->Ogame<- Co myslicie i czy gracie??
Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam
->Ogame<- Co myslicie i czy gracie??
Hmm tak sobie myślem czy jest tu ktoś kto gra w tą gre i co o niej sądzicie? Ja pogrywam teraz na uni 34, oczywiscie rekreacyjnie, bo nie mam czasu na przesiadywanie przed kompem po nocach... ale z nudów zawsze można posiedzieć i pograć w planetki <aniolek2>
Ostatnio zmieniony 10 sty 2006, 12:13 przez Max, łącznie zmieniany 1 raz.
''Zwyciężać mogą ci, którzy wierzą, że mogą''
Wergiliusz
Wergiliusz
Duzo lepsze jest Albatross18. Golfik ktory nie wymaga az takiego myslenia. Super gierka - www.albatross18.com
Ja zaczynałem na uni 24 wg mnie najlepsze <aniolek2> (całe wakacje na nim przesiedziałem). Potem uni 28, 30, a teraz uni 34. Zawsze kończyłem gre z powodu czasu, albo moja oblubienica sapała że poświęcam więcej czasu plenetką niż jej ... No ale co tam teraz sobie znowu zamierzam pograć i kogoś zezłomować <aniolek2> .
Wergiliusz
Wergiliusz
- ksiezycowka
- Weteran
Ja na uni 24 skończyłem gre na 120 miejscu (zaznaczam że to był mój początek) bez sojuszu. Na uni 28 byłem w "Chain Reaction" byliśmy na 24 miejscu pod wzgledem pkt a reszty nie pamiętam. Na uni 30 w Night, a teraz na uni 34 jestem w sojuszu "4 fun" ze znajomymi z ogame, zajmujemy 112 miejsce (jest nas 9) pod względem pkt, 47 miejsce pod względem floty i 108 miejsce pod względem badań... Troche słabawo ale poczekajmy 2 tygodnie
Wergiliusz
Wergiliusz
No ja wlasnie wszedlem do TOP 500 A nasz sojusz ciagnie w gore - nie ma co ukrywac - Blade, bo on jest na 24 miejscu...
No a ja systematycznie pne sie w gore, nie jest to rownomierny wzrost, bo ide w eco. Czyli jak budynki mi sie buduja z 26 godzin czy 30, to spadam, ale jak sie zbuduja to odrabiam i nadrabiam straty czyli poruszam sie po statystykach w dziwnym tempie Krok w tyl, krok w tyl, 5 krokow w przod
EDIT:
Moon, tak to niestety bywa Sam czesto robilem komus wlot na 3 planety w ukladzie, po 3 ataki na kazda, zostawaly prawie puste <aniolek2>
A zezlomowalem tylko 1 flote... na jakies 18% Ale tak to jest, jak sie nei skanuje mojej planety przed atakiem
No a ja systematycznie pne sie w gore, nie jest to rownomierny wzrost, bo ide w eco. Czyli jak budynki mi sie buduja z 26 godzin czy 30, to spadam, ale jak sie zbuduja to odrabiam i nadrabiam straty czyli poruszam sie po statystykach w dziwnym tempie Krok w tyl, krok w tyl, 5 krokow w przod
EDIT:
Moon, tak to niestety bywa Sam czesto robilem komus wlot na 3 planety w ukladzie, po 3 ataki na kazda, zostawaly prawie puste <aniolek2>
A zezlomowalem tylko 1 flote... na jakies 18% Ale tak to jest, jak sie nei skanuje mojej planety przed atakiem
Byłem na 3 Uniwersum, ale miałem dwa tyg przerwy i przerobili mnie dranie na sieczkę:)
http://www.facebook.com/LKSPogonLwow
Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!
http://www.piotrlabuz.pl/
http://michalpasterski.pl/
http://www.mateuszgrzesiak.pl/
Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!
http://www.piotrlabuz.pl/
http://michalpasterski.pl/
http://www.mateuszgrzesiak.pl/
Gralam od samego poczatku na Uni1, pierwszy sojusz, ja w ppierwszej 80tce. Pozniej nadszedl ten piekny dzien, w ktorym zapomnialam o fs i mnie zezlomowali. Co prawda nie byl to pierwszy raz, ale na pewno najbardziej spektakularny, wiec juz rzucilam w cholere. Czasu cholerstwo zabieralo w pyte;]
A wiecie co jest zajebistym pomyslem?
Wyniesc sie z 2/3 znajomych w daleko w cholere, gdziee jeszcze niezabudowane, wychwycic najwiejsze planety, a pozniej wio z produkcja i badaniami.
<aniolek2>
S.
A wiecie co jest zajebistym pomyslem?
Wyniesc sie z 2/3 znajomych w daleko w cholere, gdziee jeszcze niezabudowane, wychwycic najwiejsze planety, a pozniej wio z produkcja i badaniami.
<aniolek2>
S.
Wejdź we mnie falą wpłyń we mnie
Pod serce dojdź az do krzyku
Krwi potem spokój wróć znurzeniem
Półsennie niech płynie w żyłach ...
Pod serce dojdź az do krzyku
Krwi potem spokój wróć znurzeniem
Półsennie niech płynie w żyłach ...
A ja gralem na uni1 i mialem ponad 350k pkt. Bylem w top300 2 tyg temu oddalem swoje konto kumplowi - znudzila mi sie gra, a jak by tego bylo malo to trafila mi sie praca za granica wiec nie bede juz mial czasu siedziec calymi dniami przed glupimi obrazkami i tekstem
Ale ciesze sie ze wreszcie udalo mi sie wygrac z nalogiem, jakim jest OGame. a gralem w to kilka ladnych miechow
Ale ciesze sie ze wreszcie udalo mi sie wygrac z nalogiem, jakim jest OGame. a gralem w to kilka ladnych miechow
Ciekawski, uni 21? ja tez
gralem na UNI3 bylem w TOP50 ale zrezygnowalem.Nie zezlomowali mnie.Za duzo czasu poswiecalem na glupia gre...
teraz od czasu do czasu zaloguje sie na UNI21 biorac pod uwage faktr ze jak zaczynalem gracz z miejsca 1 mial 200k pkt to idzie mi ok. jestem w top 500 heeh TOP500 :DD:D:D:D:D
gralem na UNI3 bylem w TOP50 ale zrezygnowalem.Nie zezlomowali mnie.Za duzo czasu poswiecalem na glupia gre...
teraz od czasu do czasu zaloguje sie na UNI21 biorac pod uwage faktr ze jak zaczynalem gracz z miejsca 1 mial 200k pkt to idzie mi ok. jestem w top 500 heeh TOP500 :DD:D:D:D:D
So understand;
Don't waste your time always searching for those wasted years,
Face up...make your stand,
And realise you're living in the golden years.
Don't waste your time always searching for those wasted years,
Face up...make your stand,
And realise you're living in the golden years.
- ksiezycowka
- Weteran
Mnie jeszcze mój frustrował, bo mimo ze sam na ogame obrazony [np za bana na forum za jedno nieprzychylne zdanie ] to mnie zawsze intruwał. To zrób tego jeszcze nie zrobiłaś itd. Czułam sie jak przygłup jakiś. Moze to dziwne,a elja wclae nie chcialam zadnnych durnych sojuszy i atakow. Ja tylko chcialam budowac, bo gdzie mam budowac jak w nic praktycznie grac nie moge przez ten rzęch?
I nic mnie nie obchodziło że byłam gdzies mniej wiecej z połowie tych punktowych spraw.
Choc jedno mu trzeba przyznac - dobrze grał, ale za duzo czasu temu poswiecał włacznie z budzeniem sie w po nocach.
I nic mnie nie obchodziło że byłam gdzies mniej wiecej z połowie tych punktowych spraw.
Choc jedno mu trzeba przyznac - dobrze grał, ale za duzo czasu temu poswiecał włacznie z budzeniem sie w po nocach.
fish pisze:Ja, Blade i MAV - uni 27 sojusz F_U_A.
Maverick pisze:A nasz sojusz ciagnie w gore - nie ma co ukrywac - Blade, bo on jest na 24 miejscu...
Tworzymy dosc zgrany sojusz
Nie wiem jakim cudem, ale jestem na tym miejscu.
Zaczalem grac tydzien po starcie UNI27, a o OGame dowiedzialem sie przez przypadek.
Przez pierwszy tydzien, moze dwa, musialem wstawac w nocy co 1,5h, bo pewien koles chcial zrobic ze mnie farme i nie moglem uzbierac na statek kolonizacyjny. No coz - tak to jest, gdy sie nie wie o FSach z misja napadaj
Co do czasu na gre - w zaleznosci od tego ile sie go ma mozna ustalic strategie.
Ja np. teraz czasami farmie, a glownie robie FSy.
Wiadomo - sesja sie zbliza, wiec trzeba sie uczyc.
Ciekawski pisze:FSy z misją napadaj? na zasadzie wysyłania zapasów na noc, powiedzmy z mocą 10% na jakąś odległą planetkę, po czym po przebudzeniu "Zawróć" ?
Tak tez mozna.
Ja mialem na mysli taki FS:
Z misja napadaj z predkoscia jaka Ci pasuje tzn., zeby flota wrocila jak bedziesz przy kompie.
Atakujesz w ten sposob najlepiej nieaktywnego gracza albo jakiegos bardzo slabego gracza - tak, zebys nie mial zadnych strat.
Potem sie robi najlepiej FSy na PZ, ale jak w poblizu pojawi sie M to tylko i wylacznie z misja stacjonuj na swoja planete.
A jak ma sie M to...
- milenka112
- Entuzjasta
Grałem ale lubię spać więc musiałem zrezygnować Potem zacząłem grać w x-wars(IMHO o niebo lepsze, bardziej rozbudowane). A teraz nie gram w nic i mam CZAS.
Uni to universa, czyli osobne światy na których gramy. Różnica jest taka, że ktoś np z uni21 może atakować/wchodzić w sojusze z graczami tylko tego uni. Poszczególne uni nie mają żadnych wzajemnych powiązań.
milenka112 pisze:a co to za różnica na jakim uni?.
Uni to universa, czyli osobne światy na których gramy. Różnica jest taka, że ktoś np z uni21 może atakować/wchodzić w sojusze z graczami tylko tego uni. Poszczególne uni nie mają żadnych wzajemnych powiązań.
- milenka112
- Entuzjasta
- Weteran
Ja w to nie gram. Słyszalem ze bardziej uzaleznia niż to forum, a ja nie mam tyle czasu
Polecam serwis dla zaginionych i znalezionych zwierzaków http://zaginiony-znaleziony.pl/
- Sir Charles
- Weteran
- Weteran