Prasa

Tu można wypowiadać się na wszystkie inne tematy jakie przyjdą Wam do głowy.
Posty w tym dziale nie są naliczane.

Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam

Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Prasa

Postautor: Sir Charles » 28 gru 2004, 17:33

Zakladam topic w celu poznania upodoban forumowiczow w zakresie czytania gazet :)
Co czytacie?
Jak czesto?
Czy macie ulubione tytuly?

Ja sam czytam:
codziennie Wyborcza, co tydzien Polityka, Forum,
od czasu do czasu Rzeczpospolita, Tygodnik Powszechny,
jak chce sie posmiac to kupuje NIE albo Nasz Dziennik :P - ale to zazwyczaj z kumplami na jakims wyjezdzie sie zrzucamy i czytamy potem na glos pokladajac sie ze smiechu :D
Awatar użytkownika
Hardcore
Weteran
Weteran
Postautor: Hardcore » 28 gru 2004, 17:40

Ja z prasy codziennej to czytam zwykle Metro albo Metropol bo jest za darmo :D
When you dream there are no rules. People can fly, anything can happen. (...)
You may think you can fly, but you'd better not try. People can fly

Obrazek
Awatar użytkownika
szopen
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: szopen » 28 gru 2004, 19:08

ja tam robie sobie prasowke przez neta zwykle, chyba ze sie szykuje dluzsza podrow z akurat nie mam zadnej interesujacej ksiazki, to wtedy polityka, ale generalnie wiekszosc artykolow mozna zlalezc na necie
Cuda się zdarzają. Co potwierdzi każdy programista :)

pozdrawiam
Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 28 gru 2004, 19:21

Na codzień wirtualny Dziennik Polski, Rzeczpospolitą, a w realu, co tydzień Wprost lub Newsweek, dodatkowo Fortune.
KOCHAJ...i rób co chcesz!
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 28 gru 2004, 20:05

Ostatnio nie mam czasu na gazety.
Co najwyżej w necie czytam.
No i teraz jeszcze "Cogito".
Awatar użytkownika
Triniti19
Weteran
Weteran
Postautor: Triniti19 » 28 gru 2004, 20:25

Zwykle czytam "Gazete Wyborczą" a w weekendy czasami przeróżne inne gazety do których jakoś mam dostęp. Co miesiąc lubie czytać "Focus" bo jest tam pare interesujących mnie artykułów.
"Wczuj się w smutek usychającej gałązki, gasnącej gwiazdy i konającego zwierzęcia,
lecz przede wszystkim odczuj ból i smutek człowieka"
Awatar użytkownika
Krzych(TenTyp)
Weteran
Weteran
Postautor: Krzych(TenTyp) » 28 gru 2004, 20:39

Ja czytam

CD-Action od dechy do dechy gazeta ful wypas
ANGORA przegląd wszystkich brukowców polskich :] i najciekawsze tematy
jak wpadnie mi w ręce to niusłika :]

POZDRO 4 ALL
H, man runs over a woman in his car, whos fault is?
Well...
Why is the man...
Driveing in the kitchen ?
Awatar użytkownika
yogiber
Bywalec
Bywalec
Postautor: yogiber » 28 gru 2004, 21:02

polityka!

dziekuje
god hates us all
Awatar użytkownika
ptaszek
Weteran
Weteran
Postautor: ptaszek » 28 gru 2004, 22:10

Też ostatnio mam mało czasu na czytanie, ale jak go znajdę to: terazRock, Wprost, Wyborcza
"Jeśli traktujesz życie ze śmiertelną powagą, nie licz na wzajemność" [A. Mleczko]
Adamo

Postautor: Adamo » 28 gru 2004, 22:17

Moja ulubiona prasa To Hackin9 , programowanie ... Gazeta Prawna... Wyborcza... Tele Świat :D Komputerowe związane ze sprzetem itp... Tak to w internecie artykóły na temat sportów i koniec
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 28 gru 2004, 22:27

Triniti19 pisze:Zwykle czytam "Gazete Wyborczą" a w weekendy czasami przeróżne inne gazety do których jakoś mam dostęp. Co miesiąc lubie czytać "Focus" bo jest tam pare interesujących mnie artykułów.

heh zawsze mnie smieszylo ze w Focusie musza w kazdym numerze wsadzic jakas gola kobitke na okladke, nawet do tematu np. "jak skora sie opala" :D
soul of a woman was created below
Awatar użytkownika
nedly
Bywalec
Bywalec
Postautor: nedly » 28 gru 2004, 23:06

ANGORA przegląd wszystkich brukowców polskich :]

naprawdę fajne czasopismo, też je czytam ...
"tak bardzo Cie kocham moj aniolku...ojb..."
Awatar użytkownika
Mona
Weteran
Weteran
Postautor: Mona » 28 gru 2004, 23:10

Moja prasa,to:"Przekrój","Focus","Wyborcza",no i wiadomości w necie oczywiście.
"Cause we all have wings, but some of us don’t know why"

Joe Cocker
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 28 gru 2004, 23:15

heh tez kiedys mialem przekroj w domu regularnie, nawet wszystkie numery od 1951 bodajze bo dziadek zbieral a potem ojciec ale od kiedy sie redakcja do warszawy przeniosla to rodzice przestali kupowac - bez urazy drodzy warszawiacy ;) :564:
Awatar użytkownika
mariusz
Weteran
Weteran
Postautor: mariusz » 28 gru 2004, 23:46

Przewaznie przeglad prasy na internecie,fora dyskusyjne, Wyborczą, Dziennik Polski, Newsweek, Focus. Czesto zdaza mi sie kupić jakąś gazetę tylko dla jednego artykułu.
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 28 gru 2004, 23:50

Co wwwy mmmacie zzz tt ta www wybborczczcza? Nnnie llubie ww w niej pppewwnego rereddaktora.
Wole rzeczpospolita :D Dla mnie bardziej jakby pozytywne wrazenie stwarza.
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 29 gru 2004, 11:01

No widzisz Mav - wiedzialem ze w koncu sie oburzysz na ta Wyborcza...
Ale nie przejmuj sie - dla mnie fakt ze GW to najwiekszy dziennik w Polsce z nakladem rzedu kilkaset tysiecy to tylko dowod na to ze nasz narod nie jest jednak az tak glupi jak by niektorzy chcieli...
A wysmiewanie sie z uposledzenia czlowieka jest nie fair - jak juz to podaj rzeczowe argumenty...
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 29 gru 2004, 12:48

Dlaczego nie jest az takie glupi? Zobacz jaki naklad ma Fakt! To zmeinisz zdanie! Jak mozna ten papier toaletowy w ogóle czytac???
GW do mnie nie przemiawia, zle mi sie kojarzy. Mysle ze jak ktos to czyta to jakby nie mial wlasnego zdania, czyta bo najwieksze, bo czytaja wszyscy itd. Przypomina mi sie scena z filmu "rozmowy kontrolowane" co pewna pani czytala na lawce solidarnosc, a koles naprzeciwko trybune ludu i komentarz do pieska :D Nieziemskie :)
I kto tu mowi o nasmiewaniu sie :) To Ty niewiadomo czemu skojarzyles to z Michnikiem.

Hehe przypomnial mi sie kabaret jak smiali sie z afery Rywina. I tekst ze "ppppewien aa anoninimmowy rredaktor i premier ktory rowniez pragnie zostac anonimowy" (i cos tam dalej) :D Doslownei cool
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 29 gru 2004, 14:46

fakt to w ogole ponizej poziomu dyskusji

nie uwazam ze wyborcza narzuca swiatopoglad - ja po prostu sie zgadzam z nimi w wiekszosci spraw co nie znaczy ze we wszystkim - nie zgadzam sie np z lansowaniem proamerykanizmu...
Awatar użytkownika
Triniti19
Weteran
Weteran
Postautor: Triniti19 » 29 gru 2004, 16:27

charlie81 pisze:
Triniti19 pisze:Zwykle czytam "Gazete Wyborczą" a w weekendy czasami przeróżne inne gazety do których jakoś mam dostęp. Co miesiąc lubie czytać "Focus" bo jest tam pare interesujących mnie artykułów.

heh zawsze mnie smieszylo ze w Focusie musza w kazdym numerze wsadzic jakas gola kobitke na okladke, nawet do tematu np. "jak skora sie opala" :D

To to mnie też właśnie ciekawiło :). Ale pewnie dzięki temu zwiększali sprzedaż :D.

Co do Mava i jego oburzenia odnośnie "Faktu" to nawet ta gazeta ma w sobie coś dobrego. Mimo tych wielu nieciekawych artykułów to jednak pare z nich naprawde są przydatne.
"Wczuj się w smutek usychającej gałązki, gasnącej gwiazdy i konającego zwierzęcia,

lecz przede wszystkim odczuj ból i smutek człowieka"
Awatar użytkownika
szopen
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: szopen » 30 gru 2004, 00:40

Nic nie mam do wyborczej, a Michnika szanuje jako redaktora i człowieka, co nie znaczy że się zgadzam z jego wszystkimi stwierdzeniami :) a fakt to moim zdaniem żenada, ale ma tez plus, taki ze ktos go kupuje, a wiec czyta, a skoro czyta to znaczy zze mamy w polsce kilkuset tysieczna rzesze czytelnikow, co w polaczeniu z kilkuset tysiecznym nakladem wyborczej daje juz onad milion czytelnikow, nie jest tak zle z nami :)
Cuda się zdarzają. Co potwierdzi każdy programista :)

pozdrawiam
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 30 gru 2004, 14:38

szopen pisze:Nic nie mam do wyborczej, a Michnika szanuje jako redaktora i człowieka, co nie znaczy że się zgadzam z jego wszystkimi stwierdzeniami :)

nic dodac nic ujac - pozdrawiam :564:
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 31 gru 2004, 03:24

Nie no wiadomo ze wazne ze czytaja, mniejsza narazie co czytaja.
Po prostu w Fakcie takie bzdury nieraz pisza ze smiac sie chce :) I te ich niby polki z tylu kazdego numeru. Komu oni ten kit wciskaja?
Awatar użytkownika
mrt
Weteran
Weteran
Postautor: mrt » 01 sty 2005, 17:47

"Rzeczpospolita", "Wprost", "Polityka", "Newsweek" (nie znoszę!), "Angora" (kiedyś ok, teraz coraz gorszy chłam), "Przekrój", "Cinema" (przerzuciłam się z "Filmu").

Nie znoszę: "Wyborczej" (mamusia kupuje świątecznie, a i mnie czasem cos podkusi, a potem się wkurzam. Ostatnio dobili mnie panią Środą. Nie lubię, jak ktoś mi robi wodę z mózgu, bo się boję, ze tego nie wyłapię i mu się uda ;) Omijam od czasu rozkladówki na temat NSZ-u (jacy to niby byli antysemici i zbrodniarze). Najbardziej nielubiane nazwisko w związku z tym, to Dawid Warszawski (Konstanty Gebert). Nie dość, że się męczyłam z jego córeczką przez 4 lata w liceum, to jeszcze nam kiedyś panel z nim zafundowali na temat antysemityzmu. Wrr!

"Focusa" nie lubię. Wszystkie tematy powierzchownie traktują i kneblują zdjęciami. Wolę "Wiedze i Życie".
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 01 sty 2005, 20:00

kazda gazeta ma jakas opcje polityczna - chyba tylko Rzeczpospolita jest w miare bezstronna... np wyraznie widac ze Polityka jest nieco na lewo a Newsweek nieco na prawo... - i nie od razu musi robic wode z mozgu...

natomiast chyba zdajesz Mrt sobie sprawe z tego ze ani NSZ ani cala AK nie byly krystalicznie czyste poniewaz tworzyli je ludzie. Mysle ze w NSZ mogla byc czesc ludzi ktorzy byli podli, tak samo jak w AL mogl sie trafic porzadny czlowiek - mysle ze jednoznaczne wydawanie sadow w takich sprawach jest niebezpieczne...
Awatar użytkownika
mrt
Weteran
Weteran
Postautor: mrt » 01 sty 2005, 20:16

Problem polega na tym, ze w artykule NSZ przedstawiono bardzo jednoznacznie negatywnie. W związku z tym kazdy licealny intelektualista czytający "Wyborczą" dowiedział sie, ze w NSZ byli sami faszyści wybijający Żydow i właśnie tych porządnych z AL.
A jesli chodzi o tych podłych w NSZ to nie do końca tak było. Mieli bardzo dobrze zorganizowane struktury, więc łatwiej było przetrzepać szeregi. Z AK było gorzej - sam fakt, ilu mieli szpicli o tym świadczy. NSZ nie znosi się za to, że nie tylko z Niemcami walczyli, ale i ze Związkiem Radzieckim, co nawet dla AK było nie do przyjęcia.
Ale nie o tym topik :)

"Newsweeka" nie lubię, bo mnie zawsze taki jeden wkurza. Zaremba się nazywa czy jakoś tak. Ale jedno trzeba przyznać: jak ktoś jest niezorientowany w temacie, to z "Nesweeka" zapozna się z całoscia sprawy. "Wprost" od razu komentuje, ale w temat rzadko wprowadza.
Awatar użytkownika
Nola
Maniak
Maniak
Postautor: Nola » 05 paź 2007, 19:43

Sir Charles pisze:Co czytacie?
Jak czesto?
Czy macie ulubione tytuly?

kiedyś uwielbiałam film, ale jego poziom bardzo się obniżył i czytam od czasu do czasu. z innych to bardzo często wprost, rzadziej politykę a newsweeka nie czytam prawie w ogóle, bo go nie lubię. a z babskich to czasem twój styl.nienawidzę cosmopolitana, glamour i wysokich obcasów. niestety nie ma na rynku prasowym przyzwoitej gazety dla kobiet i nad tym ubolewam.
Chaos is a friend of mine
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 05 paź 2007, 19:49

ostatnio jedynie codziennie springerowski "Dziennik", na inne nie mam czasu.
http://www.facebook.com/LKSPogonLwow

Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!

http://www.piotrlabuz.pl/
http://michalpasterski.pl/
http://www.mateuszgrzesiak.pl/
Awatar użytkownika
Augusto
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Augusto » 05 paź 2007, 22:32

Ostatnio czytam tylko ideowe czyli Gazete Polską i NCzas. Jestem zbyt slaby psychicznie żeby czytać prase codzienną bo ten wszechobecny różowy bełkot i próby nawrócenia na jedynie słuszne centrolewicowe poglady za dużo nerwów mnie kosztują. Z rzadka walne rzepke jedynie, bardzo dobra gazeta, odpowiadajaca mi profilowo, ale za duza, za droga i brak sportu - wole czytac w necie.
Awatar użytkownika
Nola
Maniak
Maniak
Postautor: Nola » 05 paź 2007, 22:37

Augusto pisze:Jestem zbyt slaby psychicznie żeby czytać prase codzienną bo ten wszechobecny różowy bełkot i próby nawrócenia na jedynie słuszne centrolewicowe poglady za dużo nerwów mnie kosztują.

yhyhy :D rozbawiło mnie to, choć nie jest censored zabawne :P
Chaos is a friend of mine

Wróć do „Wszystkie inne tematy”