Co do kolorów win - zgadzam się...
Teraz zacierają się już kolory win. Nie mają juz takiego znaczenia jak kiedyś.
I też uwielbiam spaghetti które sam robię.
A mój przepis:
Sos pomidorowy (nie sok i nie koncentrat)
Tuńczyk w sosie własnym
Przyprawy: bazylia, oregano, czosnek, sól, pieprz
Parmezan
Oliwa z oliwek
Z poł kostki rosołowej najlepiej wołowej
Wrzucasz tuńczyka z oliwą do gara. Trochę poddusisz. Dodajesz sos pomidorowy i przyprawy, kostkę rosołową rozpuszczasz w pół szklanki wrzątku i też do gara. Wszystko niech się miele przynajmniej 20 min aż trochę zgęstnieje.
W międzyczasie gotujesz makaron al dente.
Na talerzyk makaron, polać sosem i posypać parmezanem. Pycha.
Jak ktoś nie lubi tuńczyka można mielone mięsko lub w ogóle bez "padliny". Też smakuje.
A ja do tego preferuję białe półwytrawne kalifornijskie Carlo czy Pablo Rossi.
Smacznego !
Jaki się głodny zrobiłem
