Pozdrawiam!
Twoja średnia przelotowa na trasie?
Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam
Twoja średnia przelotowa na trasie?
Witam! Ciekawe czy forumowicze przestrzegaja przepisow? Jaka jest Wasza średnia przelotowa na trasie w km/h? Możecie też podać środek transportu, którym jezdzicie.
Pozdrawiam!
Pozdrawiam!
Nie jeździj szybciej niż Twój Anioł Stróż potrafi latać!
- ksiezycowka
- Weteran
Dee_Jay pisze:Rozumiem, że to Wasze średnie przelotowe?![]()
Jeśli chodzi o mnie, to chyba nikogo kto leciał na Split nie powinno to dziwić. Na naszej A-4 są momenty gdzie nie schodzi się poniżej 140, to tam biorąc pod uwagę długość autostrad i ich stan, średnia 170 nie powinna nikogo dziwić. Dziwić może jedynie fakt, że to była tylko Astra II 1,4 16V, ale spieszyło nam się nad morze a że samochód jest stosunkowo młody i tą trasę zawsze robimy na raz, to dostał konkretnie w piz....czkę. <smile>
" Nie wystarczy dużo wiedzieć, żeby być mądrym. " - Heraklit
120 - opel astra 1,4.
140-150 - passat 1.8 turbo (wolniej na trasie sie tym nie da jechac
)
a co do v-maxa to tym samym passatem 223 na godzine.
140-150 - passat 1.8 turbo (wolniej na trasie sie tym nie da jechac
a co do v-maxa to tym samym passatem 223 na godzine.
Ostatnio zmieniony 12 lis 2006, 17:18 przez TFA, łącznie zmieniany 1 raz.
Ręce me do szabli stworzone, nie do kielni.
Witam.
TFA - tym passetem ciagniesz srednio 140 na normalnej twardej drodze z ogr. 90 km/h czy na autostradzie, gdzie ogr. jest do 130 km/h? Jesli to pierwsze to Hardcore i macie tam dobre drogi. Na mazurach DZiury przez wielkie DZ.
Tutaj jeszcze ciekawostka z ogr. pręd. w róznych krajach EUROPY: http://www.bluesky.pl/index.php?option= ... Itemid=130
Niemcy rzadza - tylko tam bez ograniczen predkosci na autostradzie.
TFA - tym passetem ciagniesz srednio 140 na normalnej twardej drodze z ogr. 90 km/h czy na autostradzie, gdzie ogr. jest do 130 km/h? Jesli to pierwsze to Hardcore i macie tam dobre drogi. Na mazurach DZiury przez wielkie DZ.
Tutaj jeszcze ciekawostka z ogr. pręd. w róznych krajach EUROPY: http://www.bluesky.pl/index.php?option= ... Itemid=130
Niemcy rzadza - tylko tam bez ograniczen predkosci na autostradzie.
Nie jeździj szybciej niż Twój Anioł Stróż potrafi latać!
- ksiezycowka
- Weteran
Dee_Jay pisze:TFA - tym passetem ciagniesz srednio 140 na normalnej twardej drodze z ogr. 90 km/h czy na autostradzie, gdzie ogr. jest do 130 km/h?
Po ekspresowych i krajowych, na lokalnych juz strach depnac, zwlaszcza jak sie mija z kims z naprzeciwka, ale jak nic nie jedzie to mozna jechac srodkiem drogi 140 i wiecej

Ręce me do szabli stworzone, nie do kielni.
Dee_Jay pisze:Chodzilo mi o srednie przelotowe, a nie v-maxy!!!
podalem ! policzyc sobie nie umiesz ? to jzu TWóJ PROBLEM !

[ Dodano: 2006-11-13, 10:03 ]
admin pisze:NAJSZYBCIEJ ...Mitsubishi eclipse 240 km/g
Chyba z przepaści i to jeszcze z wiatrem![]()
Dlaczego wysmiewasz podane moje predkosci eclipsa , co z tego za to 2.0 pojemnosc ? tyle szedł v- max na 98 oktanach jak sie rozbujał , nie z przepasci , i nie z wiatrem ! Do 230 szedł bez problemów , potem trza było poczekac , ale szedł ! Bmw 7 o 3000 silnikiem i mocy około 180 KM tyle nie szła , i co ?
Zapytajmy Fisza , wszak On ma teraz eclipsa wlasnie , niech go rozpedzi , choc auto autu nie równe.I nich nie otwiera lamp

Stary passat 1.8 b-3 szedł tez 220 podczas gdy np. b-4 z 95 r nie wyciagła 200 km/h a przy tym mial max obroty , dziwne , ale prawdziwe
[ Dodano: 2006-11-13, 10:30 ]
Jawka pisze:Andrew pisze:355 km![]()
![]()
fakt popelnilem bład chodziło o Olszynę , nie zgorzecec , bład wzioł sie z tad , ze zadko przekraczam w olszynie granice , jednak wtedy tak było
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
- Pintupintu
- Bywalec
Na autostradzie srednia jakies 150-160 km. Jade rowno 200 km/h, czasami musze zwolnic przy maruderach. Ale tak nie lubie jezdzic.
Jezdzilam drogami bez ograniczen predkosci, gladkimi jak stol, samochod jakis pojawial sie raz na kilka godzin i jechalam 90-100 km/h. Po prostu stacje benzynowe byly tak daleko od siebie, a dodatkowego pojemnika na beznyne nie mialam. To byla najwieksza meczarnia motoryzacyjna w moim zyciu
A w ogole to ostatnio jezdze duzo wolniej niz kiedys. Starosc... .
Jezdzilam drogami bez ograniczen predkosci, gladkimi jak stol, samochod jakis pojawial sie raz na kilka godzin i jechalam 90-100 km/h. Po prostu stacje benzynowe byly tak daleko od siebie, a dodatkowego pojemnika na beznyne nie mialam. To byla najwieksza meczarnia motoryzacyjna w moim zyciu

A w ogole to ostatnio jezdze duzo wolniej niz kiedys. Starosc... .
"a miłość tylko jedną można wszędzie spotkać
przed grzechem i po grzechu zostaje ta sama"
przed grzechem i po grzechu zostaje ta sama"
admin pisze:Powiedz ile taka Beema może spalać w czasie takiej prędkości? To raczej nigdy nie był oszczędny samochód.
juz ci Mówie ile mi taka BMW spalała , na miescie , przy bardzo delikatnej jezdzie najmniej mi sie udało spalic GAZU -(BO MIALEM Ją ZAGAZOWANA -wiec wyniki bedą sie tyczyc tylko tego paliwa ) miesciła sie w 14 litrach , jak jezdzilem normalnie ! bez szalenstw , 15-16 litrów (wszystko latem ) na trasie z krynicy morskiej do domu do mnie , pełne auto i bagaz , predkosc jak tylko szło to 140 km/h wzieła mi z klimą 18.5 lpg
a na drodze do Lubina ! wieksza czesc drogi na autostradzie na Wrocław i predkosią na niej około 200 km/h komplet ludzi w aucie wzieła raz 20 litrów , innym razem 22 litry bez klimy .
takie ja mialem wyniki spalania BMW latem.
acha -moja była na automacie .
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Wróć do „Wszystkie inne tematy”