Największy problem tego forum
Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam
Największy problem tego forum
Tak sie właśnie zastanawiam.
Fajne to forum, i na pewno wielu pomogło a wielu jeszce pomoże. Ale widzę pewną niedoskonałość forum:
Kiedy ktos pisze o swoim problemie przeważnie przedstawia go subiektywnie i jednostronnie. A trudno jest rozwiązać problem - znaleźć jądro problemu kiedy ma sie do dyspozycji tylko ocene sytuacji tylko jednej ze stron.
Dostajemy problem widziany z jednej strony z całym bagazem emocji, za to czesto bez podłoża.
Co o tym myślicie??
do załozenia tego tematu w sposób bezpośredni zainspirowała mnie wypowiedź sir Charles'a, że "dziwnym trafem forumowicze zawsze mają konstruktywne argumenty"
Fajne to forum, i na pewno wielu pomogło a wielu jeszce pomoże. Ale widzę pewną niedoskonałość forum:
Kiedy ktos pisze o swoim problemie przeważnie przedstawia go subiektywnie i jednostronnie. A trudno jest rozwiązać problem - znaleźć jądro problemu kiedy ma sie do dyspozycji tylko ocene sytuacji tylko jednej ze stron.
Dostajemy problem widziany z jednej strony z całym bagazem emocji, za to czesto bez podłoża.
Co o tym myślicie??
do załozenia tego tematu w sposób bezpośredni zainspirowała mnie wypowiedź sir Charles'a, że "dziwnym trafem forumowicze zawsze mają konstruktywne argumenty"
"Monalizą byłaś mi, marzyłem tylko o tobie
Rysowałem serca dwa, pytałaś po co to robię.
FALUBAZ! Ekstraliga jest już nasza!
- Sir Charles
- Weteran
robinho pisze:do załozenia tego tematu w sposób bezpośredni zainspirowała mnie wypowiedź sir Charles'a, że "dziwnym trafem forumowicze zawsze mają konstruktywne argumenty"
Hehe, juz sie rzucalem, zeby napisac, ze wlasnie niedawno przedstawilem powyzsze stwierdzenie

[ Dodano: 2005-12-09, 12:32 ]
A co do problemu forum...
Nie ma co udawac, zesmy sędziami - bądzmy po prostu radcami
soul of a woman was created below
Calvin pisze:Cytat:
e tam, największym problemem tego forum są TWA
a co to?
Towarzystwo Wzajemnej Adoracji
sophie pisze:To tylko forum, nie poradnia, gdzie sie idzie w parach.
problem w tym że wiele osób będzie przychodziło tu po porady na życie, i w ten sposób tylko bardziej sie kaleczą.
Bo nie wszyscy wiedzą że gotowych recept na zycie nie ma.
robinho pisze:problem w tym że wiele osób będzie przychodziło tu po porady na życie, i w ten sposób tylko bardziej sie kaleczą.
Punkt 8 Regulaminu:
"8. Forum nie jest jakimś zrzeszeniem specjalistów do spraw seksu, psychologii, czy jeszcze czegoś innego. Służy jedynie do wymiany doświadczeń, opinii oraz zdań zwykłych ludzi, dlatego też nie mogą ponosić oni odpowiedzialności za ewentualne szkody i straty wywołane zastosowaniem się do ich rad i wskazówek. Jeżeli chcesz z sugestii/rady skorzystać - pamiętaj, że robisz to na własną odpowiedzialność."
"Ludzie twierdzą, że Ziemia jest okrągła. Ale jak nie chcesz,
ale nie musisz im wierzyć." - Forrest Gump

Eeeee, nie ma co się przejmować i szczypać na zapas:) Zależy od przypadku:) Jeżeli ktoś ma w sobie odpowiednią dozę umiejętności "filtrowania" porad i zdrowy krytycyzm, to sam wybierze z udzielanych mu porad to, co dla niego najlepsze. Ja tak staram się robić zawsze:) i wsio.....
http://www.facebook.com/LKSPogonLwow
Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!
http://www.piotrlabuz.pl/
http://michalpasterski.pl/
http://www.mateuszgrzesiak.pl/
Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!
http://www.piotrlabuz.pl/
http://michalpasterski.pl/
http://www.mateuszgrzesiak.pl/
- Krzych(TenTyp)
- Weteran
Jestem ciekaw czy ktoś myśli tak jak ja .
Ze problemy obiektywne stają się żeczywistaościa kiedy o nich jest mowa,czy gdy milczymy wtedy gdy się pojawiają.
Chodzi mi o przykład nieobecności wszystkich uczesników foroom w poszeczególnych tematach.
Kazdy kto chciałby przedstawić jakikolwiek z problemów, ma szansę wystarczy tylko argumentacja. Nawet subiektywna.
Ale jezeli sie o nim nie konwersuje wprost powinien ewoluować do postaci kompromisu.
Mimo ze ta sentencja nie odnosi się dokładnie do topica powinna być regółą ogółu....
Jakieś pytania
Cfaniak
Ze problemy obiektywne stają się żeczywistaościa kiedy o nich jest mowa,czy gdy milczymy wtedy gdy się pojawiają.
Chodzi mi o przykład nieobecności wszystkich uczesników foroom w poszeczególnych tematach.
Kazdy kto chciałby przedstawić jakikolwiek z problemów, ma szansę wystarczy tylko argumentacja. Nawet subiektywna.
Ale jezeli sie o nim nie konwersuje wprost powinien ewoluować do postaci kompromisu.
Mimo ze ta sentencja nie odnosi się dokładnie do topica powinna być regółą ogółu....
Jakieś pytania
Cfaniak
H, man runs over a woman in his car, whos fault is?
Well...
Why is the man...
Driveing in the kitchen ?
Well...
Why is the man...
Driveing in the kitchen ?
robinho pisze:problem w tym że wiele osób będzie przychodziło tu po porady na życie, i w ten sposób tylko bardziej sie kaleczą.
Nie sadze, ze ktokolwiek moze az tak bezkrytycznie podchodzic do tego, co pisza nieznane mu/jej osoby w internecie.
Jakas pomoc, owszem. Ale nie porady na zycie...
robinho pisze:[...]
Masz racje z tym, ze dostajemy na tacy problem widziany tylko z jednej strony. Ale przeciez w realu jest tak samo, wiec nie wiem co w tym dziwnego.
Na forum tak jak w realu, mozesz sie dopytać, i tak dalej. Jeśli ktoś pomija ważne kwestie ktore mogą zadecydować o wadze/rozwiazaniu problemu niech sie liczy z tym, ze nie dostanie wyczerpującej odpowiedzi. TO JEST TYLKO FORUM I AŻ FORUM!
Polecam serwis dla zaginionych i znalezionych zwierzaków http://zaginiony-znaleziony.pl/
- Krzych(TenTyp)
- Weteran
- Weteran
Nie jest to zadnym problemem. To normalne ktoś sie pyta ja odpowiadam wyrażam swoje zdanie, daję rade jak powinien wg mnie zrobic, jak ja bym na jego miejscu zrobiła.
Rady zawsze trza odnieśc do siebie i co za tym idzie filtrować.
Przeciez nikt tu chyba nie bierze tych porad jakoś strasznie bezkrytycznie. One mają na celu moze rzucic jakieś swiatło na daną sytuację a nie byc jej rozwiązaniem. Przeciez tak naprawde my nie znamy tych ludzi więc każdy myślacy człowiek [a tylko tych warto brać pod uwage] musi brać zdawac sobie że czesto jestesmy w stanie sie mylić i to grubo.
Rady zawsze trza odnieśc do siebie i co za tym idzie filtrować.
Przeciez nikt tu chyba nie bierze tych porad jakoś strasznie bezkrytycznie. One mają na celu moze rzucic jakieś swiatło na daną sytuację a nie byc jej rozwiązaniem. Przeciez tak naprawde my nie znamy tych ludzi więc każdy myślacy człowiek [a tylko tych warto brać pod uwage] musi brać zdawac sobie że czesto jestesmy w stanie sie mylić i to grubo.
a ja myślę dalej, że po niektórych topicach można wywnioskować że autor przyszedł na forum po "receptę na życie" (szczególnie u młodych poczatkujących forumowiczów).
Mam pomysł: może w mailu zwrotnym przy rejestracji wysyłać jakieś informacje dla userwów??
sorry Krzych ja tego nie rozumeim, możesz trochę jaśniej??
Mam pomysł: może w mailu zwrotnym przy rejestracji wysyłać jakieś informacje dla userwów??
Krzych(TenTyp) pisze:estem ciekaw czy ktoś myśli tak jak ja .
Jakieś pytania![]()
Cfaniak
sorry Krzych ja tego nie rozumeim, możesz trochę jaśniej??
Wróć do „Wszystkie inne tematy”