Wyraź to. Czymkolwiek to jest.

Tu można wypowiadać się na wszystkie inne tematy jakie przyjdą Wam do głowy.
Posty w tym dziale nie są naliczane.

Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam

Awatar użytkownika
Mati
Maniak
Maniak
Postautor: Mati » 04 wrz 2010, 15:47

no widzisz :)
Fuck it all! Fuck this world!...
Fuck everything that you stand for!...
Awatar użytkownika
lollirot
Weteran
Weteran
Postautor: lollirot » 04 wrz 2010, 17:25

Mati pisze:no widzisz :)

Cięta riposta :D

Skończyłam! To było stosunkowo nowe doświadczenie, nigdy wcześniej nie pracowałam 22h na dobę <szczerbaty> Myślałam, że nie jestem robocopem jak Mijka i że te 3 doby mnie zabiją, a tu proszę. Obiecywałam sobie odespać, ale kusząca impreza wieczorem jest, więc może w końcu bardziej tradycyjnie położę się o 3:00, a nie wstanę.

Energia! [:D]
pan nie jest moim pasterzem
a niczego mi nie brak
nie przynależę i nie wierzę
i chociaż idę ciemną doliną
zła się nie ulęknę i nie klęknę.
Awatar użytkownika
Wujo Macias
Maniak
Maniak
Postautor: Wujo Macias » 04 wrz 2010, 18:12

Myślicie, że to może być Mati w przyszłości?
http://www.youtube.com/watch?v=fAVcsdAb6M0
"księżycówka, napisałem Ci priva"
Awatar użytkownika
kot_schrodingera
Weteran
Weteran
Postautor: kot_schrodingera » 04 wrz 2010, 18:41

Wujo Macias pisze:Myślicie, że to może być Mati w przyszłości?
<niepewny> <wisi> <bojesie> ale który? Ten który dzwoni czy ten który odbiera?
Patrz, Kościuszko, na nas z nieba raz Polak skandował.
I popatrzył nań Kościuszko i się zwymiotował.
/Konstanty Ildefons Gałczyński/
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 04 wrz 2010, 20:49

lollirot pisze:Energia!

Ach, tylko na co ją spożytkować, jak zleceń nie ma? Dobrze, że już jesień i zbliżające się jesienne metamorfozy :D

Przy okazji, wybieram się na Sacrum Profanum do Krakowa, jakieś piwo/wino/wódka, jak macie czas, to wiecie :)
kokieteria to zachowanie, które ma dać drugiej osobie do zrozumienia, że spółkowanie jest możliwe, ale ta możliwość nie może być pewnością.
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 05 wrz 2010, 20:53

Czy na Samsunga można wgrać jakieś mp3 czy obrazy bez instalacji pc studio?
Awatar użytkownika
pani_minister
Administrator
Administrator
Postautor: pani_minister » 05 wrz 2010, 21:30

A możesz przypomnieć którego? Na H1 normalnie przez usb się kopiuje lub wirelessa / bluetootha.
Awatar użytkownika
mrt
Weteran
Weteran
Postautor: mrt » 05 wrz 2010, 22:12

Mijka pisze:nie dostałam dotacji z UM na projekt, jeśli za kilka dni okaże się, że z Fundacji Orange też przyjdzie odmowa, to nie wiem, czy to zrealizujemy :(
My właśnie zrealizowaliśmy projekt w ramach Akademii Orange. Potwornie zieloni są - nawet nie mają procedur na zwrot odsetek i takich tam. "Wydajcie na cokolwiek" - powiedzieli.

A w ogóle jaki projekt?

[ Dodano: 2010-09-05, 22:21 ]
Ogrom roboty mnie przeraża. Trzeba pomalować, rozebrać straszydło-szafkę wnękową, meble porozstawiać, pomalować mnóstwo rzeczy - biurko, szafki w przedpokoju, kupić szafki do kuchni, zrobić parkiet i bieliźniarkę, wymienić kontakty i bla bla bla.Tapety zedrzeć, wykładzinę położyć. Ja tego robić nie będę, ale sama świadomość pogarsza mi humor.

Reszta przeprowadzki pojutrze do południa. Jutro USG i 2 apteki.

To się podobno urlop nazywa.
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 05 wrz 2010, 22:34

pani_minister pisze:A możesz przypomnieć którego?
S5200. Poradziłam już sobie. Nie czytało mi go zupełnie jak podłączałam (przy Nokiach zawsze czytało), a płytka... Cóż, nie do końca sprawny mam cd-rom więc nie chciało czytać. Dzięki Bogu darmowy program można ze strony Samsunga zassać :) Ale wielkie toto. Sama instalka 166 mb :|
Awatar użytkownika
Pegaz
Weteran
Weteran
Postautor: Pegaz » 06 wrz 2010, 20:47

Dzindzer pisze:A mam pytanie, czy jak sklep jest czynny do 20 to o 19.45 ochrona ma prawo mnie nie wpuścić ?

Ochrona zawsze ma prawo nie wpuścić. Nie ma znaczenia godzina, ani uzasadnienie. W tym wypadku co najwyżej działa ktoś na własną niekorzyść. Tak samo jak można kogoś do klubu nie wpuścić.
Ile jest wart świat pełen grubych krat?
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 06 wrz 2010, 21:05

klub, a sklep to dwie rozne kwestie w kwesti wpuszczenia klienta .
Ochrona działa na szczegulnych prawach jak sądze - nie moze mnie nie wpuscic do sklepu jezeli ten jest w godzinach urzedowania bez podania przyczyny . Zamykanie odbywa sie o godzinie 20:00 a nie o 19:45 W sumie ciekawa sprawa jak by ją o sąd oprzec , ale tu wypowiedziec by sie musiał ktos kto sie zna na prawie tego stanu rzeczy dotyczącym .

http://www.gazetapodatnika.pl/artykuly/ ... a_6587.htm

"W OBIEKCIE HANDLOWYM

Sklepy i placówki handlowe nie podlegają obowiązkowej ochronie. Zwykle większość zatrudnionych tam pracowników nie ma licencji, a co za tym idzie, ich uprawnienia są dość ograniczone."
Ostatnio zmieniony 06 wrz 2010, 21:11 przez Andrew, łącznie zmieniany 2 razy.
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
Pegaz
Weteran
Weteran
Postautor: Pegaz » 06 wrz 2010, 21:10

Andrew nikt nie ma prawa cię zmusić żebyś sprzedał coś osobie x, np. samochód, tak samo jak masz prawo tej osobie odmówić oglądania tegoż samochodu, bo to twój samochód, twoja przestrzeń i ty masz prawo decydować kogo chcesz w nim widzieć a kogo nie. Sklep to nie urząd stąd nie należy porównywać godzin otwarcia z godzinami urzędowania. Kwestia owszem ciekawa i mogę się mylić. W każdym razie osobiście wyznaję zasadę że się nie wpraszam, bo i co to za przyjemność być tam gdzie nas nie chcą?
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 06 wrz 2010, 21:13

Kochany , sklepy są dla nas klientów a nie my dla nich !
"Pracownikowi ochrony, który przekroczył swoje uprawnienia lub nie dopełnił obowiązku, naruszając w ten sposób dobra osobiste człowieka, grozi kara pozbawienia wolności do lat pięciu."
nie po to są podane godziny otwarcia by ich nie przestrzegać , z reszta to chyba nawet reguluje jakiś urzad , swego czasu nawet chodzili i sprawdzali godziny otwarcia ...
Ostatnio zmieniony 06 wrz 2010, 21:16 przez Andrew, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Pegaz
Weteran
Weteran
Postautor: Pegaz » 06 wrz 2010, 21:20

art. 193 KK mówi że: "Kto wdziera się do cudzego domu, mieszkania, lokalu, pomieszczenia albo ogrodzonego terenu albo wbrew żądaniu osoby uprawnionej miejsca takiego nie opuszcza, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku."

:)

[ Dodano: 2010-09-06, 21:26 ]
Andrew pisze:Kochany , sklepy są dla nas klientów a nie my dla nich !

Ja dalej będę się upierał przy tym - nie proszony nie narzucam się, tym bardziej ze swoimi pieniędzmi. Są inni handlarze którzy z uśmiechem chętnie zarobią.
Awatar użytkownika
Zaq
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Zaq » 07 wrz 2010, 00:19

Ja widzę to tak: prowadzę własny sklep więc mam prawo nie wpuszczać kogokolwiek i zamykać kiedykolwiek. Tak by to przynajmniej było w liberalnym państwie.
"Znacznie lepiej poruszać się po tej drodze z piwem i chipsami w ręku, z dużą ilością seksu i nad grób dotrzeć wycieńczonym i zużytym, ale z okrzykiem: Było warto! Cóż to była za wspaniała podróż!"
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 07 wrz 2010, 06:36

Zaq pisze:prowadzę własny sklep więc mam prawo nie wpuszczać kogokolwiek i zamykać kiedykolwiek
Co innego kiedy mówimy o jednym sklepie i właścicielu, a co innego jak o koncernie i ochroniarzu możliwe, że nie upoważnionym.
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 07 wrz 2010, 07:47

o godzinach pracy placówek usługowo handlowych decyduje Rada Gminy ! Ona to ustala , zatem jesli gdzies otwierasz sklep masz narzucone jak by od kiedy do kiedy masz go miec otwarty a skoro do 20 to ma byc do 20 a nie do 19:45 - tyle !
Nie ma zadnego widzi mi sie wlasciciela - jeszcze czego ?!! <foch>
Ostatnio zmieniony 07 wrz 2010, 07:48 przez Andrew, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 07 wrz 2010, 08:37

Pegaz pisze:Ja dalej będę się upierał przy tym - nie proszony nie narzucam się, tym bardziej ze swoimi pieniędzmi. Są inni handlarze którzy z uśmiechem chętnie zarobią.

Następnym razem to ja w takich okolicznościach zażądam rozmowy z kims odpowiedzialnym i wejdę z moimi pieniędzmi gdzie mnie nie chcą, będziemy tam długo i nic nie lupie, bo nie zostawię moich pieniędzy tam gdzie mnie nie chcą.
A zrobię to by wyszło na moje.

Pegaz jedno to właściciel lub ktos działający zarządzający a co innego jakiś tam ochroniarz

Ja widzę to tak: prowadzę własny sklep więc mam prawo nie wpuszczać kogokolwiek i zamykać kiedykolwiek. Tak by to przynajmniej było w liberalnym państwie.

W liberalnym państwie jakbyś sobie zamkną to byś kartkę dał, o
Awatar użytkownika
Nemezis
Weteran
Weteran
Postautor: Nemezis » 07 wrz 2010, 08:39

<hahaha>
Nie ma to jak z rana trochę się pośmiać.
Dzięki i miłego dnia, mój taki nie będzie.
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 07 wrz 2010, 08:44

A mój to nie wiem jeszcze czy będzie dobry, ehhh w trakcie się okaże
Awatar użytkownika
lollirot
Weteran
Weteran
Postautor: lollirot » 07 wrz 2010, 11:30

Ogarniam noclegi w Oslo, zbrodnia w biały dzień te ceny <pijak>
a niczego mi nie brak
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 07 wrz 2010, 20:50

Dzindzer pisze:Następnym razem to ja w takich okolicznościach zażądam rozmowy z kims odpowiedzialnym i wejdę z moimi pieniędzmi gdzie mnie nie chcą, będziemy tam długo i nic nie lupie, bo nie zostawię moich pieniędzy tam gdzie mnie nie chcą.

nastepnym razem - bedziesz madzejsza , bo jak sadze przeczytasz prawa ochroniarzy i ich zakres działania . zazadaj licencji , jesli nie... jak taki Cie zatrzyma ? Jezeli mowa o nie wpuszczeniu do sklepu w godzinach jego urzedowania - nawet dotknać Cie nie moze !
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 07 wrz 2010, 21:21

Andrew pisze:nastepnym razem - bedziesz madzejsza , bo jak sadze przeczytasz prawa ochroniarzy i ich zakres działania

Już sobie przeczytałam :)

Andrew pisze:zazadaj licencji , jesli nie... jak taki Cie zatrzyma ? Jezeli mowa o nie wpuszczeniu do sklepu w godzinach jego urzedowania - nawet dotknać Cie nie moze !

Racja, no niech mi sie który tylko odważy

Jeszcze sobie chcę poczytać więcej o tych prawach konsumenta, bo wstyd przyznac, ale jestem konsument mało świadomy
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 07 wrz 2010, 23:13

mrt pisze:"Wydajcie na cokolwiek" - powiedzieli.

Podoba mi się :D

mrt pisze:A w ogóle jaki projekt?

W sumie nic wielkiego, impreza modowa w ramach ogólnopolskiego dnia bezgotówkowej wymiany ciuchów: warsztaty kreatywnego przerabiania ubioru, pokazy makijażu, fryzur, pokaz mody. W piątrek mamy dostać od nich odpowiedź, UM rzecz jasna nas olał, nie ma pieniędzy na finansowanie tak "nowatorskich" przedsięwzięć.
Ostatnio zmieniony 07 wrz 2010, 23:16 przez Mijka, łącznie zmieniany 1 raz.
kokieteria to zachowanie, które ma dać drugiej osobie do zrozumienia, że spółkowanie jest możliwe, ale ta możliwość nie może być pewnością.
Awatar użytkownika
Mati
Maniak
Maniak
Postautor: Mati » 08 wrz 2010, 20:10

dawno z nikim po angielsku nie rozmawiałe, a tu proszę :) z Turkiem na koszu elegancko się dogadałem :D

może pora pomyśleć nad zmianę planów wakacyjnych z Hiszpańskiego wybrzeża morza Śródziemnego, na Tureckie... :)
Fuck it all! Fuck this world!...
Fuck everything that you stand for!...
Awatar użytkownika
Pegaz
Weteran
Weteran
Postautor: Pegaz » 08 wrz 2010, 21:00

Dzindzer pisze:Następnym razem to ja w takich okolicznościach zażądam rozmowy z kims odpowiedzialnym i wejdę z moimi pieniędzmi gdzie mnie nie chcą, będziemy tam długo i nic nie lupie, bo nie zostawię moich pieniędzy tam gdzie mnie nie chcą.

Pegaz jedno to właściciel lub ktos działający zarządzający a co innego jakiś tam ochroniarz

Jakiś tam ochroniarz został wynajęty przez właściciela, co do rozmowy się zgodzę i życzę udanych zakupów, zakładając że się na to ktoś odpowiedzialny zgodzi.
Andrew pisze:Nie ma zadnego widzi mi sie wlasciciela - jeszcze czego ?!! <foch>

PRL-u już nie ma. Masz prawo decydować o twojej własności.
Dzindzer pisze:A zrobię to by wyszło na moje.

To już mało racjonalne ale co kto woli :) Coś jak odmrożę sobie uszy, mamie na złość, a co!? wolno mi - moje uszy. <diabel>
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 08 wrz 2010, 21:26

Pegaz pisze:To już mało racjonalne ale co kto woli

Zaraz jakie mało ?
Tam nie ma grama racjonalności

Pegaz pisze:Coś jak odmrożę sobie uszy, mamie na złość, a co!? wolno mi - moje uszy. <diabel>

Lepiej, uszy bedę miała nadal ładne i nieodmrożone
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 09 wrz 2010, 02:19

Pegaz ! nie masz racji - jezli otwierasz sklep w gminie musisz sie podporzadkowac pzrepisom gminnym w kwesti godzin handlu !! i tyle ! nie ma samowolki w tym temacie !! raz drugi zamkniesz pzred czasem - wkuzysz mnie , a ja ci udowodnie , ze bedziesz miał kłopoty z tego powodu - zakład ? <hahaha> <piwko>
Awatar użytkownika
lollirot
Weteran
Weteran
Postautor: lollirot » 10 wrz 2010, 03:04

Mój mąż uważa, że pewnie jestem jedyną osobą na świecie, która pije podgrzane napoje energetyczne, ale jak wstaję o tej porze i jest zzzzimno, to co :P
a niczego mi nie brak
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 10 wrz 2010, 08:14

Ja tam nie spałam w ogóle dziś, i raczej marne szanse, że się choć chwile prześpię. Dostałam nową pracę, oczywiście nie na etat, ani na pół, nic takiego, ale pośrednio związane z modą i dobrze płatne, więc przystępuje do opracowywania warsztatów i szkoleń :)
Dziś mija termin z Orange, i potrzebny mi fajny projekt plakatu i ulotki, na wczoraj, a tego za cholerę sama nie zrobię. Oczywiście mamy problem z lokalem (i dodatkowo płatnym ogrzewaniem! szok, żeby cena wynajmu nie obejmowała ogrzewania), bo data imprezy zdążyła się zmienić, aaaa!

Idę po kawę, przestaje marzyć o tripie do Japonii, i piszę.
Co za dzień! A dopiero 8 rano!
Ostatnio zmieniony 10 wrz 2010, 08:24 przez Mijka, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Wszystkie inne tematy”