Gdzie na studia?
Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam
Gdzie na studia?
Pytanie moje kieruje do wszystkich tegorocznych maturzystów. Widziałam, że podobny temat był już wcześniej ale ciekawi mnie gdzie forumowicze idą dalej po szkole ponadpodstawowej.
Ja sama jeszcze nie wiem. Ale chyba jak się uda to pójde na Uniwersytet Gdański, myślę też o warszawskim uniwersytecie. Kierunki związane z turystyką.
Ja sama jeszcze nie wiem. Ale chyba jak się uda to pójde na Uniwersytet Gdański, myślę też o warszawskim uniwersytecie. Kierunki związane z turystyką.
"Wczuj się w smutek usychającej gałązki, gasnącej gwiazdy i konającego zwierzęcia,
lecz przede wszystkim odczuj ból i smutek człowieka"
lecz przede wszystkim odczuj ból i smutek człowieka"
A ja ide na dzienne (jak widac zmienilem zdanie) na WSB na informatyke w finansach
A jesli o uniwerek chodzi to w Poznaniu jest najlepszy
w ogóle w Poznaniu sa same dobre szkoly wyzsze
Jak to w tv powiedzieli:
Uniwersytet Jagiellonski jest najstarszy (3 miejsce w rankingu)
Uniwersytet Warszawski najwiekszy (2 miejsce w rankingu)
a Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu najlepszy (1 miejsce)
Podobnie z AE i polibuda.
Ale prawda jest taka ze obojetnie na jakie studia sie nie pojdzie to po ich ukonczeniu nic sie nie umie
I i tak i tak wiedze i umiejetnosci zdobywa sie w pracy 
A jesli o uniwerek chodzi to w Poznaniu jest najlepszy
Jak to w tv powiedzieli:
Uniwersytet Jagiellonski jest najstarszy (3 miejsce w rankingu)
Uniwersytet Warszawski najwiekszy (2 miejsce w rankingu)
a Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu najlepszy (1 miejsce)
Podobnie z AE i polibuda.
Ale prawda jest taka ze obojetnie na jakie studia sie nie pojdzie to po ich ukonczeniu nic sie nie umie

Michał pisze:Ja bede studiował geodezję i kartografię na Akademii Rolniczej we Wrocławiu, a jak sie nie dostane to pójdę do szkoły policealnej w Poznaniu. I może bede startował za rok, ale zakładam, że się dostanę
Wiem troche o wrocławskich uczelniach bo ucze sie tam. Jesli chodzi o Akademie Rolnicza to generalnie ta szkola rzadza lapowki. Dlatego jak chcesz sie dostac to przygotuj siano
- ksiezycowka
- Weteran
- Weteran
- Weteran
Sądząc ze ze Śląska to moze Katowice?
Ale czy tam jest AE to nie wiem...
Ja planowalam SGH (Szkoła Główna Handlowa) ale po malo zachwyajacej maturze z matmy nie wiem jak z tym bedzie...
Jak nie tam to JSEM ( Jednoczesne Studia Matematyczno Ekonomiczne) na UW lub w ostatecznosci AE we Wrocławiu. Na te dwie biora mnie bez niczego tylko pytanie czy ja sobie dam rade z ta matma na uniwerku w wawie...
- Krzych(TenTyp)
- Weteran
K-ce to Katowice... z przyzwyczajenia napisałem... Sorka
Jest akademia ekonomiczna....
http://www.ae.katowice.pl/ ale mi sie nie podoba
:>
Jeszcze mam pytanie czy ktoś z forumowiczów studiował /studiuje Informatyke... Trudno jest?? bo spotykam sie z różnymi opiniami i nie wiem co myśleć
Jest akademia ekonomiczna....
http://www.ae.katowice.pl/ ale mi sie nie podoba
Jeszcze mam pytanie czy ktoś z forumowiczów studiował /studiuje Informatyke... Trudno jest?? bo spotykam sie z różnymi opiniami i nie wiem co myśleć
PSX ROXOR!!
- ksiezycowka
- Weteran
- Weteran
- Weteran
Matura dawno zdana, ale się dopiszę, bo się wybieram na następne studia. Teraz mam nadzieję na podyplomowe - bibliotekoznawstwo i informacja naukowo-techniczna na warszawskim (chociaż sobie obiecywałam, że nigdy więcej progu uczelni nie przekroczę), a później - o ile finansowo dam radę - anglistykę jeszcze chcę.
"Mój panie, na cóż tłumaczyć durniowi, że jest durniem. Przecież jego dureństwo na tym właśnie polega, że nie ma o nim pojęcia."
Ja chodzę do technikum ekonomicznego, a więc maturka za rok i się z tego powodu cieszę
ale o studiach też już myślę....chciałabym się dostać do Akademii Ekonomicznej w Katowicach (mam bardzo bliziutko) ale wiem, że tu nie ma leniuchowania
a jak się nie dostane to myślę o Uniwersytecie Śląskim też w Katowicach kierunek chyba zarzadzanie i marketing, albo socjologia
ale mam jeszcze rok, aby się zastanowić 
![:] :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Wróć do „Wszystkie inne tematy”