Niepokojacy problem

Dział poświęcony wszelkim tematom i zagadnieniom związanym ze zdrowiem bądź też z szeroko rozumianą urodą.

Moderator: modTeam

Agness

Niepokojacy problem

Postautor: Agness » 14 sty 2006, 16:24

Jakies dwa tygodnie temu wyczulam w pachwinie maly guz. Ot, nic wielkiego, nie boli, nie piecze, nie swedzi. Myslalam ze to moze przyczyna jakiegos obtarcia, ale nie zniknal. Nie sprawia problemu ale niepokoi. Dlatego pytam, moze ktos mial/ma podobny problem - co to takiego? Jezeli udac sie z tym do lekarza to do jakiego? Chirurga? Ginekologa? (jednak zaznaczam ze jest to w pewnej odleglosci od samych warg sromowych, blizej uda, w pachwinie, jednak to miejsce porastaja juz wlosy lonowe). Jezeli ktos umialby mi pomoc to prosze o odpowiedz.
Awatar użytkownika
nata
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: nata » 14 sty 2006, 18:35

z tego co wiem to podobnie objawia sie wlasnie przepuklina - guz w pachwinie uda
jesli to Ci wlasnie dolega to moga byc z tego problemy...
Agness

Postautor: Agness » 14 sty 2006, 19:12

Hm, dzieki. Zaraz poszukam czegos o przepuklinie i poczytam. Orientuje sie ktos do jakiego lekarza z tym iść?

edit: zapomnialam dodac wczesniej ze guz jest naprawde niewielki
edit 2: znalazlam, chirurg sie tym zajmuje.

jezeli jednak ktos jeszcze mial podobny problem to bardzo prosze o wypowiedz iw tym temacie.
sama80
Bywalec
Bywalec
Postautor: sama80 » 14 sty 2006, 20:51

Agness pisze:wyczulam w pachwinie maly guz

A może to powiększony węzeł chłonny? Chyba będzie najlepiej, jeśli zobaczy to lekarz (w pierwszej kolejności ginekolog, tak myślę).
”Oczekuj najlepszego, przygotuj się na najgorsze, bierz to, co przychodzi”
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 14 sty 2006, 23:13

Może to być po prostu jakiś stan zapalny. Do ginekologa bym radziła.
agata
Weteran
Weteran
Postautor: agata » 15 sty 2006, 12:04

mi sie kiedys zrobił taki guzek ...najpierw miałam na ramieniu(byłam z tym u rodzinnego powiedział ze zniknie i faktycznie) póżniej wyszedł mi taki TAM... Przeraziłam sie poszłam do ginekologa...okazało sie ze wystarczy masz ichtiolowa i znikneło :)
Awatar użytkownika
Wstreciucha
Weteran
Weteran
Postautor: Wstreciucha » 15 sty 2006, 23:19

A ja radze lekarza rodzinnego ktory da Ci skierowanie, tak jest najlatwiej i wydaje mi sie najlepiej. Oszczedzisz sobie szukania specjalisty, pozniej tylko umowisz sie na konkretna juz wizyte na dany dzien i tyle. W ciele gromadza sie w roznych gruczalach woda i tluszcz oraz czasami substancje toksyczne ale niegrozne, moze okazac sie ze to zgrubienie (guzek) to zupelnie nic niegroznego.
Te same fakty dają jednym wiele do myślenia, innym tylko do gadania.

Wróć do „Zdrowie i uroda”