Nie dostałam się :((

Tu można wypowiadać się na wszystkie inne tematy jakie przyjdą Wam do głowy.
Posty w tym dziale nie są naliczane.

Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam

Awatar użytkownika
sami
Pasjonat
Pasjonat
Nie dostałam się :((

Postautor: sami » 15 lip 2005, 16:07

Nie dotyczy to uczuć i uczuciowych problemów, ale muszę się wyżalić :(

Dziś wywiesili listy. Nie dostałam się na studia. Załamka :/ Na 140 miejsc jestem 226, a chętnych około 800.
Kurde, mówili na mnie samobójczyni, jak zadecydowałam, że będąc w matfizie zdaję na języki obce. Ale uczyłam się, naprawdę dużo i miałam nadzieję, że mi się uda.
Cała moja klasa dostała się na swoje kierunki politechniczne, matematyczne i fizyczne.
Tylko ja nie.
Cały czas wszyscy mi mówili: "SAmi, dostaniesz się, tak dobrze się uczyłaś" itepe, itede..
Czyli co? Rok w plecy i jeszcze raz zdawanie matury :/ Studia prywatne nie wchodzą w gre ze względu na finanse.
To by było na tyle.

;(
Afro mi nie przeszkadza ;)
Awatar użytkownika
Runa
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Runa » 15 lip 2005, 16:11

Zdawałaś tylko na jedne studia?

Poszukaj, może będzie wrześniowy nabór - na pewno nie jest tak źle jak teraz na to patrzysz - poszukaj, prawdopodobnie masz jeszcze szanse na studia dzienne w tym roku i to w kierunku Twoich zainteresowań. Życzę powodzenia

A co do tematu to na "działach tematycznych forum u Agnieszki" znajdziesz odpowiedniejsze miejsce dla niego <3m_się>
ciesz się sobą
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 15 lip 2005, 16:13

sami pisze:Czyli co? Rok w plecy i jeszcze raz zdawanie matury

To teraz trzeba zdawac mature, mimo ze sie ja juz zdalo??!! :| Co za czasy... :]
soul of a woman was created below
Awatar użytkownika
Nick
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Nick » 15 lip 2005, 16:38

kolezanka na studiach prywatnych:
koszt 1 miesiaca studiow:310 zl
stypendium naukowe:500 zl
stypendium socjalne:400 zl

dziewczyno nie przejmuj sie, pochodz po prywatnych uczelniach popytaj jakie sa zasady jakie warunki, ja sam chodze na prywatne i wynosi mnie to niewiele serio.U nas stypendia socjalne dostali WSZYSCY ktorzy skladali podanie. Najmniejsza kwota 200\miesiac - zawsze cos tak wiec GLOWA DO GORY!!!
Live long and prosper
Awatar użytkownika
słonko
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: słonko » 15 lip 2005, 19:22

sami, jeśli mogę to Ci coś podpowiem, a znam to z autopsji, studiowałem na czterech uczelniach z czego dwie skończyłem, a na ilu kierunkach to już nawet nie pamiętam :) Powiem tak załap się na jakiś pokrewny kierunek do tego twojego, mogą być nawet studia zaoczne, potem po jakichś dwóch miesiącach może szybciej zobaczysz że z tego twojego ulubionego kierunku odpada wiele osób, to tylko musisz trzymać rękę na pulsie w dziekanacie a potem tylko smyk na swój wymażony kierunek i jest cool <brawo1>
Awatar użytkownika
GNRose
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: GNRose » 15 lip 2005, 19:27

Ale jaja! Ale to wymog, czy chcesz sama, zeby lepsze stopnie miec i za rok wieksze szanse na studia?
The boy you trained, gone he is... Consumed by Darth Vader
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 15 lip 2005, 20:26

Fajnie ze sie uczylas, ale jakas roznica musi byc miedz mat fizem a jezykami. Oni tez sie uczyli a zaczynali z lepszej pozycji.
Awatar użytkownika
sadi
-#
-#
Postautor: sadi » 16 lip 2005, 00:52

charlie81 pisze:

To teraz trzeba zdawac mature, mimo ze sie ja juz zdalo??!! :| Co za czasy... :]

Nowa mature MOZNA POPRAWIAC przez nastepne 5 lat...
A studia zaoczne nie wchodza w gre...? Pozniej mozna sie przniesc na dzienne...
Awatar użytkownika
Kamela12
Maniak
Maniak
Postautor: Kamela12 » 16 lip 2005, 12:55

Bez przesady dziewczyno ! to nie koniec świata. Poprawisz matue w sesji zimowej i będzie dobrze, poduczysz się języków, a studia płatne?? poczekaj lepiej na dzienne.Albo innego kierunku dla Ciebie, bo wiesz dostać się to jedno, a utrzymać to inne sprawa.
I don`t like to hear I`m wrong when I`m right...
Awatar użytkownika
Pegaz
Weteran
Weteran
Postautor: Pegaz » 16 lip 2005, 13:05

gosia pisze:Bez przesady dziewczyno ! to nie koniec świata. Poprawisz matue w sesji zimowej i będzie dobrze, poduczysz się języków, a studia płatne?? poczekaj lepiej na dzienne.Albo innego kierunku dla Ciebie, bo wiesz dostać się to jedno, a utrzymać to inne sprawa.

<browar>
Ile jest wart świat pełen grubych krat?
Awatar użytkownika
dreamer
Bywalec
Bywalec
Postautor: dreamer » 16 lip 2005, 13:13

dlaczego nie zlozylas papierow na jeszcze jedna uczelnie, aby miec ze tak powiem "zaklepane" gdzies miejsce? :/
Awatar użytkownika
sami
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: sami » 16 lip 2005, 14:17

Złożyłam na 3 kierunki.
Co do profilu i materiału - tyrałam jak wół i osiągnęłam wyniki lepsze niż klasa humanistyczna w mojej szkole, a chodziłam do podobno bardzo dobrego liceum. Sęk w tym, że na moja wymarzona uczelnia jest jedyna z takim kierunkiem w województwie ;/

Nie zamierzam rezygnować z raz obranego kierunku. Napracowałam się, liczyłam zadania z polibudy żeby zaliczyć matmę i fizę, a do 2 rano siedziałam nad książkami na wybrany kierunek. Nie zmarnuję tego!

Co do sesji zimowej - odpada, bo upłynął termin zgłoszeń chętnych jeszcze zanim znałam wyniki.
Awatar użytkownika
Kamela12
Maniak
Maniak
Postautor: Kamela12 » 16 lip 2005, 14:54

sami pisze:Co do sesji zimowej - odpada, bo upłynął termin zgłoszeń chętnych jeszcze zanim znałam wyniki.

to sesja letnia w takim razie
. Rozumiem, że Ci przykro, ale nie miej do nikogo żalu - jesteś dobra, ale byli lepsi. Ja bym się zastanowiła nad innym kierunkiem w takim razie, bo jeśli się nie dostaniesz kilka razy tam , gdzie chcesz -to znaczy ze nawet jesli sie na n-tym razem dostaniesz, niewiadomo, czy sie utrzymasz i znowu bedzie płacz. Ale grunt to wierzyć w siebie i przede wsyztskim nie załamywać rąk.
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 16 lip 2005, 15:07

sami pisze:Napracowałam się, liczyłam zadania z polibudy żeby zaliczyć matmę i fizę, a do 2 rano siedziałam nad książkami na wybrany kierunek.

Wiem cos o tym... Chociaz ja np nie siedzialem do 2 w nocy, ale za to np zrywalem sie ze szkoly i lecialem do domu sie uczyc :D
soul of a woman was created below
Awatar użytkownika
Kamela12
Maniak
Maniak
Postautor: Kamela12 » 16 lip 2005, 15:17

Ja mam trochę podobnie, bo jestem w klasie ogólnej - czyli najgorsza jak może być - a w przyszłym roku maturkę piszę z matmy. Dlatego przygotowania mam już od początku 2-ej klasy. wiedziałam, że 3-cia klasa to za mało czasu na przygotowania. Jestem słuchowcem, dlatego mniej się uczę w domu - wystarczy mi to co na lekcjach.
Awatar użytkownika
lollirot
Weteran
Weteran
Postautor: lollirot » 16 lip 2005, 15:53

jezu, jak to dobrze, ze nie musialam sie uczyc na wstepne, bo rozmowa kwalifikacyjna byla z mojego hobby wlasciwie.
pan nie jest moim pasterzem
a niczego mi nie brak
nie przynależę i nie wierzę
i chociaż idę ciemną doliną
zła się nie ulęknę i nie klęknę.
Awatar użytkownika
sadi
-#
-#
Postautor: sadi » 16 lip 2005, 16:45

A jak ja sie ciesze ze pisalem stara mature i poszla zaje*** :D :D :D <pijak>
Awatar użytkownika
krzyniu
Maniak
Maniak
Postautor: krzyniu » 17 lip 2005, 12:37

no to ja czegos nie rozumiem?
pierwsze pytanie brzmi: ile tam osob na miejsce
jakie byly wyniki twojej matury - chodzi mi o procenty
no i ostatnie to jak mozliwe jest nie dostac sie uczac sie do 2 w nocy- ja nigdy w zyciu sie nie ucyzlem tyle i jakos na studia sie dostałem, moze nie bylo tam 15 osob ale bylo 4 osoby i bez problemu...

a no i na zadne sie nie dostałas ? jak to mozliwe nie zlozylas na zaden kierunek gdzie dostala bys sie bankowo?
sami pisze:Co do sesji zimowej - odpada, bo upłynął termin zgłoszeń chętnych jeszcze zanim znałam wyniki.

nie interesowalem sie tym ale to jest absolutnie nie mozliwe? to absurd który nawet w polsce sie nie moze zdarzyc...dowiedz sie lepiej cos dokladniej

a no i jeszcze masz o tyle lepiej ze nie czycha na ciebie wojsko(do ktorego ja osobiscie c hce isc ale po studiach) wiec pol bidy - 1 c rok to nie tragedia ale no ciekaw jestem twoich wyników
Awatar użytkownika
Kamela12
Maniak
Maniak
Postautor: Kamela12 » 17 lip 2005, 18:22

krzyniu pisze:pierwsze pytanie brzmi: ile tam osob na miejsce

Krzysio nie doczytał, ale z moich wstępnych wyliczeń wynika, że osób na jedno miejsce jest 5,8. Zgadza się??
A co do reszty pytań - to również jestem bardzo ciekawa, więc czekamy na odpowiedzi.
Awatar użytkownika
sami
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: sami » 17 lip 2005, 18:33

polski: podstawowy 80%, rozszerzony 80%
historia: podst. 70%, rozsz 68%
angielski: podst. 90%, rozsz 82%
niemiecki: podst 90%, rozsz 70%
Awatar użytkownika
krzyniu
Maniak
Maniak
Postautor: krzyniu » 17 lip 2005, 18:37

no to nie wiem jna jakie ty kierunki skladalas bo przeciez wyniki mialas dobre
Awatar użytkownika
Kamela12
Maniak
Maniak
Postautor: Kamela12 » 17 lip 2005, 18:53

Na żaden kierunek się nie dostałaś?? Niemożliwe aż..
Awatar użytkownika
sami
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: sami » 17 lip 2005, 19:13

Niestety :( dlatego jestem podłamana, myślałam, że miejsce mam na studiach pewne...

:( :(
Awatar użytkownika
Kamela12
Maniak
Maniak
Postautor: Kamela12 » 17 lip 2005, 19:21

Niestety dlatego jestem podłamana, myślałam, że miejsce mam na studiach pewne...

Ale nie rozumiem - złożyłaś papiery tylko na jeden kierunek?? Głupio, bo na pewno gdzieś i to na niezłe studia się dostała.
Awatar użytkownika
sami
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: sami » 17 lip 2005, 19:35

Złożyłam na 3 kierunki. Na jednym było 45 miejsc, na drugim 45, a na trzecim - 140. :(
Awatar użytkownika
Kamela12
Maniak
Maniak
Postautor: Kamela12 » 17 lip 2005, 19:52

Złożyłam na 3 kierunki. Na jednym było 45 miejsc, na drugim 45, a na trzecim - 140.

Hmm.. szkoda, że nie złożylaś na kierunke, na który sie na pewno bys dostała - jako wyjscie awaryjne. Teraz nie juz co gdybac tylko isc na przod. Na nasz ŁÓdzką Filmówkę ludzie jak się dostaną za 5 razem to są wniebowzięci:)
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 20 lip 2005, 21:07

To na co i gdzie Ty to składałaś? :|
Wyniki masz dobre naprwdę.
Ja wiem, że dużo osób odpada w tej durnej rekrutacji, bo mi znajomi mówią ciągle.

Ja Ci radzę pooglądać sie za jakimiś płatnymi i podowiadywać, a nie tracić rok.
Wiem, ze to moze nie najtańsze [oj wiem.... :/ ], ale daje radę przeżyć.
Awatar użytkownika
krzyniu
Maniak
Maniak
Postautor: krzyniu » 21 lip 2005, 20:35

no a ja na kolejny sie dostalem juz 2 z 3 czekam na wyniki na trzecim ale pewnie tez siedostane , wiec coz powiedziec trzeba bylo zlozyc na cos na co biotra kazdego to wtedy miala bys pewnosc- i nie skladac na trzy na ktore tak smao trudno sie dostac ty;lko jeden ze bardzo trudno inny umiarkowanie a ostatni bardzo latwo
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 21 lip 2005, 21:09

krzyniu pisze:na cos na co biotra kazdego

Phi...Lepiej na coś co kogoś interesuje się starać, a nie z braku laku na jakąs technologię drewna byle tylko studiowac.
Awatar użytkownika
Hyhy
Weteran
Weteran
Postautor: Hyhy » 21 lip 2005, 21:12

Co wy tak panikujecie ja zdawalem bez zadnych przygotowan (3 dni i noce do matury plus 15 kaw:> ) histe na studia i zabraklo mi tylko 25% :D i 50 :D ale testy byly wielokrotnego wyboru no i oprocz tego znalem tylko historie 1, 2 wojny swiatowe i wspolczesnosc plus lata 50-te czyli to, co mnie interesowalo, uwazam ze nie bylo zle szczegolnie ze 80% pytan, no moze 70% dotyczyly kosciolow i jakis pierdol ze sredniowiecza :D hyhy
"Jest taka cierpienia granica, za ktora sie usmiech pogodny zaczyna...Hyhy "

hyhy e(L)o :)

Wróć do „Wszystkie inne tematy”