Aborcja

Tu można wypowiadać się na wszystkie inne tematy jakie przyjdą Wam do głowy.
Posty w tym dziale nie są naliczane.

Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam

Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 06 cze 2006, 00:04

tanebo pisze:10 letnie downy mają świadomość

Czy Ty umiesz czytać ze zrozumieniem? :|
Pisałem, że są niedorozwinięci jak ta Twoja zygota - też nie przeżyją sami.
Świadomość była o facecie w komórce!
KOCHAJ...i rób co chcesz!
Awatar użytkownika
paula19
Maniak
Maniak
Postautor: paula19 » 06 cze 2006, 00:04

TedBundy to ty jestes hipokryta. Bo dyskutowac można o róznych rzeczach. A co ty robisz dla świata żes taki mądry?? I żeby nas pouczać??
... każda dziewczyna powinna nosić głowę wysoko, z tego powodu, że jest kobietą, że była dla Stwórcy doskonale skończoną poprawką do spartaczonego Adama.
Grace

Postautor: Grace » 06 cze 2006, 00:05

paula19 pisze:Ale ten kawałek zygoty to równiez kawałek kobiety!!!! Nie zapominajcie o tym...

i w sumie faceta tez :/

Tedzik -czy Twoja kobieta zna Twoje poglądy (tylko nie mow, ze je podziela)??
Awatar użytkownika
paula19
Maniak
Maniak
Postautor: paula19 » 06 cze 2006, 00:07

Gosia... pisze:
paula19 pisze:Ale ten kawałek zygoty to równiez kawałek kobiety!!!! Nie zapominajcie o tym...

i w sumie faceta tez :/

Bardziej mi chodziło, że ta mała czastka człowieka rowineła się z i w organizmie matki.
... każda dziewczyna powinna nosić głowę wysoko, z tego powodu, że jest kobietą, że była dla Stwórcy doskonale skończoną poprawką do spartaczonego Adama.
Grace

Postautor: Grace » 06 cze 2006, 00:10

rozumiem Paula, natomiast za cholere nie potrafie zrozumiec pogladow Teda :/
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 06 cze 2006, 08:00

k
paula19 pisze:I żeby nas pouczać??

nie znasz mnie. Za krótko tutaj jesteś <evilbat> Jakie pouczanie? Danie ludziom wolnego wyboru. I umożliwienie podjęcia suwerennej decyzji. Budowanie normalnego, neutralnego światopoglądowo państwa, a nie Klechistanu <aniolek>

Gosia... pisze:Tedzik -czy Twoja kobieta zna Twoje poglądy (tylko nie mow, ze je podziela)??

a wiesz, że nie wiem? Nie zeszliśmy na ten temat jeszcze <diabel>
http://www.facebook.com/LKSPogonLwow

Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!

http://www.piotrlabuz.pl/
http://michalpasterski.pl/
http://www.mateuszgrzesiak.pl/
Awatar użytkownika
paula19
Maniak
Maniak
Postautor: paula19 » 06 cze 2006, 10:25

TED ja tylko oceniam twoje poglądy. Bo wy wszyscy zapominacie o konsekwencjach aborcji. O tym że póxniej kobieta nie bedzie potrafiła normalnie zyc. Tu chodzi już o aspekt psychiczny. Ona się bedzie do końca życia męczyć i żałować.
Słyszałam o przypadkach, gdy kobieta dokonała kilka razy aborcji. PO jakimś czasie zdecydowała się na dziecko. W ciąży gydy była bardzo się cieszyła, kochała swój ,,brzuszek", ale potem nie mogła pokochać swojego dziecka. I tu rozpoczyna się patologioa od urodzenia. Bo kim póxniej będzie ten chłopiec albo dziewczynka, jesli wychowywały się w zamorznej rodzinie ale bez miłości. NIgdy nie odczuły matczynego ciepła?? Dlatego zamiast zastanawiać się nad tym czy płód czuje i jest człowiekiem godnym was i czy ma większe lub mniejsze prawa do życia od nas wszytskich to pomyślcie nad konsekwencjami ABORCJI która jak by nie było jest zabójstwem. A jeśli matka się podejmuje tego dodatkowo bo mąż tak sobie wymyślił, albo jej mamusia nie chce zostać młoda babcią, to to jest równiez niewyobrażalny cios dla matki, która realnie postanawia ZABIĆ WŁASNE DZIECKO. Pozwolić obcemu facetowi grzebać w jej macicy i połamac w niej maleńkie kosteczki, wytargać maleńkie serduszko i płucka swojego dziecka, wyrzucic do kosza jego główkę. Istne barbarzynstwo... A instynkt macierzyński nakazuje chronić własne potonstwo.
Dlatego nikt mi nie będzie pieprzył takich głupot , ze aborcja powinna być ogólno dostępna. Bo to co wymieniłam jest ułamkiem problemów jakie później już po wykonaniu zabiegu (jak to ładnie brzmi - ironia) występują. Daletego niedouczonym radze poczytać coś madrego. A nie opierac się tylko na własnych wymysłach!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 06 cze 2006, 10:44

paula19 pisze:Pozwolić obcemu facetowi grzebać w jej macicy i połamac w niej maleńkie kosteczki, wytargać maleńkie serduszko i płucka swojego dziecka, wyrzucic do kosza jego główk

straszne :D Wzruszyłem się :D niesamowite :D

Znam dwie, które dokonały zabiegu. Są normalnymi kobietami. Mają chciane, kochane i planowane potomstwo. Twa teoria wali się w drobny mak. <diabel>

paula19 pisze:Daletego niedouczonym radze poczytać coś madrego

teraz coś mądrego napisałaś :D Więcej niż "wieści z kruchty" poczytać, bo myślenie nie boli. Na początku może, potem to mija :D W tej sprawie jestem skrajnym, wolnościowym liberałem. I w imię wolności decyzję pozostawiam matce. I wara od niej politykom/nawiedzonym aktywistom/klechom/cynicznym ginekologom, robiącym ciężki szmal na nielegalnych zabiegach itd....

Awatar użytkownika
Pegaz
Weteran
Weteran
Postautor: Pegaz » 06 cze 2006, 10:54

TedBundy pisze:Znam dwie, które dokonały zabiegu. Są normalnymi kobietami. Mają chciane, kochane i planowane potomstwo. Twa teoria wali się w drobny mak. <diabel>
Himler z pozoru też był normalny..Dla mnie te dwie kobiety to zwykle morederczynie..
TedBundy pisze:W tej sprawie jestem skrajnym, wolnościowym liberałem. .

to musiało nastapić prędzej czy później :D
Ile jest wart świat pełen grubych krat?
Awatar użytkownika
paula19
Maniak
Maniak
Postautor: paula19 » 06 cze 2006, 10:59

Ted a czy znasz je tak bardzo dobrze, ze możesz powiedzieć że nic a nic nie ruszyło je to że usuneły dziecko. Nie wszyscy lubia wyciągac swoje brudy na światło dzienne. Nie możesz wiedzieć co się dzieje w ich psychice. Nawet gdy na zewnątrz wszystko gra.
Poza tym widze ze temat bardzo cię śmieszy.
A jeszcze jedno tylko kretyn by się wzruszył czytając o tym że ktoś wielkimi nożycami miażdzy dziecko.
Awatar użytkownika
Pegaz
Weteran
Weteran
Postautor: Pegaz » 06 cze 2006, 11:04

paula19 pisze:Nie możesz wiedzieć co się dzieje w ich psychice.

Są te kobiety zwyczajnie nienormalne..albo żadza pieniądza zwyciężyła nad zdrowym rozsądkiem..
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 06 cze 2006, 11:09

mnie się czyta przez czasami przez cudzysłów :D To tzw. syndrom CIS (cynizm,ironia,sarkazm) <diabel>

Jeżeli chcą urodzić - pięknie. Jestem za. Przecież nic na siłę. Jeżeli chcą usunąć - dajmy im ten wybór. Tylko tyle. Recepta na przyrost naturalny jest prosta. Na chciane i kochane potomstwo. Mnie, jako narodowego lewicowca, o wiele bardziej interesuje los narodzonych. Umożliwienie młodym ludziom podejmowania normalnej pracy za godną płacę. Warunki do tworzenia normalnej rodziny. Wówczas nie będzie niechcianych ciąż, dzieci w śmietnikach/beczkach i aborcyjnego podziemia z 200 tysiącami zabiegów rocznie.

megane
Maniak
Maniak
Postautor: megane » 06 cze 2006, 11:16

Ja też jestem w tej kwestii liberalna w poglądach, chociaż może nie skrajnie ;]

Ogólnie mówiąc ja bym dziecka nie usunęła, teraz na pewno nie. Ale jakbym wpadła 5 lat temu to nie wiem. Zdanie faceta byłoby dla mnie bardzo ważne.
Nie ma co się sprzeczać, jeden widzi w tym zlepku komórek człowieka inny nie. Jak widzi to dobrze, a jak nie widzi... to też dobrze, dla niego - jeśli będzie kiedyś zmuszony dokonać tego zabiegu.
Uważam, że to kwestia sumienia każdego człowieka. Nie w każdej sytuacji kobieta może urodzić dziecko i zapewnić mu jakąkolwiek egzystencję, kiedy facet umywa rączki, rodzice wyrzucają ją z domu, nie ma pieniędzy i dokąd pójść. Zdarza się tak.

Natomiast co do usuwania dla 'wygody', aby nie burzyć swojego uporządkowanego świata, itp. co robią często np. młode małżeństwa ( <zalamka> ) - to jest poniżej wszelkiej krytyki, owszem.
Awatar użytkownika
pani_minister
Administrator
Administrator
Postautor: pani_minister » 06 cze 2006, 11:56

paula19 pisze:grzebać w jej macicy i połamac w niej maleńkie kosteczki, wytargać maleńkie serduszko i płucka swojego dziecka, wyrzucic do kosza jego główkę. Istne barbarzynstwo...

paula19 pisze:A jeszcze jedno tylko kretyn by się wzruszył czytając o tym że ktoś wielkimi nożycami miażdzy dziecko.

Po pierwsze radzilabym poczytać więcej o aborcji, a nie kierować się obrazkami z łódzkich ulic. Kosteczki? Płucka? Może w siódmym-ósmym miesiącu. W czasie aborcji nawet układu nerwowego zwykle nie ma.
Po drugie: skład zdania drugiego świadczy o tym, że jesteś Paulo kretynką. Nie chcę Cię w tym momencie obrazić, ale zwrócić uwagę, ze dość niefortunnie to sformułowaś. Zalecam edycję tekstu.

Ja popieram Teda (kurna, nie myślalam, że kiedyś to napiszę) w kwesti legalizacji (LEGALIZE IT <gandzia> :D ). To kwestia WYBORU matki. Nie każda musi myśleć jak Paula. W gruncie rzeczy co roku kilkadziesiąt tysięcy potencjalnych matek pokazuje, jak bardzo odmienne ma zdanie.
Awatar użytkownika
paula19
Maniak
Maniak
Postautor: paula19 » 06 cze 2006, 12:17

Zdania są różne, formować je można tez róznie. Czesto trzeba dopiero dosadnie zobrazowac. Bo niektórym się wydaje że aborcja to od tak wziąść wyciąć i po sprawie. Po drugie nic z ulic nie wziełam bo pochodze z zabitej dechami wiochy w której o prawa kobiet trzeba walczyć. Mówicie ze to wybór kobiety. Ale czesto ta kobieta działa pod presją otoczenia. Wiem jak u nas było jak dziewczyna zaszła w ciąze będąc jeszcze w gimnazjum. Wszyscy na niej wieszali psy. Ale urodziła i teraz ma slicznego 4 letniego synka.
Dlatego nie mówcie ze to tylko sprawa kobiet. Bo one w takiej chwili powinny mieć wsparcie. Rozmówce który je zrozumie i pokaże inne wyjście niż aborcja. Bo ona jest ostatecznością.
Jak można tego nie rozumieć i ślepo opowiadac się za smiercioą niewinnej istoty?? Od tak , bo lepiej zeby nie musiała się poniewierac po tym parszywym świecie. Moze z tego ,, embriona" wyrósł by kiedyś wartosciowy człowiek?? A gdzie prawo do życia?? Równość dla wszytskich??
Awatar użytkownika
Pegaz
Weteran
Weteran
Postautor: Pegaz » 06 cze 2006, 12:24

Liberalizm to nie wszystko wszystko wolno nie mieszajcie pojęć liberalnych z anarchią..Nie wolno wszystkiego! Życie które jest poczęte nie jest w niczym gorsze od życia matki czy wrednych skrobiących zdzir..Tak więc mordując takie zycie jest się takim mordercą jak każdy inny i powinno się ponieś kare za ten czyn tak jak wszyscy inni mordercy!To jest właśnie libieralizm..-SPRAWIEDLIWOŚĆ a nie robienie tego co się żywnie podoba..
Awatar użytkownika
pani_minister
Administrator
Administrator
Postautor: pani_minister » 06 cze 2006, 12:25

paula19 pisze:Moze z tego ,, embriona" wyrósł by kiedyś wartosciowy człowiek??

A może morerca i gwałciciel? Taka argumentacja ma spore braki :>
A gdzie [...] równość dla wszytskich??

Ted? :D
Pegaz pisze:Nie wolno wszystkiego!

Wolno wszystko. Co najwyżej powinno się potrafić stwaić czoła konsekwencjom.
Awatar użytkownika
paula19
Maniak
Maniak
Postautor: paula19 » 06 cze 2006, 12:32

P-m a czy aborcja to stawianie czała konsekwencjom, czy ucieczka od nich??
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 06 cze 2006, 12:33

stawianie znaku równości między matką a zlepkiem komórek jest żałosne. Tutaj zasada równości nie obowiązuje :D Poza tym śmieszy mnie argumentacja o ciąży w gimnazjum :D Ale to braki, stała tendencja: ciemnogród, brak edukacji seksualnej, "młodzi-dorośli", dzieci mające dzieci, negatywny wpływ mediów itd..... Tak, w takim wieku ciąże powinno się usuwać. Najlepiej do nich nie dopuszczać. Bo to już parodia.

Pegaz pisze:wrednych skrobiących zdzir..

<hahaha> <hahaha> <fuckoff>

Awatar użytkownika
pani_minister
Administrator
Administrator
Postautor: pani_minister » 06 cze 2006, 12:36

paula19 pisze:a czy aborcja to stawianie czała konsekwencjom, czy ucieczka od nich??

Sama opisujesz, jak koszmarne sa konsekwencje aborcji dla kobiet, które przez to przeszły. Nie uważasz, że w takim przypadku trzeba być odważnym człowiekiem, żeby się na to decydować? :>
Awatar użytkownika
Pegaz
Weteran
Weteran
Postautor: Pegaz » 06 cze 2006, 12:39

pani_minister pisze:Wolno wszystko.

Stawianie czoła konskwencjom..heh..dobre..a jak poczęte dziecko ma to zrobić?Skoro nie decyduje?Bo Nie może jeszcze kopnąć w pysk skrobiącej..Od tego są śilniejsi żeby slabszych bronić między innymi..Ciekawe jak by się pani minister poczuła gdyby ktoś ją okaleczył do tego stopnia że by wegetowała..nie mogła wyraźić tego kto ją skrzywdził..gdyby oprawca się nią "opiekował" przez np 20 lat..?Dalej byś twierdziła że wszystko wolno bo twój oprawca potrafił uniknąć konsekwencji tego co co ci zrobił?
Czy może pobłobogasłiwabys go mówiąc krzywdź mnie bo ci wszystko wolno..co z tego że mnie nic nie wolno skoro tobie wszystko można..Tak to sobie wyobrażasz?Wyjaśnij mi jak rozumiesz słowo wszystko wolno?

[ Dodano: 2006-06-06, 12:41 ]
Co do zlepka komórek..tadeuszu jesteś tym samym zlepkiem komórek którym byłeś od chwili poczęcia..masz ten sam kod DNA..Czemu się nie dasz zeskrobać?
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 06 cze 2006, 12:44

słabszych -tak. Ale LUDZI, LUDZI, do ciężkiej cholery! Od cholery jest w tym kraju biedy, beznadziei i problemów, by miano jeszcze roztkliwiać się nad losami pieprzonych zygot! To sprawa obojga partnerów, czy chcą w danym momencie mieć potomstwo, czy nie. I już. <evilbat> Dzieci się planuje. Aborcja to nie środek anty. Ale ostateczność, którą trzeba wpisać w polski system prawny, zliberalizować obecną, restrykcyjną, prokościelną ustawę. Ile tragedii matek wywołał zakaz zabiegu? Chorych, biednych, które nie miały forsy na prywatny gabinet? Które pod groźbą utraty życia były zmuszane przez lekarską mafię do podtrzymywania ciąży? Które nie otrzymywały zgody na jej usunięcie?. Tfu!

Awatar użytkownika
pani_minister
Administrator
Administrator
Postautor: pani_minister » 06 cze 2006, 12:47

Nie rozumiesz zasady. Wolno wszystko. Oprawca może mnie skrzywdzić, nie wymyślono zasady, która byłaby w stanie go powstrzymać. Konsekwencje jego postępowania są takie, że jesli zostanie złapany, posiedzi długie lata (jeśli będziemy w Teksasie - posiedzi znacznie krócej, po czym zrobi mu się kęsim, jak tej biednej zygocie). Być może nie zostanie złapany. Być może w ramach wyrównywania rachunków odrodzi się jako żuczek gnojarz, którego rozjedzie Pegaz swoim Mercem. A może nic mu się nie stanie, będzie zył długo i szczęśliwie pastwiąc się nade mną. Wolno wszystko, Pegaz. Czasem tylko konsekwencje sa niemiłe.

Ach.. może tez zbrodniarz wyżej wymieniony przeżyć iluminacę religijną i dostrzec własne działania w zupełnie innym świetle. To się nazywa ironia losu. Wtedy dopiero ma censored do końca zycia :]
Ostatnio zmieniony 06 cze 2006, 12:49 przez pani_minister, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Pegaz
Weteran
Weteran
Postautor: Pegaz » 06 cze 2006, 12:47

TedBundy pisze:zliberalizować obecną

Nie <aniolek> obecna ustawa jest dobra na miare polskich ustaw :D
TedBundy pisze:To sprawa obojga partnerów, czy chcą w danym momencie mieć potomstwo, czy nie

O tym się myśli przed a nie po..Ja bym był zwolennikiem rozpragowania szerzej antykoncepcji..

[ Dodano: 2006-06-06, 12:51 ]
pani_minister pisze:A może nic mu się nie stanie, będzie zył długo i szczęśliwie pastwiąc się nade mną.
nie rozumiem tej bierności..Trzeba zapobiegać takim sytuacjom i prawo robi to lepiej lub gorzej ostrzegając przed robieniem czegoś co ogranicza innych..i już masz w tym miejscu ograniczenie-nie zrobisz wszystkiego..po pierwsze dlatego że nie wolno a po drugie dlatego że poniesiesz kare..(kara rzecz względna-może to być nawet strach drążący przez całe życie że cię złapią).
Awatar użytkownika
paula19
Maniak
Maniak
Postautor: paula19 » 06 cze 2006, 13:03

pani_minister pisze:
paula19 pisze:a czy aborcja to stawianie czała konsekwencjom, czy ucieczka od nich??

Sama opisujesz, jak koszmarne sa konsekwencje aborcji dla kobiet, które przez to przeszły. Nie uważasz, że w takim przypadku trzeba być odważnym człowiekiem, żeby się na to decydować? :>

Nie odwarzynym czesto kobieta decyduje sę na to bo bardziej się boi presji, co wszyscy powiedzą, jak zareagują rodzice, chłopak. Uważa że to jeszcze nie czas, albo boi się konsekwencji. A dziecko niesie za sobą takowe. Więc aborcja to nierzadko ucieczka. Ale czesto spowodowana zagubieniem, brakiem wsparcia.
Bo problem nie polega na tym zeby dac kobietom wolną ręke tylko żeby im uświadomić czym jest aborcja i jakie niesie konsekwencje. Babadnia dowodzą ze większość kobiet nigdy by sie na to nie zdecydowała gdyby otrzymała wcześniej wsparcie.
Awatar użytkownika
pani_minister
Administrator
Administrator
Postautor: pani_minister » 06 cze 2006, 13:14

Pegaz pisze:i już masz w tym miejscu ograniczenie-nie zrobisz wszystkiego..po pierwsze dlatego że nie wolno a po drugie dlatego że poniesiesz kare..

Zrobisz wszystko. Pierwszą przyczynę odrzucam: co to niby znaczy, że nie wolno? Nie wolno Ci się np. ruszyć, gdy jesteś sparaliżowany. A na świecie nikt nie wymyślił jeszcze zakazu, ktory wczesniej czy później nie zostałby złamany. Zwyrodnialec majacy zabić ofiarę porzuci ten czyn, bo przemknie mu myśl "nie wolno"? Nie rozśmieszaj mnie, Pegaz. Jeżeli choć jedna osoba zrobi daną rzecz, to znaczy, że widocznie wolno było to zrobić.
Druga przyczyna - to wlasnie konsekwencje. Możesz wszystko - i robiąc coś liczysz się z tym, ze czekają Cię konsekwencje ("kara").
Awatar użytkownika
paula19
Maniak
Maniak
Postautor: paula19 » 06 cze 2006, 13:22

Uwazacie, że wszytskim wszytsko wolno. A później się dziwicie czemu swiat jest zły... I czemu upadły wszelkie wartości wyższe. :|
Awatar użytkownika
Pegaz
Weteran
Weteran
Postautor: Pegaz » 06 cze 2006, 13:24

Uderz policjanta i zobaczysz ile ci wolno..gdy wbiegniez pod rozpędzony pojazd też zobaczysz ile ci wolno..nawet jeśli nikt ci nie zabrania tego robić to i tak to możesz zrobić..pytanie po co normalny człowiek miałby robić to wszystko?Tylko dlatego żeby udowodnić że mu wolno? Taka osoba to raczej idiota niż normalny człowiek..ale nawet idiotyzm nie uratuje go od konsekwencji..tych czy innych jeszcze raz podkreślam..
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 06 cze 2006, 13:26

nie, nie wszystko wolno. Ale zabić można coś, co czuje/myśli. Usunięcie ciąży to nie morderstwo, jak twierdzą nawiedzeni hunwejbini i orędownicy płodzenia dzięciątek, ale zabieg.

Awatar użytkownika
pani_minister
Administrator
Administrator
Postautor: pani_minister » 06 cze 2006, 13:28

paula19 pisze:A później się dziwicie czemu swiat jest zły...

Ja tam uważam, że świat jest piękny. :]
paula19 pisze:Babadnia dowodzą ze większość kobiet nigdy by sie na to nie zdecydowała gdyby otrzymała wcześniej wsparcie.

Tu się zgodzę. Ale na razie nie ma wsparcia, a zakaz aborcji jest. Walka o życie nienarodzonych to nie tylko opluwanie tych kobiet, które do kliniki poszły. To także zawracanie tych, które dopiero do niej pójść zamierzają. Tylko, że na razie to zawracanie odbywa się na zasadzie wmawiania im, że to złe i że morderstwo, a nie na zasadzie, że "zostań, pomożemy". Nie dziwię się, że ta pierwsza droga (wmawianie) okazuje sie mało skuteczna.

Wróć do „Wszystkie inne tematy”