocne i poskrecane
ja sobie wczoraj robilam loczki zajelo mi to 45 min a efekt byl zadowalajacy
najpierw umylam wloski, lekko je podsuszylam i przejechalam kazde pasmo woskiem do wlosow, nastepnie za pomoca mamusi nalozylam loki na cala glowke, pozniej zalozylam taka specjalna siateczke i popryskalam wszystko lakierem.... pozniej tak w tej siateczce przez 30 min suszylam suszarka ;P zdjelam loki, przeczesalam grzebieniem spryskalam jeszcze raz lakierem a wloski krecone jak u Cichopek
wyszlam na dwor, troszke zmoczylo, ale trzymaja sie dzielnie do dzisiaj
poszczegolne pasma poprawialam jeszcze pozniej na lokowce 

Gdzie jestescie przyjaciele moi? Odplyneli w sinej mgle... Kogo to obchodzi kiedy boli?
Tylko Ciebie... kiedy idzie zle
Tylko Ciebie... kiedy idzie zle
Asiula - siateczka taka jak np do robienia pasemek czy jakas jeszcze inna? Dawno nie krecilam wlosow - caly czas prostuje, moze mi sie przyda jakas odmiana
Lokowka to nie dla mnie bo nie mam, ale papiloty sa ok
Wosk do wlosow tez mam nablyszczajacy
Jka kiedys spalam to tez nie bylo mi zbyt wygodnie ;p jak dobrze sie utrwaliw losy to nawet na wilgotnym powietrzu nie powinny sie rozwalic 

- ksiezycowka
- Weteran
chcialabym sobie zakrecic wlosy (sa one bardzo podatne i z natury sane lekko faluja) ale chcialabym uzyskac miej wiecej taki efekt jak ..hmmm.......shakira w piosence "hips dont lie" jkakies pomysly?;p