Leśny Dziadek pisze:Nienazwanie gówna gównem nie spowoduje, że przestanie cuchnąć, moi drodzy.
I za to też masz. Ode mnie.
Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam
Leśny Dziadek pisze:Nienazwanie gówna gównem nie spowoduje, że przestanie cuchnąć, moi drodzy.
Andrew pisze:Dzin - mój post o tym nie stanowi - wiec po co taki wpis ? jeszcze jako moderator !![]()
![]()
Dzindzer pisze:Nie, pisałam jako Dzin zdziwiony użytkownik.
lollirot pisze:chwastek, jak Ty nas musisz kochać, że tak bezinteresownie troszczysz się o dobro forum
chwastek pisze:zwyczajnie jednak uważam iż moderowanie to nie tylko zabawa w "porządkowego"
pani_minister pisze:Jeśli chcesz mieć porządkowego, zajmującego się tylko formalnościami - trzeba będzie wynająć kogoś z zewnątrz i mu zapłacić.
pani_minister pisze:Bo poświęcanie swojego czasu i starań w czynie społecznym wynika zwykle z jakiegoś tam zżycia się z danym zakątkiem neta i ludźmi w nim obecnymi.
pani_minister pisze:Piszę w tym przypadku o Dzin, bo od czasu, kiedy jest moderatorem, każda jej ostrzejsza wypowiedź traktowana jest wrogo, bo moderatorowi podobno się nie godzi. Kiedy była "zwykłym" użytkownikiem - wypowiedzi traktowane były normalnie, spotykały się z ostrzejszą reakcją lub nie.
pani_minister pisze:Teraz reakcja spotęgowała się do jakichś idiotycznych wartości, bo ludzie walczą nie z Dzin-użytkowniczką, ale wyciągają na sztandary walkę z moderacją. I nie masz racji z metodą na "podlizywanie się". Metoda większości jest dokładnie odwrotna, eskalacja wrogości.
pani_minister pisze:I Dzin, jako aktywny użytkownik, udziela się w ogromnej ilości tematów. Wchodzi w interakcje ze sporą ilością ludzi,
pani_minister pisze:Zarzucanie motywów osobistych uważam na tym tle za mocno przesadzone.
pani_minister pisze:A co do lepszych wczesniejszych czasów... rzuciłam okiem na Twoje stare posty, z początków pobytu na forum. Dobrze widzieć konsekwencję, krytyczne nastawienie do rozmówców nie zmieniło się ani na jotę
chwastek pisze:ale mogę mieć inne zdanie na ten temat?
chwastek pisze:a cóż im pozostaje? przyznać rację Dzindzer?
jak ktoś myśli inaczej, jest inny i nie pasuje do nich to zaraz musi sobie iść precz?
pani_minister pisze:Dla mnie zdanie to pozostanie kolejnym zdaniem osoby nie widzącej różnicy między prikazowo-odgórnym organizowaniem społeczeństwa (i wizją "władzy moderatorskiej", kiedy to faktycznie wypadałoby aby władza była przewodnikiem jednostek, moralnym i nie tylko), a społeczeństwem obywatelskim ("każdy robi coś, na miarę swych sił, chęci i umiejętności" - bez przywództwa w jakiejkolwiek formie).
pani_minister pisze:Nie jesteś moderatorem. Chcesz być?
pani_minister pisze:A M.M. to przykłąd najgorszy chyba z możliwych. Twierdzę tak między innymi dlatego, że czytałam jej wycięte (także przeze mnie) posty, wliczając te, które wisiały na forum może minutę.
pani_minister pisze:Pozostaje robienie bajzlu na priwach.
pani_minister pisze:Lista ostrzeżeń aktualnie to 7 osób.
pani_minister pisze:Jeśli chcesz stawiać się na pozycji obrońcy uciśnionych, to poproszę o nazwiska ofiar, będzie mi się łatwiej ustosunkować, niż do generalizacji.
chwastek pisze:opowiedziałam się przeciwko absolutnej władzy moderatorskiej
chwastek pisze:ależ nie napisałam tego po to aby w taki sposób zasygnalizować swoją chęć zostania moderatorem
chwastek pisze:równy, ten sam poziom
chwastek pisze:uważam priwy za bardzo prywatną sferę każdego użytkownika i nigdy nie odwazyłabym się przekroczyć jej granicy - a już na pewno nie z pretensjami czy oskarżeniami
chwastek pisze:rozwiązywanie problemów na forum daje w miare równe szanse wszystkim stronom sporu
chwastek pisze:wiele " nieaktualnie"
chwastek pisze:miałabyś ochotę popyskować sobie z chwastem trochę na forum?
pani_minister pisze:chwastek pisze:opowiedziałam się przeciwko absolutnej władzy moderatorskiej
Dlaczego więc łączysz ze sobą dwa modele (władza = przywództwo i autorytet oraz władza = sprawy organizacyjne i brak przywództwa moralnego)? Wybierasz po elemencie z dwóch przeciwstawnych światów. Albo masz przywódcę i za nim podążasz, albo masz kogoś do spraw organizacyjnych, ale nie wymagasz od niego moralnego kierunkowskazu. Śmiem twierdzić, że na forum są ludzie dorośli, więc model drugi jest bardziej uprawniony.
pani_minister pisze: doceń proszę to, że niektórym się chce. Nie oznacza to wymagania bezkrytyczności względem swoich działań, ale zasługuje na pewien szacunek.
pani_minister pisze:chwastek pisze:równy, ten sam poziom
Jesteś pewna? Nie przypominam sobie Dzin używającej słów pokroju suka, debilka, zdzira. A to nie wszystkie epitety, które wtedy padły. Tak, jestem dumna z pięknie przeprowadzonej wtedy moderacji wątku.
pani_minister pisze: Czyżby? Poprzednio wydawałaś się sądzić, że szanse w starciu z moderacją są nierówne.
pani_minister pisze:chwastek pisze:wiele " nieaktualnie"
Czyli mówiąc o tym, że forum aktualnie powinno się zmienić masz na myśli, że powinien zmienić się stan sprzed iluś tygodni / miesięcy?
pani_minister pisze:chwastek pisze:miałabyś ochotę popyskować sobie z chwastem trochę na forum?
Szczerze mówiąc wolałbym nie pyskować w ogóle. Ale jeśli już muszę - to nie na forum. Umyka mi celowość takich działań.
AMX pisze:A mnie zastanawia jedna rzecz, jak dużo czasu trzeba mieć ,aby taki słowotok wyrzucać z siebie w temacie w którym praktycznie nie ma nad czym dyskutować.
księżycówka pisze:Tak, mogę mieć za to warna.
Ale taką mamy moderację. Nie istotne jak się lubimy - przegnie ktoś i dostaje.chwastek pisze:jak dla mnie, księżycówka, to warn sie tobie nie należy - nie czuję się obrażona, urażona ... czy choćby zniesmaczona twoim "pierdolisz"
Na mnie Twoje od pierwszego tutaj postu też nie. Ja jestem tej zasady jaka była tu jak pierwszy raz się zalogowałam na tym forum - nie podoba się? To pa. Nikt nie będzie żałowałchwastek pisze:takie kozaczenie też nie robi na mnie wrażenia.
dobrego moderatora jak np. [coś tam coś tam coś tam] [...] ktoś inny, bardziej profesjonalny
zwyczajnie sprowokowała
wejsc w posta i skasowac te 5%, ale nie wypowiedz
pani_minister pisze:jeśli 95% było na temat, to powiedz mi, po cholerę doklejono tam na siłę te 5% na koniec?
Hyhy pisze:Ministrowa, ja nie wiem co i kiedy Frank pisal, ze wspominasz teraz o tym, nie widzialem tego nie znam sytuacji
pani_minister pisze:Ale masz rację o braku szacunku
Hyhy pisze:WOLNOSC SLOWA (zgodna z prawem) i mozliwosc obrony
pani_minister pisze:nie można być aż tak niepojętnym, żeby po iluś jednakowych sytuacjach i iluś jednakowych wyjaśnieniach zrobić po raz kolejny to samo
bo tak miała moja kolezanka - bezpodstawnie posądzona.
powód obsesyjny, oparty na strachu przed krytyką
kasujesz czyjś czas z powodu strachu przed krytyką
fakt formalny: ustosunkowanie sie do tresci innego użytkownika w sposób kulturalny i BEZOSOBOWY
Wróć do „Wszystkie inne tematy”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 101 gości