Wojsko - komisja poborowa
Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam
Wojsko - komisja poborowa
Witam,
tak sie sklada ze wlasnie wezwanie dostalem :d na 16ego kwietnia godz 11...
Tak sie zastanawiam od duzszego czasu co by tu zorbic zeby dostac "D" :d
Moze macie jakies konkretne i realne pomysly, ew wiecie co zrobili Wasi znajomi?
Pozdrawiam
tak sie sklada ze wlasnie wezwanie dostalem :d na 16ego kwietnia godz 11...
Tak sie zastanawiam od duzszego czasu co by tu zorbic zeby dostac "D" :d
Moze macie jakies konkretne i realne pomysly, ew wiecie co zrobili Wasi znajomi?
Pozdrawiam
Moja mama pracuje w szpitalu wiec kuzynom załatwila odp. zaswiadczenia ale coz... powinienes myslec o tym duzo wczesniej bo teraz wieel Ci to nie da...
najlepiej miec zaswiadczenia o czestej hospitalizacji, rozne badania, diagnozy itd. wtedy wiekszego problemu nie ma. Moj kuzyn np ma wrzody
ale z drugiej strony nie wiem czemu chcecie unikac pojscia do wojska ja np. bardzo bym chciala odbyc taka sluzbe i bardzo mozliwe ze w tym kierunku pojde.
do twarzy mi w mundurze
pozatym tradycje rodzinne... od dziecka bywalam wsrod zolnierzy i strasznie mi sie to podobalo
najlepiej miec zaswiadczenia o czestej hospitalizacji, rozne badania, diagnozy itd. wtedy wiekszego problemu nie ma. Moj kuzyn np ma wrzody
ale z drugiej strony nie wiem czemu chcecie unikac pojscia do wojska ja np. bardzo bym chciala odbyc taka sluzbe i bardzo mozliwe ze w tym kierunku pojde.
do twarzy mi w mundurze
pozatym tradycje rodzinne... od dziecka bywalam wsrod zolnierzy i strasznie mi sie to podobalo
ja dostałęm A ale nie narzekam bo chce iść do policji, ale jak nas badali to koleś którybył przedemną odwalił numer, kiedy babka kazałą mu czytac z tablicy z zakrytym okiem on czytał zupełnie coś innego, wymyślonego z głowy... potem z tego co wiem miał gatke z psyhologiem i dostał D ... bez każdych zaświadczeń lekarskich... a teraz jest już tak że tymi zaświadczeniami można się w większości podetrzeć... bo oni to wszystko kontrolują.
Let me be the one that shines with You in the morning when You don't know what to do
Dostanie kategorii D wcale na chwilę obecną bardziej Ci zaszkodzi niż pomoże w czymkolwiek. Niektórzy pracodawcy (z tego co się orientowałem) biorą pod uwagę opinię lekarską jaką wystawi Ci komisja wojskowa, i kategoria D w tym przypadku dyskwfalifikuje.
Podobne rzeczy (ponoć) mają miejsce jeśli chodzi o prawo jazdy...
Zresztą po co komu kategoria D? To wcale nie powód do dumy... powiedziałbym, że wręcz przeciwnie. No chyba, że nie zamierzasz iść na studia... to już inna bajka.
Podobne rzeczy (ponoć) mają miejsce jeśli chodzi o prawo jazdy...
Zresztą po co komu kategoria D? To wcale nie powód do dumy... powiedziałbym, że wręcz przeciwnie. No chyba, że nie zamierzasz iść na studia... to już inna bajka.
- Dziki Wilk
- Pasjonat
Nie wiem po co symulować, jeśli dostaniesz D to możęsz mieć problemy z znalezieniem pracy. Bo pracodaca pomyśli: kategora D, czyli kaleka. A jak powiesz że sie wywinąłeś, to wyjdziesz na oszusta, a jaki pracodaca zatrudniłby takiego.... A w wojsku nie jest źle, jak sie człowiek postara, to sie nauczy czegoś, zrobi prawo jazdy kat. C za free. Ja dostałem A, ale jestem na studiach, więc mnie nie wezmą. A na drugim roku odrobie sobie to w krótszym czasie.....
Qrde...chce wlepić obrazek, ale ozmiar nie może przekraczać 29 Kb ![:/ :/](./images/smilies/kwasny.GIF)
- Dziki Wilk
- Pasjonat
mariusz pisze:Podobno za krzywą przegrode nosową do wojska sie nie idzie. Uważam, że wszystko jest dla ludzi i nie ma się czego bac.
pozdrawiam...
ja mam problemy z nogą bo była zmasakrowana pod kołem samochodu a i tak dostałęm A, tak nawiasem mówiąc to te badania lekarskie sa smieszne ... to jest gorsze niż prowizorka ... badanie nie trwa nawet minuty ... a kiedy czytałem tekst z oddali nie widziałem go
Let me be the one that shines with You in the morning when You don't know what to do
Mam złe skojarzenie z tymi co juz wojsko wciągneło na amen, dziwne rzeczy potrafi robić z ludzką psychiką. Błagam nie idzcie tam. Wiem ktoś musi, ale jeśli już to zróbcie coś, aby nigdy nie ,,przynosić" swojej pracy do domu. Moja kumpela nie wytrzymała, rzuciła sie przez okno, znam tez inne przypadki, ktore tez sporo mowia, ze ta praca cos robi z psychika.
Chcesz przeczyć mój artykuł o poduszkach ortopedycznych? Zapraszam tutaj: http://www.sissel.com.pl/webpage/korzysci-ze-stosowania-poduszki-ortopedycznej.html.
Teraz wojo to bułka z masłem, kiedyś za komuny lata 50,60 lub 80 lata , to fala była ale teraz? po prostu mamusia wychucha , wydmucha poda do rączki wszystko a w woju tego niestety nie ma , sam byłem już kupe lat temu w armi i nie narzekam, w armi wszystko jest proste , więc głowa do góry a z kat d możesz mieć kłopot z pracą ![:) :)](./images/smilies/usmiech.GIF)
Troche mnie nie bylo i takie glupoty gadacie ze glowa boli!
Z kategoria "D" nie bede mial z praca najmniejszych problemow i z prawem jazdy tez! Wiecie ze jak sie ma astme to ma sie D? I czy koles z astma jest gorszym dyrektorem np? Albo czy gorzej prowadzi?
Problemy z praca i prawem jazdy sa jak sie ma "E". I tu tez nie jest tak prosto i oczywiscie. Bo E mozna dostac za np brak jader. A czy koles bez jaj gorzej pracuje lub jezdzi? NIE. Co innego jak ktos psychola odgrywa no to wtedy oczywiscie. Nie liczy sie kategoria, liczy sie za co jest.
Ja sie fali nie boje, ja jestem przeciwny tej instytucji! Uwazam ze to jest bezsensowne i tyle. Nie zmusza mnie do niczego i jezeli mialbym tam isc to rezygnuje z obywatelstwa i moga mnie cmoknac. Co da kilka miesiecy? Przeciez taki zolnierz jest gorszy nawet od miesa armatniego! Poza tym panstwo kasy nie ma a wojsko to instytucja do przerabiania chleba w g*** i nic wiecej. Lepiej podatki zmniejszyc.
Jesli dostane D to bede z siebie dumny bo jestem sprawny i bez problemu A+ bym mogl dostac :d I to bedzie o przedsiebiorczosci swiadczyc, nie bedzie dla mnie wstydem. Wstydem by E bylo. A do woja isc nie chce dla zasady. Byloby to dla mnie calkowitym ponizeniem siedziec tam z tymi debilami i cwiercinteligentami (no oczywiscie sa wyjatki ale zadko).
I zamierzam na komisji przede wszystkim sie dobrze bawic :d Mialem udawac nerwowego, ale chyba nie bede tego robil. Moi koledzy czekali srednio po 2 lub 3 godziny na swoja kolej i jesli ja tyle bede czekal to ja nie bede musial udawac nerwowego :d I ja ich chyba rozniose tam :d I jeszcze wypije ze 2 bromki :d
Ponadto zamierzam nie brac dowodu ani nic. Powim ze mi ukradli po drodze tam, a co :d Aha, i striptizu nie bede robil. W zyciu sie tam do naga nie rozbiore. Zamierzam sie powolac na Art. 30 konstytucji RP ("Przyrodzona i niezbywalna godnosc czlowieka stanowi zrodlo wolnosci i praw czlowieka i obywatela. Jest ona nienaruszalna, a jej poszanowanie i ochrona jest obowiazkiem wladz publicznych").
Tak ze nie beda mieli ze mna lekko :d :diabel2:
Z kategoria "D" nie bede mial z praca najmniejszych problemow i z prawem jazdy tez! Wiecie ze jak sie ma astme to ma sie D? I czy koles z astma jest gorszym dyrektorem np? Albo czy gorzej prowadzi?
Problemy z praca i prawem jazdy sa jak sie ma "E". I tu tez nie jest tak prosto i oczywiscie. Bo E mozna dostac za np brak jader. A czy koles bez jaj gorzej pracuje lub jezdzi? NIE. Co innego jak ktos psychola odgrywa no to wtedy oczywiscie. Nie liczy sie kategoria, liczy sie za co jest.
Ja sie fali nie boje, ja jestem przeciwny tej instytucji! Uwazam ze to jest bezsensowne i tyle. Nie zmusza mnie do niczego i jezeli mialbym tam isc to rezygnuje z obywatelstwa i moga mnie cmoknac. Co da kilka miesiecy? Przeciez taki zolnierz jest gorszy nawet od miesa armatniego! Poza tym panstwo kasy nie ma a wojsko to instytucja do przerabiania chleba w g*** i nic wiecej. Lepiej podatki zmniejszyc.
Jesli dostane D to bede z siebie dumny bo jestem sprawny i bez problemu A+ bym mogl dostac :d I to bedzie o przedsiebiorczosci swiadczyc, nie bedzie dla mnie wstydem. Wstydem by E bylo. A do woja isc nie chce dla zasady. Byloby to dla mnie calkowitym ponizeniem siedziec tam z tymi debilami i cwiercinteligentami (no oczywiscie sa wyjatki ale zadko).
I zamierzam na komisji przede wszystkim sie dobrze bawic :d Mialem udawac nerwowego, ale chyba nie bede tego robil. Moi koledzy czekali srednio po 2 lub 3 godziny na swoja kolej i jesli ja tyle bede czekal to ja nie bede musial udawac nerwowego :d I ja ich chyba rozniose tam :d I jeszcze wypije ze 2 bromki :d
Ponadto zamierzam nie brac dowodu ani nic. Powim ze mi ukradli po drodze tam, a co :d Aha, i striptizu nie bede robil. W zyciu sie tam do naga nie rozbiore. Zamierzam sie powolac na Art. 30 konstytucji RP ("Przyrodzona i niezbywalna godnosc czlowieka stanowi zrodlo wolnosci i praw czlowieka i obywatela. Jest ona nienaruszalna, a jej poszanowanie i ochrona jest obowiazkiem wladz publicznych").
Tak ze nie beda mieli ze mna lekko :d :diabel2:
Zebys sie nie przejechał Maverick tak jak tutaj piszą wyżej kategoria D naprawde moze ci utrudnic dostanie pracy - chociaz tez zalezy to od zawodu.
Przed tym przestrzegał mojego kuzyna lekarz i kazal mu sie 2 razy zastanowic zanim wyda opinie. Zwlaszcza po wejsciu do unii czesto przy naborze do pracy stosunek do sluzby wojskowej bedzie sprawdzany.
Moze i facet z astma nie jest gorszym dyrektorem ale bedac na miejscu pracodawcy ktory ma do wyborku dwa podania rozniace sie jedynie tym ze jeden ma chorobe ktora moze w przyszlosci powodowac czeste zwolnienia zdrowotne i zdrowego w pelni mezczyzne z kat. A kogo bys wybrał?
Przed tym przestrzegał mojego kuzyna lekarz i kazal mu sie 2 razy zastanowic zanim wyda opinie. Zwlaszcza po wejsciu do unii czesto przy naborze do pracy stosunek do sluzby wojskowej bedzie sprawdzany.
Moze i facet z astma nie jest gorszym dyrektorem ale bedac na miejscu pracodawcy ktory ma do wyborku dwa podania rozniace sie jedynie tym ze jeden ma chorobe ktora moze w przyszlosci powodowac czeste zwolnienia zdrowotne i zdrowego w pelni mezczyzne z kat. A kogo bys wybrał?
wejdź na strone: www.wielka.net Taka fajna stronka...
mariusz pisze:wejdź na strone: www.wielka.net Taka fajna stronka...
Calkiem niezle :d Ale teraz wrocmy do tematu
Wróć do „Wszystkie inne tematy”