4 pory roku

Tu można wypowiadać się na wszystkie inne tematy jakie przyjdą Wam do głowy.
Posty w tym dziale nie są naliczane.

Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam

Jaka jest Twoja ulubiona pora roku?

Zima
4
12%
Wiosna
8
24%
Lato
20
59%
Jesien
2
6%

Liczba głosów: 34
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
4 pory roku

Postautor: Maverick » 08 mar 2004, 23:43

Witam,
jaka jest wasza ulubiona pora roku i dlaczego?
Ja z poczatku lubilem zime, bo nie jest goraco, nie poci sie czlowiek jak swinia. Potem wiosne, bo juz zielono, wszystko budzi sie do zycia, ale jednak nadal zimno.

Teraz zdecydowanie lato, bo kocham zielen, nature, przyrode i skape ciuszki :d
Pozdrawiam

Ps: Teraz zimy wprostn nienawidze :/ A jesien to taka sobie, moze byc ladna i ciepla ale moze byc zimno, mokro, pelno blota itd. Lato rulez :d
Awatar użytkownika
Gregory
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Gregory » 09 mar 2004, 08:23

A tu drugie pytanie troszku z tym związane,w która pore roku najbardziej lubicie sie kochac :D
$GrEgOrY$
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 09 mar 2004, 10:34

Wiosna , Lato :568:
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Angel21

Postautor: Angel21 » 09 mar 2004, 15:50

A ja za to bardzo lubie lato, nareszcie można sie luźno ubierać :)
Awatar użytkownika
mariusz
Weteran
Weteran
Postautor: mariusz » 09 mar 2004, 16:47

Lubie zimę, jednak obecna trwa juz za długo. Mam juz dosyć śniegu. Tej zimy: wjechałem w drzewo, wpadłem do rowu, i rozwaliłem opone w samochodzie. Zaden z tych wypadków nie był z mojej winy. Wszystko było spowodowane beznadziejnymi warunkami na drogach:)

Lubie wiosnę i Lato. Uwielbiam, jak jest ciepło, oraz to że jest dłuższy dzień.

Nienawidzę jesieni. Jest to najgorsza pora roku. Ciągle jest szaro i pochmurno. Odbiera mi to chęci do życia;) I wydaje mi sie że stwierdzenie "Złota polska jesień" jest lekko przesadzone.
Awatar użytkownika
Poggie
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Poggie » 09 mar 2004, 17:01

jak najbardziej lato ! a dlaczego ? to jedyny okres kiedy moge sobie wyjechać ze znajomymi nad jeziorko czy gdzie indziej ... poskakać razem do wody, siedziec przy ognisku i bawic sie do białego rana :] a nawet spać na golasa pod gołym niebem :D
Let me be the one that shines with You in the morning when You don't know what to do
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 09 mar 2004, 18:38

Nago pod niebem? Zeby kazdy cm kwadratowy mego cialka byl 100 razy ugryziony przez 100 roznych komarow? Brrrrr
Awatar użytkownika
Martyna
Maniak
Maniak
Postautor: Martyna » 09 mar 2004, 20:11

Ja też najbardzej lubię lato!!! Kiedy można się ubierać bardzo krótko :D ...i oglądać męskie nogi ;) :D Poza tym wszyscy są opaleni, czują się luźniej, wydają się atrakcyjniejsi i w ogóle...
Zimy nie znoszę!
Wiosnę lubię bo wiem, że dopiero nadejdzie lato i może być tylko lepiej.
Jesień lubię ale tylko przez pierwsze 2 miesiące (wrzesień-październik), lubię krajobrazy i zapach suchych liści. Tylko z pogodą trochę gorzej... :570:
Awatar użytkownika
mariusz
Weteran
Weteran
Postautor: mariusz » 09 mar 2004, 20:15

JesieN jest beznadziejna, bo prawie przez cały czas nie ma słońca, tylko jest szaro, pochmurno i beznadziejnie.
Angel21

Postautor: Angel21 » 09 mar 2004, 21:10

Ja także nienawidze jesieni. Uważam, że jesień jest najgorszą porą roku. Też nie lubie zimy ale tylko wtedy kiedy jest chlapa bo jak leży ładny śnieżek to jest fajnie.
No ale też nie lubie mrozów bo wtedy jest mi zawsze zimno. Jestem zmarzluch :) brrr
Awatar użytkownika
mariusz
Weteran
Weteran
Postautor: mariusz » 09 mar 2004, 21:32

A ja lubię jak jest zima, świeci słońce, nie ma wiatru i jest mróz tak ok -10. Wtedy jest rewelacyjana pogoda. Uwielbiam to:)
Awatar użytkownika
sarah
Weteran
Weteran
Postautor: sarah » 09 mar 2004, 23:08

Ja własciwie lubie kazda pore roku
zima - snieg mozna sie w nim wytarzac i wsyztsko jest takie białe wspanialy widok
wiosna - robi sie zielono, mozna zrzucic z siebie płaszcze zimowe i kurtki ptaszki spiewaja no i wtedy najwiecej ludzi sie zakochuje
lato - oczywiscie słońce słońce jeszcze raz słońce. Plaża, morze, imprezy, ludzi opaleni piekni usmiechnieci
jesien - b. lubie kolory jesieni pozatym jesienia mam nastroj b. liryczny lubie wtedy usiasc wygodnie na lozeczku opatulic sie kocykiem wziac w raczke kubek kakaa, w druga jakas dobra ksiazke i spedzic wieczor przy akompaniamencie deszczu uderzajacego o parapet. Pozatym jesieniom najmilej jest wyskoczyc do pubu ze znajomymi.

Jednak swoj głos oddalam na lato zawazyly tujednak wakacje i to ze mam wtedy najwiecej wolnego i moge sie w pelni cieszyc zaletami tej pory roku
Awatar użytkownika
foxy_lady
Weteran
Weteran
Re: 4 pory roku

Postautor: foxy_lady » 10 mar 2004, 10:24

Maverick pisze:Teraz zdecydowanie lato, bo kocham zielen, nature, przyrode i skape ciuszki :d

dokladnie
dodam jeszcze grille, wycieczki nad wode i wyjazdy na dzialke :564:
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 10 mar 2004, 16:43

Jesien na poczatku moze byc.
A zimy nienawidze! Juz mnie szlag od niej trafia. I to bez wzgledu na to czy jest chlapa, czy jest -20 czy +5 czy jest ladny sniezek... Czuje sie wtedy przygnebiony i tyle, a czemu? Bo kocham przyrode i jestem od niej uzalezniony a zima ni cholery zieleni nie widac. Ten kolor (w naturze, nie sztucznie) dziala na mnie uspokajakaco...

Dlatego czekam az na drzewach pojawia sie liscie i trawka sie bardziej zazieleni :)
agata
Weteran
Weteran
Postautor: agata » 23 mar 2004, 18:20

heheh wczoraj o tym gadałam z moim facetem :) chyba temat na czasie :) no wiec ja najbardziej kocham wiosne bo jest zielono i wszystko sie budzi i jest tak pięknie ze nawet matematyka i fizyka razem wziete są przyjemne ;) no ale jak sie okazało powinnam lubic jeszcze jesien bo-mój misio mi wtedy powiedział co do mnie czuje i oczywiscie zime bo wtedy sie miedzy nami na sobre zaczeło :) ale i tak wiosna jest najlepsza!!!!!!!!!!
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 24 mar 2004, 13:04

No wiosna fajna bo zielono, a latem to samo + cieplo :d
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 10 maja 2005, 23:06

Tak jak większość - lato!

Czemu?
Bo jest nareszcie ciepło!

Kocham temeratury 25-30 stopni [i taki wietrzyk przyjemny].
Nawet deszcz uwielbiam, bo taki ożeźwiający.
Letnie burze są miłe również.

Do tej pory ich plusem były jeszcze wakacje i wyjazdy. W tym roku to raczej nici z tego, ale...

Poza tym zero kurtek. Nie trzeba nosić ciągle spodni i bluzek, golfów.
MOgę założyć w końcu ciuchy, w których jk człowiek wyglądam i swietnie się czuję.

Poza tym jak jest dużo słońca to i humor lepszy.

Wiosna jest mimo wszystko dla mnie za zimna i za deszcowa.
Jesień zaś przygnębiająca.

O zimie to nie wspomnę :/
Awatar użytkownika
megaziomek
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: megaziomek » 10 maja 2005, 23:08

Lato...a dlaczego???Proste...bo jest cieplo :] plaża,dziewczyny w bikini itp
"Czy Prezes był zadowolony...?"
Awatar użytkownika
Hardcore
Weteran
Weteran
Postautor: Hardcore » 11 maja 2005, 10:19

LATO! To mój świat, najlepiej upał i to na jakiejś plaży gdzie rosną palmy ;P jest zimne piwko (albo pinakolada... nie wiem co to ale kojaży mi się z Copa Cabana) i ciepła woda, nagie biusty i calutki dzień nic nierobić. Wakacje i najlepiej zaliczona poprzednia sesja :D
When you dream there are no rules. People can fly, anything can happen. (...)
You may think you can fly, but you'd better not try. People can fly

Obrazek
Justa
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Justa » 11 maja 2005, 10:35

Moja ulubione pory roku to wszystkie oprócz zimy ;) ale najbardziej z tych wszystkich które lubię to lato :) uwielbiam opalac sie na słoneczku i chodzić w skąpych ciuszkach ;D
"Love`s an eagle,hearts are burning,feels start to fly"
"Kochaj kiedy możesz,ufaj kiedy możesz kiedy trzeba pokaż kły!"
"Tylko zrozum to że ludzie płacza czysta krwią tylko zrozum to że to twój los..."
Awatar użytkownika
Elspeth
Weteran
Weteran
Postautor: Elspeth » 11 maja 2005, 10:36

Kocham lato, ale pod warunkiem ze jest to LATO! ciepelko, mozna sie bardziej "rozebrac", pograc na plazy w siatke, ehh... ja tak chce zeby juz bylo teraz! <banan>
Non! Rien de rien... Non ! Je ne regrette rien !
Awatar użytkownika
mrt
Weteran
Weteran
Postautor: mrt » 11 maja 2005, 13:53

A ja najbardziej lubię jesień, taką listopadową, jak deszcz wali mi o dach (u nas, na poddaszu, odbiera się to wyjątkowo), że z domu wyjść niemiło. Lubię wichury i burze, i całą tę tzw. "pogodę pod psem" czy "barową". Książeczka, kominek (na razie brak :( ), kocyk, herbatka - cudo! Albo z drugą połówką pod kocykiem film oglądać - tak lubię :)
Justa
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Justa » 11 maja 2005, 13:58

Też lubię jesień,lubię taką"pogode pod psem" pozatym ja urodziłam sie w listopadzie to tym bardziej lubię tę porę roku ;)
Uwielbiam siedzieć w oknie gdy jest burza :D Odjazd :)

"Tylko zrozum to że ludzie płacza czysta krwią tylko zrozum to że to twój los..."
Awatar użytkownika
mrt
Weteran
Weteran
Postautor: mrt » 11 maja 2005, 14:06

A wiecie, że ten czas, co teraz jest, to nie mój? Ja wolę zmianę na zimowy. Zupełnie inaczej się czuję. Jak tylko zmienią na letni, to od razu łażę jak śnięta ryba.

A upałów nienawidzę. W skwar funkcjonuję tylko na trzy sposoby: albo siedzę w klimie, albo leżę w rzece, albo zdycham na otomanie naprzeciwko wiatraka, ew. klimatyzatora. I czekam na deszcz albo ochłodzenie jak na zbawienie.

Gdyby lato trwało pół roku, to już by mnie dawno pochowali.
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 11 maja 2005, 14:16

mrt pisze:A upałów nienawidzę. W skwar funkcjonuję tylko na trzy sposoby: albo siedzę w klimie, albo leżę w rzece, albo zdycham na otomanie naprzeciwko wiatraka, ew. klimatyzatora. I czekam na deszcz albo ochłodzenie jak na zbawienie.

Gdyby lato trwało pół roku, to już by mnie dawno pochowali.

MRT :* A juz myslalem ze jestem jakis nienormalny... Dla mnie slupek rteci moglby nie przekraczac 18 stopni, powyzej tego, jezeli nie ma wiatru czuje sie po prostu zle... Upalow nienawidze organicznie, 4 razy dziennie wlaze pod zimny prysznic i w ogole nic mi sie nie chce... Za to mroz kocham, to szczypanie w twarz, to zmrozone powietrze, w ktorym nie ma zanieczyszczen - cudo :D
soul of a woman was created below
Awatar użytkownika
mrt
Weteran
Weteran
Postautor: mrt » 11 maja 2005, 14:23

Jak miło, że ktoś ma podobnie :)

Najgorzej, jak mnie wyciągnąć latem nad morze i kazać leżeć na plaży. Tak samo nie ma co mnie ciągnąć latem na basen - to jakaś kompletna pomyłka. Upał jak cholera i co? W tej zupie mam siedzieć? To ja wolę w knajpie przy zimnym piwku przeczekać niż po jakichś basenach się pętać.
Awatar użytkownika
Pogosia
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Pogosia » 11 maja 2005, 14:27

no ja też uwielbiam jesień...zawsze biegam jak małe dziecko po parku i zbieram liście, a potem w ramki i na ściane...i w ogóle zapach ognisk...jabłka rwane prosto z drzewa.... no miodzio po prostu :DDD
zime lubie, ale tylko biała, a to co od kilku lat mamy w Polsce zimą nazwać się nie da, więc polskiej zimy nienawidzę <zly1>
wiosna mnie przytłacza...bo wszyscy wtedy jak króliki się parują i w ogóle są tacy "szczęśliwi" że aż się czasem żygać chce <aniolek2>
Some things in life are like fucking for virginity - you know it's pointless but it feels so good that you just don't want to stop.
Awatar użytkownika
Jasta20
Maniak
Maniak
Postautor: Jasta20 » 11 maja 2005, 14:53

jak dla mnie lato moglo by trwac 6 miesicy a nastepne 6 misiacy to wiosna! to bylo by bylo zycie, bez grubych ubran, kurtke, czapek szalikow, tylko sposniczki, sukieneczki, krotkie spodenki, bluzeczki :) laka, las park, basen, morze, palza, jeziorka! zyc nie umierac!
Miłość to nie staw, w którym można znaleźć swoje odbicie. Miłość ma
przypływy i odpływy. Ma też swoje rozbite okrety, zatopione miasta,
ośmiornice i skrzynie złota i pereł. Ale perły leżą głęboko...
Justa
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Justa » 11 maja 2005, 16:01

Ja tez nie lubie gdy jest 30 stopniowy upał :/ jest cholernie gorąco i zdycha się w takie dni z gorąca,nawet prysznic nie pomaga gdy biore go kilka razy dziennie.Ja uwielbiam pływac nad morzem czy w basenie czuje się wtedy jak ryba w wodzie :DDD
Ostatnio zmieniony 11 maja 2005, 16:10 przez Justa, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
sophie
Weteran
Weteran
Postautor: sophie » 11 maja 2005, 16:07

Dla mnie optymalną temperaturą jest ok.25 stopni. W mieście jak jest cieplej, można zejść. Na morzem bytrzymam do 30, o ile wieje :) Cieplej = nie do zniesienia.
Ale jednocześnie jestem zmarzlak, więc ogólnie powinno być zawsze między 20-25 stopni :D

Wróć do „Wszystkie inne tematy”