Czy macie jakies nieprzyjemne doświadczenia z niektórymi imionami
Imiona
Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam
Imiona
Jak myślicie, czy imię może mieć wpływ na charakter osoby je noszącej ?
jesli chodzi o jakies "przykre" doswiadczenia z imionami to... takim imieniem (ale bez obrazy dla wszystkich ktorzy nosza te imiona
) jest na pewno Magda i Agata, a z meskich... Marcin. Ale moze po prostu trafiam na takie "felerne egzemplarze"
Trzymajcie sie!

Trzymajcie sie!
Non! Rien de rien... Non ! Je ne regrette rien !
fish pisze:Ja nie wierzę w takie bzdury tak jak i w znaki zodiaku.
To wszystko zależy od danej osoby, wychowania itp.
Ja także nie wierze, żeby imie miało jakikolwiek wpływ na to jakim jest się człowiekiem. Wkońcu to jacy jesteśmy wyrabiamy sobie w okresie dojrzewania. Ale przykre doświadczenia wiążą mi się zwykle z imieniem: Marek. Co do imion żeńskich to znam Marte fajną (z którą jak to mówią można byłoby konie kraść) i Marte nie fajną (której wprost nie cierpie).
"Wczuj się w smutek usychającej gałązki, gasnącej gwiazdy i konającego zwierzęcia,
lecz przede wszystkim odczuj ból i smutek człowieka"
lecz przede wszystkim odczuj ból i smutek człowieka"
>>>>>>>Ja nie wierzę w takie bzdury tak jak i w znaki zodiaku.
To wszystko zależy od danej osoby, wychowania itp.<<<<<<
>>>>>Jestem na NIE. Nie wierzę, aby imię decydowało o tak ważnych cechach ludzkich...<<<<
Co nazywasz bzdurą?? , skoro nie interesuje Cie to i nie masz w tym temacie zadnych obserwacji itd.. by wiedziec cos na ten temat !
Ty jak widze w mało co wierzysz DAMIANIE ! a próbowałes kiedyś porównywac ludzi o tych samych imionach albo znakach zodiaku (tu do kolegi Fisza) bo ja tak i twierdze ze ma to znaczenie ..
Tak samo jak ma znaczenie kogo wezmiecie za chrzestnych rodziców dla swych przyszłych dzieci ! sami pozyjecie zobaczycie ! :564:
To wszystko zależy od danej osoby, wychowania itp.<<<<<<
>>>>>Jestem na NIE. Nie wierzę, aby imię decydowało o tak ważnych cechach ludzkich...<<<<
Co nazywasz bzdurą?? , skoro nie interesuje Cie to i nie masz w tym temacie zadnych obserwacji itd.. by wiedziec cos na ten temat !
Ty jak widze w mało co wierzysz DAMIANIE ! a próbowałes kiedyś porównywac ludzi o tych samych imionach albo znakach zodiaku (tu do kolegi Fisza) bo ja tak i twierdze ze ma to znaczenie ..
Tak samo jak ma znaczenie kogo wezmiecie za chrzestnych rodziców dla swych przyszłych dzieci ! sami pozyjecie zobaczycie ! :564:
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
- taka_jedna
- Maniak
ja uważam że imię nie ma wpływu, chociaż wszystkie Ewy jakie znam są fajne (a lubię to imię bo tak ma moja Mama ) Ale to przypadek
to moze syna Krzyś nazwę, będzie zawsze wszystko wiedział

to moze syna Krzyś nazwę, będzie zawsze wszystko wiedział

"Bierz od świata to, co Ci daje, ale nie domagaj się tego, czego Ci dać nie chce. Natomiast prosić możesz zawsze."
krzys pisze:Ty jak widze w mało co wierzysz DAMIANIE ! a próbowałes kiedyś porównywac ludzi o tych samych imionach albo znakach zodiaku (tu do kolegi Fisza) bo ja tak i twierdze ze ma to znaczenie ...
Nigdy nie porównywałem osób o tych samych imionach... Chociaż, jak sobie teraz przypomnę, to znam trzy Natalie, które są z charakteru takie same... chamskie, zarozumiałe, chociaż próbują udawać, że jest inaczej
Bez sensu Krzyś. Co ma wspólnego imie z zachowaniem człowieka. Znam tak dużo ludzi o różnych imionach, żę mam jaką taką reprezentację. Rożni są ludzie. A znaki zodiaku? Dużo się na ten temat naczytałem. Nawet na stronie agnieszki jest sex horoskop. Do mnie ni ch***a nie pasuje. Inne zreszta też. Znam kilka Ryb i tez każdy inny, znam dwie Wagi i zupełne przeciwieństwo. Skoro jesteś takim astrologiem to napisz cos o mnie. Jestem Panna. 
owszem, jak najbardziej. jesli o mnie chodzi zle kojarzy mi sie imie dorota i kaska. brrr fatal.
Co do meskich imion, usmiech na twarzy wywoluje u mnie łukasz i rafal.
Niestey jesli kogos poznaje, slysze jego imie odrazu go wg tego oceniam.ogolnie mam tendencje do oceniania ludzi za wczasu. wiem, ze to nie dobrze ale trudno, kto powiedzial ze nie jestem zolza ? :diabel2:
Co do meskich imion, usmiech na twarzy wywoluje u mnie łukasz i rafal.
Niestey jesli kogos poznaje, slysze jego imie odrazu go wg tego oceniam.ogolnie mam tendencje do oceniania ludzi za wczasu. wiem, ze to nie dobrze ale trudno, kto powiedzial ze nie jestem zolza ? :diabel2:
People are all the same
And we only get judged by what we do
Personality reflects name
And if I'm ugly then
So are you
And if I'm ugly then
So are you
ktos tu wspomnial o horoskopach a wiec....jak patrze na horoskop który charakteryzuje osoby spod mojego znaku to dostrzegam w nim ze rzeczywiscie pare rzeczy sie zgadza,tak samo gdy czytam horoskop opisowy mojego lubego.Ale w zyciu nie kieruje sie tym co mi gwiazdy przepowiadaja,choc lubie czytac horoskopy bo mi sie podoba ze co miesiac mam poznac "kogos kto zmieni moje zycie a zwiezek z nim bedzie długi i owocny" 

Bo horoskopy sie pisze tak by choc czesc takiego horoskopu pasowala do jakiejs osoby. wzielabys horoskop z innego znaku zodiaku to tez by pasowal.
mnie to wytlumaczył mój chłopak pracujacy w gazecie,bo to jest tak ze gazety maja okreslony zasób słów i tak jest tez w horoskopach i po prostu majac game ilus tam słów musza ułozyc horoskopy dla 12 znaków wiec czesto cos sie powtarza

Jezeli sie kierujecie horoskopami pisanymi przez gazety , czasopisma i internet , to pełna zgoda !!!! :564: ale nie o takie horoskopy mi chodzi ! Mav ma racje pisane one bowiem są tak by pasowały do prawie wszystkich !
Znasz piszesz Fiszu
? nie sek w tych grubych sprawach a które okreslaja człowieka własnie iz mówimy, iz go znamy , diabeł tkwi w szczegółach
nie zgnębiałem nigdy Panny , jak znaku zodiaku , natomiast inne znaki takie jak skorpion , baran koziorozec , tak
i oczywiscie iz róznia sie kolosalnie , tak samo jednak jak mają niesamowicie cech wspólnych ! jestem w danej sytuacji przewidziec reakcje barana czy skorpiona , czy taz koziorozca .To bardzo Cieżki temat !
Znasz piszesz Fiszu

Ja wierzę w znaczenia imion, bo już kilka razy potwierdziło się wiele podobnych cech. Zauważyłam że imię Natalia nawet tutaj nie ma powodzenia...(nie obrażając nikogo!) ale ja tez nie mam miłych doświadczeń z tym imieniem.
Ale oczywiście każdy jest inny. Nie można nic uogólniać. Bo są tez fajne Natalie. Ale jakoś tak sie składa, ze często dane osoby z tymi smymi imionami mają wspólne cechy.
Ale oczywiście każdy jest inny. Nie można nic uogólniać. Bo są tez fajne Natalie. Ale jakoś tak sie składa, ze często dane osoby z tymi smymi imionami mają wspólne cechy.
Skoro jesteś takim astrologiem to napisz cos o mnie. Jestem Panna
ja spróbuje
Fish - lubi porządek.
cecha charakterystczna - krytykanctwo.
Wierny i lojalny, dobry kochanek, jesli trenuje
Lubi robic wszytko po swojemu, często perfekcjonista (to się zmienia z wiekiem)
Przy pierwszym kontakcie sprawia wrazenie wstrzemiezliwego, czasem wręcz chłodnego.
Potem się rozkręca.
Obserwator.
W życiu pragmatyczny.
To taka próbka, pewnie mnie zjedziesz
Fish - lubi porządek.
Przy pierwszym kontakcie sprawia wrazenie wstrzemiezliwego, czasem wręcz chłodnego.
Potem się rozkręca.
Obserwator.
W życiu pragmatyczny.
Hahaha, Niezłe. Tylko obawiam się, że to wynika z moich postów a nie z astrologii.
Ad.1 Lubie porządek ale taki w życiu, bałagan w mieszkaniu niezawsze mi przeszkadza.
Ad.2 Chyba się zgadza ale w rozsądnej formie i nie wszystkiego
Ad.3 Chyba się zgadza ale trezning juz niepotrzebny. Jazdy na rowerze sie nie zapomina
Ad.4 Raczej nie, bardzo często ustępuje
Ad.5 Raczej nie ale z czasem rzeczywiście sie rozkręcam
Ad.6 Tak
Ad.7 Pragmatyzm raczej nie, bardziej pasuje realizm i racjonalizm
gracja pisze:Fish - lubi porządek.
Potem się rozkręca.
Obserwator.
W życiu pragmatyczny.
tez jestem Panna
1. TAK
2. ojj TAK TAK TAK
3. z ta wiernością róznie bywa. z byciem w tym dobrym...trenuje
4. jak najbardziej jestem perfrkcjonistką
5. TAK wiele osób mi to mówiło
6. TAK
7. chyba TAK
Większośc się zgadza.
People are all the same
And if I'm ugly then
So are you
And if I'm ugly then
So are you
Widzę, że dochrapaliśmy się na forum kącika szamanii i magii wszelakiej - Gratuluję :564: .
Wybaczcie tę nutę sarkazmu, ale jestem niedowiarkiem w tych sprawach, zresztą jak wyczytałem niejedynym.
Z nieodpartą ciekawością czekam na opinię Krzysia, choć i innych jasnowidzących na temat barana, którym jestem.
Do tej pory z horoskopów, które czytałem jedynie nazwa do mnie pasowała
Wybaczcie tę nutę sarkazmu, ale jestem niedowiarkiem w tych sprawach, zresztą jak wyczytałem niejedynym.
Z nieodpartą ciekawością czekam na opinię Krzysia, choć i innych jasnowidzących na temat barana, którym jestem.

Ktoś tu zaczal coś nadmieniać o znakach zodiaku. JEśeli chcecie dowiedzieć się czegoś na temat charakterystyki własnego znaku polecam stronę: www.czary.pl
lorenzen pisze:Widzę, że dochrapaliśmy się na forum kącika szamanii i magii wszelakiej - Gratuluję :564: .
Aco bys Ty chciał odemnie usłyszec

A co ja tu bede pisać , wyrocznia ze mnie czy co !! trza sie troche interesowc , a tak to ja se mogę gadac i gadać !
Lorenco !! wszystko sie zmienia

BARAN to bardzo dobry i oddany przyjaciel , nigdy nie odmówi
ahaha, Niezłe. Tylko obawiam się, że to wynika z moich postów a nie z astrologii.
raczej ze znajomosci ludzi (pamietam Twoje posty wybiórczo, pisałam to wszystko w biegu), nie mam pojęcia z czego to wynika, ale mam wielu znajomych/przyjaciół z tego znaku - są zupełnie różni, ale pewne cechy sa niemal niezmienne - tylko różnie się objawiają.
np. krtykanctwo - jedna osoba wiecznie narzeka na siebie, druga na ludzi, trzecia na otoczenie.
Maverick pisze: a znak zodiaku to lew
To tak jak ja
Chcesz wiedzieć wiecej o lwach wejdź www.czary.pl

Hehe Mav, to było tak poł żartem, pół serio, w stos. do imion niech się wypowiadają numerolodzy czy ktoś taki
, ja się zupełnie nie znam
Lwem jest mój chłopak i to raczej na tej podstawie mogłabym wysnuć jakieś wnioski..
Ambitny (!), ma konkretny cel w życiu - sukces i pieniądze.
Uwielbia być podziwiany i musi miec przy sobie kogoś kto go docenia.
Ma skłonność do lenistwa, co nie znaczy, że mu się poddaje.
Domator, ceni domowe ognisko
Potrafi realizować swoje zamierzenia;
Stanowczy, czasem nawet władczy.
Dziękuję

Ambitny (!), ma konkretny cel w życiu - sukces i pieniądze.
Uwielbia być podziwiany i musi miec przy sobie kogoś kto go docenia.
Ma skłonność do lenistwa, co nie znaczy, że mu się poddaje.
Domator, ceni domowe ognisko
Potrafi realizować swoje zamierzenia;
Stanowczy, czasem nawet władczy.
Dziękuję

Wróć do „Wszystkie inne tematy”