złotooka kotka pisze:No i dobrze by bylo wiedziec w jakich sklepach mozesz robic takie zakupy, bo niektore fajne produkty sprzedaja tylko w okreslonej sieci.
to ja podam takie sklepy jakie sa "wszedzie"
tesco
geant
carrefour
real
leclerc
lidl
chempion
biedronka
leadre price
Elspeth pisze:kiełbacha przysmażona z cebulką na patelni z ziemniakami?
od czasu do czasu, bo ziemniaków gotowanych za bardzo nie lubie, ale takie ugotowane i odsmazone to lubie
Elspeth pisze:przysmażone ziemniaki w śmietanie zbeltanej z koncentratem pomidorowym na cieplo.
tego nie lubie
Elspeth pisze:Zapiekanka z ziemniaków z porem i serem żółtym zalana zupką z pieczarek z torebki.
bez pieczarkowej, ale cebulowa moze byc
lollirot pisze:pierwsza zasada: nie wyrzucać resztek
no i to jest cholera problem, bo mi sie za duzo marnuje, a ja nie bardzo umiem resztki gospodarowac, jak mi zostaja odpowiednie to zapiekanke robie.
lollirot pisze:serowa - przepisy u lolli
pyszne to, kiedys u kogos jadłam
lollirot pisze:np. z dyni, z brokułów, cebulowa
a na te masz jakies sprawdzone przepisy

lollirot pisze:warzywa, póki jeszcze można, kupujemy na bazarku!
no wlasnie ja lubie warzywa, ale znam mało sposobów na przyzadzanie ich
lollirot pisze:nie kupować warzyw na patelnię hortexu tylko se samemu zrobić mieszankę - taniej i więcej, a też można zamrozić

w zasadzie nigdy nie kupowałam, mam mase takich samodzielnie mrozonych u mamy, ja nie mam zamrazarki na razie. Bo w tych mrozonych to zawsze czgos mi za mało
Mona pisze:makaron z brokułami (ja gotuję je wcześniej na parze), polany sosem serowo-cebulowym Knorr, a na to starty ser i taka sama kombinacja ze szpinakiem.
robie bardzo podobne, tylko czosnek jeszcze dodaje
Mona pisze:Jedz jabłka, bo są bardzo zdrowe, a przy tym syte
strasznie lubie, ale nie moge duzo bo zaraz zgaga mnie łapie
Mona pisze:Możesz upiec połówki ziemniaczków w łupinie i zjeść je z sosem czosnkowym na jogurcie.
o własnie to taka pychotka jest a ja tak dawno nie jadłam
Mona pisze:W wegetariańskiej restauracji Green Way można podpatrzeć z czego robią pyszne jedzonka
lubie tam chodzic
Mona pisze:Chyba, że lubisz mięsko

a pewnie, ze lubie, ale nie ładuje do wszystkiego
Mona pisze:Aaa, i pij dużo wody <browar>
samej mineralki wypijam dziennie minimum 2 litry, ja strasznie duzo pije