Forum

Tu można wypowiadać się na wszystkie inne tematy jakie przyjdą Wam do głowy.
Posty w tym dziale nie są naliczane.

Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam

Warny

Czas głosowania minął 23 sty 2008, 15:58

Opcja 1: 3/4 na 30 dni.
18
86%
Opcja 2: 10. Na rok.
3
14%

Liczba głosów: 21
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 29 mar 2009, 22:50

księżycówka pisze:Jaśniej trochę? :D

Też poproszę jaśniej, jeśli można :)
Awatar użytkownika
Mona
Weteran
Weteran
Postautor: Mona » 30 mar 2009, 09:31

Schyłek forum :)
"Cause we all have wings, but some of us don’t know why"

Joe Cocker
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 30 mar 2009, 10:20

Nadal jaśniej? :D
Schyłek trwa już parę lat, o który moment Ci chodzi? :D
Awatar użytkownika
Mona
Weteran
Weteran
Postautor: Mona » 30 mar 2009, 11:23

księżycówka pisze:Schyłek trwa już parę lat

Nie trwa parę lat :)
księżycówka pisze:o który moment Ci chodzi?

Rozejrzyj się :)
"Cause we all have wings, but some of us don’t know why"

Joe Cocker
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 30 mar 2009, 11:58

Słuszna uwaga, zabijając swobodę wypowiedzi zniszczyliście ideę forum. Sic transit gloria mundi ;DD
Cóż, wartość spada, pakiet kontrolny tanieje 8)
http://www.facebook.com/LKSPogonLwow

Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!

http://www.piotrlabuz.pl/
http://michalpasterski.pl/
http://www.mateuszgrzesiak.pl/
Awatar użytkownika
pani_minister
Administrator
Administrator
Postautor: pani_minister » 30 mar 2009, 12:07

Leśny Dziadek pisze:zabijając swobodę wypowiedzi

A dopiero co żaliłeś się, że cenzura nie działa należycie ostro i zdecydowanie <diabel>
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 30 mar 2009, 12:11

Mona pisze:Nie trwa parę lat :)
Też tu jakiś czas jestem. Gdzieś z 4 lata temu poszło sporo w dół, potem koszmarna moderacja się włączyła i teraz jak zawsze posuchy trochę jest. Bywały takie okresy już :)
chwastek
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: chwastek » 30 mar 2009, 15:52

księżycówka pisze: Bywały takie okresy już :)

hmmm ...

księżycówka pisze:Gdzieś z 4 lata temu poszło sporo w dół, potem koszmarna moderacja się włączyła

ale ci się wymsknęło ...

księżycówka pisze: i teraz jak zawsze posuchy trochę jest.

z ciekawości zagladam tutaj czasami ... ale przyznaję że i również czekam sobie aż miną czasy niefortunnej imbirowej moderacji skrojonej na miarę wąskiego imbirowego grona ...
bo posucha sama przecież nie pójdzie sobie stąd.

pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 30 mar 2009, 16:00

Przecież miałaś się już nie logować na tym forum :>
chwastek
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: chwastek » 30 mar 2009, 16:14

Dzindzer pisze:Przecież miałaś się już nie logować na tym forum :>

to zajrzyj, proszę, do tego wątku w którym tak napisałam, i przypomnij sobie czy wówczas został spełniony ów warunek.

ktoś musiał przecież wówczas pierwszy ustąpić ...
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 30 mar 2009, 16:24

Skoro musisz to siedź tu

Dziwie Ci się tylko, że chcesz być na forum na którym mało kto Cie daży sympatią.

Gosia se poszła to faktycznie brak takiej jakiejś pociesznej osoby, więc rozgość się
chwastek
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: chwastek » 30 mar 2009, 16:44

jeżeli jeszcze raz, tak spokojnie (bez owego poczucia zagrożenia, które sprawia, iż Twoja reakcja na moją obecność i to co napisałam na tym forum wyglada tak, jak można to sobie zobaczyć i poczytać teraz ) przeczytasz to, co napisałam wyżej i zrozumiesz te moje słowa ... to myślę, że także zrozumiesz, iż nie mogę przyjąć, Twojego, Dzindzer "rozgość się" :)
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 30 mar 2009, 16:57

Znaczy się odrzucasz moje prawie szczere zaproszenie i sobie idziesz ??

chwastek pisze:bez owego poczucia zagrożenia

<hahaha>
Jaka Ty pocieszna jesteś [:D]
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 30 mar 2009, 18:34

chwastek pisze:ale ci się wymsknęło ...
Nic mi się nie wymsknęło. Stare grono moderatorskie w sporym stopniu wybiło to forum i naprawdę fajnych userów, którzy tu byli od zawsze.
chwastek pisze:bo posucha sama przecież nie pójdzie sobie stąd.
Jak dotąd zawsze tak było :]
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 30 mar 2009, 19:34

zarżnęliście to forum, moi drodzy. Zarżnęliście z premedytacją. To już jedynie zombie, żywy trup. Symptomy rozkładu zaczęły się, gdy odeszli Mysiorek, Mav. Zamieniło się w strupieszałe kółko wzajemnej adoracji. Wiecie, czym je załatwiliście? Kompletnym brakiem jakichkolwiek działań promocyjno-marketingowych. Pogardą dla nowych osób. Forum jest dla użytkownika i użytkownika przyciąga. Jednocześnie prowadząc promocję w taki sposób, by przyciągać ludzi na poziomie, wartych uwagi. Mających coś do powiedzenia. Bo z nimi idą reklamodawcy. I w konsekwencji pieniądze. Klient nasz pan.Markę miejsca, klasę miejsca buduje się miesiącami, latami. Wytężonej pracy. A to zostało spieprzone. I co zostało? Taplanie się w "imbirowym" bajorku. Z każdym dniem coraz bardziej żenujące.

Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 30 mar 2009, 19:37

Ted Ty skutecznie pomogłeś :>
Symptomy zaczęły się już wcześniej.
A wobec nowych zawsze było tak jak jest, prawie każdy to przechodził :P
A na pewne kwestie reklam itd. właściciele jakiś dłuższy czas temu też się wypieli jak mieli możliwość pewną.
Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 30 mar 2009, 21:07

Forum to fajna paczka, działa jak mechanizm. Wszystkie tryby się fajnie kręcą, od czasu do czasu podlewa się nowym olejem, zanieczyszczenia usuwa filtr. Ale, gdy jeden z rybów zaczyna zgrzytać, sypie się cały mechanizm. Pewnie, że jeszcze chodzi, ale "deko" inaczej. A to "deko", dla takiego forum, to... delikatnie mówiąc: "nie dobrze".

Tak miało być, tak jest. No, ale się kręci.
KOCHAJ...i rób co chcesz!
chwastek
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: chwastek » 30 mar 2009, 22:13

Dzindzer pisze:Znaczy się odrzucasz moje prawie szczere zaproszenie i sobie idziesz ??

chwastek pisze:bez owego poczucia zagrożenia

<hahaha>
Jaka Ty pocieszna jesteś [:D]

no właśnie ... bo cóż mogłaby robić Dzindzer w swoim życiu gdyby nie moderowała tego Forum? cytuję wyżej próbkę jej pracy - taka "cegiełka" do forumowej budowli :)

a jeżeli w odpowiedzi na to pytanie, Dzindzer, wypiszesz listę zajęć, którym mogłabyś poświęcić się z o wiele większą ochotą i sprawić by one mogły Ci wiecej satysfakcji ... lub choćby zasugerujesz, iż istnieją takowe ... to daj szansę temu Forum i zostaw je ...

przecież przyjaźnić możesz się ze swoimi psiapsiółkami nie tylko tutaj :)
Ostatnio zmieniony 30 mar 2009, 22:17 przez chwastek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
pani_minister
Administrator
Administrator
Postautor: pani_minister » 30 mar 2009, 22:18

zarżnęliście

Ach, jaka ładna delegacja odpowiedzialności.

Aż sobie odpiszę tutaj:
Pogardą dla nowych

Czym różni się od Twojej pogardy wobec wszystkiego, co nie po myśli, co odmienne, co niepasujące, co propagandowo nieprawomyślne, co odmiennego zdania, co nie po linii, co inne, niż jedyne właściwe? Zioniesz pogardą w co drugim poście. W głowie mi się nie mieści, że śmiesz czynić z niej zarzut innym.

Forum jest dla użytkownika

...a użytkownik powinien być właściwy i do innych użytkowników choć trochę pasujący. Bo jeśli postawisz jednego użytkownika jako świętą krowę, stracisz więcej - a ja życzę powodzenia w balansowaniu interesami innych i sprzecznymi często dążeniami.

idą reklamodawcy

Marketing? Reklamodawcy? Pieniądze? Jako cel? Dlaczego na kafeterii czy onecie nie spędzasz więc godzin? Tam marketingowo wszystko kręci się z bezlitosną precyzją, na pudelku masz miliony wejść każdego dnia, klient nasz pan, pozwolimy mu na wszystko i w każdej formie, żeby nie poszedł. A marka? Klasa? Z powyższego posta wynikałoby, że przelicznikiem klasy kasa, a w najlepszym przypadku klasa jest instrumentem do zrobienia kasy. <brawo>

A poza tym: trafne zawsze, także w przypadku takiego mikroświatka jak ten:
Lead me, follow me, or get out of my way , jak powiedział Patton kiedyś.
Najwięcej problemów zawsze jest z tymi, którzy na żadne z tych trzech zdecydować się nie mogą z różnych powodów.
Ostatnio zmieniony 30 mar 2009, 22:19 przez pani_minister, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 30 mar 2009, 22:29

stargetuj kampanię nie pod dzieci onetu itp swołocz, ale kogoś zupełnie innego. Gwarantuję, iż w x-okresie czasu przynosi to profity.

pani_minister pisze:Ach, jaka ładna delegacja odpowiedzialności.

ładna, nieładna, ale prawdziwa.

pani_minister pisze:Zioniesz pogardą w co drugim poście

tak? Dla politycznej poprawności i lewactwa mam tylko pogardę. Tylko dla nich. A że zalewa nas ze wszystkich stron, oczywistym jest, że mojej szydery jest więcej. Naturalny, obronny odruch. Ale nie odwracajmy kota ogonem, bo temat jest dużo poważniejszy.

temat z mojej branży (promocyjnie) dużo szerzej rozwinę jutro, bo nie mam dziś już siły.

Awatar użytkownika
pani_minister
Administrator
Administrator
Postautor: pani_minister » 30 mar 2009, 22:32

Leśny Dziadek pisze:temat z mojej branży (promocyjnie)

To nie tylko Twoja branża.
Natomiast "branża" sprawiła zdaje się, że forum widzisz głównie jako kulejącą maszynkę do robienia pieniędzy. Nic dziwnego, że nie chce Ci się już przykładać do tego, co piszesz, i opędzasz się kilkoma komunałami na krzyż (w "politycznej poprawności i lewactwa" przecież wystarczy przypadek zmienić i wszędzie pasuje, prawdaż?). [:D]
Ostatnio zmieniony 30 mar 2009, 22:34 przez pani_minister, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Wujo Macias
Maniak
Maniak
Postautor: Wujo Macias » 30 mar 2009, 22:37

Leśny Dziadek pisze:tak? Dla politycznej poprawności i lewactwa mam tylko pogardę.
Do wszystkiego co Ci nie pasuje masz pogarde, ale dla wlasnej wygody podciagasz to po "lewactwo i polityczna poprawnosc". Ted, badz sobie taki, ale chociaz nazwij rzeczy po imieniu.
"księżycówka, napisałem Ci priva"
Awatar użytkownika
AMX
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: AMX » 30 mar 2009, 23:09

Heh, na tym forum zawsze istniało kółko wzajemnej adoracji w większym bądź mniejszym gronie. Tylko ,że o ile jeszcze z 2 lata temu Ted/Dziadek faktycznie potrafił wbić ostrą szpilę w tą grupkę piewców własnej wspaniałości tak obecnie jego komentarze, zachowanie i ogólny image który tworzy, co najwyżej budzą zażenowanie. I ani straszno ani śmieszno. Sorry Ted ale zjadłeś swój ogon, po czym dokonałeś aktu defekacji w postaci Dziadka (który świeżością bynajmniej nie pachnie) i cały proces zjadania ogona ruszył ponownie.
A tak btw to w czym jest problem. Czy to forum,aż tyle znaczy dla niektórych ,że trzeba takie wielkie wojny przeprowadzać. Przez całą moją bytność na forum jakoś bez problemu byłem wstanie wpasować się w obowiązujące tu zasady, jeśli bym uznał,że coś mi nie pasuje albo mnie ogranicza to najzwyczajniej w świecie po prostu bym sobie stąd poszedł i tyle. A tu zamiast kulturalnego,cichego wyjścia z imprezy widzę kolejkę chętnych do prowadzenia ludu na barykady. Po co , na co ?
Wy jeździcie, My latamy.
Awatar użytkownika
PFC
Weteran
Weteran
Postautor: PFC » 31 mar 2009, 00:11

AMX pisze:Heh, na tym forum zawsze istniało kółko wzajemnej adoracji w większym bądź mniejszym gronie.

No właśnie, dlatego to nie jest największym problemem... Jak dla mnie, zrobiło się już tutaj przeraźliwie nudno i być może panie i panowie, walący dziennie po kilka postów w "wyraź to", w jakimś stopniu się do tego przyczynili, ale IMHO forum się po prostu przejadło. Wszystkie zboczenia zostały już praktycznie obgadane, starzy się znają jak łyse konie; z nowymi dzieli ich przepaść... brak "cyrkulacji elit"... Jedno wielkie kazirodztwo, aż w końcu siłą rzeczy następuje degeneracja.
Ostatnio zmieniony 31 mar 2009, 00:12 przez PFC, łącznie zmieniany 1 raz.
Szczecin Floating Garde 2050 Project.
Awatar użytkownika
runeko
Weteran
Weteran
Postautor: runeko » 31 mar 2009, 05:57

Leśny Dziadek pisze:zarżnęliście to forum, moi drodzy. Zarżnęliście z premedytacją. To już jedynie zombie, żywy trup.

Przez te 3 lata jak tu jestem tylko Ty tak szczerze sprawiasz, że mam ochotę zwrócić bigos komunijny na widok powtarzających się w kółko sloganów nie wnoszących nic do żadnego tematu. Nikt z poprzedniego grona moderacji nie wywołał we mnie podobnych uczuć. Odbierasz mi chęć wypowiedzi bo wiem, że z każdym postem lub założonym tematem będę musiała widzieć cienkie prognozy o lewactwie, tudzież ciężkim zboczeniu wywołanym latami łapania spermy do buzi czy inne takie wynalazki.
Leśny Dziadek pisze:Z każdym dniem coraz bardziej żenujące.

Raz jeszcze zadam owe sakramenckie pytanie: to po co tu jesteś? Odpowiedź: aby tępić lewiznę i zboczenia nie wydaje mi się na temat.
chwastek pisze:Dzindzer, wypiszesz listę zajęć, którym mogłabyś poświęcić się z o wiele większą ochotą i sprawić by one mogły Ci wiecej satysfakcji ... lub choćby zasugerujesz, iż istnieją takowe ...

A co to za takie niewybredne jazdy osobiste? Nieładnie.
PFC pisze:Wszystkie zboczenia zostały już praktycznie obgadane

Znajdą się nowe podejścia do starych zboczeń. Oby tylko ktoś wnosił posty budujące temat, a nie zarzynające go w zarodku.
Ainsi sera, groigne qui groigne.
Grumble all you like, this is how it is going to be.
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 31 mar 2009, 09:30

Przez te 3 lata jak tu jestem tylko Ty tak szczerze sprawiasz, że mam ochotę zwrócić bigos komunijny na widok powtarzających się w kółko sloganów nie wnoszących nic do żadnego tematu

A mnie odechciewa się szczerości. Fakt Twoja opinia nie znaczy dla mnie wiele, ale jednak nie chce by coś osobistego było łączonego z Twoimi paskudnymi komentarzami. To przez to miedzy innymi to co najciekawsze jest na privach.

runeko pisze:to po co tu jesteś? Odpowiedź: aby tępić lewiznę i zboczenia nie wydaje mi się na temat.

A gdzie ma być ?? Jak on określa siebie poprzez negacje czego się da. On czerpie jakąś radość z siania nienawiści, z bycia anty za wszelka cenę

Chwasta nie skomentuje
chwastek
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: chwastek » 31 mar 2009, 09:37

Dzindzer pisze:Chwasta nie skomentuje

<hahaha>
jaka ty pocieszna jesteś [:D]
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 31 mar 2009, 09:46

pani_minister pisze:Czym różni się od Twojej pogardy wobec wszystkiego, co nie po myśli, co odmienne, co niepasujące, co propagandowo nieprawomyślne, co odmiennego zdania, co nie po linii, co inne, niż jedyne właściwe? Zioniesz pogardą w co drugim poście

No jak to czym, to co wymieniłaś, to pogarda Dziada, dumny z niej jest, a tamto to pogarda lewactwa.
To jak z Kalim i krową
Ostatnio zmieniony 31 mar 2009, 09:46 przez Dzindzer, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 31 mar 2009, 10:05

cóż, lewactwo jest pełne pogardy dla rodziny, tradycji, historii i moralności. Więc z radością je tępię swoim piórem. Mądry (mądry, podkreślam, nie dewocja) konserwatyzm jest w odwrocie, inwazja pseudohedonizmu trwa. W dyskursie publicznym rządzą kalki i klisze. PiS, mohery. I jak te lemingi, jak papugi powtarzacie te medialne fekalia.

Awatar użytkownika
Imperator
Moderator
Moderator
Postautor: Imperator » 31 mar 2009, 10:17

Leśny Dziadek pisze:Więc z radością je tępię swoim piórem.

Conajwyżej długopisem. :|

Leśny Dziadek pisze:I jak te lemingi, jak papugi powtarzacie te medialne fekalia.

Też masz coś z papugi. Tylko, że powtarzasz jedynie_słuszne_fekalia. Taka różnica. :|
Żyję tym co czuję, z życia biorę to, co mi smakuje.
Szukam i znajduję. Nie dołuję, kiedy mi brakuje.
Lubię, siebie lubię, co chcę robię i co myślę mówię.
Prostą idę drogą i niczego już nie boję się.

Wróć do „Wszystkie inne tematy”