Psycholog.
Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam
Psycholog.
Czy zdażyło się wam kiedyś skożystać z pomocy psychologa? Z jakiego typu problemami wtedy się borykalioście? Czy po wizycie poczuliście się lepiej??
Przeszlam sie pare razy do psychologa, ale coś mi się wydaję, że nie zabardzo oni znają się na tym co robią. Kumpele kiedyś wysłali na siłe do psychologa, ona milczała, on milczał i tak przez cala godzine, tak sobie dziewczyna posiedziala a na koniec rzucila sie z dachu. :039: Fakt, że wierze w ludzi, ktorzy maja powołanie. Trzeba też dobrze szukać , bo nieraz zwykły psycholog na pewno nie pomoże zwlaszcza jak nie wie w czym tak na prawde tkwi rzecz, gdy np pacjent jest z rodziny w ktorej ktos pił, a nawet nie koniecznie, ale w kazdym badz razie mial stycznosc wychowania sie w nieco niezdrowych warunkach, to powinien skorzystać z terapii DDA. Tak na prawde tacy ludzie, ktorzy juz dawno pozornie uwolnili sie od wplywu tych meczocych z przeszlosci zdarzen czy osobek, wciaz sa nimi naznaczone i w codziennym życiu dają o sobie znać. Na terapii DDA szuka sie w czlowieku sedna jego problemu, skad on wynika i czlowiek potem uczy sie z nim walczyc. Jedna ze znajomych chodzila przez dluzszy czas na tak terapie i ze slabego czlowieczka stala sie silna osoba, sama teraz dziala w organizacji i pomaga innym.
Chcesz przeczyć mój artykuł o poduszkach ortopedycznych? Zapraszam tutaj: http://www.sissel.com.pl/webpage/korzysci-ze-stosowania-poduszki-ortopedycznej.html.
Mariusz, nie mów, że chcesz iść do psychologa...
A co w tym złego:) Zawsze można przeciez iść i sobie z nim pogadać:) Przecież to do nieczego nie zobowiązuje.
Pozatym uważam że kążdy jest najlepszym psychologiem, ale tylko dla siebie. Jak się ma problem to trzeba go zwalczyć samemu, a nie myśleć, że ktoś to zrobi za nas.
Jak się ma problem to trzeba go zwalczyć samemu, a nie myśleć, że ktoś to zrobi za nas.
Idąc do psychologa, ma sie nadzieje że Ci w czyms pomoże lub da Ci jakąć wskazowke, a nie że wyleczy Cie natychmiastowo;)
What can you see
on the horizon?
Why do the white gulls call?
Across the sea
a pale moon rises
The ships have come to carry you home.
on the horizon?
Why do the white gulls call?
Across the sea
a pale moon rises
The ships have come to carry you home.
Gościu!
Szkoda kasy na psychologa. Lepiej jakiś elegancki ciuch sobie kupić. Laski i tak nie znajdziesz, choćbyś był u najlepszego specjalisty.
Laskę sobie znajdziesz niespodziewanie, któregoś dnia. Lub pewnego razu przekonasz się ze pewna bliska osoba stała się jeszcze bliższa... Ot takie jest moje zdanie, bo ja tak miałem.![:) :)](./images/smilies/usmiech.GIF)
Szkoda kasy na psychologa. Lepiej jakiś elegancki ciuch sobie kupić. Laski i tak nie znajdziesz, choćbyś był u najlepszego specjalisty.
Laskę sobie znajdziesz niespodziewanie, któregoś dnia. Lub pewnego razu przekonasz się ze pewna bliska osoba stała się jeszcze bliższa... Ot takie jest moje zdanie, bo ja tak miałem.
-
- Uzależniony
mariusz pisze:Dla jasności nie chodzę do psychologa. Tema topicu wymyśliłem przypadkiem.Z postów Mariusza nie wydaje mi się, by potrzebował pomocy psychologa. Sam sobie da radę, znajdzie sobie dziewczynę i jego problemy miną.
Dokładnie. :564:Mariusz, a Ty wierzysz w ogóle w siebie?
Tak. A czy myślisz inaczej??
Mariusz, nie znam Cie, nigdy z Tobą nie rozmawiałem, ale czasmi z Twoich postów widać ze brak Ci wiary w siebie. Chociażby można to wywnioskować po odpowiedziach na pytania, za każdm razem UPEWNIASZ sie, nie jesteś pewien czy oby na pewno tak jest i chciałbyś usłyszeć od drugiej osoby że tak właśnie jest.
Więcej wiary w siebie!!
Mariusz, nie znam Cie, nigdy z Tobą nie rozmawiałem, ale czasmi z Twoich postów widać ze brak Ci wiary w siebie. Chociażby można to wywnioskować po odpowiedziach na pytania, za każdm razem UPEWNIASZ sie, nie jesteś pewien czy oby na pewno tak jest i chciałbyś usłyszeć od drugiej osoby że tak właśnie jest.
Więcej wiary w siebie!!
Ale mnie rozgryzłeś:) Może masz rację:) Widocznie musze popracować nad sobą:) :564:
Ps: W takim układzie, może ktoś mi powie jak zwiększyć wiarę w siebie??:)
Ps: W takim układzie, może ktoś mi powie jak zwiększyć wiarę w siebie??
Poznasz laskę, która Ci sie spodoba i uczynisz wszystko, żeby sobie ją przygruchać do siebie. A przy tym zwiększysz wiarę w siebie, bo przy kobiecie nowopoznanej pasuje być twardym a nie mientkim. Potem ta wiara w siebie już zostanie.
Żyję tym co czuję, z życia biorę to, co mi smakuje.
Szukam i znajduję. Nie dołuję, kiedy mi brakuje.
Lubię, siebie lubię, co chcę robię i co myślę mówię.
Prostą idę drogą i niczego już nie boję się.
Szukam i znajduję. Nie dołuję, kiedy mi brakuje.
Lubię, siebie lubię, co chcę robię i co myślę mówię.
Prostą idę drogą i niczego już nie boję się.
Chcesz przeczyć mój artykuł o poduszkach ortopedycznych? Zapraszam tutaj: http://www.sissel.com.pl/webpage/korzysci-ze-stosowania-poduszki-ortopedycznej.html.
Wróć do „Wszystkie inne tematy”