Żebractwo
Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam
- ksiezycowka
- Weteran
Kermit pisze:ja nikomu nic nie daje. DO ROBOTY LENIE!
W niektórych przypadkach to nie jest takie proste
"Jeśli traktujesz życie ze śmiertelną powagą, nie licz na wzajemność" [A. Mleczko]
- Sir Charles
- Weteran
Ja nie daje i nie bede dawac. Jak juz zyjemy w socjalizmie to niech im da "solidarne panstwo".
A w ogóle to w Poznaniu jak ktos chce znalezc prace to ja znajdzie. Tylko ze ludziom sie robic nei chce bo przyzwyczajeni do tego by dostawac za darmo.
Poza tym z zebractwa mozna niezle wyzyc. Ponoc nawet kilka tysiaczkow miesiecznie z tego moze byc.
EDIT:
Hyhy, widze ze ciekawie wyglada sprawa zasilkow "od kuchni". ale tak to jest w chorym panstwie - w socjalizmie. Gdize pijak dostaje zasilek po to by mial za co wodke kupic. Generalnie jak czlowiek sie obcyka w tych wszystkich zasilkach to moze calkiem niezle pozyc na koszt innych. Tak nie powinno byc dlatego jestem przeciwnikiem panstwowej pomocy socjalnej.
A w ogóle to w Poznaniu jak ktos chce znalezc prace to ja znajdzie. Tylko ze ludziom sie robic nei chce bo przyzwyczajeni do tego by dostawac za darmo.
Poza tym z zebractwa mozna niezle wyzyc. Ponoc nawet kilka tysiaczkow miesiecznie z tego moze byc.
EDIT:
Hyhy, widze ze ciekawie wyglada sprawa zasilkow "od kuchni". ale tak to jest w chorym panstwie - w socjalizmie. Gdize pijak dostaje zasilek po to by mial za co wodke kupic. Generalnie jak czlowiek sie obcyka w tych wszystkich zasilkach to moze calkiem niezle pozyc na koszt innych. Tak nie powinno byc dlatego jestem przeciwnikiem panstwowej pomocy socjalnej.
Ostatnio zmieniony 24 cze 2006, 16:24 przez Maverick, łącznie zmieniany 1 raz.
No tak sie mowi
Ale nie zawsze tak jest
Tak sie składa ze mieszkam w poznaniu (a co mi tam,przyznam sie
) i mam cholerny problem z praca.Wysłałam już ok.20 Cv i jajko
Owszem odpisują,zapraszamy do biura bla bla i sie okazuje,ze jednak mnie nie przyjmą bo nie mam głupiego swistka
A jak poszłam na bezrobocie to mi dali staz w Maku za 400zł :O (8h - 7 dni w tygodniu).Zrezygnowałam,bo wiecej bym straciła na dojazdy.Masakra

To dziwne, bo ja po kilku dniach znalazlem prace w Metrze za niecale 500zl na reke miesiecznie przy pracy codziennie 3 godziny od 7 do 10 i w piatek do 12.
A siostra gdzies w magazynie. Wsyzstko zalezy od tego jakiej pracy oczekujesz. Jak chcesz pracowac gdzies w biurze nie majac tego "swistka" jakim jest pewnie dyplom wyzszej uczelni to nic dziwnego ze nie mozesz znalezc
A siostra gdzies w magazynie. Wsyzstko zalezy od tego jakiej pracy oczekujesz. Jak chcesz pracowac gdzies w biurze nie majac tego "swistka" jakim jest pewnie dyplom wyzszej uczelni to nic dziwnego ze nie mozesz znalezc
- WrednyPesymista
- Zaglądający
wole myc kible anglikom czy szwedom za duuuuzo wieksze pieniadze niz swoim rodakom tutaj, za duzo mniejsze. Czy opalac sie na budowie za 3,5 tys niz za 1/3 tego
jak mi w Polsce zapewnia godziwe wynagrodzenie to nigdy stad nie wyjade:)
"Jest taka cierpienia granica, za ktora sie usmiech pogodny zaczyna...Hyhy "
hyhy e(L)o
hyhy e(L)o
3,5tys na budowie w Anglii?
@Hyhy
To chyba w funtach i na dobrej budowie.
Minimum na budowie to 6 funtów/godzina (niektórzy płacą minimalną, czyli 5.05, ale to tylko pomocnikom)... tydzień pracy to 40h + nadliczbówki (płatne od 25 do 50% wyżej za godzinę)... kumpel, który siedzi tam od roku ma stawkę 7,50/h + premia. Mniej jak 1.500 Funtów na miesiąc to tylko w zimie zarabiał, jak zleceń było mało.
Czyli nie 3.500 a jakieś 8.000-10.000 za miesiąc jak nie boisz się pracy (inna sprawa, że na życie Tobie tak najbidniej 4.500-6.000 pójdzie, jak nie chcesz gnić w pokoju z 3ma innymi tylko własne mieszkanie wynająć).
@Hyhy
To chyba w funtach i na dobrej budowie.
Minimum na budowie to 6 funtów/godzina (niektórzy płacą minimalną, czyli 5.05, ale to tylko pomocnikom)... tydzień pracy to 40h + nadliczbówki (płatne od 25 do 50% wyżej za godzinę)... kumpel, który siedzi tam od roku ma stawkę 7,50/h + premia. Mniej jak 1.500 Funtów na miesiąc to tylko w zimie zarabiał, jak zleceń było mało.
Czyli nie 3.500 a jakieś 8.000-10.000 za miesiąc jak nie boisz się pracy (inna sprawa, że na życie Tobie tak najbidniej 4.500-6.000 pójdzie, jak nie chcesz gnić w pokoju z 3ma innymi tylko własne mieszkanie wynająć).
Wraz z końcem ostrzeżenia, niski poziom moderacji uprawiany przez użytkownika Maverick będzie napiętnowany w delikatniejszej już formie.
Wróć do „Wszystkie inne tematy”