ja nie mam się w co ubrać

Tu można wypowiadać się na wszystkie inne tematy jakie przyjdą Wam do głowy.
Posty w tym dziale nie są naliczane.

Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam

Grace

Postautor: Grace » 19 wrz 2007, 23:30

Z tym też się zgadzam, Mia. Ty umiesz - to zestawiasz i daje sobie włosy obciąć, że robisz to świetnie i z klasą, ja nie umiem - to nie kombinuję ;) Nie jestem odważna jeśli chodzi o stroje. Nie mam dużo ciuchów, kupuję, jak potrzebuję, ale podziwiam nie raz stroje innych i inwencje innych.
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 19 wrz 2007, 23:33

Gosia... pisze:daje sobie włosy obciąć,

no ja podziwiam. Nie miałabym odwagi na widzimisię kogoś tam na mojej głowie :).
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 19 wrz 2007, 23:35

Gosia... pisze:, ale podziwiam nie raz stroje innych i inwencje innych.

tez podziwiam u innych. w ogole sie ogladam za fajnie ubranymi dziewczynami <aniolek>

Yasmine pisze:Nie miałabym odwagi na widzimisię kogoś tam na mojej głowie

ja ma zaufanie do kogos kto zna sie na swoim fachu, bo to jego praca i pasja :)
kokieteria to zachowanie, które ma dać drugiej osobie do zrozumienia, że spółkowanie jest możliwe, ale ta możliwość nie może być pewnością.
Grace

Postautor: Grace » 21 wrz 2007, 22:49

To ja czekam, aż Mia mi poleci dobrego fryziera w Łodzi lub okoliczy. Bo właśnie odkryłam, że mam włosy prawie do pasa <boje_sie>
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 21 wrz 2007, 22:57

Bo właśnie odkryłam, że mam włosy prawie do pasa <boje_sie>

<zakochany> ile zapuszczałaś ??
Ja jak nie podetnę raz na dwa miesiące to mnie strzela, a to zniszczone końcówki, a to zobacze fajną fryzurę w gazecie <pijak>I jak tu zapuścić.
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 21 wrz 2007, 22:59

Yasmine pisze:I jak tu zapuścić.
Nie wiem. Mnie teraz tez wszyscy namawiaja do zaapuszczania. Ponoc mi tak bylo lepiej. Ale ja nie moge zniesc moich odrastajacych wlosow. Zreszta Yas widzialas, ze ja pilnie potrzebuje fryzjera teraz ;DD

[ Dodano: 2007-09-21, 23:00 ]
W krotszych to mnie wkurza, ze nie moge ich obcianac raz na 3 miesiace tylko co miesiac powinnam :/
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 21 wrz 2007, 23:03

Yasmine pisze:a to zobacze fajną fryzurę w gazecie I jak tu zapuścić.

no wlasnie :D
ale ja nie zaluje ze scielam :)
kokieteria to zachowanie, które ma dać drugiej osobie do zrozumienia, że spółkowanie jest możliwe, ale ta możliwość nie może być pewnością.
Grace

Postautor: Grace » 21 wrz 2007, 23:04

Nie wiem, czy taka rewelacja. Nie jestem odważna, dlatego zapuszczam :) Nie obcinam chyba od 3,5 roku (miałam takie króciutkie, że związać nie mogłam - beznadzieja w moim wykonaniu, tak na marginesie). Przeszkadzają mi bardzo -są ciężkie, grube - zaplątuje się w nie w nocy, bądź luby. Kłopot w układaniu, szybko rosną - problem z farbowaniem, nie są pocieniowane - pospolita fryzura bez wariacji.
Same wady, to dlaczego nie obetnę ? hmm, bo jak tak przejrzę się w biegu w witrynie sklepowej i zobaczę rozwiane, długie włosy we własnym wykonaniu to, to nawet fajne jest ;)
a tak serio - planuję pocieniować, ale boje się, że ktoś mi schrzani do końca fryzurę. I ja pomysłu nie mam.
złotooka kotka
Weteran
Weteran
Postautor: złotooka kotka » 21 wrz 2007, 23:09

Gosia... pisze:Przeszkadzają mi bardzo -są ciężkie, grube - zaplątuje się w nie w nocy, bądź luby. Kłopot w układaniu, szybko rosną - problem z farbowaniem, nie są pocieniowane - pospolita fryzura bez wariacji.

Oprocz farbowania, to dobrze rozumiem rozterki. Jeszcze niedawno takie mialam. Ale nie zaluje scinki, jednak nowa fryzura ma mnostwo zalet. Zreszta juz rok nic nie scinalam (i moge sie pochwalic, ze mam ciagle bardzo zdrowe, nawet koncowki nieporozdwajane :D). Ale w przyszlym tygodniu sie wybieram na podciecie. <banan>
Ale przyznam, mam swietnego fryzjera, cuda na glowie robi, wiec moze dlatego jestem tak zadowolona :)
off// w razie potrzeby kontaktu pisac na zlotooka_kotka@o2.pl
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 21 wrz 2007, 23:10

moon pisze:Zreszta Yas widzialas, ze ja pilnie potrzebuje fryzjera teraz ;DD

No, ale jechałaś z mokrymi do nas, to Cie ratuje, że nie było super ekstra ułożone :D. Ale Ty masz strasznie cieniutkie włosy, nie wiem jaka fryzurka była dobra dla Ciebie :?

Mia pisze:ale ja nie zaluje ze scielam

ja też nie żałowałam, że obciełam, przez kilka miesięcy byłam zachwycona krótkimi włosami. Teraz entuzjazm minął i to bardzo i patrzeć na nie nie moge, chcę długie znów, już nigdy nie obetne :(.

Gosia... pisze:Nie obcinam chyba od 3,5 roku

o raaaany, długa droga przede mną, chociaż ja tylko do łopatek chce.

Gosia... pisze:szybko rosną - problem z farbowaniem

chciałąbym mieć taki kłopot :D.
złotooka kotka
Weteran
Weteran
Postautor: złotooka kotka » 21 wrz 2007, 23:14

Yasmine pisze:o raaaany, długa droga przede mną, chociaż ja tylko do łopatek chce.

To jakie Ty masz teraz? :|
Ja w tej chwili mam do lopatek, po obcieciu. :/
off// w razie potrzeby kontaktu pisac na zlotooka_kotka@o2.pl
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 21 wrz 2007, 23:15

Yasmine pisze:Ale Ty masz strasznie cieniutkie włosy, nie wiem jaka fryzurka była dobra dla Ciebie :?
Tez nie wiem, ale mi i w krotkich i dluzszych jest dobrze. Nie rosna zas sama z siebie dalej niz do ramion. Ja w ogole powinnam nauczyc sie je ukladac, ale ni cholery mi takie rzeczy nie ida :/
Yasmine pisze:No, ale jechałaś z mokrymi do nas, to Cie ratuje, że nie było super ekstra ułożone :D
. Coz to raz, ale chodzilo mi o dlugosc raczej. Bo juz odrastaja i wygladaja niezbyt :/
Grace

Postautor: Grace » 21 wrz 2007, 23:19

moon pisze:mi i w krotkich i dluzszych jest dobrze

A mi w każdych jest źle :D
Najlepiej by było, jakbyśmy wszyscy, my ludzie, mieli krótkie włosy, bez wyróżniania się i już - problem z głowy.
Yasmine pisze:Gosia... napisał/a:
szybko rosną - problem z farbowaniem

chciałąbym mieć taki kłopot .

A dlaczego? Ja nienawidzę farbowania <ble>
złotooka kotka pisze:Gosia... napisał/a:
Przeszkadzają mi bardzo -są ciężkie, grube - zaplątuje się w nie w nocy, bądź luby. Kłopot w układaniu, szybko rosną - problem z farbowaniem, nie są pocieniowane - pospolita fryzura bez wariacji.

Oprocz farbowania, to dobrze rozumiem rozterki

Farbowanie obok tabletek antykoncepcyjnych to najgorsza decyzja w moim życiu, do tej pory :/ Jednego się pozbyłam, a jak teraz pozbyć się farby?
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 21 wrz 2007, 23:21

złotooka kotka pisze:To jakie Ty masz teraz? :|

mam bardzo wycieniowane włosy. Najdłuższe z tyłu są do ramion, najkrótsze najbardziej na górze kończą się z uchem, do tego beznadziejna grzywka, którą zapuszczam i zapuszczam i zapuścić nie mogę.

moon pisze:Nie rosna zas sama z siebie dalej niz do ramion.

jak nie rosną :| ?

moon pisze:ale chodzilo mi o dlugosc raczej. Bo juz odrastaja i wygladaja niezbyt :/

ja bym zapuszczała na Twoim miejscu tak za ucho trochę.

[ Dodano: 2007-09-21, 23:24 ]
Gosia... pisze:A dlaczego? Ja nienawidzę farbowania <ble>

ja przerzuciłam się na szampony ostatnio, a poza tym, zawsze można farbować same odrosty i nie nakładać na resztę włosów, przy czarnym kolorze nie widać jakiejś różnicy z resztą włosów. Chodziło mi o to, że chciałabym mieć taki problem, żeby mi włosy szybko rosły :).
Ja jem belisse na włosy, mam odżywke wax, lotion seboradin, wcinam dużo białka i trochę wzrost się przyśpieszył, ale o spektakularnych efektach mówić nie mogę.
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 21 wrz 2007, 23:28

Yasmine pisze:jak nie rosną :| ?
No robia stop i nie rosna. Nie wiem czemu. Od dziecka tak mam.
Yasmine pisze:a bym zapuszczała na Twoim miejscu tak za ucho trochę.
No z jednej strony mam za ucho :D Ale tak za ucho to moja standardowa fryzurka ;)
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 22 wrz 2007, 00:03

moon pisze:No robia stop i nie rosna.

pierwszy raz słysze :|.

moon pisze:No z jednej strony mam za ucho :D

No to tak bardzo , bardzo za ucho. Myślałam o połowie szyi :).
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 22 wrz 2007, 00:49

Yasmine pisze:o raaaany, długa droga przede mną, chociaż ja tylko do łopatek chce.

ja mialam do lopatek :P
ale mi bardzo syzbko rosna wlosy, od szyji do lopatek powiedzmy 4 mce :>

moon pisze:Ja w ogole powinnam nauczyc sie je ukladac, ale ni cholery mi takie rzeczy nie ida

mi tez nie, nic z wlosami nie robie
no ostatnio te eksperymenty z loczkami :D
ale tak to absolutnie nic

Yasmine pisze:ja bym zapuszczała na Twoim miejscu tak za ucho trochę.

zgadzam sie :)
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 22 wrz 2007, 01:32

Mia pisze:zgadzam sie :)
Czyli tak jak wlasnie pol zycia mialam i mi mnie namawiaja wszycy wlasnie do takiej dlugosci znow? ;DD
Moze faktycznie zapuszcze. Bo teraz albo zapuszcze albo ide robie na zupelnie krotko i mam w dupie. o! ;DD
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 22 wrz 2007, 01:40

zapuszczaj! o! :)

a ja sie chyba na solarium przejde na 5 min, w tych wlosach nowych jakos blado wygladam :> chociaz chora jestem to sama nie wiem.
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 22 wrz 2007, 01:42

Mia pisze:zapuszczaj! o! :)
Dobra! ;DD
Mia pisze:a ja sie chyba na solarium przejde na 5 min, w tych wlosach nowych jakos blado wygladam :> chociaz chora jestem to sama nie wiem.

Ja bym w ogole sie poopalala. Z piwkiem w reku i przystojnym mezczyznom obok <rozmarzona>
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 22 wrz 2007, 01:45

moon pisze:Ja bym w ogole sie poopalala. Z piwkiem w reku i przystojnym mezczyznom obok <rozmarzona>

ja Cie prosze nie pisz takich rzeczy, kiedy ani slonca za oknem, ani faceta pod reka - nie ma :P
Awatar użytkownika
Nola
Maniak
Maniak
Postautor: Nola » 22 wrz 2007, 02:18

Jawka pisze:Aby wyrazić swoją dezaprobatę wobec wyjątowo koszmarnej bluzki, szczerze to dawno nie widziałam tak wyjątkowo brzydkiego ciucha i dlatego napisałam.

przesadziłaś, dla mnie bluzka jest brzydka, ale żeby koszmarna? :D są gorsze ciuchy- wystarczy przejrzeć największe hity na allegro albo to co Mati sprezentował tutaj ;DD
Jawka pisze:Seksowne są wąskie ołowkowe spódnice

moja wielka miłość <zakochany> i piptoły do tego <aniolek>
Jawka pisze:kamizelki podkreślające biust i talię

a to się jeszcze nosi? :P dawno nie widziałam kamizelek :D
Jawka pisze:Ale 100 razy seksowniej wyglada kobieta w podkręslającej ksztalty spódnicy, niż w pasku na biodrach, który wyobraźni nie zostawia zbyt wiele miejsca do popisów.

a ja lubię i to, i to :D
Mia pisze:w ogole sie ogladam za fajnie ubranymi dziewczynami <aniolek>

ja też <aniolek> szkoda tylko, że ich u mnie tak mało, bo albo ubierają się bardzo zachowawczo i szaro(ale to już chyba taka cecha Polek, żeby się zanadto nie wyróżniać), albo wyjątkowo tandetnie jak klony Dody :) rzadko widzę kogoś naprawdę dobrze ubranego.
Yasmine pisze:Cytat:
Bo właśnie odkryłam, że mam włosy prawie do pasa <boje_sie>

<zakochany> ile zapuszczałaś ??

do pasa? u nikogo mi się taka długość nie podoba, wygląda to po prostu śmiesznie <hahaha>
moon pisze:Nie wiem. Mnie teraz tez wszyscy namawiaja do zaapuszczania.

ja zapuszczam już od 2 lat i jakoś nie mogę:D teraz mam trochę za ramiona i już przestały się układać, więc chyba znów mnie czeka fryzjer.
moon pisze:W krotszych to mnie wkurza, ze nie moge ich obcianac raz na 3 miesiace tylko co miesiac powinnam :/

ja bym w życiu do krótkich nie wróciła,dla mnie kobieta musi mieć przynajmniej półdługie.
Chaos is a friend of mine
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 22 wrz 2007, 02:29

Nola pisze:a to się jeszcze nosi? dawno nie widziałam kamizelek

no wielki powrot teraz, mi sie nie podobaja :P w sensie na pokazach gdzies jeszcze ujda, ale tak zeby w tym chodzic to nie.

Nola pisze:ja bym w życiu do krótkich nie wróciła,dla mnie kobieta musi mieć przynajmniej półdługie.

i znow zaczela by sie dyskusja jakie to krotkie, a jakie poldlugie :D
Awatar użytkownika
Nola
Maniak
Maniak
Postautor: Nola » 22 wrz 2007, 02:39

Mia pisze:i znow zaczela by sie dyskusja jakie to krotkie, a jakie poldlugie :D

to dyskusja typu jakie to szczupłe a jakie grube, czyli zero szans na porozumienie <lol2>
Chaos is a friend of mine
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 22 wrz 2007, 08:59

Mia pisze:ale mi bardzo syzbko rosna wlosy, od szyji do lopatek powiedzmy 4 mce :>

<boje_sie> ja obcinałam się w kwietniu czyli 5 miesięcy temu. Od tego czasu z włosów które sięgały końca szyi mam takie jak widziałaś teraz <pijak>

Mia pisze:a ja sie chyba na solarium przejde na 5 min, w tych wlosach nowych jakos blado wygladam :>

no czerwony kolor włosów pasuje do takiej brzoskwiniowej cery. Sama miałam ten problem 2 lata, w zimę wyglądałam tak później przy tych włosach szaro na twarzy.
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 22 wrz 2007, 10:45

Yasmine pisze:moon napisał/a:
No robia stop i nie rosna.

pierwszy raz słysze :|

ja mam tak samo, tylko ze u mnie ta granica jest tak za ramionami

Nola pisze:ja też <aniolek> szkoda tylko, że ich u mnie tak mało,

tez sie lubie ogladac i tez załuje, ze tak mało takich według mnie dobrze ubranych. tu nie chodzi mi teraz o to, ze maja byc ubrane w moim stylu, ale ogólnie ciekawie jakos i żeby to wszystko na tej osobe z ta osoba tworzyłao całosc
Nola pisze:do pasa? u nikogo mi się taka długość nie podoba, wygląda to po prostu śmiesznie <hahaha>

no taka tez mi sie nie podoba, jak jescze jakis to wycieniowane to jeszcze, ale jak takie proste to mi sie z firanka kojazy, sama nie wiem czemu

chyba ide dzisiaj na grzyby <banan>
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 22 wrz 2007, 11:46

Dzindzer pisze:ja mam tak samo, tylko ze u mnie ta granica jest tak za ramionami

Kurcze dobrze, ze ja tak nie mam :).

Dzindzer pisze:no taka tez mi sie nie podoba, jak jescze jakis to wycieniowane to jeszcze,

ja o wycieniowanych mówie, takie zwykłe bez fajnego cięcia to też mi się nie podbają. Ale ogólnie mi się długie tylko czarne podobają, więc wybredna jestem :D.

[ Dodano: 2007-09-22, 11:48 ]
ej dziewczyny o jakich wy kamizelkach mówicie, bo ja nie mam pojęcia :|
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 22 wrz 2007, 14:06

Yasmine pisze:no czerwony kolor włosów pasuje do takiej brzoskwiniowej cery.

brzoskwiniowej nie bede miala, ale generalnie mysle ze troszke sie zabrazowic trzeba ;)

Dzindzer pisze:no taka tez mi sie nie podoba, jak jescze jakis to wycieniowane to jeszcze, ale jak takie proste to mi sie z firanka kojazy, sama nie wiem czemu

mi tez sie nie podobaja takie dlugie wlosy
Grace

Postautor: Grace » 23 wrz 2007, 02:15

Ja to proponuję Wam dziewczyny, załóżcie sobie osobny top pt. :"Dopier.dolmy Gosi" i będzie z głowy. Bo nie będzieci musiały się silić w każdym topie.
:(
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 23 wrz 2007, 02:24

Gosia, zle nas zrozumialas. Nikt nie chcial Tobie dopieprzyc, sama pisalas ze zastanawiasz sie nad scieciem, wiec to moze i dobry pomysl :)

[ Dodano: 2007-09-23, 02:26 ]
a btw mi w ogole ciezko sobie Ciebie wyobrazic w az tak dlugich wlosach ;)

Wróć do „Wszystkie inne tematy”