Simplus czy pop??

Tu można wypowiadać się na wszystkie inne tematy jakie przyjdą Wam do głowy.
Posty w tym dziale nie są naliczane.

Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam

Awatar użytkownika
Blade
Uzależniony
Uzależniony
Simplus czy pop??

Postautor: Blade » 27 paź 2004, 18:37

Zmieniam numer i nie wiem co kupic. Simplisa czy popa?
W simplusie Team7 jest tansza minuta 78gr, a w popie 80gr. Jednak w plusie mozna wybrac 7 numerow z plusa, do ktorych bedzie sie dzwonilo tanio.
Slyszalem tez, ze w plusie jak skonczy sie czas na rozmowy wychodzace to kasa na koncie nie przepada (w popie przepada) - to jest +
I - w plusie jak sie nie ma nic na koncie to podobno blokuja ksiazke telefoniczna - to prawda?? Jezeli tak to jesli mam 1gr na koncie to tez zablokuja?? :) No i jak skonczy mi sie okres na polaczenia wychodzace to czy tez blokuja ksiazke??
Awatar użytkownika
Hardcore
Weteran
Weteran
Postautor: Hardcore » 27 paź 2004, 18:42

jest jeszcze "Heyah" i "Tak Tak", ale moim zdaniem najlepszy jest POP
When you dream there are no rules. People can fly, anything can happen. (...)
You may think you can fly, but you'd better not try. People can fly

Obrazek
Awatar użytkownika
Blade
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Blade » 27 paź 2004, 18:55

Heyah mam teraz. Chce wymienic, bo w Heyah jest tylko 80 wpisow w ksiazke telefoniczna i 10 smsow w pamieci karty SIM.
Tak tak odpada.
Wchodzi w gre tylko POP i SIMPLUS. Tylko nie wiem co wybrac - w sumie przez pytania na temat PLUSA, na ktore nie znam odpowiedzi.
Awatar użytkownika
Olivia
Weteran
Weteran
Postautor: Olivia » 27 paź 2004, 18:55

Co prawda nie miałam do czynienia z Simplusem, bo miałam telefon w Plusie na abonament. Ale teraz mam POPa od ponad dwóch lat i jestem z niego bardzo zadowolona... A zresztą zważ na to, że Plus ma najgorszy zasięg.
"Miarkuj złość.
Po gniewu cienkim lodzie nie kręć się
Bo on za chwilę może trzasnąć"
Awatar użytkownika
Blade
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Blade » 27 paź 2004, 18:58

Ja mialem IDEE przez okolo rok - zmienilem na Heyah, bo byly tam tansze ceny. Teraz chce zmienic, tylko nie wiem czy na POPa czy na SIMPLUSa - znowu sie powtarzam :)

I pytanie - czy w popie jak mam malo na koncie to odzywa sie lektor i przypomina mi o doladowaniu, bo nie pamietam?? W HEYAH tak jest i mnie to wq***a.
Awatar użytkownika
Olivia
Weteran
Weteran
Postautor: Olivia » 27 paź 2004, 19:00

Nie ma czegoś takiego, poza tym, że jak zadzwonisz na *111 aby sprawdzić swój stan konta, to po podaniu mówi Ci tylko, żeby pamiętać o doładowaniu konta. No i czasem jak są jakies promocje typu, ze jak doładujesz konto do powiedzmy dziś do godz. 20 za 25 zł to dostaniesz ileś tam złotych gratis. To wszystko.
"Miarkuj złość.

Awatar użytkownika
Baranisu
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: Baranisu » 27 paź 2004, 19:32

POP jest fajny.

Zapisz sie do programu profit to dodatkowe doladowania, msuisz byc 3 mies w sieci i 120 zl doladowan, jak kupujesz sobie popa to pogadaj z kims kto ma popa i wezcie udzial w promocji po znajomości wiecej na www.idea.pl a jak cos to zapraszam na gg. troche kasy wyciagnalem od popa mozna czasami zrobic maly przekret na swoja korzysc
"Kochaj i szalej nie pytaj co dalej bo potem juz tylko niebo."
Awatar użytkownika
Blade
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Blade » 27 paź 2004, 20:53

troche kasy wyciagnalem od popa mozna czasami zrobic maly przekret na swoja korzysc

O jakich przekretach mowisz?? :)
koksik21
Bywalec
Bywalec
Postautor: koksik21 » 27 paź 2004, 21:06

w popie jest tak jesli masz znjomego to np za 25 doladuje ci 50 zl na konto,wala to na tpsa tylko ze to nie przedluza czasu konta
Awatar użytkownika
Blade
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Blade » 27 paź 2004, 21:30

koksik21 pisze:w popie jest tak jesli masz znjomego to np za 25 doladuje ci 50 zl na konto,wala to na tpsa tylko ze to nie przedluza czasu konta

Mozesz mi wytlumaczyc jakim cudem??
Wiem, ze popa mozna doladowac przez stacjonarny tpsa o 10zl, ale to o czym napiasles to pierwszy raz w zyciu slysze.
cytrynka
Maniak
Maniak
Postautor: cytrynka » 27 paź 2004, 22:00

ja tam wole swojego tak taka:D:D:D
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 27 paź 2004, 22:51

bo w Heyah jest tylko 80 wpisow w ksiazke telefoniczna i 10 smsow w pamieci karty SIM
Przeciez teraz telefony maja pamiec na SMSy na 100 sztuk i wiecej wiec karta nie potrzebna jest. A ksiazke telefoniczna tez maja duza...
Awatar użytkownika
Martyna
Maniak
Maniak
Postautor: Martyna » 27 paź 2004, 23:24

I - w plusie jak sie nie ma nic na koncie to podobno blokuja ksiazke telefoniczna - to prawda?? Jezeli tak to jesli mam 1gr na koncie to tez zablokuja?? No i jak skonczy mi sie okres na polaczenia wychodzace to czy tez blokuja ksiazke??

Jak sie nie ma nic na koncie, to nic sie nie blokuje oprócz rozmów i smsów wychodzących. Poza tym wszystko działa normalnie. Ja mam plusa i jestem zadowolona. Do swojaków mam smsy po 10 gr (do innych po 20gr), a rozmowy po 39gr (do innych po 78gr) w tym wszystkim jeszcze sekundowe naliczanie. Mi tam pasuje.
Faktycznie, to czego nie zużyłes w poprzednim miesiącu przechodzi na kolejny.:)

A tu na ten temat więcej :
http://www.simplusteam.pl/simplus/showD ... aryfateam7
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 27 paź 2004, 23:50

A ja mam minute rozmowy za 1zl w abonamencie za 80zl i sie nei chwale :D I naliczanie co 30 sekund :D
Awatar użytkownika
Blade
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Blade » 28 paź 2004, 10:06

Maverick pisze:Przeciez teraz telefony maja pamiec na SMSy na 100 sztuk i wiecej wiec karta nie potrzebna jest. A ksiazke telefoniczna tez maja duza...

Spoko. Problem pojawia sie wedy gdy bede chcial zmienic telefon.

Wczoraj juz bylem przekonany, ze biore popa tylko Martyna mi wszystko pokrecila ;)
Awatar użytkownika
Olivia
Weteran
Weteran
Postautor: Olivia » 28 paź 2004, 14:41

Owszem tu Martyna wymieniła wiele zalet Simplusa. Nie chcę się powtarzać, ale jak miałam Plusa to najbardziej wkurzał mnie kiepski zasięg tej sieci. No ale każdy robi jak woli...
"Miarkuj złość.

Awatar użytkownika
Blade
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Blade » 28 paź 2004, 21:29

Kupilem dzis POPa.
Moj nowy numer to 5** *** *** ;)
Awatar użytkownika
Olivia
Weteran
Weteran
Postautor: Olivia » 28 paź 2004, 21:56

Gratuluję wyboru!!! No jak już zacząłeś podawać nr to skończ ;) Oczywiście żart. Wszystkiego dobrego na nowej drodze życia :570:
"Miarkuj złość.

Awatar użytkownika
Blade
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Blade » 28 paź 2004, 22:08

No jak już zacząłeś podawać nr to skończ ;)

507 *** *** - wiecej juz na prawde nie powiem ;)

Wszystkiego dobrego na nowej drodze życia

Nie dziekuje.
Wybralem POPa, bo bede szpanowal potem karta z Profitu ;) - oczywiscie zart.
Kiedys mialem POPa i sie do niego przekonalem. Poza tym jak ojciec mial SIMPLUSa to zawsze mnie wkurzal - oczywiscie SIMPLUS, jak i ojciec - ale to nic nowego ;)
Awatar użytkownika
Martyna
Maniak
Maniak
Postautor: Martyna » 29 paź 2004, 10:04

Łeee...i znowu te POPaki ;)
Mnie denerwuje, ze nie mozna wysyłać normalnie smsów z neta bez reklam. Najwygodniej sie wysyła na Plusa :) A co do zasięgu, to nie jest tak źle. Ostatnio sama się zdziwiłam, ze ja mam zasięg w barze (jakaś piwnica) a kumpel z Idei nie ma :P

Teraz to i tak juz nie mam co mówić...chyba, ze Fireman poleci wymienić karte :D
Ostatnio zmieniony 29 paź 2004, 10:05 przez Martyna, łącznie zmieniany 1 raz.
ktos
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: ktos » 29 paź 2004, 10:05

A ja mam Heyah i zyje, tanie rozmowy, sekundowe naliczanie, sms prawie ze za freeko ;]
:)
Awatar użytkownika
Blade
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Blade » 29 paź 2004, 10:12

Teraz to i tak juz nie mam co mówić...chyba, ze Fireman poleci wymienić karte :D

Nie poleci wymienic karty, bo za kilka miesiecy bedzie szpanowal Karta z Profitu ;)
Poza tym bede do przodu o jakies 35-45zl za rozne programy i promocje w Idei.
I juz wylaczylem poczte glosowa, mozna do mnie wysylac SMSy z netu - krotko mowiac juz moge sie cieszyc w 100% nowym numerem :)
Awatar użytkownika
szopen
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: szopen » 31 paź 2004, 14:55

a ja tam mam Heyah i mi pasi, lubie prostote,a w Heyah sa czytelne stawki i w miare tanie, pozdrawiam
Cuda się zdarzają. Co potwierdzi każdy programista :)

pozdrawiam
Awatar użytkownika
Blade
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Blade » 31 paź 2004, 15:36

a ja tam mam Heyah i mi pasi

Jak juz pisalem, tez mialem Heyah - teraz wymienilem na POPa. Praktycznie tyle samo place, bo mialem tylko 1 znajomego co mial Heyah.
Poza tym wg mnie POP ma wiecej zalet niz Heyah - no moze, ze ktos ma wielu znajomych, ktorzy maja Heyah.
Awatar użytkownika
szopen
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: szopen » 01 lis 2004, 14:29

ja tam też nie mam wielu znajomych z Heyah, ale moja dziewczyna ma Heyah i to wystarczy, bo i tak wiekszość kasy idzie na nią :)

pozdrawiam
Cuda się zdarzają. Co potwierdzi każdy programista :)

pozdrawiam
Awatar użytkownika
Blade
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Blade » 01 lis 2004, 15:52

moja dziewczyna ma Heyah i to wystarczy, bo i tak wiekszość kasy idzie na nią :)

I wszystko jasne :)
Awatar użytkownika
mrt
Weteran
Weteran
Postautor: mrt » 02 lis 2004, 12:43

A ja mam Nową Ideę Optimę i szlag mnie trafia co miesiąc. Jak mam zły humor, to lecę do Idei dym im zrobić. Zawsze jest o co :P
Mój brat ma Popa. Już 7 miesięcy nie mogą mu poczty głosowej wyłączyć. Dzwonię średnio raz na dwa tygodnie (ja - on ma 12 lat). Już nie wiem, co mam im zrobić.
Jak znam życie, to i tak zostanę w tej Idei. Wszyscy wkoło to mają. Plus to dla mnie jedna wielka zagadka, a do Ery coś awersję mam.
No ale to o kartach było. Sorry... ;)
Awatar użytkownika
Blade
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Blade » 02 lis 2004, 14:15

Już 7 miesięcy nie mogą mu poczty głosowej wyłączyć.

Ja zadzwonilem na *22 i koles powiedzial, ze wylacza w ciagu 24 godzin - i wylaczyli ~ sprawdzalem. Moze powinien tam zadzwonic ktos dorosly - malolatow olewaja, wiem, bo to przezylem.

Jak znam życie, to i tak zostanę w tej Idei.

Jakis czas temu znajomy zrezygnowal z Idei na rzecz Ery.
Wszystko dlatego, ze nie mogl w przedluzeniu umowy wziasc telefonu, ktory nowy uzytkownik mogl wziasc bez problemu - krotko mowiac mysleli, ze jak komus zalezy na numerze to da robic sie w ch***. Polityka Idei jest taka sama jak TPSA (limity na neostrade) - robic wszystko, zeby stracic klienta.
Awatar użytkownika
mrt
Weteran
Weteran
Postautor: mrt » 02 lis 2004, 14:53

Nie on, tylko ja tę pocztę wyłączam. I za każdym razem mi mówią, że jest wyłączona, a ona działa. Duchy czy co? Ja im mówię, że działa, a oni, że to niemożliwe i tak 7 miesięcy.
Awatar użytkownika
Blade
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Blade » 02 lis 2004, 22:18

Nie on, tylko ja tę pocztę wyłączam. I za każdym razem mi mówią, że jest wyłączona, a ona działa. Duchy czy co? Ja im mówię, że działa, a oni, że to niemożliwe i tak 7 miesięcy.

Tak jakbym dzwonil na infolinie neostrady. Oni wszystko maja w d****, bo z nimi sie nie wygra. No moze, ze wyda sie majatek na prawnikow.
Mnie juz by szlak trafil i zmienilbym operatora. A ze mam sentymet do Idei to proponuje zmiene numeru :)
Oczywscie zartuje - jakby tak sie zmienialo numer to czlowiek by zbankrutowal.

Wróć do „Wszystkie inne tematy”