Śmieszy, cieszy, ... przeraża?
Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam
Śmieszy, cieszy, ... przeraża?
:568:
http://kiosk.onet.pl/art.html?DB=162&ITEM=1134613
Co sądzicie o tym artykule - śmieczy Was, cieszy, czy przeraża? Czy to prawda o współczesnych kobietach? Czy takie są kobiety Waszych marzeń?
http://kiosk.onet.pl/art.html?DB=162&ITEM=1134613
Co sądzicie o tym artykule - śmieczy Was, cieszy, czy przeraża? Czy to prawda o współczesnych kobietach? Czy takie są kobiety Waszych marzeń?
Niestety. Typowe plotkarskie gazety. Lecz ile namieszają we łbach młodziutkim dziewczynom, które potem nastawione będą niemal wyłącznie na branie...
Żyję tym co czuję, z życia biorę to, co mi smakuje.
Szukam i znajduję. Nie dołuję, kiedy mi brakuje.
Lubię, siebie lubię, co chcę robię i co myślę mówię.
Prostą idę drogą i niczego już nie boję się.
Szukam i znajduję. Nie dołuję, kiedy mi brakuje.
Lubię, siebie lubię, co chcę robię i co myślę mówię.
Prostą idę drogą i niczego już nie boję się.
Przeraża! W masowym egoizmie nie ma nic śmiesznego:( Czasem trzeba iść do przodu, walczyć o swoje, ale nie w stosunku do najbliższych i nie po trupach. A te lodowate, piękne kobiety z dopracowanymi makijażami, samodzielne ponad wszystko są przerażające! Jako świeżu upieczona mama, zamotana w pieluchy i usilnie starająca się znaleźć czas na swoją pracę, dostałam w prezencie książkę "Grzeczne dziewczynki idą do nieba, niegrzeczne tam gdzie chcą". Jeśli bym się zastosowała do rad autorki, rozwiodłabym się z mężem, wynajęła opiekunkę i myślała o sobie. Wiem, że strasznie bym wtedy cierpiała i wiele rodzin cierpi, rozpada się, bo kobiety idą właśnie w tym kierunku. A potem wcale nie są szczęśliwe.
a tam od razu bez sensu i nic ciekawego..
ja nie czytam o zyciu osobistym gwiazd i nie przymuję ślepo nowinek mody, ale czasem można skorzystać z porad zamieszczonych np w cosmo.. i wzbogacić tym doświadczenia partnera i własne..
Wszystko jest dla ludzi a ci jak wiadomo mają rozum, muszą sie tylko nauczyć z niego korzystać i wybierać informacje istotne i prawdziwe
ja nie czytam o zyciu osobistym gwiazd i nie przymuję ślepo nowinek mody, ale czasem można skorzystać z porad zamieszczonych np w cosmo.. i wzbogacić tym doświadczenia partnera i własne..
Wszystko jest dla ludzi a ci jak wiadomo mają rozum, muszą sie tylko nauczyć z niego korzystać i wybierać informacje istotne i prawdziwe
Duszek pisze:a tam od razu bez sensu i nic ciekawego..
Tak Duszku, ale z tym rozumem jest różnie:) Ja to sobie myślę, że Polki są inne i faktycznie troszkę inaczej czytają zachodnią prasę kobiecą...
Czytając artykuł odnoszę wrażenie, że autorka to jakaś stara, antyfeministyczna kura domowa. Zarzuca gazetom że w artykułach jest ciągle o niezależności kobiet, o mówieniu-nie. A asertywnośc to bardzo poważna sprawa. Traktuje kobiety jak własność, których największą ambicją jest wychowanie dziecka i pieczenie ciast. Jasne, że w niektorych artykułach doradzają kobiecie w imię niezależności skrajny egoizm, ale co złego jest w tekstach o masturbacji? Jakbyśmy nie mogły się w kierunku seksu doskonalić. Oczywiście autorka nie zaatakuje poradników dla facetów gdzie gołe baby są na co drugiej stronie, a królują artykuły typu: 50 porad jak urozmiacić masturbację. No bo przecież oni mogą odmawiać, zdradzać, masturbować się, zarabiać, urozmaicać seks, kształcić, kupować nowe samochody, garnitury, nie dbać o dzieci.... No ale my powinnyśmy przede wszystkim zadbać o to czy ciasto jest dopieczone. Przecież to chore. Jestem przerażona-autorką tekstu.
Aga pisze:Czytając artykuł odnoszę wrażenie, że autorka to jakaś stara, antyfeministyczna kura domowa. Zarzuca gazetom że w artykułach jest ciągle o niezależności kobiet, o mówieniu-nie. A asertywnośc to bardzo poważna sprawa. Traktuje kobiety jak własność, których największą ambicją jest wychowanie dziecka i pieczenie ciast. Jasne, że w niektorych artykułach doradzają kobiecie w imię niezależności skrajny egoizm, ale co złego jest w tekstach o masturbacji? Jakbyśmy nie mogły się w kierunku seksu doskonalić. Oczywiście autorka nie zaatakuje poradników dla facetów gdzie gołe baby są na co drugiej stronie, a królują artykuły typu: 50 porad jak urozmiacić masturbację. No bo przecież oni mogą odmawiać, zdradzać, masturbować się, zarabiać, urozmaicać seks, kształcić, kupować nowe samochody, garnitury, nie dbać o dzieci.... No ale my powinnyśmy przede wszystkim zadbać o to czy ciasto jest dopieczone. Przecież to chore. Jestem przerażona-autorką tekstu.
Dlaczego tak stereotypowo podchodzisz do autorki?;) Feministki wcale nie są bezdzietnymi, wstrętnymi babolami, jak też antyfeministki nie muszą być starymi kurami domowymi:) Poza tym nikt tu nie wysyła kobiet do pieczenia ciast, ani zabrania zarabiania. Chodzi tu bardziej o kształtowanie światopoglądu. Kobiety lubią popadać w skrajności, albo się za bardzo poświęcają, albo dążą do postawy królewny, która tylko oczekuje. A ambicja wychowywania dziecka? Jeśli się już je ma, to faktycznie jest najważniejsze na świecie. I czy musimy być takie złe, jak Ci faceci, "co odmawiają, zdradzają, nie dbają o dzieci"? Chyba powinno się dążyć do bycia lepszym, a nie gorszym? Czytałam kiedyś poradę, było to bardzo dawno temu w którymś kolorowym piśmie, radzono jak poczuć się bardziej seksowną; wyjść latem bez bielizy, a siedząc w tramwaju zaciskać mięśnie pośladków. Dzięki, ale chyba na kawę prędzej umówiłabym sie z autorką artukułu, niż autorką tej "porady".
Nie radziłabym, no chyba, że tylko na kawę... Siedząc z gołą pupą na tramwajowym krzesełku różnych przypadłości się można nabawić;)
Mowilismy o chodzeniu bez majtek a nie nago. Nawet bez majtek mozna miec na sobie spudniczke, wiec pupa stycznosci z krzeselkiem nie ma, a poza tym to cywilizowany kraj, tu mamy samochody :d
Wróć do „Wszystkie inne tematy”