Abgyminc

Tu można wypowiadać się na wszystkie inne tematy jakie przyjdą Wam do głowy.
Posty w tym dziale nie są naliczane.

Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam

Awatar użytkownika
Aga
Maniak
Maniak
Abgyminc

Postautor: Aga » 13 lis 2004, 08:37

Nigdy nie wierzyłam w jakies cudeńka które bez żadnego wysiłku wyrzeźbią ludzkie ciało, a tym bardziej śmiałam się z reklam produktów typu Abgymnic ( pasek który zakłada sie np. na brzuch i wydziela on delikatny prąd który podowuje napięcie mięśni). Ale wczoraj przyszedł do nas kolega mojej siostry z tym właśnie Abgymnikiem. Chłopiec jest bardzo chuderlawy, mięsnie ma jak u zająca pięty...oprócz brzucha ( idealny kaloryfer!!!) . Mówił że przez zakiś czas zakładał sobie Abgymnic na brzuch. Byłam w szoku i od kilku godzin zakładam go sobie na wszystkie cześci ciała!
Pytałam sie wuefistki i stwierdziła że to jest zupełnie nie groźne, tylko nie na każdego działa. Co o tym myślicie?
cytrynka
Maniak
Maniak
Postautor: cytrynka » 13 lis 2004, 10:06

ja mysle ze samo cwiczenie z tym nie jest dobre bo to buduje tylko mase miasniowa a nie sciegna i mazna sobie troche zaszkodzic
dobrze jest jeszcze przy tym troche sie rozaciagac tam mowi moj instruktor
Awatar użytkownika
natasza
Weteran
Weteran
Postautor: natasza » 13 lis 2004, 10:16

Myślę, że może to dać jakieś efekty, ale większośc osob zakupiła taki "bajer" i po kilku dniach odstawiła lub używała niereguralnie.
Awatar użytkownika
Blade
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Blade » 13 lis 2004, 11:17

Chyba musze sobie kupic to cudenko. Jak chodzilem przez pol roku na silownie to jedynie wzmocnilem sobie miesnie, ale nie bylo widac zadnej roznicy. Teraz nie mam czasu na nic. A z takim Abgymnickiem moge siedziec przy kompie kiedy jestem na forum ;)
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 13 lis 2004, 13:25

To ustrojstwo jedyne co robi to buduje troszke miesnie. Sily jak nie bylo tak nie bedzie. Poza tym nie myslcie sobie ze to nei meczy, bo pewien jestem ze po tym miesnie tez sie mecza.
Awatar użytkownika
Hardcore
Weteran
Weteran
Postautor: Hardcore » 13 lis 2004, 14:51

Ale nie kupujcie podróbki z "czarną ceratą" :D
When you dream there are no rules. People can fly, anything can happen. (...)
You may think you can fly, but you'd better not try. People can fly

Obrazek
Awatar użytkownika
Blade
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Blade » 13 lis 2004, 15:40

Ale nie kupujcie podróbki z "czarną ceratą" :D

Mowa :D Kumpla prad popiescil :D
Awatar użytkownika
Aga
Maniak
Maniak
Postautor: Aga » 13 lis 2004, 16:38

I jeszcze jedno: taki Abgymnic buduje mięśnie, ale czy to jest równoznaczne ze spalaniem tłuszczu??
Aha, i Maverick- w sumie to samo w sobie męczy tylko odrobinkę, ale jakie są zakwasy!!!! Rano nie moglam chodzić!
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 13 lis 2004, 17:49

ale jakie są zakwasy!!!! Rano nie moglam chodzić!
Wiesz, nie dziwie sie. To dobry sposob na zniszczenie miesni. Bo pracuja mimo tego ze sa zmeczone, a Ty tego zmeczenia nie czujesz.
Awatar użytkownika
szopen
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: szopen » 17 lis 2004, 00:43

jeszcze jedno: taki Abgymnic buduje mięśnie, ale czy to jest równoznaczne ze spalaniem tłuszczu??
Aha, i Maverick- w sumie to samo w sobie męczy tylko odrobinkę, ale jakie są zakwasy!!!! Rano nie moglam chodzić!

Moja dziewczyna używała i twierdzi że schudła, a czy zbudowala mieśnie czy spaliłą tłuszcz to nie wiem, w każdym razie twierdziła że wygląda lepiej i już (ja tam wielkiej różnicy nie widziałem, ale pewnie sie nie znam :) ) a co do zakwasów to tylko na początku, potem można się przywzyczaić
Cuda się zdarzają. Co potwierdzi każdy programista :)

pozdrawiam
Dee_Jay
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: Dee_Jay » 17 lis 2004, 15:52

Czesc, raz sobie to założyłem na ok. 2 godziny na lewy biceps :). Rano miałem zakwasy. Ogólnie gówno warte moim zdaniem ;)
Nie jeździj szybciej niż Twój Anioł Stróż potrafi latać!
Awatar użytkownika
Aga
Maniak
Maniak
Postautor: Aga » 17 lis 2004, 18:25

No to chyba nie gówno warte jak miałes zakwasy???? W końcu to znak że mięśnie coś popracowały...
Dee_Jay
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: Dee_Jay » 17 lis 2004, 18:46

I tak lepiej odwiedzic siłownie ;)
Nie jeździj szybciej niż Twój Anioł Stróż potrafi latać!
Awatar użytkownika
Aga
Maniak
Maniak
Postautor: Aga » 18 lis 2004, 13:13

No właśnie problem w tym że dowiedzałam i nie dało to żadnych efektów, tak samo bieganie, regularne pływanie...
Awatar użytkownika
Triniti19
Weteran
Weteran
Postautor: Triniti19 » 18 lis 2004, 15:02

Z tego co ostatnio słyszałam pływanie jest dobre na zdrowy rozwój pleców i kształtowanie sylwetki, ale warunek jest taki iż należy pływać regularnie raz w tygodniu przynajmniej po 2 godziny.

Co do tego sprżetu to nie wiem czy jest taki dobry ale znam jedną osobe (znajoma mojej koleżanki) która zachwalała ten sprzęt. Więc chyba nie jest aż taki zły. Mimo wszystko nadal nie wierze w dobre działanie takich sprzętów.
"Wczuj się w smutek usychającej gałązki, gasnącej gwiazdy i konającego zwierzęcia,
lecz przede wszystkim odczuj ból i smutek człowieka"
Awatar użytkownika
Elspeth
Weteran
Weteran
Postautor: Elspeth » 18 lis 2004, 15:38

Triniti19 pisze:Z tego co ostatnio słyszałam pływanie jest dobre na zdrowy rozwój pleców i kształtowanie sylwetki, ale warunek jest taki iż należy pływać regularnie raz w tygodniu przynajmniej po 2 godziny.

hmm z tego co wiem to zeby wysilek przynosil jakis efekt to powinno sie cwiczyc/plywac etc. przynajmniej trzy razy w tygodniu conajmniej po 45min - to jest min zeby miec jakies male efekty niestety. Przynajmniej tak mi wmawiaja od pierwszego roku na mojej szacownej uczelni :P :564:
Co do takich "urzadzeni" - niezbyt w nie wierze... chyba wole sie wypocic gdzies na silowni albo isc pobiegac do lasu czy na bieznie, opcji jest wiele, kazdy wybiera to co jemu pasuje ;)
Non! Rien de rien... Non ! Je ne regrette rien !
Awatar użytkownika
tr3sor
Weteran
Weteran
Postautor: tr3sor » 18 lis 2004, 16:01

Stymulacja miesni poprzez impulsy elektryczne ... mozliwe ... moga wystapic w wadliwych wersjach produktu popazenia ;>, skorcze sa szybkie ale "nie do konca" to tak jak by robic brzuszki podnoszac sie nie do kolan tylko unosic plecy na 5 cm nad ziemie ... tak samo jak przy normalnych cwiczeniach wystepuja zakwasy i zmeczenie miesni ... buduje to na pewno jakas mase miesni i rowniez wzmacnia nieco power ;>. Mav to nie metanabol ktory trzyma wode w miesniach ... to ustrojstwo w jakims stopniu buduje owa mase miesniowa tak jak buduje sie ja przy normalnych cwiczeniach ... niby dobre dla leniuchow ... ale czy nie lepiej isc na basen poplywac ? pobiegac po parku ?. Namowic ukochanego na chodzenie na basen bieganie z toba ? :P.
Obrazek

Śladem własnej "legendy" ... ;)
Awatar użytkownika
Lady
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Lady » 18 lis 2004, 16:30

Użyłam raz takiej maszynki u koleżanki, spaliło mi skóre na ręku, momentalnie, piecze i boli. Mi sie nie podoba.
A koleżanka jak gruba tak gruba wiec do mnie to nie przemawia
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 18 lis 2004, 19:43

No właśnie problem w tym że dowiedzałam i nie dało to żadnych efektów
Bo efekty to sa po jakims czasie. Np po tygodniu zauwazysz poprawe kondycji, ze wolniej sie meczysz, a jesli chodzi o sylwetke i miesnie to niestety troszke trzeba poczekac.

Poza tym co to za miesien ktory zostal rozbudowany na podstawie pracy na 5% jego mozliwosci, bo takie slabe skurcze byly....? To moze byc ew dobre na brzuch jak ktos chce tluszcz spalic, ale nie sadze by spowodowalo to wybicie sie i uwidocznienei miesni.
A o takich miesniach jak biceps czy triceps to w ogóle nie mowie, bo mam za silny miesien by go trenowac podnoszeniem olowka (bo pewnie taki bylby dla niego wysilek z tym abgymnickiem).
Awatar użytkownika
tr3sor
Weteran
Weteran
Postautor: tr3sor » 19 lis 2004, 18:16

Maverick rotfl ... skoro np podnosisz hmm 10 kilo 100 razy ... podniec pusta reke 1000 razy ... albo 2000 razy ... da to prawie identyczny efekt ... gdyz miesien po 1000 razy bez zadnego ciezaru zmeczy sie jak po 100 z 15 kilogramami w rece ...
Obrazek

Śladem własnej "legendy" ... ;)
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 19 lis 2004, 23:42

Ale czy nie rozumiesz, ze to ze sie zmeczy nic nie da? Musi byc jakis konkretny wysilek. Inaczej jest, jak podnosi sie np 10 razy 100kg a 100 razy 10kg! A przy tak smiesznej wadze jak olowek to jakie moga byc efekty? Zwiekszy mi sie wytrzymalosc w podnoszeniu olowka?
Awatar użytkownika
Aga
Maniak
Maniak
Postautor: Aga » 20 lis 2004, 12:08

Maverick-ale tam są rożne programy i siła impulsu (1-10). Te najwyższe trudno jest wytrzymać, tak bardzo mięsień się napina. Jak na razie (po tygodniu abgymnicowania się) widzę efekty- mniejszy brzuszek (niedużo, ale zawsze coś) choć na razie mięśni jeszcze nie widać.
Awatar użytkownika
Triniti19
Weteran
Weteran
Postautor: Triniti19 » 20 lis 2004, 15:33

No to Aga jak będą jakieś zmiany to informuj o nich (o tych ewentualnie negatywnych też). A jak będzie wszystko z tym dobrze to może i ja pożycze sobie od koleżanki i zaczne na nim ćwiczyć.
"Wczuj się w smutek usychającej gałązki, gasnącej gwiazdy i konającego zwierzęcia,

lecz przede wszystkim odczuj ból i smutek człowieka"
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 20 lis 2004, 18:05

Gdyby to bylo takie proste ze abgymnic i wszystko sie samo robi, to kulturysci i inni sportowcy stosowali by go zamiast cwiczen.
Awatar użytkownika
Aga
Maniak
Maniak
Postautor: Aga » 21 lis 2004, 08:45

Wiadomo ze nie jest w stanie doprowadzić mięśni do takiego stanu w jakim są kulturyści. Ale wg mnie trochę pomaga. Wszystko zależy od częstości używania, bo człowiek często nawet nie ma czasu na takie cos. Ja już wczoraj zaponiałam o brzuchu i udach.

Wróć do „Wszystkie inne tematy”