Przeczytajcie i napiszcie co o tym sądzicie:

Tu można wypowiadać się na wszystkie inne tematy jakie przyjdą Wam do głowy.
Posty w tym dziale nie są naliczane.

Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam

Awatar użytkownika
mariusz
Weteran
Weteran
Przeczytajcie i napiszcie co o tym sądzicie:

Postautor: mariusz » 18 maja 2004, 20:45

Artykuł można znaleźć pod tym adresem:
http://info.onet.pl/921090,69,1,0,120,696,item.html

Nie wiedzieli co to seks i chcieli leczyć niepłodność
Niemiecka para, która zjawiła się z prośbą o pomoc w klinice leczenia niepłodności dowiedziała się po 8 latach małżeństwa, że ich bezdzietność wynika z... braku seksu.

Naukowcy z uniwersyteckiej kliniki w Lubek przyznali, że jeszcze nigdy nie mieli do czynienia z podobnym przypadkiem.

Po serii testów okazało się, że zarówno kobieta jak i mężczyzna są całkowicie płodni i nie powinni mieć jakichkolwiek problemów z posiadaniem dzieci. Rzecznik kliniki opowiedział później: "Kiedy małżonkowie zostali zapytani - jak często uprawiają seks, ze zdziwieniem zapytali zgodnie »co pan ma na myśli?«".

Rzecznik dodał, że niewiedza małżonków co do prokreacji wynikała z tego, że oboje wzrastali w bardzo religijnych rodzinach i po prostu byli nieuświadomieni pomimo 8-letniego stażu małżeńskiego.

Obecnie 30-letnia kobieta i jej 36-letni mąż biorą udział w terapii, która jest dla nich swoistą nauka seksu.

CO o tym sądzicie??? Mnie po prostu zatkało...
Awatar użytkownika
Madzia
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Madzia » 18 maja 2004, 21:02

wow!!!! powiem tylko tyle.... to naprawde dziwne ze w dzisiejszym swiecie gdzie w kazdej gazecie kazdym filmie w internecie w programach teleleizyjnych mowa o sexie a oni nie wiedzieli ze trzeba go uprawaic zeby mieć dzieci......to jest wrecz smieszne, ale zal mi tych ludzi...poza tym dziwi mnie też to ze przecież powinni czuć takową potrzebe bo skoro sie kochają są małżeństwem to normalne jest to ze sie pragną....ojojoj dziwna rzecz dobrze ze ja w moim wieku wiem po co jest min sex....
Awatar użytkownika
Michał
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Michał » 18 maja 2004, 21:56

założę się że za 10 lat bedą mieli 10 dzieci a może 11, bo nikt ich nie uświadomił co zrobić zeby przestać... chociaż może uwzględnią to w terapii:)
Awatar użytkownika
mariusz
Weteran
Weteran
Postautor: mariusz » 18 maja 2004, 22:47

Wyobraźcie sobie co się będzie działo u nich w domu, jak się dowiedza co i jak robić...;)
Awatar użytkownika
Madzia
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Madzia » 19 maja 2004, 07:41

Wyobraźcie sobie co się będzie działo u nich w domu, jak się dowiedza co i jak robić...

Dla mnie to i tak baaaaardzo dziwne bo przecież zwierzątkami nie jesteśmy ale jakiś instynkt mamy i wiemy jak to robić.... bardzo to dziwne.....
Awatar użytkownika
Martyna
Maniak
Maniak
Postautor: Martyna » 19 maja 2004, 09:19

Dla mnie to też jakieś dziwne. Jak to czytałam miałam wrażenie, że ci ludzie są upośledzeni umysłowo. Nie umiem sobie wytłumaczyć, jak można nie wiedzieć co do czego...??!!! :566: Tymbardziej po 8 latach małżeństwa...:570:
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 19 maja 2004, 15:06

Przeciez kiedys ludzi na ten temat nie uswiadamiano, jeszcze wieksze tabu bylo a jednak sie rozmnazali... Akurat TA rzecz lezy w naszym instynkcie, w potrzebie. No chyba, ze oni tak jak niektorzy tu na forum nie odczuwaja takiej potrzeby ;)
Awatar użytkownika
Bobi
Bywalec
Bywalec
Postautor: Bobi » 19 maja 2004, 15:22

Zaskoczył mnie ten artykół.
Awatar użytkownika
Tajemnica
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Tajemnica » 19 maja 2004, 16:41

a mnie zamurowało, jejkuuuuu przecież mamy XXI wiek <wow>
"...Najlepszym przyjacielem jest ten , kto nie pytając o powód twego smutku , potrafi sprawić , że znów wraca radość..."
agata
Weteran
Weteran
Postautor: agata » 19 maja 2004, 19:49

hehehe a to dobre!!! przepraszam za reakcje ale sie dziwnie poczułam ze ja mam lat18 i wiem co i jak a oni 30na karku a nie wiedza o co biega. az sie wierzyc nie chce ze takie cos jest mozliwe......
Awatar użytkownika
foxy_lady
Weteran
Weteran
Postautor: foxy_lady » 21 maja 2004, 09:38

nasowa sie tylko jedno pytanie: skad wg nich biora sie dzieci ? z kapusty?
jestem w szoku :550:
Awatar użytkownika
Triniti19
Weteran
Weteran
Postautor: Triniti19 » 21 maja 2004, 15:40

Naprawde po przeczytaniu tego artykuły byłam pod ogromnym wrażeniem. Aż dziwne, że w obecnych czasach nie byli uświadomeni. Choć jak mi wiadmomo, ludzie to dziwny gatunek :)
"Wczuj się w smutek usychającej gałązki, gasnącej gwiazdy i konającego zwierzęcia,
lecz przede wszystkim odczuj ból i smutek człowieka"
Awatar użytkownika
Arekman
Bywalec
Bywalec
Postautor: Arekman » 21 maja 2004, 16:07

Ciemnogród....po prostu Ciemnogród..no comment...
Codziennie upadam...
codziennie się waham...
codziennie podpieram...
Ale dźwigam cały mój świat
I dźwigać będę.....
Awatar użytkownika
Aga
Maniak
Maniak
Postautor: Aga » 21 maja 2004, 19:12

Prababcia mojego chlopaka 2 miesiace po slubie plakala, ze nie ma dziecka. Okazalo sie ze nie wiedziala po ilu miesiacach rodzi sie dziecko, myslala ze po 1-2. No ale to byly inne czasy (przed wojna).
Awatar użytkownika
mariusz
Weteran
Weteran
Postautor: mariusz » 22 maja 2004, 00:41

Prababcia mojego chlopaka 2 miesiace po slubie plakala, ze nie ma dziecka. Okazalo sie ze nie wiedziala po ilu miesiacach rodzi sie dziecko, myslala ze po 1-2. No ale to byly inne czasy (przed wojna).

Kiedyś wszystko co związane z sexem było tematem tabu. Dziś czasem odnoszę wrażenie ze tak zostało niektórym.
Andrew™

Postautor: Andrew™ » 22 maja 2004, 18:15

Rzecznik dodał, że niewiedza małżonków co do prokreacji wynikała z tego, że oboje wzrastali w bardzo religijnych rodzinach i po prostu byli nieuświadomieni pomimo 8-letniego stażu małżeńskiego.
---->Oto do czego prowadzi katolicka gorliwość :546: Oczywiście zaraz ktoś powie że jedno z drugim niema nic wspólnego :) Jednak ma, fakt że takie przypadki to naprawde jednostki zawdzięczamy : mediom, niektórym oświeconym ludziom no w większości "grzesznikom" :)
Gdyby nie wyrzej wymienieni, takich przypadków było bu znacznie, znacznie więcej.
Pomyślcie, gdyby każdy brał sobie do serca to co mówi kościół to doszli by do tego że niema niczego gorszego od seksu - w końcu to sam "szatan" :552:
Do tego można dodać jak ktoś wspomniał że do niedawna był to temat tabu... i oto rezultat:)
Awatar użytkownika
Martyna
Maniak
Maniak
Postautor: Martyna » 22 maja 2004, 23:29

Rozumiem jeszcze sex przed ślubem - NIE! Ale 8 lat po ślubie i dalej nic...?! :551:
Ciekawe, czy chociaż śpią razem w łóżku?:D A moze najpierw trzeba się zastanowić, czy w ogóle się widzieli nago...? :550:
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 25 maja 2004, 10:37

Rozumiem jeszcze sex przed ślubem - NIE
Ja juz nawet tego nie potrafie zrozumiec :)
Awatar użytkownika
Martyna
Maniak
Maniak
Postautor: Martyna » 25 maja 2004, 11:42

Maverick pisze:
Rozumiem jeszcze sex przed ślubem - NIE
Ja juz nawet tego nie potrafie zrozumiec :)

Chodziło mi tu o niektórych ludzi, którzy są takiego zdania. Ja osobiście nie mam zmiaru czekać do ślubu, ale jeśli chodzi o tą sytuację to byłabym w stanie jeszcze zrozumieć...w końcu pochodzą ponoć z rodzin bardzo religijnych. ;)
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 31 maja 2004, 12:29

w końcu pochodzą ponoć z rodzin bardzo religijnych
Ja bym nazwal takie rodziny zacofane, konserwatywne, niezyciowe, niedzisiejsze ale na pewno nie religijne. Bo nigdzie w biblii nie pisze ze nie mozna sie seksic przed slubem. Ale mniejsza o to, bo to kwestia interpretacji biblii, a kler glupi mysli ze tylko ich interpretacja jest dobra. Ale mniejsza z tym, bo nie taki temat byl :]
Awatar użytkownika
saint
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: saint » 13 cze 2004, 05:00

jakos nie przekonuje mnie ten artykul ze cos takiego ma miejsce . Przeciez ta para mieszka w niemczech maja odpowiednio 30 i 36 lat . Wiec nei mozna mowic ze byli wychowani w bardzo religijnych rodzinach . Przeciez do szkoly chodzili a tam juz sie o tym mowi ciekaw jestem co to za gazeta moze odpowiednich naszych dawnych skandali lubo obecnych faktow :D Mysle tez ze takie zjawisko jak to nie bylo by tylko naglosnione w jakiej stam gazecie W obecznych czasach o czyms takim mowila by tv a nei tylko prasa i nie tylko tv regionalna ale nawet swiatowa takie jest moje zdanie :D
Zygam osobami nie szanujacymi cudzej prywatnosci !!!!!!!!!!!!!!
Awatar użytkownika
Zło
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: Zło » 16 cze 2004, 20:04

E, mnie to specjalnie nie dziwi - ludzie bywają tak niesamowici, że i to jest możliwe. Zastanawiający jest jedynie fakt, że oboje byli zdrowi... Wychowanie silniejsze od praw natury? W to faktycznie trudno uwierzyć, chyba, że oboje byli dla siebie fizycznie całkiem nieatrakcyjni i właśnie to razem z wychowaniem i wrodzonym, jakże niemieckim instynktem posłuszeństwa (w tym wypadku wobec wychowania) sprawiło to co sprawiło. Ciekawe, co teraz myślą o swoich rodzicach i jak wychowają własne dzieci.
Pozdrawiam wszystkich.
Awatar użytkownika
Batuss
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: Batuss » 17 cze 2004, 12:56

Dlatego jestem za lekcjami seksuologi(nie przygotowania do zycia w rodzinie) w szkolach ponad podstawowych i za tym zeby jednak uprawiac ten seks przed malzenski :P
Jestem jak dziecko chociaz mam juz 19 lat. Nic niewiem o swiecie milosci.
Awatar użytkownika
saint
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: saint » 18 cze 2004, 03:31

Zło pisze:E, mnie to specjalnie nie dziwi - ludzie bywają tak niesamowici, że i to jest możliwe. Zastanawiający jest jedynie fakt, że oboje byli zdrowi... Wychowanie silniejsze od praw natury? W to faktycznie trudno uwierzyć, chyba, że oboje byli dla siebie fizycznie całkiem nieatrakcyjni i właśnie to razem z wychowaniem i wrodzonym, jakże niemieckim instynktem posłuszeństwa (w tym wypadku wobec wychowania) sprawiło to co sprawiło. Ciekawe, co teraz myślą o swoich rodzicach i jak wychowają własne dzieci.

Chyba nie czytasz dokladnie Wlasnei brak dzieci sklonil ich do wizyty i z powodu tej wizyty cala ta niby historia zobaczyla swiatlo dzienne :D Pisze niby bo nie sadze ze to moze byc prawda :D
Zygam osobami nie szanujacymi cudzej prywatnosci !!!!!!!!!!!!!!

Wróć do „Wszystkie inne tematy”