Speedway - sezon niedlugo

Tu można wypowiadać się na wszystkie inne tematy jakie przyjdą Wam do głowy.
Posty w tym dziale nie są naliczane.

Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam

Awatar użytkownika
Lawrence
Uzależniony
Uzależniony
Speedway - sezon niedlugo

Postautor: Lawrence » 05 mar 2006, 22:41

Tak sobie mysle - zaloze sobie temacik - moze ktos sie tez interesuje zuzelkiem jako i ja i Robinho.....

Sezonik niedlugo rusza, moze wasze spostrzezenia, oczekiwania i inne takie...

Ja osobiscie bede we Wrocku 9 kwietnia na meczu Atlasu z Polonia Bydgoszcz...
Wiec jesli ktos jest na forum tez znawca speedwaya to mozna nawet male spotkanko zrobic przed meczem - przy okazji moze wybiknac mini spotkanie forumowe :)

Gdyby nie bylo zainteresowanych tym tematem to mysle ze z Rubinho sobie tu pogawedzimy :)
Bo z tylu różnych dróg przez życie, każdy ma prawo wybrać źle...
Awatar użytkownika
TFA
Weteran
Weteran
Postautor: TFA » 06 mar 2006, 16:06

Moj przyjaciel z grudziadza ma jobla na punkcie zuzlu i ciagle jak slyszy piosenke Final Countdown to sie podnieca bo to graja u niego na kazdych zawodach :D
Ręce me do szabli stworzone, nie do kielni.
Awatar użytkownika
blacknessie
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: blacknessie » 06 mar 2006, 17:47

Ja bym chciała pojechać na mecz... ale nie wiem czy w Gorzowie coś się będzie ciekawego działo. Mam nadzieję że zawitam do Torunia, ale to w wakacje :) Do Bydgoszczy niedaleko <browar>
Ale strach z szalikiem Apatora przez Bydgoszcz iść <boje_sie>
"Człowiek jest odpowiedzialny nie tylko za uczucia, które ma dla innych, ale i za te, które w innych budzi."
Awatar użytkownika
Lawrence
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Lawrence » 06 mar 2006, 17:54

EE nie jest tak zle, ale jak bedziesz w toruniu w okolicach 18 czerwca to sie na derby zalapiesz :)
Awatar użytkownika
TFA
Weteran
Weteran
Postautor: TFA » 06 mar 2006, 17:57

Lawrence pisze:EE nie jest tak zle, ale jak bedziesz w toruniu w okolicach 18 czerwca to sie na derby zalapiesz :)

Teraz wszyscy boja sie jechac do torunia bo ptaszkowa grypa szaleje :D
Ręce me do szabli stworzone, nie do kielni.
Awatar użytkownika
Lawrence
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Lawrence » 06 mar 2006, 18:04

TFA pisze:
Lawrence pisze:EE nie jest tak zle, ale jak bedziesz w toruniu w okolicach 18 czerwca to sie na derby zalapiesz :)

Teraz wszyscy boja sie jechac do torunia bo ptaszkowa grypa szaleje :D

Wiedziala gdzie uderzyc - w Tadzia rydzyka :D
Awatar użytkownika
robinho
Maniak
Maniak
Postautor: robinho » 08 mar 2006, 11:27

Nie sposób mi nie odpisać w tym temacie.

Zresztą wyrwany kilkakrotnie do odpowiedzi przez Lawrence'a - prawdziwego fanatyka. Ja tak uwielbiam żużel, że za takim mega-fanem jak Lawrence to bym w ogień skoczył.

A Lawrence to persona. Nawet jeden ziomal z bydgoszczy mi zazdrościł że go znam, ii pytał skąd, ale mu nie powiedizałem.

Ja w lany poniedziałek inauguruję rozgrywki w Poznaniu. Po wielu latach zobaczymy pierwszy mecz PSŻ Poznań w lidze!! Rywalem bedzie debiutująca w polskiej lidze drużyna z wegierskiego Miszkolca.
Będzie co oglądać>
Mam nadzieję że w skłądzie Miszkolca pojawi się Gary Havelock, a w składzie Poznania ujrze Huszczę i Pytela (bo to dwaj zielonogórscy zawodnicy), Skórnickiego (bo to genialny facet jest).

blacknessie pisze:Ja bym chciała pojechać na mecz... ale nie wiem czy w Gorzowie coś się będzie ciekawego działo.

W gorzowie bedzie kilka fajnych meczów, w ogóle gorzów u siebie bedzie lał wszystkich- będzie wystawiał samych szwedów przeciwko zielonej górze, ostrowowi, czy grudziądzowi.

blacknessie pisze:Ale strach z szalikiem Apatora przez Bydgoszcz iść

No to nie jest rozsądne :)
Przyznaję

Blacknessie żużluwa.
Uwielbiam takie kobiety!
"Monalizą byłaś mi, marzyłem tylko o tobie
Rysowałem serca dwa, pytałaś po co to robię.

FALUBAZ! Ekstraliga jest już nasza!
Awatar użytkownika
Lawrence
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Lawrence » 08 mar 2006, 11:47

robinho pisze:Blacknessie żużluwa.
Uwielbiam takie kobiety!

So do I :)

Robinho, mam nadzieje ze filmik z montazu band przed SGP w Bydgoszczy sie podobal ;p

[BTW - jak ktos chce - wystarczy napisac]
Awatar użytkownika
robinho
Maniak
Maniak
Postautor: robinho » 08 mar 2006, 13:05

Lawrence pisze:Robinho, mam nadzieje ze filmik z montazu band przed SGP w Bydgoszczy sie podobal ;p

Podobał sie i to bardzo!
Dla niezorientowanych forumowiczów powiem że Lawrence brał udział w wiekopomnym obrzedzie monotowania dmuchanych band.

Własnie oglądam sobie, Lawrence, zdjątka od Ciebie i archiwizuję, bo wcześniej czasu nei miałem.

Wracając do tematu, na papierezrze sie meczó nei rozgrywa, ale pokuszę sie o ocenę składu Polonii
(zdobycze punktowe co mecz)

1.Andreas Jonsson - 13-15pkt;
2.Krystian Klecha 4-7;
3.Robert Sawina 6-9;
4.Robert Kosciecha 8-12;
5.Piotr Protasiewicz 13-15;
6.Krzysztof Buczkowski5-9;
7.Marcin Jędrzejewski 2-4

Awatar użytkownika
Lawrence
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Lawrence » 08 mar 2006, 16:49

robinho pisze:4.Robert Kosciecha 8-12;
5.Piotr Protasiewicz 13-15;

Zbyt piekne zeby bylo prawdziwe....

Kosciecha cos w okolicach Sawki moze robic - jesli wiecej to bedzie git
Protas - 13-15?? Raczej 12-13 bo tak to musialby komplety strzelac prawie w kazdym meczu a to nie takie proste w naszej lidze...

W ciagu ostatnich 15 lat tylko w roku 2000 Tomasz Gollob w pierwszych 9 rundach stracil tylko 2 pkt w biegach z przeciwnikiem...reszta to same "3". w drugiej czesci sezonu juz tak dobrze nie bylo ale co fakt to fakt
Awatar użytkownika
robinho
Maniak
Maniak
Postautor: robinho » 09 mar 2006, 09:25

Lawrence pisze:Kosciecha cos w okolicach Sawki moze robic - jesli wiecej to bedzie git
Protas - 13-15?? Raczej 12-13 bo tak to musialby komplety strzelac prawie w kazdym meczu a to nie takie proste w naszej lidze...

No moze nieco przesdziłem,
ale myślę że Polonia wBydgoszcz jest w tym sezonie najlepiej poukładnym zespołem i bedzie walczyć z Unią Tarnów o mistrza.
Za Polonią przemaiwa ten niepowtarzalny klimat i tradycja, za Unią - zespół all stars, ale jak to sie mówi nazwiska nie jeżdzą.

A tak napisałem, drogi Lawrence'sie, ponieważ pisałes że moze być ciężko, a moim zdaniem będzie dobrze, a moze nawet bardzo dobrze z Polonią a.d. 2006.

No i Jonson, moim zdaniem jest w stanie powtórzyć wyczyn Tomka Golloba, o ile dobrze sie przygotuje do sezonu.

No i jeśli chodzi o Kleche i Buczka, to myślę że jak będą mieli na czym to pokażą "lwi pazur" na miarę Hliba, który będize punkty zdobywał dla Unii Tarnów.

Ja od kilku lat obserwuje pstępy młodego Grzesia Zengoty, i myślę że jeśli dadzą temu chłopakowi pojeżdzić w tym sezonie to będzie talentem na miarę Kurmanka. Zresztą wszyscy tu w Zielonej Górze wypatrujemy kto może stać sie następcą Kurmana, bo bardzo nam Rfaiego brakuje.

TFA, dawaj tu tego swojego przyjaciela od żużla, bo my tu praktycznie sami z Lawrecem będziemy musieli "walczyć" na tym topicu.

Awatar użytkownika
blacknessie
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: blacknessie » 09 mar 2006, 18:13

To do zobaczenia w Gorzowie :) Na pewno kiedyś się pojawię na meczu. Bez szalika :) Przede wszystkim po to żeby towarzyszyć mojemu chłopakowi w podziwianiu jego pasji i wdychaniu niepowtarzalnego zapachu metanolu ;) Sama chyba do żużla bym nie siadła. Ale po pierwszym meczu - przyznaję - wciąga... I te motory <evilbat>
"Człowiek jest odpowiedzialny nie tylko za uczucia, które ma dla innych, ale i za te, które w innych budzi."
Awatar użytkownika
miś
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: miś » 09 mar 2006, 19:26

Jak bedzie meczyk Apator kontra Polonia to pewnie podskocze.

I oczywiscie licze na Apator chocaiz aktualnei zmiena nazwe na Elana.

ps. Tadziu sie pomodli za nas i bedzie git.
"Polityczny Żołnierz może szanować swego wroga - lecz zdrajcą i dezerterem będzie tylko pogardzał."
Awatar użytkownika
blacknessie
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: blacknessie » 09 mar 2006, 20:42

Tam Elana... Zawsze będzie Apator... :(
Awatar użytkownika
robinho
Maniak
Maniak
Postautor: robinho » 10 mar 2006, 08:11

Hmm, nie Elana lecz Adriana Toruń

Adriana czyli firma prezesa GKSŻ Marka Karwana produkująca mebelki dla Ikei. Mieści sie w małej poczciwej miescinie o nazwie Chełmno.

Dla prawdziwych kibiców takich jak blacknessie, na zawsze pozostanie Apator, tak jak w Zielonej Górze Falubaz, który w ciągu ostatnich dwudziestu lat wiele razy zmienił nazwę: był Morawski KS, Polmos-Beram, (tu coś było jeszcze ale z głowy mi wyleciało) Quick-Mix, a teraz nastała era ZKŻ Kronopol ZIelona Góra. Prawdziwy kibic zawsze jednak powie że idzie na "FALUBAZ!!"

blacknessie pisze:To do zobaczenia w Gorzowie Na pewno kiedyś się pojawię na meczu. Bez szalika Przede wszystkim po to żeby towarzyszyć mojemu chłopakowi w podziwianiu jego pasji i wdychaniu niepowtarzalnego zapachu metanolu Sama chyba do żużla bym nie siadła. Ale po pierwszym meczu - przyznaję - wciąga... I te motory

Ah, chciałbym żeby moja kobieta tak do żużla podchodziła... Z oddaniem. Na meczach tyle dziewczyn przychodzi i dopinguje, a ja swoją to musze ciągnać wołami <hahaha>

blacknessie, Może w tym sezonie sie wybiorę na Falubaz do Gorzowa, i może bedziemy obok sieie siedziec, bo ja będe siedział z szalikowcami Stalówki, bo mam tam sporo kumpli.

A jeszcze bardziej, chcaiłbym pojechać w tym sezonie na jakiś mecz Apatora do Torunia nim zburzą legendarny satdion im. Mariana Rose.

Awatar użytkownika
miś
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: miś » 10 mar 2006, 20:16

Apator ftw. Moj znajomy jest w ekipie jednego z zuzlowcow dlatego nie wypada mi nie kibicowac im a tak na ogol to sie nie interesuje jakos zuzlem. Moze zaczne <banan>
"Polityczny Żołnierz może szanować swego wroga - lecz zdrajcą i dezerterem będzie tylko pogardzał."
Awatar użytkownika
Lawrence
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Lawrence » 12 mar 2006, 01:53

robinho pisze:A jeszcze bardziej, chcaiłbym pojechać w tym sezonie na jakiś mecz Apatora do Torunia nim zburzą legendarny satdion im. Mariana Rose.

Jakbys nie mial okazji to nie boj zaby - 18 czerwca bede tam na derbach to CI podesle zdjatka :)

BTW - wczoraj uszczesliwil mnie jeden z moich znajomych z ktorym zjezdzilem prawie cala Polske za Polonia, a ktory od 2 lat jest zonaty i zuzelek juz mu w glowie tak bardzo nie siedzi [ja sobie nie dam wybic :)]. Uszczesliwil mnie tym ze dal mi cala swoja kolekcje VHS`ow....9 kaset....:D od sezonu 1992.......dzis caly dzien przy sprawdzaniu co tam jest i wpisywaniu do indeksu :) Jakby ktos cos mial a "zawadzaloby" to w piwnicy go to niech da znac.... :D
Awatar użytkownika
robinho
Maniak
Maniak
Postautor: robinho » 13 mar 2006, 07:42

Lawrence pisze:zuzelek juz mu w glowie tak bardzo nie siedzi [ja sobie nie dam wybic

nie damy sobie wybić żużelku, o nie!!

Ciekawa sytuacja w tym roku w Gdańsku:
nie wiadomo czy drużyna przystąpi do rozgrywek, nie wiadomo czy w pierwszej czy w drugiej lidze.
A swoja drogą to dziwię sie że taka poważna firma jak Lotos dała się wciągnać w te przepychanki...

Awatar użytkownika
Lawrence
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Lawrence » 18 mar 2006, 07:44

No, to Polonisci rozpoczeli sezon testmeczami w Anglii - no i rozpoczeli bardzo udanie - oby tak dalej przez caly sezon :) Wyniki ponizej :

Andreas Jonsson 2.1.3.3.3 12
Piotr Protasiewicz 3, 3, 3, 3 = 12

A tu szczegółowe wyniki spotkan:

Ipswich v Mildenhall 54-40

Ipswich Witches - 54
1 - Chris Louis (Captain) 2, 3, w/u, 2*, 3 = 10+1
2 - Kim Jansson 1*, 1, 2*, 3, 0 = 7+2
3 - Piotr Protasiewicz 3, 3, 3, 3 = 12
4 - Robert Miskowiak 0, 0, 0, 1 = 1
5 - Mark Loram 1, 3, 3, 3 = 10
6 - Jan Jaros 2, u, 2*, 3 = 7+1
7 - Carl Wilkinson 1*, 3, 3, 0 = 7+1

Mildenhall Tigers - 40
1 - Jason Lyons 3, 1*, 0, 1= 5+1
2 - Jason King 0, 2, 0, 1 = 3
3 - Shaun Tacey (Captain) 2, 2, 2, 1*, 1*= 8+2
4 - Stuart Robson (G) 1*, 1*, 1*, 4^ =7+3
5 - Chris Neath (G) 2, 2, 1*, 0 = 5+1
6 - Danny King 3, 0, 2, 4^, 2 = 11
7 - James Brundle 0, 0, 1, 0 = 1

Arena vs Eastbourne

Arena Essex = 57
1. Andreas Jonsson 2.1.3.3.3 = 12
2. Henning Bager 1.3.2.2 = 8
3. Steve Johnson 1.1.2.1 = 5
4. Leigh Lanham 3.3.F.2 = 8
5. Joonas Kylmakorpi 1.3.3.2.2 = 11
6. Lukasz Romanek 1.0.0 = 1
7. Paul Hurry 3,3,3,2,1 = 12

Eastbourne = 37
1. David Norris 3,2,4,0 = 9
2. Andrew Moore 0,0,w,1 = 1
3. Dean Barker u,1,1,0 = 2
4. Adam Shields 2,4,-,3,0 = 9
5. Nicki Pedersen 2,2,1,1 = 6
6. Brent Werner 2,0,3,3,1 = 9
7. Lewis Bridger 0,0,1,0 = 1

BTW - dzis rewanz pozyzszego meczu na torze Orłów w Eastbourne :)
Ostatni_Centaur
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: Ostatni_Centaur » 22 mar 2006, 11:37

A mnie najbardziej szkoda Świętochłowic... Na "Skałce" to kiedyś były mecze i nawet na drugą ligę ludzie jeździli. W tym sezonie też będzie parę spotkań, ale to nie liga niestety...
Najpiękniejsze jest to, że najlepsze lata dopiero przed nami!
Awatar użytkownika
Lawrence
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Lawrence » 23 mar 2006, 13:29

No to wiec dzis o 7 odbyl sie trening numer 2 w tym sezonie...

Trenowali Sawina, Kosciecha, Robak, Krzys Buczkowski, Siopek i Emil

Na poczatek wyjechali chyba [bo dopiero dochodzilem do stadionu] Kostek z Sawina. W momencie jak juz zaszedlem na stadion to wyjechal pierwszy raz na bydgoski tor Emil - start na prostej na przeciw startu, pokonal plynnie II luk, wyjscie na prosta startowa, wejscie w I luk i .........ochrzcil sie z Bydgoskim torem.... mial uslizg, spowodowany raczej tym ze trzymal kraweznik ktory byl oblodzony jeszcze, wjechal kolem na trawke i go obrocilo - ale uslizg niegrozny... kontynuowal jazde i trzeba przyznac ze radzil sobie super - jakby jezdzil juz kilka lat......sylwetka troche przypominal Hobbita zza miedzy Wieslawa J., ale widac ze potrrafi jezdzic na motocyklu i radzl sobie ze wszystkim - cisnal po duzej i srodkiem toru bez zadnych obaw....

Dalej Kostek z Sawina nawet zrobili 1, kolka w parze ze wspolnego startu, Buczek przytarl 2 silniki i konczyl trening na maszynce Siopka, Marcin tez sobie poczynal niezle, Robak zaczal od jazdy na pol gazu ale w dalszej czesci smigal juz prawie na maksa - wiec ogolnie udany trening byl - nastepny jutro o 15:00

Trzeba tez przyznac ze jak na poranna pore zjawilo sie troche ludzi spragnionych zapachu metanolu przy Sportowej. Widac jak wszyscy czekaja na rozpoczecie sezonu :)

Mialem wrzucic zdjecia z treningu ale kabla nie wzialem wiec zrobie to w piatek w nocy :)

[ Dodano: 2006-03-29, 14:58 ]
Zapraszam do obejrzenia zdjec z wczorajszego treningu na stadionie Polonii w Bydgoszczy :) :

http://www.pbnf.6r.pl/board/viewtopic.php?p=19073#19073
Awatar użytkownika
robinho
Maniak
Maniak
Postautor: robinho » 04 kwie 2006, 08:58

czyli z siopka będą ludzie, a jednak!

W Zielonce w tym sezonie patrzymy uwąznie na Kasprowiaka, który zapowiada walkę o skład, i na klubowej jawce wymiata.

A ja osobiście patrzę cały czas na młodego Zengusia, który orbitę trzyma jak Kurmanek.

Lawrence, jak myślisz, bo mnie sie wydaje że o wiele trudniej wychować zawodników takich jak Tomek Gollob, ś.p. Rafał Kurmański, którzy jeżdzą "po orbicie". Przyczyna jest prosta: te "osiołki" na których trenują szybko się docierają po prostu.

I dlatego tzrymam kciuki i stawiam na Grzesia Zengotę, który konskwentnie rządzi na orbitach, i odkręca manetkę ile sie da. Choc mawiają o nim, że klub nie ma skąd brac sprzetu dla niego. Bo co dopadnie jakiś silnik to go dobije.

Awatar użytkownika
Lawrence
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Lawrence » 06 kwie 2006, 09:00

Obejrzalem we wtorek sparring Polonia - Stal Gorzow - [65-25] - to co robil niespelna 17-letni rosjanin Emil Sajfutdinow na torze to przechodzi ludzkie pojecie - tak opanowanego motocykla u tak mlodego zawodnika dawno nie widzialem....chodzil po duzej jak stary wyga, bez mrugniecia oka objezdzal tak doswiadczonych zawodnikow jak Piotr Paluch, Jaroslaw Lukaszewski, David Ruud..beda z niego ludzie...pozniej przyszedl do nas [mielismy z PBNF zebranie] sie przywital - fajny skromny chlopak...beda z niego ludzie....

Tak a propo - Robinhho podesle Ci zdjecia z Kryterium z parkingu :) Moje - bo dostalme akredytacje na Bydgoszcz :)

A poza tym - bede w niedziele we Wroclawiu na meczu Atlas - Polonia - ktos z forumowiczow bedzie?? Jesli tak to moze jakis miting na Olimpijskim??
Jakby co to moj nr telefonu 606 798855 - sms`em wszystko dogadamy :)
Awatar użytkownika
robinho
Maniak
Maniak
Postautor: robinho » 06 kwie 2006, 10:49

A ja sie w sobotę wybieram na święto piłki nożnej do Warszawy na derby stolicy.. tyle że w piłce nożnej.

A już w niedzielę będę oklaskiwał zwyciestwo mojego Falubazu nad GKM Grudziądz..

@Lawrence:
- za zdjecia z parkingu będę bardzo wdzięczny i to bardzo (ale komuś zalezy wyraźnie zeby z kryterium asów zrobić małomiasteczkowy turniej- dużo nieżłych zawodników sie wykruszyło)
- gratuluję otrzyamania akredytacji na Bydzie
- gorzów zebrał u was baty, bo widac ze w grodzie nad Wartą nikt nie ma pojęcia o speedway już niestety. Kibice też sie powloi odsuwają i niedługo silniejszym ośrodkiem niez gorzówek będzie na przykład Krosno, wktórym żużel zaczyna być ważny.
- Sajfutdinow- no gdybyście w bydzi taką perełkę jeszcze "ustrzelili" i w lidze rzeczywiście robił by 5-6 punktów (przede wszystkim w wyścigach juniorskich) no to bydzia idzie na mistrza!
-A co do spotkanai na jakimś stadionie żuzlowym w Polsce, to na pewno sie spotkamy.
- No i będę miał niedługo też biznes do Ciebie, Lawrence, ale to później i na priv

Pozdro!

[ Dodano: 2006-04-10, 09:35 ]
NO i sie zaczeło.
I nie jest to rewelacyjna inauguracja.
Naszpikowane stranieri "jak dobra kasza skwarkami" kluby pokazały że wiele meczów we wszystkich ligach będzie sie toczyło "do jednej bramki".

Oklaskiwałem wczoraj Falubaz, który w "treningu punktowanym" rozjechał GTŻ. Nie ma co! Ni ebyło to widowisko porywające. Na dystansie tracili puntowane miejsca takie nawzwika jak Krzyżaniak, Bajerski, czy Robacki. Zupełnie nie radził sobie doświadczony Staszek. Tak przejść obok meczu, to jeszcze zadna drużyna - jak żyję! - w grodzie Bachusa nie przeszła.

Jedyny punkt dla GTŻ zrobił na Bartku Kasprowiaku Jacek Krzyżaniak, który już w następnym swoim starcie, zaliczył upadek tuż po starcie na pierwszym łuku. A mógł powalczyć, bo zanim upadł jechał pierwszy. o kolejnego swojego planowane biegu popularny "krzyżak" nie wyjechał. Wyjechał za to w kolejnym, ale już kiedy podjeźdzał do startu trzymał sie wymownie za kręgosłup.

Gorzów dostał baty w Gnieznie. I smiało można powedizeć że meczyk zawalił przede wszystkim Piotr Paluch. "Bolo" nie zdobył bowiem ani jednego "oczka". W lesznie w kuriozalnyhc okolicznościach wygrali gospodarze, bo silniki jacka g. i lukasa drymla zbyt szybko znalazły sie w busach. Mistrz Polski Unia Tarnów została zatem pokonana, mimo iż w meczu pokazała że jest drużyną lepszą i kompletną. Debiut w ekstarlidze zaliczył Hlipek, ale czy był udany? Raczej nie.

Lwi Pazur pokazała drużyna poznańskich skorpionów wywożąc - niestety takze w kuriozalnych okolicznosciach - dwa duze punkty z Opola. Spora w tym zasługa doświadczonych "Falubazów" Andrzeja Huszczy, Sławka Dudka i eks-leszczynianina Adasia Sqry Skórnickiego. Wegierski Miszkolc zadebiutował w naszej lidze od remisu z drużyną ze Lwowa. Moze wiec w "lany poniedziałek" kiedy węgrzy przyjadą do Poznanie nie bedzie aż tak dużego lania..

I jeszcze w ekstarlidze hit kolejki Marma Rzeszów - Złomrex Czestochowa. Ekipa Martyy Półtorak minimalnie lepsza. Pojedynek "z podtekstem" pomiędzy Ułamkiem i Hoiltą zakończony na korzysc tego drugiego. Choć przyznam szczerze że spodziwałem sie że beniaminek z rzeszowa łatwej wygra z czestochową, która po odjeściu grega walaska i rune holty, choć wzmocniona gregiem hancockiem nie jest juz tym samym włókniarzem.

Myślę że o meczu we WRocławiu wspomni nam w kilku słowach Lawrence, który miał przyjemność oglądac poczynania swoich ulbieńców na stadionie olimpijskim.
Czekam na relacje.

Wróć do „Wszystkie inne tematy”