inteligencja a powodznie
Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam
inteligencja a powodznie
Jak mylsicie czy ludzie inteligentni maja mniejsze czy wieksze powodznie u płci przeciwnej??
-
pracocholik
- Uzależniony

Myślę że wszystko zależy od środowiska - wśród ludzi mniej inteligentnych inteligencja nie będzie miała znaczenia, wśród inteligentnych - większe na pewno
EDIT:
Chyba muszę przestać czytać to forum
Kolejny mnie w depresje wpędza 
Myślę że wszystko zależy od środowiska - wśród ludzi mniej inteligentnych inteligencja nie będzie miała znaczenia, wśród inteligentnych - większe na pewno
EDIT:
Maverick pisze:Podobno ludzie z bardzo wysokim iq maja trudnosci ze znalezieniem kogokolwiek, nawet przyjaciela. To odludki po prostu
Chyba muszę przestać czytać to forum
Kolejny mnie w depresje wpędza -
pracocholik
- Uzależniony

pracocholik
- Uzależniony

mariusz pisze:Jak mylsicie czy ludzie inteligentni maja mniejsze czy wieksze powodznie u płci przeciwnej??
Wszystko zależy od tego jak zachowuje się ta osoba inteligentna. Bo jeżeli ma takie usposobienie, że po prostu wywyższa się to na pewno nie ma dużego powodzenia u płci przeciwnej. A jeżeli jest po prostu równy gość ale inteligenty to na pewno działa jakoś przyciagająco niż odstraszajaco. Poza tym fajnie mieć chłopaka inteligentnego i mądrego. Z drugiej strony podobno mężczyźni boją się inteligentnych kobiet. Więc jeżeli chodzi o to czy kobiety inteligentne mają powodzenie to z tym raczej bym się nie zgodziła.
"Wczuj się w smutek usychającej gałązki, gasnącej gwiazdy i konającego zwierzęcia,
lecz przede wszystkim odczuj ból i smutek człowieka"
lecz przede wszystkim odczuj ból i smutek człowieka"
-
pracocholik
- Uzależniony

oj tak, i jeszcze jak maja genialne uszczypliwe poczucie humoru, ktore rozumieja tylko inni 'inteligentni'
Ostatnio zmieniony 02 sie 2004, 20:29 przez gracja, łącznie zmieniany 1 raz.
jeszcze jak maja genialne uszczypliwe poczucie humoru, ktore rozumieja tylko inni 'inteligentni'
i to jest piekne jak wszyscy wiedza o co chodzi procz np tej jednej "mniej inteligentnej" osoby
Mam kumpele ktora delikatnie mowiac byla trzymana pod kloszem przez matke i czesto nie kuma naszych dwuznacznych dowcipow... czasami mozna ja tak zakrecic ze mamy niezly ubaw jak zaczynamy jej wszystko tlumaczyc 
Non! Rien de rien... Non ! Je ne regrette rien !
nie widze zależności..
no wiesz generalnie chodzi o to ze ona nigdy nie zdaje sobie sprawy z tego ze ja podpuszczamy (jak mamy taki wredy nastroj) Tak po prostu mi sie skojarzylo, po wypowiedzi Gracji.
wydaje mi się, ze Natasza miala na mysli zaleznosc miedzy inteligencja a powodzeniem, ale jej lapidarną wypowiedz mozna bylo opacznie odczytac.
Akurat jestem otoczona coprawda ludzmi mlodymi (bo wszyscy sa w moim wieku) ale z bardzo wysokim IQ i raczej ciezko im znalezc partnerow choc niektore dzieczyny sa naprawde b. atrakcyjne i niczego im nie brakuje.
Ja mialam tyle szczescia ze znalazlam sobie chlopaka w tym gronie.
jezeli chodzi o humor to przyznaje nasze rozmowy sa nie do zrozumienia przez innych i przez to nabieraja wyjatkowosci. czesto smiejemy sie ze rozumiemy sie niemal bez slow bo wystarczy jedno slowo a leci lancszek skojarzen i wiadomo o co chodzi drugiej osobie. Przy tym moj chlopak ma tak uszczypliwy humor a sarkazmem bije od niego na kilometr. I'm lovin' it
Ja mialam tyle szczescia ze znalazlam sobie chlopaka w tym gronie.
jezeli chodzi o humor to przyznaje nasze rozmowy sa nie do zrozumienia przez innych i przez to nabieraja wyjatkowosci. czesto smiejemy sie ze rozumiemy sie niemal bez slow bo wystarczy jedno slowo a leci lancszek skojarzen i wiadomo o co chodzi drugiej osobie. Przy tym moj chlopak ma tak uszczypliwy humor a sarkazmem bije od niego na kilometr. I'm lovin' it

- ksiezycowka
- Weteran

- Maniak

moon pisze:Wieksze. Inteligencja jest pociagajaca bowiemmariusz pisze:czy ludzie inteligentni maja mniejsze czy wieksze powodznie u płci przeciwnej??
Eeee tam, bystrzak ze mnie a jest jak jest...Przereklamowane to cale IQ
Ja powiem inaczej- bez bedzie cieizko, ale niezle IQ nic nie gwarantuje, czasem nawet blokuje bardziej, niz w przypadku "mniej refleksyjnych".
"księżycówka, napisałem Ci priva"
moon pisze:Wieksze. Inteligencja jest pociagajaca bowiem
Nie zawsze. Ineligentni ludzie często drażnią mniej inteligentnych i na odwrót.

nadia pisze:Kobiety są inteligentniejsze od mężczyzn, ale tego nie widać, bo całą nadwyżkę zużywają żeby to ukryć.
Kolejna mądrość narodowa?
Moim zdaniem ludzie generalnie nie starają się ukrywać swej głupoty, więc może z inteligencją jest inaczej?
Ja przedstawię zaś antyczne przysłowie, które znalazło by na tym forum wielkie zastosowanie: "gdybyś milczał, pozostałbyś filozofem" (uwaga: zawiera ukryty sens). ![:] :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Szczecin Floating Garde 2050 Project.
nadia pisze:Dla faceta lepiej. Dla kobiety gorzej.
No niezla teoria
![:] :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Smieszna.
PFC pisze:Nie zawsze. Ineligentni ludzie często drażnią mniej inteligentnych i na odwrót.
Dlatego ludzie zwykle dobieraja sie na podobnym poziomie inteligencji.
kokieteria to zachowanie, które ma dać drugiej osobie do zrozumienia, że spółkowanie jest możliwe, ale ta możliwość nie może być pewnością.
Wróć do „Wszystkie inne tematy”