będzie "amnestia" dla maturzystów ?
Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam
będzie "amnestia" dla maturzystów ?
http://wiadomosci.onet.pl/1356568,11,item.html
Jestem glupia, bo nie rozumiem. To co, Ci co nie zdali beda mieli ta mature jako zdana ? Tego jednego przedmiotu im sie nie zalicza ? Nie wpisuje ? Takie osoby moga skladac papiery na studia ?
KE ?
Jestem glupia, bo nie rozumiem. To co, Ci co nie zdali beda mieli ta mature jako zdana ? Tego jednego przedmiotu im sie nie zalicza ? Nie wpisuje ? Takie osoby moga skladac papiery na studia ?
KE ?
- ksiezycowka
- Weteran
Yasmine pisze:To co, Ci co nie zdali beda mieli ta mature jako zdana ? Tego jednego przedmiotu im sie nie zalicza ? Nie wpisuje ? Takie osoby moga skladac papiery na studia ?
Tak, co dla mnie jest po rpostu szczytem głupoty....i sensu też raczej nie ma. Bo skoro owy maturzysta jest na tyle rozgranięty, że nie jest w stanie zdać banalnie prostego egzaminu, który wlaście na to 30 % wiedzy żadnej nie wymaga to cóż on takiego będzie robił na studiach?? Sprzątał??
"(...) pomyśl... co za głupiec z niego-
mówi, że umiera z mego powodu....
zupełnie jakbym była chorobą"
Yasmine pisze:No, ale teraz zalozmy, ze ktos zdawal geografie no i oblal. Teraz ma mature jako zdana. A ta geografie rekrutuje mu sie na studia, wiec nie moze sie starac o te studia ?
Czy moze czy nie po dokladniejszym przemysleniu ta amnestia i tak nie ma sensu. Na popularne kierunki i tak jest po kilka osob na miejsce, skoro Ci amnestjonowani beda mogli skladac papiery dopiero we wrzesniu to i tak raczej nie beda mieli szans z tymi ktorzy zdali mature, nie dostali sie ale pisza odwolania.
Rybołówstwo i inne ciekawe kierunki pozostana tym, ktorzy poznaja łaskę Romana.
Szkoda tylko, ze zdobywajac sobie popularnosc moze narobic komus nadziei - wspolczynnik samobójstw we wrzesniu wsrod 19 latkow podskoczy o pare ladnych procent
Zastanowmy sie co bedzie za rok skoro wyrabia sie takie rzeczy, co stanie sie z motywacja do nauki? a te 20%, 30% niejest az taka porazka zeby odrazu posowac sie do takich krokow... ale co tu duzo mowic Ci co niezdali sa zadowoleni,
heh takpoza tym poczatek roku dopiero 4 wrzesnia.. a studenci to co? tylko maja podrozec studia zaoczne... <wsciekly>
heh takpoza tym poczatek roku dopiero 4 wrzesnia.. a studenci to co? tylko maja podrozec studia zaoczne... <wsciekly>
No po prostu genialne...po co w ogóle ta matura...amnestia dla wszystkich i bedzie klopot z glowy a spoleczenstwo latwiej uzyska wyzsze wyksztalcenie...dla tych co nie obronia prac magisterskich tez lepiej amnestie wprowadzic...zle sie w tym kraju....musze wypieprzac stad na bliski wschod po studiach
Roman daje rade ;DD
Sa wakacje niech sie dzieciaki ciesza ;DD
Roman na prezydenta
I tak nie rozumiem czemu sie tak spinacie? Swietych z siebie nie robcie ;DD
Jakby luzie naprawde tak sie przejmowali tak jak wy tylko tu piszecie to nie bylibysmy tu gdzie jestesmy, sluzba zdrowi by nie padala itp. itd. ;DD
Sa wakacje niech sie dzieciaki ciesza ;DD
Roman na prezydenta
I tak nie rozumiem czemu sie tak spinacie? Swietych z siebie nie robcie ;DD
Jakby luzie naprawde tak sie przejmowali tak jak wy tylko tu piszecie to nie bylibysmy tu gdzie jestesmy, sluzba zdrowi by nie padala itp. itd. ;DD
<zmieszany> -> uwielbiam tę mordę
-> ta też jest fajna
-> często sie śmieję...ze wszystkiego...
-> jak mnie ktos wku$%^&!
;DD -> jeszcze ta mi lezy
-> ta też jest fajna
sadi pisze:Jakby luzie naprawde tak sie przejmowali tak jak wy tylko tu piszecie to nie bylibysmy tu gdzie jestesmy, sluzba zdrowi by nie padala itp. itd.
a co ma piernik do wiatraka??
a to gdzie wyczytałeś?? w gwiazdach??sadi pisze:Swietych z siebie nie robcie
"(...) pomyśl... co za głupiec z niego-
sadi pisze:Swietych z siebie nie robcie ;DD
nie robimy. to co sie dzieje jest frustrujace.
tak poza tym uniwerki troche sobie zarobia na decyzji Pana Romana, tyle osob zda , bedzie wiecej osob podczas rekrutacji co rowna sie wieksza ilosc oplat rekrutacyjnych chcociaz juz mi sie miesza czy ktos taki moze ubiegac sie o miejsce na studiach... i czemu we wrzesniu akurat. zakrecilam sie
Ludzie ktorzy zajebiscie zdali mature i znaja dobrze angielski mysla o tym zeby juz studia podjac za granica. Ludzie ktorzy zdali mature dobrze i chca dostac sie na dobre studia i je skoncza bo sa w stanie i tak wyjada za granice po studiach. Ludzie, ktorzy zdali mature srednio i ludzie ktorzy jej nie zdali przy obecnych sytuacjach finansowych w polsce(mowie o placy za prace) i tak beda chcieli wyjechac za granice. Jednym slowem DAJCIE censored ZAROBIC JAK CZLOWIEKOWI a nie robcie z nas roboli to bedziemy mieszkac i zyc w NASZYM KRAJU!
Jak nie wyjade z PL w ciagu pol roku to bedzie cud.
Sama kwestia matury - ktos kto mial 70% pkt ze zwyklej jest sredniakiem. Ktos kto mial 62% pkt z rozszerzonej - odpowiada sredniakowi z normalnej lol i jest w wyzzym przedziale. Jednym slowem mozna smialo powiedziec ze wszyscy sredniacy ze zwyklej matury sa na wysokim poziomie rozszerzonej. Po ch... to dzielic wiec?
A teraz pytanie dla tych co nie skumali
Gdybyscie mieli nie zdac matury(co jest wrecz censored NIE MOZLIWE przy 30% pkt !!!! ja nie wiem jak 1/5 polakow nie zdala tego, chyba nie mogli ich rozczytac:D) i pojechac za granice zarabiac dla siebie do reki kilka tysi wiecej za mycie kibla:D niz w pol lub tez moglibyscie ja zdac i pracowac na smiesznym stazu a potem za te powiedzmy 600 - 800 zl wiecej (czyli jakies srednio 1 500 zl ) w PL to co byscie wybrali?
Jak nie wyjade z PL w ciagu pol roku to bedzie cud.
Sama kwestia matury - ktos kto mial 70% pkt ze zwyklej jest sredniakiem. Ktos kto mial 62% pkt z rozszerzonej - odpowiada sredniakowi z normalnej lol i jest w wyzzym przedziale. Jednym slowem mozna smialo powiedziec ze wszyscy sredniacy ze zwyklej matury sa na wysokim poziomie rozszerzonej. Po ch... to dzielic wiec?
A teraz pytanie dla tych co nie skumali
Gdybyscie mieli nie zdac matury(co jest wrecz censored NIE MOZLIWE przy 30% pkt !!!! ja nie wiem jak 1/5 polakow nie zdala tego, chyba nie mogli ich rozczytac:D) i pojechac za granice zarabiac dla siebie do reki kilka tysi wiecej za mycie kibla:D niz w pol lub tez moglibyscie ja zdac i pracowac na smiesznym stazu a potem za te powiedzmy 600 - 800 zl wiecej (czyli jakies srednio 1 500 zl ) w PL to co byscie wybrali?
"Jest taka cierpienia granica, za ktora sie usmiech pogodny zaczyna...Hyhy "
hyhy e(L)o
hyhy e(L)o
Chory kraj, chore zsady... bezprawie...
Czy osoba która nie zdała będzie podchodzić jeszcze raz do matury?? Czy po prostu zostanie jej darowane...
Czy osoba która nie zdała będzie podchodzić jeszcze raz do matury?? Czy po prostu zostanie jej darowane...
... każda dziewczyna powinna nosić głowę wysoko, z tego powodu, że jest kobietą, że była dla Stwórcy doskonale skończoną poprawką do spartaczonego Adama.
Juz sama nie wiem co sie dzieje....Duzo osob tez (dla mnie bez sensu) nie podeszla do matury w tym roku m.in moj brat cioteczny.Ja zadawalam mature "pomostowa" kilka lat temu. Zdawalam wtedy nowa.
Tych osob co podeszlo do "nowej" matury bylo bardzo malo i tak 1/3 jej nie zdala...
Nie wiedzielismy do konca co nas czeka a jednak zdawalismy:)
U mnie w szkole zdawaly "nowa" 4 osoby. Pisemne egzaminy mielismy w innej szkole..
To byly czasy.
Nie mielismy wtedy ulg...
Tych osob co podeszlo do "nowej" matury bylo bardzo malo i tak 1/3 jej nie zdala...
Nie wiedzielismy do konca co nas czeka a jednak zdawalismy:)
U mnie w szkole zdawaly "nowa" 4 osoby. Pisemne egzaminy mielismy w innej szkole..
To byly czasy.
Nie mielismy wtedy ulg...
Jawka pisze:a co ma piernik do wiatraka??
Przejmujecie sie losem dzieciakow co zdadza mature z amnestii i tym co beda robic w i dla kraju. Problem tylko w tym ze lenistwo, kretactwo, niedopelnianie obowiazkow, dbanie tylko o wlasne 4litery Polcay maja w genach i kazdy jesli tylko moze tak robi w naszym kraju, wiec po co ta wasza sztuczna "troska" o biednych maturzystow i to cale gadanie ze amnestia jest do dupy bo co ci ludzie beda robic? ;DD
<zmieszany> -> uwielbiam tę mordę
-> ta też jest fajna
-> ta też jest fajna
- ksiezycowka
- Weteran
Troska? Kurna ja nie chce po prostu produkcji nowych debili wkoło siebie bo juz sie rzygac chce a co bedzie za pare lat? <boje_sie>sadi pisze:wiec po co ta wasza sztuczna "troska" o biednych maturzystow i to cale gadanie ze amnestia jest do dupy bo co ci ludzie beda robic? ;DD
[ Dodano: 2006-07-15, 15:09 ]
No i smutnym robi sie fakt, ze kiedys matura to było coś, studia jueszcze wieksze cos. A teraz dla kazdego jest to dostepne praktycznie, a nei powinoo,..
-
- Początkujący
ta cała amnestia to tak kretyński pomysł, że szkoda gadać... mogą sobie ją wprowadzać ale tylko w przypadku gdy reszta przedmiotów jest zdana na co najmniej 50% !!!!! przecież jest tyle tępot, które miały ze wszytskiego 30%, 32% albo 34% i z jednym przedmiotem im sie nie fuksnęło i teraz one mają mieć zdaną maturę.... paranoja i chamstwo...
W sumie to brak mi słów by opisać tą całą amnestie W ubiegłym roku,maturzysci, którzy tak na prawde testowali "nową mature" nie mieli zadnej amnestii i jakoś przezyli.30% z podstawy to jest smiechu warte.Nie zdali to nie,kurde kretyni beda miec papierek,bo idiota chce elektorat chyba se zdobyc wrrrrr <snajper>
To moze ja poprosze o 20% wiecej z niektórych przedmiotów Wtedy w ogóle bedzie cacy,wysoka średnia krajowa...sami inteligenci pokroju Romusia oł je
To moze ja poprosze o 20% wiecej z niektórych przedmiotów Wtedy w ogóle bedzie cacy,wysoka średnia krajowa...sami inteligenci pokroju Romusia oł je
Hyhy pisze:ja nie wiem jak 1/5 polakow nie zdala tego, chyba nie mogli ich rozczytac:
Okularow zapomnieli na egzamin
Chory pomysl. To po co sie w ogle uczyc? Jaka to jest sprawiedliwosc dla tych, ktorzy od podstawowki na dobry wynik owej matury pracowali lub dla tych kreatywnych, ktorzy pracowac musieli mniej a zdali z powodu umiejetnosci? Rownac ich z ta cholota pacholkow, ktorzy nie umieja odpowiedziec na pytanie "kto napisal "Pana Tadeusza" "? majac do wyboru a. b. i c. przy czym c. to np Huxley. Bo taki poziom te pytania mialy.
Nie rozumiem i nawet nie chce w to wnikac.
Ainsi sera, groigne qui groigne.
Grumble all you like, this is how it is going to be.
Niektore pytania naprawde byly takiego poziomu (przynajmniej z mojego i moich znajomych punktu widzenia).
A pomysl poroniony bo jak ktos nie rozroznia Sienkiewicza od Mickiewicza albo linii prostej od kata 90 stopni to do podstawowki a nie zdac za darmo mature.
A pomysl poroniony bo jak ktos nie rozroznia Sienkiewicza od Mickiewicza albo linii prostej od kata 90 stopni to do podstawowki a nie zdac za darmo mature.
Ainsi sera, groigne qui groigne.
Szczerze? Bylem obojetny co do Giertycha, ale widze ,ze nic kompletnie nie robi a do tego zawyza sobie wyniki. Czemu nie ma go w szkolach? Niech zrobic cos z poziomem szkolnictwa na miare angli/szwecji gdzie za sciaganie wylatuje sie ze szkoly a u nas prawie kazdej szkole uwaga co najwyzej. Prosze, zmiencie ministra edukacji.
"Polityczny Żołnierz może szanować swego wroga - lecz zdrajcą i dezerterem będzie tylko pogardzał."
Hyhy pisze:Sama kwestia matury - ktos kto mial 70% pkt ze zwyklej jest sredniakiem. Ktos kto mial 62% pkt z rozszerzonej - odpowiada sredniakowi z normalnej lol i jest w wyzzym przedziale. Jednym slowem mozna smialo powiedziec ze wszyscy sredniacy ze zwyklej matury sa na wysokim poziomie rozszerzonej. Po ch... to dzielic wiec?
jestem sredniakiem.
Zeby nie zdac tej matury to albo wielki pech albo musi czlowiek mocno chciec. A ta "amnestia" to glupota. Lepiej byloby podejsc do matury w sierpniu czy wrzesniu.
Ale co tam, mnie to nie dotyczy...
Wróć do „Wszystkie inne tematy”