Jajecznica
Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam
- Sir Charles
- Weteran
- Posty: 3146
- Rejestracja: 02 wrz 2004, 11:38
- Skąd: sponad chaosu
- Płeć:
Jajecznica
Jak wygląda przepis na waszą ulubionę formę jajecznicy?
Ja uwielbiam taką maksymalnie nieściętą, z dużą ilością cebulki i grzybków i umiarkowaną pieczarek, za to bez pomidorów (nie daltego, że nie lubię ale mi jakoś nie pasują )
Ja uwielbiam taką maksymalnie nieściętą, z dużą ilością cebulki i grzybków i umiarkowaną pieczarek, za to bez pomidorów (nie daltego, że nie lubię ale mi jakoś nie pasują )
soul of a woman was created below
Też lubię nieściętą, taką mazię trochę. Choć ostatnio wychodzi mi ścięta.
Ja tam zawsze dodaję sól, pieprz i mleko. Smażę na maśle, do tego bułeczka z masełkiem.
Ale dobra jest też z pomidorami, kiedyś u kumpeli jadłam. Jednak wolę tradycyjnie bardziej. ;P
Ja tam zawsze dodaję sól, pieprz i mleko. Smażę na maśle, do tego bułeczka z masełkiem.
Ale dobra jest też z pomidorami, kiedyś u kumpeli jadłam. Jednak wolę tradycyjnie bardziej. ;P
"Miarkuj złość.
Po gniewu cienkim lodzie nie kręć się
Bo on za chwilę może trzasnąć"
Po gniewu cienkim lodzie nie kręć się
Bo on za chwilę może trzasnąć"
- Sir Charles
- Weteran
- Posty: 3146
- Rejestracja: 02 wrz 2004, 11:38
- Skąd: sponad chaosu
- Płeć:
-
- Weteran
- Posty: 874
- Rejestracja: 20 kwie 2012, 20:25
- Skąd: Z miasta
- Płeć:
- Wstreciucha
- Weteran
- Posty: 2646
- Rejestracja: 14 wrz 2005, 11:48
- Skąd: Warszawa
- Płeć:
ja tez czasem dodaje mleka , ale wtedy robie po prostu omlet , na takie szalenstwo pozwalam sobie co niedziela, bo z reguly moje sniadanie jest strasznie chude :P:P
lubie niescieta do konca, ale przede wszystim nie lubie jak mi plywa po talerzu, po prostu mnie obrzydza
lubie latem kiedy jest swiezutki szczypiorek
dodaje oczywiscie przyprawy - czasem pomidory, pieczarki , cebulka
ostatnio robie omlety kladac na nie kilka kawalkow sera typu gorgonzolla - niebo w gebie
jadam przewaznie z tostem bo na tym zadupiu nie kupie swiezego pieczywa
lubie niescieta do konca, ale przede wszystim nie lubie jak mi plywa po talerzu, po prostu mnie obrzydza
lubie latem kiedy jest swiezutki szczypiorek
dodaje oczywiscie przyprawy - czasem pomidory, pieczarki , cebulka
ostatnio robie omlety kladac na nie kilka kawalkow sera typu gorgonzolla - niebo w gebie
jadam przewaznie z tostem bo na tym zadupiu nie kupie swiezego pieczywa
Te same fakty dają jednym wiele do myślenia, innym tylko do gadania.
- Sir Charles
- Weteran
- Posty: 3146
- Rejestracja: 02 wrz 2004, 11:38
- Skąd: sponad chaosu
- Płeć:
a ja lubie chlebek maczany w jajku i przysmarzany na patelni.....
ooo to uwielbiam a potem polewam to miodem
jajecznice lubie taka zwykłą z sama sola, albo z odrobina mleka
z jakimis wędlinami, lubie do tego cebulke
ze szczypiorkiem
z pomodorami\
ostatnio jadłam pyszna z wedlina, serem i kukurydza z puszki
z jakimis ziołami
nie lubie bardzo żcietej, ale zeby mi glu8tki npo miseczce nie latały
- ksiezycowka
- Weteran
- Posty: 12688
- Rejestracja: 13 paź 2004, 13:17
- Skąd: Wawa
- Płeć:
- Wstreciucha
- Weteran
- Posty: 2646
- Rejestracja: 14 wrz 2005, 11:48
- Skąd: Warszawa
- Płeć:
a wlasnie ja dodaje jeszcze czasem jakas chuda szynke pokrojona w kosteczke
charlie najlepiej taka slodsza wysokotluszczowa - np 25procentowa , jak dodasz do dwoch jajek ze dwie duze lyzki takiej i wymieszasz to normalnie pycha :D:D
charlie najlepiej taka slodsza wysokotluszczowa - np 25procentowa , jak dodasz do dwoch jajek ze dwie duze lyzki takiej i wymieszasz to normalnie pycha :D:D
Te same fakty dają jednym wiele do myślenia, innym tylko do gadania.
- Sir Charles
- Weteran
- Posty: 3146
- Rejestracja: 02 wrz 2004, 11:38
- Skąd: sponad chaosu
- Płeć:
- Wstreciucha
- Weteran
- Posty: 2646
- Rejestracja: 14 wrz 2005, 11:48
- Skąd: Warszawa
- Płeć:
- Sir Charles
- Weteran
- Posty: 3146
- Rejestracja: 02 wrz 2004, 11:38
- Skąd: sponad chaosu
- Płeć:
- Wstreciucha
- Weteran
- Posty: 2646
- Rejestracja: 14 wrz 2005, 11:48
- Skąd: Warszawa
- Płeć:
-
- Weteran
- Posty: 874
- Rejestracja: 20 kwie 2012, 20:25
- Skąd: Z miasta
- Płeć:
lubię 3 wersje... zależy na którą mam akurat ochotę:
1) z podsmażoną kiełbaską, zeszkloną cebulką i papryką
2)ze szczypiorkiem i pomidorami
3)bez niczego, na masełku
Wersja lekko ścięta.
Charles, Ty jesteś jakimś mega wielkim wielbicielem jajecznicy, że taki temat założyłeś?
1) z podsmażoną kiełbaską, zeszkloną cebulką i papryką
2)ze szczypiorkiem i pomidorami
3)bez niczego, na masełku
Wersja lekko ścięta.
Charles, Ty jesteś jakimś mega wielkim wielbicielem jajecznicy, że taki temat założyłeś?
"Jeśli traktujesz życie ze śmiertelną powagą, nie licz na wzajemność" [A. Mleczko]
Olivia pisze:Aaa to wiem. To się wbija jajka do szklanki, miesza, wsypuje cukier i szama
Cukier?
Dzin, wersja klasyczna:
Szklanka, łyżeczka dobrego masła na spód, jajko ugotowane na miękko, sól, pieprz.
I mieszasz.
Jajecznica? Wszystkie podane tu wersje, ale żeby z mlekiem? ...
Dziwna zależność, "tylko" Kraków nie wiedział.
Wiem słowo jak krem
krem na zmarszczki w mojej głowie.
krem na zmarszczki w mojej głowie.
z kiełbasą albo z pomidorami - byle nie za rzadka, o konsystencji sraczki, bo mnie wtedy odrzuca.....
http://www.facebook.com/LKSPogonLwow
Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!
http://www.piotrlabuz.pl/
http://michalpasterski.pl/
http://www.mateuszgrzesiak.pl/
Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!
http://www.piotrlabuz.pl/
http://michalpasterski.pl/
http://www.mateuszgrzesiak.pl/
kurde... zjadbym jajkocznice smaka mi zrobiliscie ja jak robie daje wzystkiego z lodowki po trochu. A najbardzioej lubie, marynowana papryke + cebule - w duzych ilosciach pierwsze nie wiem jak to sie nazywa, udusic? w kazdym badz razie potem jak sie udusi daje to do jajkocznicy i mieszam, oczywiscie przyprawy do tego 2 herbatki i mama ktora pozmywa - miodzio....
So understand;
Don't waste your time always searching for those wasted years,
Face up...make your stand,
And realise you're living in the golden years.
Don't waste your time always searching for those wasted years,
Face up...make your stand,
And realise you're living in the golden years.
- blacknessie
- Pasjonat
- Posty: 207
- Rejestracja: 27 lis 2005, 11:31
- Skąd: z głębi duszy
- Płeć:
Jajeczniczka - generalnie wole troche mniej scieta. A sposobow na nia jest wiele (nigdy z mlekiem nie robilam)
- pomidorki z kielbasa(wczesniej przysmazona na patelni) i cebukla (badz szczypiorem)
- zeszklona cebulka z przysmazona cebulka na patelni
- zeszklona cebulka z pieczarkami (oba skladniki troche potrzymane na patelni)
Mniam wiecej nie przypominam sobie. Czasami mozna dodac troche skwarkow
- pomidorki z kielbasa(wczesniej przysmazona na patelni) i cebukla (badz szczypiorem)
- zeszklona cebulka z przysmazona cebulka na patelni
- zeszklona cebulka z pieczarkami (oba skladniki troche potrzymane na patelni)
Mniam wiecej nie przypominam sobie. Czasami mozna dodac troche skwarkow
Non! Rien de rien... Non ! Je ne regrette rien !
Wróć do „Wszystkie inne tematy”
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 392 gości