Jest ktos znawca?
Ktora tequila?
Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam
Ktora tequila?
Mowia ze zlota. Ale jakiej firmy? Wiem ze mozna kupic wszystkich i sprobowac ale troche szkoda mi pieniedzy na takie eksperymenty
Jest ktos znawca?
Jest ktos znawca?
Ostatnio zmieniony 29 gru 2010, 06:38 przez Maverick, łącznie zmieniany 1 raz.
Patron Anejo jest popularna w USA ($45), ale jeżeli chcesz wydać trochę mniej to zwykłego Patrona też można spróbować (od $25). Nie wiem jak jest z cenami tequili w Polsce i czy przelicznik obowiązuje taki sam na tego rodzaju alkohole.
Zwykły Patron nie jest co prawda żółty, ale do żółtej czy czerwonej tequili lepiej się nie zabierać, jeżeli się pije pierwszy raz bo może Ci zepsuć wrażenia na całe życie. Chyba, że lubisz trunki o mocnym ziołowym posmaku. I ti nie ziołowy typu Beherovka, tylko ziołowy typu gleba i ściółka leśna.
Kolejny dobry sposób, żeby spróbować tequili to zrobienie sobie margarity z dodatkiem triple sec i soku z limonki, albo gotowego tequila mixu, coby uniknąć szoku.
Wiem co mówię. Spróbowałam tequili w 2005, później do 2010 nie dotykałam nawet bo spaskudziło mi ją pierwsze wrażenie. Ale jako że dobra margarita nie jest zła, to dałam radę przez ostatnich parę miesięcy poznać chyba wszystkie tequile z tzw. średniej półki. Tych z dolnej nie polecam, tego się pić nie da.
Zwykły Patron nie jest co prawda żółty, ale do żółtej czy czerwonej tequili lepiej się nie zabierać, jeżeli się pije pierwszy raz bo może Ci zepsuć wrażenia na całe życie. Chyba, że lubisz trunki o mocnym ziołowym posmaku. I ti nie ziołowy typu Beherovka, tylko ziołowy typu gleba i ściółka leśna.
Kolejny dobry sposób, żeby spróbować tequili to zrobienie sobie margarity z dodatkiem triple sec i soku z limonki, albo gotowego tequila mixu, coby uniknąć szoku.
Wiem co mówię. Spróbowałam tequili w 2005, później do 2010 nie dotykałam nawet bo spaskudziło mi ją pierwsze wrażenie. Ale jako że dobra margarita nie jest zła, to dałam radę przez ostatnich parę miesięcy poznać chyba wszystkie tequile z tzw. średniej półki. Tych z dolnej nie polecam, tego się pić nie da.
Ainsi sera, groigne qui groigne.
Grumble all you like, this is how it is going to be.
Nexus7, tu właściwie trudno powiedzieć co się komu spodoba. Niektórzy mogą pić tylko białe bo reszta wydaje im się zbyt dziwna w smaku (zresztą, zależy którą białą się piję- o ile białego Patrona wypiję, o tyle białego Don Julio już nie bo smakuje coś jak źle rozrobiona wódka z syropem od kaszlu). Spróbowałam czerwonej pewnego razu w barze, szczerze mówiąc nie pamiętam nazwy, wiem że butelka była chuda i wysoka i miała czerwoną różę na etykiecie i tą bym zdecydowanie polecała ale raczej nie na pierwsze spróbowanie.
Jeszcze inna sprawa, czy pijesz w drinku czy w shocie. Jeżeli na kielicha to wolę zdecydowanie Anejo, w drinku może być biała, najlepiej Patron.
Jeszcze inna sprawa, czy pijesz w drinku czy w shocie. Jeżeli na kielicha to wolę zdecydowanie Anejo, w drinku może być biała, najlepiej Patron.
Ainsi sera, groigne qui groigne.
Nie mialem glowy szukac tych rdzajow na polkach, zreszta przed sylwestrem kolejki w alkoholach byly... dlugie, wiec kupilem Sierre zwykla zlota. Tzn Sierry sa 3 rodzaje, zwykla, posrednia i jakas taka jeszcze drozsza. To zaczalem od posredniej
Mi smakowalo. Moglem chlodzona bez wysilku i trudu z kielicha walic bez popity i calej tej zabawy z sola i cytryna lub co gorza cynamonem i pomarancza.
![:] :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Wróć do „Wszystkie inne tematy”