pseudonimy czyli Wasze Xywy
Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam
pseudonimy czyli Wasze Xywy
Od czego wzięły się Wasze xywy albo nicki? Używacie ich na codzień?
When you dream there are no rules. People can fly, anything can happen. (...)
You may think you can fly, but you'd better not try. People can fly

A to ciekawa historyjka (a może jednak tylko śmieszna
)...
To był bodajże drugi dzień liceum (jakoś ponad 5 lat temu).
to będzie taki mały dialog z nowo poznanym kolegą z klasy:
On: Czego słuchasz?
[wtedy byłem podjarany klimatem w stylu The Offspring]
Ja: Hardcore'u... amerykaskiego!
[kiedyś w sklepie muzycznym sprzedawca tak to właśnie określił] hehe
Potem pojechaliśmy całą klasą na wycieczkę integracyjną i tak się złożyło, że ten gościu wymyślił xywki prawie całej klasie. Mi przypadł Hardcore...
Jeszcze w liceum używałem tej ksywy powszechnie, ale teraz na studiach nie przedstawie się nowopoznanym ludziom jako Hardcore, bo mnie wyśmieją
Ale mi się podoba i jak się podpisuję komuś, gdzieś to właśnie tak...
To był bodajże drugi dzień liceum (jakoś ponad 5 lat temu).
to będzie taki mały dialog z nowo poznanym kolegą z klasy:
On: Czego słuchasz?
[wtedy byłem podjarany klimatem w stylu The Offspring]
Ja: Hardcore'u... amerykaskiego!
[kiedyś w sklepie muzycznym sprzedawca tak to właśnie określił] hehe
Potem pojechaliśmy całą klasą na wycieczkę integracyjną i tak się złożyło, że ten gościu wymyślił xywki prawie całej klasie. Mi przypadł Hardcore...
Jeszcze w liceum używałem tej ksywy powszechnie, ale teraz na studiach nie przedstawie się nowopoznanym ludziom jako Hardcore, bo mnie wyśmieją

lorenzen pisze:podoba mi się "Cytrynka"
mi też
nawet nie czuje jak mi sie rymuje ;P
Ostatnio zmieniony 07 paź 2004, 23:27 przez Hardcore, łącznie zmieniany 2 razy.

- Mroczny Piskacz
- Maniak
jesli znacie mitologie grecka to pamietacie pewnie Meduze, ktora zamieniala swoim spojrzeniem ludzi w kamien
: ona byl z rasy gorgon'ow
kiedys po prostu mi sie spodobalo i zostalo :-)
wiele od Meduzy nie odbiegam ;-)
Ja Ne,
jesli znacie mitologie grecka to pamietacie pewnie Meduze, ktora zamieniala swoim spojrzeniem ludzi w kamien

kiedys po prostu mi sie spodobalo i zostalo :-)
wiele od Meduzy nie odbiegam ;-)
Ja Ne,
- Gorgon
Widzę że z czasem sens słów się zmienia
Słowa nabierają nowego, innego znaczenia
Choć z pozoru dobre, przyczyną są cierpienia

Słowa nabierają nowego, innego znaczenia
Choć z pozoru dobre, przyczyną są cierpienia

moja lisiczka wzieła sie z komedii, ktory kiedys ogladalam. tam koles nazwal lisiczka dziewczyne ktora cholernie mu sie podobala ale nie mogl jej zdobyc.
na codzien mam inna qsywke ale jej nie zdradze.
na codzien mam inna qsywke ale jej nie zdradze.

People are all the same
And we only get judged by what we do
Personality reflects name
And if I'm ugly then
So are you
And we only get judged by what we do
Personality reflects name
And if I'm ugly then
So are you
moja ksywka powstala na potrzeby tego forum no i czasami jak pojawiam sie na jakims czacie
skad sie wziela? literatura
Mercedes Lackey "Wiatr Przeznaczenia" i inne ksiazki, jest to jedna z glownych postaci ktora mi sie spodobala. Jesli chodzi o ksiazki tej autorki to goraco polecam 

Non! Rien de rien... Non ! Je ne regrette rien !
spitema pisze:moja ksywa jest tylko na potrzeby tego foruma wzięła się z mojego bzika jakim jest esperanto. 'spitema' znaczy 'przekorny' ... no a ja chyba taka właśnie jestem
nieźle... esperanto :zdziw:
lizaa pisze:a moja sama z siebie powstala , odwrocenie liter to aazil - to jest pierwotna forma.
a co to jest aazil?

JA tez mam kilka ksywek. W klasie na mnie wolali inaczej, ale nie napisze bo mnie sie nie podobalo za bardzo
Po prostu od nazwiska.
A na forum Maverick, bo strasznie lubie Top Gun'a. Poza tym fajne jest tez to ze ma sie taki nick, bo jest to dosc popularna nazwa i zdazylem ja sobie zarezerwowac
Poza tym Maverick po angielsku to "indywidualista" lub scislej "politycznie niezalezny". Te okreslenia do mnie pasuja.
Pozdrawiam
A na forum Maverick, bo strasznie lubie Top Gun'a. Poza tym fajne jest tez to ze ma sie taki nick, bo jest to dosc popularna nazwa i zdazylem ja sobie zarezerwowac
Poza tym Maverick po angielsku to "indywidualista" lub scislej "politycznie niezalezny". Te okreslenia do mnie pasuja.
Pozdrawiam
A Xavier wymyśliłem sobie kiedyś dawno dawno bo chciałem mieć jakiś dobrze brzmiący nick. Potem okazało się, że to jest normalne imię (na polski Ksawery) i że jest całkiem popularne. Pochodzi z baskijskiego od słowa etxabier co oznacza nowy dom. Imię to rozpowszechnił pewien jezuita - święty Franciszek Xavier. Tak na mnie wołają, pod tym nickiem znają mnie tam gdzie się obracam. Najczęściej jestem po prostu Xav.
http://www.catholic-forum.com/saints/saintf08.htm - tam o jezuicie (in english)
Ostatnio się załamałem jak się okazało, że ta czerwona małpa (wiśniewski) nazwał tym imieniem swojego syna. Ludzie mają niepokolei...
http://www.catholic-forum.com/saints/saintf08.htm - tam o jezuicie (in english)
Ostatnio się załamałem jak się okazało, że ta czerwona małpa (wiśniewski) nazwał tym imieniem swojego syna. Ludzie mają niepokolei...
Piggy in the garden,
Piggy in the pool.
Swim, now, little pig!
Piggy's looking cool.
Piggy in the pool.
Swim, now, little pig!
Piggy's looking cool.
Też mi się ten film podobał.
A moja ksywka to "Triniti" choć tutaj już jedna była więc dodałam 19 - z racji wieku. A Triniti dla tego, że swego czasu jak wchodził "Matrix" do kin interesowałam się informatyką (dokładnie programowaniem) i kolega wymyślił tak. Do tego co by nie mówić byłam fanką tego filmu.
"Wczuj się w smutek usychającej gałązki, gasnącej gwiazdy i konającego zwierzęcia,
lecz przede wszystkim odczuj ból i smutek człowieka"
lecz przede wszystkim odczuj ból i smutek człowieka"
Xavier pisze:Potem okazało się, że to jest normalne imię (na polski Ksawery) i że jest całkiem popularne. Pochodzi z baskijskiego od słowa etxabier co oznacza nowy dom. Imię to rozpowszechnił pewien jezuita - święty Franciszek Xavier.
W Brazylii jest język Portugalski
A jest nawet taki portugalski piłkarz - Abel Xavier

ooo, jaki fajny topic wyciągnąłem
Jestem baaardzo ciekawy czy Drogie forumowiczki wiedzą, kto to jest Cubasa?
Panowie chyba wiedzą.
Wyjaśniam, jest to spolszczone nieco imię(Tsubasa Ozora) bohatera japońskiego anime "Kapitan Jastrząb".
Baja była super. Była to historia chłopca który bardzo kochał piłkę nożną, występował w drużynie (najpierw jakiejs okregówki, potem lidze chyba, na końcu w reprezentacji) z różnymi gościami o nietypowych umiejetnościach (pamietacie Kodżiro?
) No naprawdę suuuuper. Ta bajka miała tylko jeden mankament, czas rzeczywisty nie istniał
Dosłownie całe boisko biegli przez jeden odcinek
. W tym czasie nasz bohater przypominał sobie różne sytuacje, dumał. A jak składał sie do strzału to ze dwie minuty minęły.
Ach naprawdę piękne czasy. Dlaczego teraz tego nie puszczają? Kiedys leciala na leciwej, prymitywnej nieco POLONIA 1. Potem zdjęli z anteny. A wiecie, że były odcinki "Kapitan Hawk WC Korea & Japan"? I tego też nie puścili
Właśnie od tego serialu zacząłem kochać piłkę nożną. Potem próbowałem tych sztuczek na podwórku (nie, nie tych ze skakaniem po poprzeczkach
). W piłę byłem zawsze dobry (wrodzona skromność
) i wołali na mnie Cubasa.
P.S. Gdy przychodziłem bardzo zmęczony i spocony do domu po meczu nawet mama się pytała: "Ile goli strzelił dziś mój Cubasa?"
Panowie chyba wiedzą.
Wyjaśniam, jest to spolszczone nieco imię(Tsubasa Ozora) bohatera japońskiego anime "Kapitan Jastrząb".
Baja była super. Była to historia chłopca który bardzo kochał piłkę nożną, występował w drużynie (najpierw jakiejs okregówki, potem lidze chyba, na końcu w reprezentacji) z różnymi gościami o nietypowych umiejetnościach (pamietacie Kodżiro?
Dosłownie całe boisko biegli przez jeden odcinek
Ach naprawdę piękne czasy. Dlaczego teraz tego nie puszczają? Kiedys leciala na leciwej, prymitywnej nieco POLONIA 1. Potem zdjęli z anteny. A wiecie, że były odcinki "Kapitan Hawk WC Korea & Japan"? I tego też nie puścili

Właśnie od tego serialu zacząłem kochać piłkę nożną. Potem próbowałem tych sztuczek na podwórku (nie, nie tych ze skakaniem po poprzeczkach
P.S. Gdy przychodziłem bardzo zmęczony i spocony do domu po meczu nawet mama się pytała: "Ile goli strzelił dziś mój Cubasa?"
Polecam serwis dla zaginionych i znalezionych zwierzaków http://zaginiony-znaleziony.pl/
pewnie, ze wiem, kapitalna bajka
ja tam zawsze chcialam tak serwowac pilke, jak pegi kajase (jakkolwiek sie to pisze) z tej anime o siatkowce

I would go to heaven cause of the climat, but I will go to hell cause of the company.
Wróć do „Wszystkie inne tematy”