![:] :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Opalanie
Moderator: modTeam
Opalanie
Bylem dzisiaj nad woda i sie spaliłem wygladam jak rak
macie na to jakies ciekawe sposoby zeby tak nie bolało
??? nigdy sie nie opalilem normalnie
zawsze sie musze spalić 
"Such a lonely day
And it’s my
The most loneliest day of my life..."
SOAD - Lonely Day
And it’s my
SOAD - Lonely Day
- Leanan Sidhe
- Entuzjasta
- Weteran
To ja zacisnę ząbki jednak:D Rzeci raz to już, parzy coraz mniej:)
W chłodnej wodzie mozna polezec, jak sie ma nawilzajacy zel pod prysznic albo cos podobnego^^
Kefir wybiela? To precz z tym! Nie po to się smażyłam cały dzien na plazy, zeby efektem był sam ból:P
jigurcik to wolę wypić:P A następnym razem jak mówię SMARUJ SIĘ KREMEM BO SIĘ SPALISZ to mnie posłuchaj:P ja też to zlałam i teraz też cierpię:(
W chłodnej wodzie mozna polezec, jak sie ma nawilzajacy zel pod prysznic albo cos podobnego^^
Kefir wybiela? To precz z tym! Nie po to się smażyłam cały dzien na plazy, zeby efektem był sam ból:P
jigurcik to wolę wypić:P A następnym razem jak mówię SMARUJ SIĘ KREMEM BO SIĘ SPALISZ to mnie posłuchaj:P ja też to zlałam i teraz też cierpię:(
- ksiezycowka
- Weteran
Gdzie wyscie sie tak spalili? Ja z Egitu wrocilem gdzie ponad 40 w cieniu bylo, a niecala godzina na sloncu bez kremu z filtrem (wysokim) koncz sie poparzeniem 2ego stopnia i sie nei spalilem. Ani nawet mi skorka nie schodzi. Fakt ze bylem zaopatrzony w faktorki:
61, 38, 22, 20 i 8
a smarowalem wybieralem je w zaleznosci od czesci ciala, por dnia i tego jak tam opalony bylem
61, 38, 22, 20 i 8
a smarowalem wybieralem je w zaleznosci od czesci ciala, por dnia i tego jak tam opalony bylem
Maverick pisze:Gdzie wyscie sie tak spalili? Ja z Egitu wrocilem gdzie ponad 40 w cieniu bylo....
a jaka masz karnacje ?
ciemna chyba a to ma ogromne znaczenie
opalasz sie na brazowo czy czerwono ?
People are all the same
And we only get judged by what we do
Personality reflects name
And if I'm ugly then
So are you
And we only get judged by what we do
Personality reflects name
And if I'm ugly then
So are you
foxy_lady pisze:opalasz sie na brazowo czy czerwono ?
Na brzoskwiniowo
Ale zawsze sobie spalam ramiona a teraz zupelnie nic - czyli dobrze sie smarowalem
Maverick, nie jestes sam tez se zawsze ramiona spale ale sie posmarowalem ostatnio i looz
ale jak se ramion nie spalilem tak se nogi zjarałem
ehhh...
taki to ma dobrze hiszpania włochy... a ja musze siedziec w bydzi...
taki to ma dobrze hiszpania włochy... a ja musze siedziec w bydzi...
"Such a lonely day
And it’s my
SOAD - Lonely Day
And it’s my
SOAD - Lonely Day
- ksiezycowka
- Weteran
Ja jestem w szoku, Opaliłam się dośc sporo i nie spaliłam. Chyba to pierwszy taki mój wyjazd nad morze bez spalenia. Ale cóż. W kółko się musiałam smarowac kremem [spf 20].
Ja np bardzo mam ta skóre delikatną i ciągle coś mi ją podrażnia.
[ Dodano: 2005-07-21, 01:04 ]
aaaaa.......Po opalaniu polecam żele chłodzące. Serio pomaga
Pantenol tylko kiedy naprawde będzie piec, bo może po nim skóra schodzić.
Ja np bardzo mam ta skóre delikatną i ciągle coś mi ją podrażnia.
[ Dodano: 2005-07-21, 01:04 ]
aaaaa.......Po opalaniu polecam żele chłodzące. Serio pomaga

Pantenol tylko kiedy naprawde będzie piec, bo może po nim skóra schodzić.
A ja caly tydzien opalalem sobie brzuch, smarowalem sie itd, nagle przypomnialem sobie ostatniego dnia ze plecki mam biale
no wiec tegoz ostatniego dnia smazylem sie caaaly dzionek na sloneczku nie smarujac sie - efeky byl taki ze umieralem przez 3 dni - a byloby jeszcze gorzej gdyby nie 2 kubki kefirku ktorymi wysmarowala mnie moja dobra duszyczka....
Od razu rozwieje ten dziwny mit ze kefir wybiela opalenizne - nic podobnego - plecy mam bardziej zjarane po jednym dniu niz brzuch opalany delikatnie przez tydzien - i to na brazowo(jedynie co przyplacilem to schodzaca skora) a dodam ze jestem ciemnym blondynem i raczej nie jestem jakims super zwolennikiem opalania...
Od razu rozwieje ten dziwny mit ze kefir wybiela opalenizne - nic podobnego - plecy mam bardziej zjarane po jednym dniu niz brzuch opalany delikatnie przez tydzien - i to na brazowo(jedynie co przyplacilem to schodzaca skora) a dodam ze jestem ciemnym blondynem i raczej nie jestem jakims super zwolennikiem opalania...
- ksiezycowka
- Weteran
kondzik pisze:Od razu rozwieje ten dziwny mit ze kefir wybiela opalenizne - nic podobnego
To nie mit. Ty wylałeś ma siebie 2 kubki kefiru, ale ja ok. 5-6 + w cholere kremów + 1,5 opakowania panthenolu. I kefir mnie wybielił.
Oczywiste, że nie do końca. Ale wiadomo, ze mała ilośc kefiru opalenizny nie zniszczy zupełnie, doszczętnie i natychmiastowo. Wydawało mi się, że to oczywiste.
- ___ToMeK___
- Uzależniony
ja uwielbiam sie opalac, chociaz kiedys tego nienawidzilem
. Ale jedyny sposob to rzecz jasna na sloneczku
. Dwa lata temu sie spieklem nad morzem strasznie, na szczescie mialem u boku kogos, kto robil mi zimne oklady
. Ogolnie opalam sie bardzo szybko i od razu na brazowo. Czasem pol godzinki na sloncu wystarcza, zeby bylo widac efekt. Jeszcze zadnych kefirkow nie mialem okazji ani ochoty wyprobowac, tylko balsamy, czasem nic (przeciez trzeba troszke pocierpiec ;]). Niech to slonyćko w koncu wyjdzie!
0101010001101111011011010110010101101011001000000100011101100101011100100110101101100101
-.-. .. . -.- .- .-- --- ... -.-. / .--. .. . .-. .-- ... --.. -.-- -- / -.- .-. --- -.- .. . -- / -.. --- / .--. .. . -.- .-.. .- / ---... .--.
-.-. .. . -.- .- .-- --- ... -.-. / .--. .. . .-. .-- ... --.. -.-- -- / -.- .-. --- -.- .. . -- / -.. --- / .--. .. . -.- .-.. .- / ---... .--.
- ksiezycowka
- Weteran
Zuber pisze:moon, to po co tyle wylewałas czasem trzeba troszke pocierpiec
bo:
. Bo chodzić nie mogłam np z tego powodu?Bo mnie nie piekło tylko bolało?Bo byłam pod zimnym namiotem w 3 parach spodni w tym jednych z polarem, kilku podkoszulkach, polarowej bluzie i kurtce, pod dwoma śpiworami i płakałam z zimna myśląc, że nocy nie przetrzymam?To było moje najgorsze spalenie w zyciu. Niewiele brakowało [gdybym jeszcze z 1 h na słońcu poleżała] żebym do szpitala jechac musiała bo bym miała bomble pełne wody na całym ciele.moon pisze:Skóra zaczeła mi się ścinac jak jako
Myślę, ze to wystarczy za odpowiedź na temat uzywania kefiru.