Lepiej czy gorzej??

Tu można wypowiadać się na wszystkie inne tematy jakie przyjdą Wam do głowy.
Posty w tym dziale nie są naliczane.

Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam

Awatar użytkownika
mariusz
Weteran
Weteran
Lepiej czy gorzej??

Postautor: mariusz » 03 lis 2004, 21:57

Jak myslicie:
Czy w Polsce jest coraz lepiej czy gorzej?? Jak waszym zdaniem bedzie wyglądac ten kraj za 10 lat??
Awatar użytkownika
Hardcore
Weteran
Weteran
Postautor: Hardcore » 03 lis 2004, 22:01

narazie nie jest lepiej, ale może za jakieś 10 lat będą widoczne jakieś efekty UE :/
When you dream there are no rules. People can fly, anything can happen. (...)
You may think you can fly, but you'd better not try. People can fly

Obrazek
Awatar użytkownika
Elspeth
Weteran
Weteran
Postautor: Elspeth » 03 lis 2004, 22:03

hmm trudne pytanie... na pewno jest lepiej pod wzgledem tego ze mozna wszystko kupic a nie tylko ocet, nie ma zywnosci na kartki itd, z drugiej strony trzeba niezle sie nameczyc zeby zapewnic jakis byt rodzinie... Jednak wg mnie pogorszyly sie stosunki miedzyludzkie i to jest smutne. Duzo ludzi patrzy na innych wilkiem i jak by moglo to by drugiemu noge podstawilo. Ludzie maja nienormowany czas pracy, przez to czesto nie maja czasu dla rodziny, smutne. A moze tylko mi sie tak wydaje... Gdzies sie powoli w tym wszystkim chyba gubimy
Non! Rien de rien... Non ! Je ne regrette rien !
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 03 lis 2004, 22:26

Co ja słysze znowu te same sciemy ! ja tam zyłem w tych niby złych czasach i zyło mi sie całkiem dobrze nikt nie głodował i nie prawda jest ze w sklepach był tylko ocet , skad wy takie głupoty wiecie !! był owszem czas ze był tylko ocet , i sól ale to był czas gdy juz solidarnosc sie wpieprzała na maxa i tuz ze tak powiem przed rewolucja , kolejki..... a i owszem były, ale dlaczego ?? dlatego ze człek chciał miec w domu 20 paczek kawy 50 kg cukru itd. fakt, nie było tyle ile teraz , ale skad na to co jest teraz brac kase !!??? i po co człowiekowi az tyle ??? za to było nasze , polskie mleko , polskie sery polskie kartofle itd.
jak jest ...... jest tragicznie a bedzie tylko gorzej , wspomicie moje słowa ! :564:
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
Blade
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Blade » 03 lis 2004, 22:32

mariusz pisze:Jak myslicie:
Czy w Polsce jest coraz lepiej czy gorzej?? Jak waszym zdaniem bedzie wyglądac ten kraj za 10 lat??

Posune sie do stwierdzenia, ze jezeli bedzie tak jak jest albo i gorzej to dojdzie do rewolucji.
Spojrzcie na Argentyne.

Mam jednak nadzieje, ze wejscie do Unii cos zmieni. To nie bedzie cud, tylko dlugotrwaly proces. Mysle, ze ja jak i moi rowiesnicy jeszcze beda widzieli korzysci z przystapienia do Unii.
A jaki jest problem Polski - politycy. Kazdy ciagnie w swoja strone.

Wicedyrektor na WOSie powiedzial, zebysmy nie oczekiwali na cuda w mlodym, 15-letnim, kraju demokratycznym. W innych krajach demokracja sie ksztaltowala przez setki lat, jak i kultura polityczna.

Obecnie sytuacja nie wyglada za ciekawie.
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 04 lis 2004, 08:26

Tak tak , najlepiej zwalic na 15 letnią demokrację , a przeciez !!! no a co !! gdziezby tam skozystac z błedów popełnionych przez innych i uczyć sie na nich , po co trzeba sie nachapać !! :564:
Awatar użytkownika
Imperator
Moderator
Moderator
Postautor: Imperator » 04 lis 2004, 08:42

A tam lepiej czy gorzej - ważne żeby sobie ułożyć dobrze życie i w swoim małym światku być szczęśliwym! :564:
Żyję tym co czuję, z życia biorę to, co mi smakuje.
Szukam i znajduję. Nie dołuję, kiedy mi brakuje.
Lubię, siebie lubię, co chcę robię i co myślę mówię.
Prostą idę drogą i niczego już nie boję się.
Awatar użytkownika
Blade
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Blade » 04 lis 2004, 13:07

krzys pisze:Tak tak , najlepiej zwalic na 15 letnią demokrację , a przeciez !!! no a co !! gdziezby tam skozystac z błedów popełnionych przez innych i uczyć sie na nich , po co trzeba sie nachapać !!

Reklamacje do politykow. Czego sie nie ucza??
I tu protestuje - Begerowala zdala w tamtym roku mature ;)
I kto tu sie nie uczy?? ;)
:564:

A tam lepiej czy gorzej - ważne żeby sobie ułożyć dobrze życie i w swoim małym światku być szczęśliwym! :564:

Cos w tym jest. Jednak sytuacja w kraju (gospodarcza) jest w pewien sposob powiazana z naszym zyciem.
Awatar użytkownika
natasza
Weteran
Weteran
Postautor: natasza » 04 lis 2004, 15:50

jest jak jest, ale bedzie lepiej
tylko nie zapominajmy, ze nas reprezentuje rząd, to jak nasza sytuacja bedzie wygladala zalezy tez od niego, a narazie wiekszosc to banda tepaków wpajająca prostym ludziom proste teksty, co najgorsze, oni w nie wierze...takie ugrupowania jak PIS i LPN to przeciez tragedia.
Awatar użytkownika
Blade
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Blade » 04 lis 2004, 16:06

takie ugrupowania jak PIS i LPN to przeciez tragedia.

Ej - Samoobrona nie jest lepsza.
Slyszeliscie jak ostatnio jakis posel Samoobrony jechal pijany?? Policja go zatrzymala, a ten przesiadl sie na miejsce pasazera, ze niby kierowca wyparowal. Ci to maja pomysly :) Moze na nich zaglosowac?? ;) Jeszcze zadne ugrupowanie polityczne nie mialo takiej inwencji tworczej ;)
Awatar użytkownika
mariusz
Weteran
Weteran
Postautor: mariusz » 04 lis 2004, 16:17

Chce wierzyć ze jest lepiej i ze bedzie jeszcze lepiej... ;)
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 04 lis 2004, 17:13

W Polsce jest coraz lepiej.
dlatego ze człek chciał miec w domu 20 paczek kawy 50 kg cukru
Bo tak to jest jak rzad ustala ceny maksymalne. I m. in. to bylo powodem tego, ze stac bylo ludzi na wiele - jak to czesto lubisz pisac.

A demokracji mamy niby 15 lat ale to co jest to jeszcze w pelni demokracja nazwac nie mozna. Wpierw nich sie zmieni pokolenie i do wladzy dojda ci co komuny nie zaznali.
Awatar użytkownika
Hardcore
Weteran
Weteran
Postautor: Hardcore » 04 lis 2004, 20:12

Żeby było lepiej w kraju to PARADOXALNIE trzeba znowu prezydentem Kwacha zrobić...
a do dlatego - apel wyporczy: "Jak zostałem wybrany za pierwszym razem ustawiłem siebie, za drugim razem ustawiłem rodzinę, a teraz ustawię WAS :!:
To taki żarcik ofkors :)
When you dream there are no rules. People can fly, anything can happen. (...)
You may think you can fly, but you'd better not try. People can fly

Obrazek
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 04 lis 2004, 21:44

Kwach jest do d... Zreszta zadnego konkretnego kandydata nie ma.
Awatar użytkownika
szopen
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: szopen » 04 lis 2004, 23:04

uważam ze w Polsce jest lepiej i będzie jeszcze lepiej, długo by pisać o tym co jest lepsze a co gorsze,ale według mnie wiecej jest plusów

pozdrawiam
Cuda się zdarzają. Co potwierdzi każdy programista :)

pozdrawiam
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 04 lis 2004, 23:12

Maverick pisze:
Wpierw nich sie zmieni pokolenie i do wladzy dojda ci co komuny nie zaznali.

I co zrobią ??? co zrobi Maveric jak dojdzie do władzy , rany az sie boje o swe dzieci teraz , mam tylko nadzieje iz one dojda a Ty nie !! ;) :D :564:
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 04 lis 2004, 23:32

Alez ja nie chce dochodzic do wladzy!
Awatar użytkownika
mariusz
Weteran
Weteran
Postautor: mariusz » 05 lis 2004, 07:33

Dobra, to ja moge dojść ;) Aha, będę pamiętać o Krzysiu i jegoi dzieciach. Na pewno nie będzie się im źle wiodło ;)

Mam nadzieję, ze mam już jeden głos ;)
Awatar użytkownika
Triniti19
Weteran
Weteran
Postautor: Triniti19 » 05 lis 2004, 22:39

Maverick pisze:Wpierw nich sie zmieni pokolenie i do wladzy dojda ci co komuny nie zaznali.

Fakt lepiej będzie jeżeli zmieni się pokolenie osób które będzie miało rządzić Polską. Krzysiu się pytał co zrobią. Otóż zrobią na pewno lepiej niż ci którzy obecnie to robią. Bo oni nie znają tak dobrze tego kolesiostwa, tego oszukaństwa i innych rzeczy które robią obecni politycy. Poza tym mam nadzieje, że kiedyś powstaną w miare wyraziste partie które będą prowadziły spójną polityke a nie tylko taką jaka obecnie jest popularna. Może wtedy wszystko się zmieni.
"Wczuj się w smutek usychającej gałązki, gasnącej gwiazdy i konającego zwierzęcia,
lecz przede wszystkim odczuj ból i smutek człowieka"
Lastdays
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: Lastdays » 05 lis 2004, 22:42

Ja czekac nie mam zamiaru.Tak czy siak jesli przezyje wyladuje w USA.Zawsze bede pamietac ze jestem Polakiem ale to co tutaj sie dzieje to kpina.Byle sprzataczka w USA zarabia 10 razy tyle ile Prawnik w Polsce(taki mam wyuczony zawod).Kiedys sie zmieni wszystko w Polsce,na lepsze mam nadzieje ale to chyba nie dla Nas.
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 05 lis 2004, 23:06

Prawnik z aplikacja czy bez? Jak z aplikacja to sie pomyliles w obliczeniach :) Poza tym wole tu byc prawnikiem niz tam sprzataczka.
Lastdays
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: Lastdays » 05 lis 2004, 23:10

Alpikacja mnie czeka:)Jednak juz prowadze sprawy a raczej pomagam jako posilkowy ktory i tak wiecej robi niz inni:) Pomylic sie nie pomylilem moze zle to okreslilem.Sprzataczka ktora znam a raczej dwie tyle zarabiaja:)
Masz racje lepiej byc tu prawnikiem,jednak nie chodzi o same pieniadze a o traktowanie przez pracodawce.
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 05 lis 2004, 23:15

Triniti19 pisze:
Maverick pisze:Wpierw nich sie zmieni pokolenie i do wladzy dojda ci co komuny nie zaznali.

Fakt lepiej będzie jeżeli zmieni się pokolenie osób które będzie miało rządzić Polską. Krzysiu się pytał co zrobią. Otóż zrobią na pewno lepiej niż ci którzy obecnie to robią. Bo oni nie znają tak dobrze tego kolesiostwa, tego oszukaństwa i innych rzeczy które robią obecni politycy. Poza tym mam nadzieje, że kiedyś powstaną w miare wyraziste partie które będą prowadziły spójną polityke a nie tylko taką jaka obecnie jest popularna. Może wtedy wszystko się zmieni.

NAPRAWDE JESTESCIE TACY NAIWNI !??? myslicie iż obce siły dają tym nowym pokoleniom żądzic tak jak by chcieli ???? ci co byli przed nimi , czyli teraz i wczesniej , tak daleko sie skorumpowali iż nigdy to nie bedzie do odkrecenia !! chyba ze po jakiejs wojnie ! nie ma mocnych !! zachód na to nie pozwoli by sobie Polacy sami rządzili ! i to tak jak chcą !
A Ty ostatni dniu ?? juz nie chcesz popełnic samobujstwa ?? co Cie odwiodło od tak zaszczytnego celu !??? ;)
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 08 lis 2004, 00:02

A Ty ostatni dniu ?? juz nie chcesz popełnic samobujstwa ?? co Cie odwiodło od tak zaszczytnego celu !???
Krzys - nieladnie, naklaniasz do off topiku...
NAPRAWDE JESTESCIE TACY NAIWNI !??? myslicie iż obce siły dają tym nowym pokoleniom żądzic tak jak by chcieli ???? ci co byli przed nimi , czyli teraz i wczesniej , tak daleko sie skorumpowali iż nigdy to nie bedzie do odkrecenia !!
Tzn sugerujesz ze ci co teraz sa przy korycie nie dopuszcza nowych? No tak, w koncu oni sa niesmiertelni...
Awatar użytkownika
szopen
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: szopen » 09 lis 2004, 22:02

czy "starzy" czy "młodzi" by rządzili to i tak pierwsze na co by patrzeli to żeby jak najszybciej sie dorobić i ustawić, ot taka mentalnośc w kraju :(
Cuda się zdarzają. Co potwierdzi każdy programista :)

pozdrawiam

Wróć do „Wszystkie inne tematy”