Mam do wydania 700 zl.... chcce je przeznaczyc albo na uzywanego laptopa (cos klasy p3) albo mopnitor LCD
.
Laptop mi sie raczej nie przyda...
orientujecie sie czy do 700 zl da sie kupic przyzwoity NOWY monitor LCD? normalnej firmy
z gory dzieki
Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam
krackowiaczek pisze:w tej cenie niewazne jaka firma (biez gdzie taniej) wiekszosc matryc i tak produkuja w tym samym miejscu i ta sama technika. biez gdzie leprzy stosunek parametrow do ceny i warunki gwarancji. na firme nie patrz bo to wszystko to samo.
iiyama. Tego o ktorym mowisz nie znam, ale ogolnie iiyama zostawia jakies samsungi, a tym bardziej LGki daleko w tyle.Kermit pisze:zastanawia mnie moniak iliama (tak to sie pisze? ) ple 1700s-s2
To tez niespecjalnie dobrze. Lepiej by bylo jakby przez caly okres trwania gwarancji tak bylo. Jest jakas firma co tak ma? Bo nie zaglebialem sie w gwarancje iiyamy. Mialem swego czasu 19'' iiyame ProLite X486S i powiem ze obraz miala zarabistyBash pisze:LG ma fajna gwarancję. jeśli do miesiaca pojawi sie martwy piksel wymieniaja LCDka na nowy. Dlatego kupiłem tego.
Nieprawda. Teraz LCD stanialy i dobra 19'' kupisz za mniej niz 1500. Przyklad z moja iiyama. Jej cena z poczatku wynosila 1999 i spadala. Teraz jest 1300 zdaje sie czy cos kolo tego. A to naprawde jest monitor moim zdaniem (choc sa inne zdania) najlepszy w swojej klasie. Czyli w klasie monitorow 19'' z matryca TN czyli najszybsze, stosunkowo taniej i jednoczesnie z nienajlepsza jakoscia obrazu.r-a-w pisze:LCD poniżej 1,5k to badziewie
Maverick pisze:Do grania LCD z szybka matryca sie doskonale nadaje
Nie zatrzymales sie czasem na roku 2000? Nie wiem o co Ci chodzi. Ja gram na LCD za 400zl i jakos da sie doskonale grac. Gralem na LCD za 1500 i gralo sie tak samo (tylko kolory byly znacznie lepsze, lepsze podswietlenie matrycy itd) ale jesli chodzi o granie nie ma roznicy. Zaden z nich nie smuzyl bo oba sa na matrycy TN.TedBundy pisze:taki za 3-4 tys jak najbardziej
Fakt, ale LCD mają taka przewagę, że są łagodniejsze dla oczu. A dla tego można zrezygnować z minimalnie lepszego obrazu.TedBundy pisze:większośc tanszych CRT bije na głowę LCD
Na jakims wielkim rzechu robie w pracy i oczy mi padaja. Moge 8 h siedziec przy moim LCD [19 cali Acer za nic czy tam tylko flaszke dostalam ] i nic mi nie bedzie. Lubie go bardzo z jednego wzgledu - miejsca. Moj pokoik jest nie duzy a normalny monitor mi pol biurka zawalal.Yasmine pisze:LCD tego w ogole nie ma, nawet po kilku godzinach.
Yasmine pisze:JA tu zauwazylam od razu. Zwykly monitor i po pol godzinie oczy sa czerwone, sedza, pieka. Z LCD tego w ogole nie ma, nawet po kilku godzinach.
Pegaz pisze:A mnie się wydawało że LCD dają lepsze kolory..![]()
.
Pegaz pisze:A mnie się wydawało że LCD dają lepsze kolory..
Pegaz pisze:mój monitor ma pewnie z 10 lat.. intensywnie użytkowany i działa..
Wróć do „Wszystkie inne tematy”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 164 gości