Nie dostałam się :((
Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam
Nie dostałam się :((
Nie dotyczy to uczuć i uczuciowych problemów, ale muszę się wyżalić
Dziś wywiesili listy. Nie dostałam się na studia. Załamka Na 140 miejsc jestem 226, a chętnych około 800.
Kurde, mówili na mnie samobójczyni, jak zadecydowałam, że będąc w matfizie zdaję na języki obce. Ale uczyłam się, naprawdę dużo i miałam nadzieję, że mi się uda.
Cała moja klasa dostała się na swoje kierunki politechniczne, matematyczne i fizyczne.
Tylko ja nie.
Cały czas wszyscy mi mówili: "SAmi, dostaniesz się, tak dobrze się uczyłaś" itepe, itede..
Czyli co? Rok w plecy i jeszcze raz zdawanie matury Studia prywatne nie wchodzą w gre ze względu na finanse.
To by było na tyle.
Dziś wywiesili listy. Nie dostałam się na studia. Załamka Na 140 miejsc jestem 226, a chętnych około 800.
Kurde, mówili na mnie samobójczyni, jak zadecydowałam, że będąc w matfizie zdaję na języki obce. Ale uczyłam się, naprawdę dużo i miałam nadzieję, że mi się uda.
Cała moja klasa dostała się na swoje kierunki politechniczne, matematyczne i fizyczne.
Tylko ja nie.
Cały czas wszyscy mi mówili: "SAmi, dostaniesz się, tak dobrze się uczyłaś" itepe, itede..
Czyli co? Rok w plecy i jeszcze raz zdawanie matury Studia prywatne nie wchodzą w gre ze względu na finanse.
To by było na tyle.
Afro mi nie przeszkadza
Zdawałaś tylko na jedne studia?
Poszukaj, może będzie wrześniowy nabór - na pewno nie jest tak źle jak teraz na to patrzysz - poszukaj, prawdopodobnie masz jeszcze szanse na studia dzienne w tym roku i to w kierunku Twoich zainteresowań. Życzę powodzenia
A co do tematu to na "działach tematycznych forum u Agnieszki" znajdziesz odpowiedniejsze miejsce dla niego <3m_się>
Poszukaj, może będzie wrześniowy nabór - na pewno nie jest tak źle jak teraz na to patrzysz - poszukaj, prawdopodobnie masz jeszcze szanse na studia dzienne w tym roku i to w kierunku Twoich zainteresowań. Życzę powodzenia
A co do tematu to na "działach tematycznych forum u Agnieszki" znajdziesz odpowiedniejsze miejsce dla niego <3m_się>
ciesz się sobą
- Sir Charles
- Weteran
koszt 1 miesiaca studiow:310 zl
stypendium naukowe:500 zl
stypendium socjalne:400 zl
dziewczyno nie przejmuj sie, pochodz po prywatnych uczelniach popytaj jakie sa zasady jakie warunki, ja sam chodze na prywatne i wynosi mnie to niewiele serio.U nas stypendia socjalne dostali WSZYSCY ktorzy skladali podanie. Najmniejsza kwota 200\miesiac - zawsze cos tak wiec GLOWA DO GORY!!!
koszt 1 miesiaca studiow:310 zl
stypendium naukowe:500 zl
stypendium socjalne:400 zl
dziewczyno nie przejmuj sie, pochodz po prywatnych uczelniach popytaj jakie sa zasady jakie warunki, ja sam chodze na prywatne i wynosi mnie to niewiele serio.U nas stypendia socjalne dostali WSZYSCY ktorzy skladali podanie. Najmniejsza kwota 200\miesiac - zawsze cos tak wiec GLOWA DO GORY!!!
Live long and prosper
sami, jeśli mogę to Ci coś podpowiem, a znam to z autopsji, studiowałem na czterech uczelniach z czego dwie skończyłem, a na ilu kierunkach to już nawet nie pamiętam Powiem tak załap się na jakiś pokrewny kierunek do tego twojego, mogą być nawet studia zaoczne, potem po jakichś dwóch miesiącach może szybciej zobaczysz że z tego twojego ulubionego kierunku odpada wiele osób, to tylko musisz trzymać rękę na pulsie w dziekanacie a potem tylko smyk na swój wymażony kierunek i jest cool <brawo1>
Bez przesady dziewczyno ! to nie koniec świata. Poprawisz matue w sesji zimowej i będzie dobrze, poduczysz się języków, a studia płatne?? poczekaj lepiej na dzienne.Albo innego kierunku dla Ciebie, bo wiesz dostać się to jedno, a utrzymać to inne sprawa.
I don`t like to hear I`m wrong when I`m right...
gosia pisze:Bez przesady dziewczyno ! to nie koniec świata. Poprawisz matue w sesji zimowej i będzie dobrze, poduczysz się języków, a studia płatne?? poczekaj lepiej na dzienne.Albo innego kierunku dla Ciebie, bo wiesz dostać się to jedno, a utrzymać to inne sprawa.
<browar>
Ile jest wart świat pełen grubych krat?
Złożyłam na 3 kierunki.
Co do profilu i materiału - tyrałam jak wół i osiągnęłam wyniki lepsze niż klasa humanistyczna w mojej szkole, a chodziłam do podobno bardzo dobrego liceum. Sęk w tym, że na moja wymarzona uczelnia jest jedyna z takim kierunkiem w województwie ;/
Nie zamierzam rezygnować z raz obranego kierunku. Napracowałam się, liczyłam zadania z polibudy żeby zaliczyć matmę i fizę, a do 2 rano siedziałam nad książkami na wybrany kierunek. Nie zmarnuję tego!
Co do sesji zimowej - odpada, bo upłynął termin zgłoszeń chętnych jeszcze zanim znałam wyniki.
Co do profilu i materiału - tyrałam jak wół i osiągnęłam wyniki lepsze niż klasa humanistyczna w mojej szkole, a chodziłam do podobno bardzo dobrego liceum. Sęk w tym, że na moja wymarzona uczelnia jest jedyna z takim kierunkiem w województwie ;/
Nie zamierzam rezygnować z raz obranego kierunku. Napracowałam się, liczyłam zadania z polibudy żeby zaliczyć matmę i fizę, a do 2 rano siedziałam nad książkami na wybrany kierunek. Nie zmarnuję tego!
Co do sesji zimowej - odpada, bo upłynął termin zgłoszeń chętnych jeszcze zanim znałam wyniki.
Afro mi nie przeszkadza
sami pisze:Co do sesji zimowej - odpada, bo upłynął termin zgłoszeń chętnych jeszcze zanim znałam wyniki.
to sesja letnia w takim razie
. Rozumiem, że Ci przykro, ale nie miej do nikogo żalu - jesteś dobra, ale byli lepsi. Ja bym się zastanowiła nad innym kierunkiem w takim razie, bo jeśli się nie dostaniesz kilka razy tam , gdzie chcesz -to znaczy ze nawet jesli sie na n-tym razem dostaniesz, niewiadomo, czy sie utrzymasz i znowu bedzie płacz. Ale grunt to wierzyć w siebie i przede wsyztskim nie załamywać rąk.
- Sir Charles
- Weteran
sami pisze:Napracowałam się, liczyłam zadania z polibudy żeby zaliczyć matmę i fizę, a do 2 rano siedziałam nad książkami na wybrany kierunek.
Wiem cos o tym... Chociaz ja np nie siedzialem do 2 w nocy, ale za to np zrywalem sie ze szkoly i lecialem do domu sie uczyc
soul of a woman was created below
Ja mam trochę podobnie, bo jestem w klasie ogólnej - czyli najgorsza jak może być - a w przyszłym roku maturkę piszę z matmy. Dlatego przygotowania mam już od początku 2-ej klasy. wiedziałam, że 3-cia klasa to za mało czasu na przygotowania. Jestem słuchowcem, dlatego mniej się uczę w domu - wystarczy mi to co na lekcjach.
no to ja czegos nie rozumiem?
pierwsze pytanie brzmi: ile tam osob na miejsce
jakie byly wyniki twojej matury - chodzi mi o procenty
no i ostatnie to jak mozliwe jest nie dostac sie uczac sie do 2 w nocy- ja nigdy w zyciu sie nie ucyzlem tyle i jakos na studia sie dostałem, moze nie bylo tam 15 osob ale bylo 4 osoby i bez problemu...
a no i na zadne sie nie dostałas ? jak to mozliwe nie zlozylas na zaden kierunek gdzie dostala bys sie bankowo?
nie interesowalem sie tym ale to jest absolutnie nie mozliwe? to absurd który nawet w polsce sie nie moze zdarzyc...dowiedz sie lepiej cos dokladniej
a no i jeszcze masz o tyle lepiej ze nie czycha na ciebie wojsko(do ktorego ja osobiscie c hce isc ale po studiach) wiec pol bidy - 1 c rok to nie tragedia ale no ciekaw jestem twoich wyników
pierwsze pytanie brzmi: ile tam osob na miejsce
jakie byly wyniki twojej matury - chodzi mi o procenty
no i ostatnie to jak mozliwe jest nie dostac sie uczac sie do 2 w nocy- ja nigdy w zyciu sie nie ucyzlem tyle i jakos na studia sie dostałem, moze nie bylo tam 15 osob ale bylo 4 osoby i bez problemu...
a no i na zadne sie nie dostałas ? jak to mozliwe nie zlozylas na zaden kierunek gdzie dostala bys sie bankowo?
sami pisze:Co do sesji zimowej - odpada, bo upłynął termin zgłoszeń chętnych jeszcze zanim znałam wyniki.
nie interesowalem sie tym ale to jest absolutnie nie mozliwe? to absurd który nawet w polsce sie nie moze zdarzyc...dowiedz sie lepiej cos dokladniej
a no i jeszcze masz o tyle lepiej ze nie czycha na ciebie wojsko(do ktorego ja osobiscie c hce isc ale po studiach) wiec pol bidy - 1 c rok to nie tragedia ale no ciekaw jestem twoich wyników
krzyniu pisze:pierwsze pytanie brzmi: ile tam osob na miejsce
Krzysio nie doczytał, ale z moich wstępnych wyliczeń wynika, że osób na jedno miejsce jest 5,8. Zgadza się??
A co do reszty pytań - to również jestem bardzo ciekawa, więc czekamy na odpowiedzi.
Złożyłam na 3 kierunki. Na jednym było 45 miejsc, na drugim 45, a na trzecim - 140.
Hmm.. szkoda, że nie złożylaś na kierunke, na który sie na pewno bys dostała - jako wyjscie awaryjne. Teraz nie juz co gdybac tylko isc na przod. Na nasz ŁÓdzką Filmówkę ludzie jak się dostaną za 5 razem to są wniebowzięci:)
- ksiezycowka
- Weteran
no a ja na kolejny sie dostalem juz 2 z 3 czekam na wyniki na trzecim ale pewnie tez siedostane , wiec coz powiedziec trzeba bylo zlozyc na cos na co biotra kazdego to wtedy miala bys pewnosc- i nie skladac na trzy na ktore tak smao trudno sie dostac ty;lko jeden ze bardzo trudno inny umiarkowanie a ostatni bardzo latwo
- ksiezycowka
- Weteran
Co wy tak panikujecie ja zdawalem bez zadnych przygotowan (3 dni i noce do matury plus 15 kaw:> ) histe na studia i zabraklo mi tylko 25% i 50 ale testy byly wielokrotnego wyboru no i oprocz tego znalem tylko historie 1, 2 wojny swiatowe i wspolczesnosc plus lata 50-te czyli to, co mnie interesowalo, uwazam ze nie bylo zle szczegolnie ze 80% pytan, no moze 70% dotyczyly kosciolow i jakis pierdol ze sredniowiecza hyhy
"Jest taka cierpienia granica, za ktora sie usmiech pogodny zaczyna...Hyhy "
hyhy e(L)o
hyhy e(L)o
Wróć do „Wszystkie inne tematy”