Dziękuję

Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam
moze i sa ale swiat idzie do przodu i ludzie tez nie stoja w miejscu, rozwijaja sie. rzeczy materialne posrednio motywuja cie do pracy.C!3k4w4 pisze:czemu ludzie nie są zadowoleni z tego co posiadają, ale chcą mieć jeszcze więcej?
to ze masz duzo rzeczy materialnych nie czyni cie egoista.C!3k4w4 pisze: chcą mieć wszystko, posiadać wszystkie rzeczy materialne, przez co stają się egoistami...
C!3k4w4 pisze:chcą mieć wszystko, posiadać wszystkie rzeczy materialne, przez co stają się egoistami...
C!3k4w4 pisze:czemu ludzie nie są zadowoleni z tego co posiadają, ale chcą mieć jeszcze więcej?
C!3k4w4 pisze:czasem boję się, że popadnę w materializm i egoizm
Kermit pisze:wiadomo ze kazdy chce miec wiecej i lepiej. To normalne. Nei bede spal pod mostem czy jezdzil maluchem bo nei chce byc materialista. Smieszne
C!3k4w4 pisze:mnie chodzi o to, że jeśli ludzie mają dajmy na to 1 rzecz, to chcą mieć jeszcze jedną taką samą i drugą... chodzi o pierdołki
Dżin podziel się <lol2>Dzindzer pisze:no mam w domu paczkę pistacji a chce kolejne
wad spoleczenstwa? :O Ja bym proponowała żebyś zdefiniowała egoizm, a póżniej możemy dyskutować dalej.C!3k4w4 pisze:ale jakie są rady lub czym się kierować by nie popaść bądź nie dołączyć do wad społeczeństwa?...
grzeczniej proszę-nikt Cię tu nie obrazal <browar>C!3k4w4 pisze:jestescie zalosni
unlucky_sink pisze:Dzindzer napisał/a:
no mam w domu paczkę pistacji a chce kolejne
Dżin podziel się
unlucky_sink pisze:Ja bym proponowała żebyś zdefiniowała egoizm, a póżniej możemy dyskutować dalej.
C!3k4w4 pisze:jestescie zalosni
Dżin bardzo dziękujęDzindzer pisze:a bardzo chetnie <podaje troche pistacji sprawdzając czy nie ma pustych łupek >
emocje ją poniosły-też kiedyś chciałam zbawić światDzindzer pisze:no nie możemy, bo dla panny jestesmy załośni
unlucky_sink pisze:Ja mogę zaproponować brie i lampkę wina
C!3k4w4 pisze:po pierwsze nie jestem w gimnazjum lecz w liceum...
C!3k4w4 pisze:ja nie wiem po co to forum jest dla wszystkich...
C!3k4w4 pisze:ale jesli loguja sie tu mlodsi to wy starsi macvie wrazenie, ze piszemy bez zensu
C!3k4w4 pisze:i nie cytujcie tu niczego,
C!3k4w4 pisze:... nie dajecie zadnej sensownej odpowiedzi..
C!3k4w4 pisze:a wy z tego, iz jestescie doswiadczeni
Nikt nie powiedział, że jesteś głupia,, po prostu, twój sposób pisania nie jest dla wszystkich zrozumiały.C!3k4w4 pisze:to, ze dzisiejsza mlodziez jest tak glupia to nie oznacza, ze ja tez jestem taka,
ale my chcemy Ci odpowiedzieć, chcemy Ci pomóc czy doradzić, tylko wyjaśnij nam dokładnie o co chodzi.C!3k4w4 pisze: pytania zadajemy, bo jestesmyy mlodzi i chcemy takze waszej opinii, rady
nie nabijam się. Chcesz wyjaśnienia. Proszę: Pewnych spraw nie da się wyjaśnić w paru zdaniach- oczywiście można ogólnikowo, ale domyślam się, że oczekujesz bardziej rozbudowanej odpowiedzi. Zachęcam do przeczytania jakiejś książki na temat egoizmu, czy też materializmu, zapewne jest wielu którzy porwali się na napisanie. A jeśli chodzi o zbawianie świata... Miałam na myśli, że mając 15-16 lat również wydawało mi się, że ludzie za wielką uwagę przykładają do pieniędzy i wcale mi się to nie podobało.C!3k4w4 pisze:ja tu pisze serio, a dorosli sie nabijaja...
Wróć do „Wszystkie inne tematy”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 227 gości