Progi zwalniające.
Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam
Progi zwalniające.
CO sądzicie o progach zwalniających? Mieszkam w mieście i jak chcę gdzieś jechać to musze ich pokonać ok 7. Jak wracam to przejzdżam z powrotem przez nie. Łącznie dziennie przejzdżam minimum przez 14 progów. Coś mnie zaczyna trafiać jak widzę progi. Po roku jezdżenia przez nie siadło mi zawieszenie. (chyba przez progi.) NIENAWIDZĘ ICH!!!!!
A co wy o tym sądzicie????
A co wy o tym sądzicie????
moim zdaniem progi nie są takie złe dopoki nie zalozyli takich kolo mojej podstawowki to potracono tam 3 osoby na przejsciu z czego 2 to byly dzieci ktore szly do szkoly. Mysle ze w takich miejscach powinno sie zakladac takie rzeczy.
Nie wiem czy u was jest cos takiego w miastach ale u mnie na jednym osiedlu zainstalowano zamiast progow wysepki szerokosci ok. 4/5 pasa ruchu ktore sa umieszczone po dwoch stronach ulicy na przemian w ten sposob ze trzeba jechac slalomem. W tym miejscu wypadaloby dodac ze ulica jest dwukierunkowa. Nietrudno sobie wyobrazic co tam sie dzieje jak jest tłok... progi to jednak mniejsze zło...
Nie wiem czy u was jest cos takiego w miastach ale u mnie na jednym osiedlu zainstalowano zamiast progow wysepki szerokosci ok. 4/5 pasa ruchu ktore sa umieszczone po dwoch stronach ulicy na przemian w ten sposob ze trzeba jechac slalomem. W tym miejscu wypadaloby dodac ze ulica jest dwukierunkowa. Nietrudno sobie wyobrazic co tam sie dzieje jak jest tłok... progi to jednak mniejsze zło...
jeden próg zwalniający kosztuje ok 3000zł. U mnie zamontowali ich 7. Paranoja. Bez nich i tak nie szalałem na ulicach bo sa takie dziury, że szkoda gadać. Ostatnio jak jechałem do domu, to zaraz za progiem wjechałem na dziure w drodze, która była zalana wodą. Rozwaliłem koło. Po co progi, niech lepiej zrobią ulice:)
ja nie wiem jak u was ale u nas sie na to mówi "policjant" a nie próg zwalniający
a mój samochód jest tak niski że musze się przed tym cholerstwem zatrzymać i dopiero wtedy powoli ruszać, czasami jest tak ze musze wjechać na krawężnik bo tak ocieram podwoziem że aż strach pomysleć jak to tam wszystko musi wygladac ;P
Ostatnio zmieniony 13 mar 2004, 15:46 przez Poggie, łącznie zmieniany 1 raz.
Let me be the one that shines with You in the morning when You don't know what to do
Hce tylko wam powiedziec , ze jak sie wjedzie np . w dziure na drodze , to wzywa sie policję (jak jest z tego tytułu uszkodzenie) policja robi notatkę i bierze sie z urzedu miasta odszkodowanie przedstawiając rachunek za naprawę.To samo sie tyczy progów jesli sa za wysokie i obcierają podwozie jest ta sama sytuacja !! no chyba ze masz niezgodnie obnizony samochód !
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
krzys pisze:Hce tylko wam powiedziec , ze jak sie wjedzie np . w dziure na drodze , to wzywa sie policję (jak jest z tego tytułu uszkodzenie) policja robi notatkę i bierze sie z urzedu miasta odszkodowanie przedstawiając rachunek za naprawę.To samo sie tyczy progów jesli sa za wysokie i obcierają podwozie jest ta sama sytuacja !! no chyba ze masz niezgodnie obnizony samochód !
Z dziurą to wiem że się tak robi. Ostatnio tak nawet zrobiłem. Jednak z progami nie jest tak łatwo. Jeżeli codziennie przejezdżam przez mnóstwo progów to samochod prędzej, czy później się na nich rozklekota. Nie da się tak po prostu udowodnić ze akurat przez progi poleciało mi zawieszenie.
Krzysiu:
Ja złożyłem papiery o moje koło, i zobaczymy czy i kiedy mi zwrócą kasę;)
Maverick:
To jedź sobie gdziekolwiek z prędkością 20km/h przez 7 progów. Coś cię trafi!!;)
Ja złożyłem papiery o moje koło, i zobaczymy czy i kiedy mi zwrócą kasę;)
Maverick:
Juz nie przesadzaj, zawieszenie sie nie rozwali, poza tym progi sa zrobione tak, ze przy odpowiednio malej predkosci one po prostu nie szkodza.
To jedź sobie gdziekolwiek z prędkością 20km/h przez 7 progów. Coś cię trafi!!;)
- ksiezycowka
- Weteran