Chcialbym miec taka fure!

Tu można wypowiadać się na wszystkie inne tematy jakie przyjdą Wam do głowy.
Posty w tym dziale nie są naliczane.

Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam

Awatar użytkownika
___ToMeK___
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: ___ToMeK___ » 16 paź 2005, 11:40

mariusz pisze:Jasne, powiedz mi na jakiej stacji tankujesz, bede jeździc tirami i kupowac benzyne po 1.5 a tobie bede odpalać 50 gr od litra. <aniolek2>

Chodzi o to ile w rzeczywistosci moglaby kosztowac. Ewentualna cena 7 zl za litr ni bylaby skutkiem wzrostu cen ropy, tylko dzialan naszego kochanego panstwa :]...
0101010001101111011011010110010101101011001000000100011101100101011100100110101101100101
-.-. .. . -.- .- .-- --- ... -.-. / .--. .. . .-. .-- ... --.. -.-- -- / -.- .-. --- -.- .. . -- / -.. --- / .--. .. . -.- .-.. .- / ---... .--.
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 16 paź 2005, 12:56

Kazdy grosz podwyzki ceny benzyny skutkuje tym ze na stacji kosztuje 3 grosze wiecej.

Dla mnie cena benzyny to cena benzyny, bez dodatkow. A benzyna na granicy kosztuje ponizej 1zl, jak doliczysz marze koncernow i stacji bedzie 1,5 do 2zl - i to jest jej cena. Potem nakladaja akcyze, dodaja oplate paliwowa i od calosci (lacznie z akcyza, nie od samej podstawy - jej pierwotnej ceny) naliczaja VAT. I wychodzi 4,25 :D Dlatego jak cena ropy tak by miala podrozec ze kosztowalaby 7zl to albo nasz rzad zmniejszy podatki i wyrowna do tych 4zl albo nie i bedzie kryzys gospodarczy, wysoka inflacja itd. No ale wazne ze dostosowujemy sie do unijnych standardow - cen benzyny (pamietacie jak w Polce byla tansza niz w Niemczech?) i do wzrostu gospodarczego rzedu 1 do 2 %

artek17krk pisze:a oto moje marzenie
http://www.veilside-dealer.com/z_ver3_front.jpg

No ale tu o samochodach ma byc <aniolek2> Porshe fajne, choc nie sadze by w seryjnej produkcji bylo :)
Awatar użytkownika
TFA
Weteran
Weteran
Postautor: TFA » 16 paź 2005, 12:59

To nie jest porsche, honda albo toyota :] ale chyba toyota celica, albo honda prelude
Ręce me do szabli stworzone, nie do kielni.
3000GT

Postautor: 3000GT » 16 paź 2005, 21:20

TFA pisze:To nie jest porsche, honda albo toyota Usmiech pelna gemba ale chyba toyota celica, albo honda prelude

350Z 8) dla nie wtajemniczonych to chodzi o NISSANa
Awatar użytkownika
mariusz
Weteran
Weteran
Postautor: mariusz » 16 paź 2005, 21:39

A co wy na to??
Załączniki
126p061.jpg
wiejski_tuning_18.jpg
kshell03.jpg
3000GT

Postautor: 3000GT » 16 paź 2005, 22:46

mariusz pisze:A co wy na to??

niezły hardcore , ja podobnego "muscle cara" widzialem , z tym ze cabrio i ze znaczkiem bmw...
Awatar użytkownika
eng
Weteran
Weteran
Postautor: eng » 17 paź 2005, 10:20

Wy się tak nie śmiejcie z kaszli ...
jest jeden taki czerwony co nie chciałbym się z nim nigdy ściagać ...
Jest dość charakterystyczny wizualnie, ale ma silnik VW Corrado 1.8 Turbo po dodatkowym tuningu ...

http://www.gieldasamochodowa.com/articl ... io_006.xml
bleeeeeeeeeeeee
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 17 paź 2005, 17:39

Ale kaszlok nei ma w ogóle przyczepnosci :) wyleci na 1 zakrecie <banan>

Wlasnie przeczytalem - on jedzie 260 km/h? Boze - i nie rozleci sie? Ja bym sie bal :)
A czy wygra na 1/4 mili... ciezko powiedziec. W gmnie nie ma on za wiele przyczepnosci (male kolka) i moze miec problem
Awatar użytkownika
Gregor
Bywalec
Bywalec
Postautor: Gregor » 18 paź 2005, 15:33

maverick!!przeciez te zmiany (jak zreszta widac na zdjeciu) nie zakonczyly sie tylko na silniku!!nie ma szans zeby karoseria malucha wytrzymala 200 a co dopiero 260.Calosc musiala byc zmodyfikowana, a to ze to maluch to sciema-od malucha to tam pewnie sa lampy i inne drobne szczegoly,jestem pewnien ze ten maluch na zakretach zachowuje sie lepiej niz niejedno "lepsze" auto
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 18 paź 2005, 17:42

Nie ma szans sie dobrze zachowywac na zakretach. Jest za maly, ma zbyt maly rozstaw osi itd.
Awatar użytkownika
mariusz
Weteran
Weteran
Postautor: mariusz » 18 paź 2005, 18:56

Moze po prostym pojedzie tyle tym maluchem. Pewnie koleś wspawał tam klatke, zmienił zaiweszenie wzmocnił konstrukcje. Widac przeziec ze ma innt przod.
Możliwe jest takie rozędzenie tego auta, jednak jazda nim z duzymi prędkościami nie nalezy na pewno do łątwych. Na pewno łatwo stracić nad nim panowanie.
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 18 paź 2005, 23:18

Za to taki maluch jadacy 260 moze pobic rekord w ilosci obrotow - dachowan :) Mysle ze do 30 by doszedl
Awatar użytkownika
eng
Weteran
Weteran
Postautor: eng » 19 paź 2005, 09:38

Wydaje mi się, że jeśli ktoś się bierze za takie przeróbki to dba też o rozstaw kół, osi, stabilność auta, hamulce itd ...
myślę, że z maluchem ma on już niewiele wspólnego ... może tylko podobny wygląd :)
bleeeeeeeeeeeee
Awatar użytkownika
Bender
Weteran
Weteran
Postautor: Bender » 19 paź 2005, 13:38

oczywiscie ze tylko buda zostaje - tyl to praktycznie wszystko nowe - zbiornik paliwa, wydech, zawieszenie, skrzynia biegow, hamulce

z przodu tez sie hamulce wymienia na tarczowe, wzmacnia pioro resoru i daje inne amory

zreszta i tak najwieksze gnojstwo to np problemy z rejestracja malucha tak przerobionego

np wymieniajac uklad hamulcowy (caly) na tarczowy z poldolota
ciezko przejsc przeglad - maluch z miejsca wyskauje ze stanowiska testowego - bo hamluce ma jak przytwy - porownywalnie z wyrzuceniem kotwicy okretowej

aleee nieeeee bo to nielegalne bo homologacji nie ma

hamulce maja homo w poldku a w malcu juz nie

przeciez miec dobre hamulce to niebezpieczenstwo - przeciez kto sie moze spodziewac w merolu czy bemece ze malec staje deba w miejscu

ech
w ogóle przepisy dotyczace rejestracji pojazdow typu SAM sa mocno porypane
Cyniczny zlosnik i przesmiewca (C)
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 19 paź 2005, 21:44

To mozna zarejestrowac za granica
Awatar użytkownika
eng
Weteran
Weteran
Postautor: eng » 20 paź 2005, 09:57

Przecież w polsce wszystko tak wygląda !
Przemysł motoryzacyjny zmienił się w montownie, nasi projektanci pracują za granicą i wymyślają kształt zderzaka do jaguara :)
Ktoś tam próbował zrobić mały miejski samochodzik - dupa z tego wyszła, bo to bo tamto, a ja podejrzewam, że urzędnicy przeszkadzali jak tylko potrafią ...
Produkcja SAM-ów praiwe nie istnieje ... paru zapaleńców bawi się w to ale na bazie gotowych podzespołów kupionych w Stanach ...
Samochodów typu Castom nie ma praktycznie bo nie ma komu tego robić, a jak jużto nowe poddaje się modyfikacjom i to za niebotyczne pieniądze ...

Mnie się marzy(ł) SAM zrobiony na bazie Forda z 1936 roku ...
bleeeeeeeeeeeee
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 20 paź 2005, 20:05

Jakby takie przepisy jak dzis sa byly od poczatku to do dnia dzisiajszego bysmy sie ani jednego samochodu nie doczekali. Bo jak ktos zaczyna to nie stac go na rozpieprzenie kilku smaochodow razem z 10 razy drozszymi lalkami o sciane itp.
No i mamy efekt - brak nowych firm i samochodow.
Arczi
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Arczi » 25 lip 2006, 17:44

Widzę że temacik dawno nie odwiedzany :)
Może by go tak odświeżyć?? :D

Więc co sądzicie o tym : http://www.autogaleria.pl/news/index.php?id=443

Moim zdaniem cudo !!

Albo to : http://www.autogaleria.pl/news/index.php?id=259

Zbyt piękny nie jest ale moc robi wrażenie.

To również jest fajne : http://www.autogaleria.pl/news/index.php?id=565

A to jest prze ostre : http://www.autogaleria.pl/news/index.php?id=521

Nie sądziłem że silnika 1.3 można wycisnąć tyle koników :|

Jeśli chodzi o moją ulubioną markę to jest to ASTON MARTIN :)

Ehhh... mieć takiego DBRS 9 :) piękne autko

Fajny też jest TVR Sagaris, nieco szalony ale fajny :)

Jeśli chodzi o terenówki to RANGE ROVER SPORT

Generalnie to bardzo lubię brytyjskie samochody, jeśli chodzi o niemieckie to całkowicie mi nie podchodzą, japońskie też mogą być fajne, podoba mi się np. NISSAN 240 SX
Awatar użytkownika
Bender
Weteran
Weteran
Postautor: Bender » 25 lip 2006, 23:56

eee
dajcie mi 100k $

i kupie sobie Tesla Roadster - zajebisty wozeczek podobny do lotusa elana

i co najwazneijsze - przejechalbym przez wiejska pokazujac gest kozakiewicza

alboweim samochodzik jest ...elektryczny - 160KG zespol napedowy zawiera akumulatory litowo-jonowe - dzieki temu auto ma zasieg 250mil (a wiec bardzo konkretnie) i laduje sie w 3,5 h <banan>

no a teraz smaczki - max moment obrotowy juz od najnizszych obrotow - czyli od razu :)

V max - 130 mil - czyli nieco ponad 200 - ujdzie - wiecej nie trzeba bo otwarte nadwozie - jeszcze by leb urwalo

za to przyspieszenie .... hehe - 4sek do 100 :)

no i silnik kreci sie do 13tys obr/min i to jeszcze nie jest jego ostatnie slowo

w dobie akcyzy idelana rzecz - w kazdym razie widac co czeka nas w ciagu 10 lat - elektryki o niskiej masie i fenomenalnym przyspieszeniu
Awatar użytkownika
sadi
-#
-#
Postautor: sadi » 26 lip 2006, 00:26

Arczi pisze:http://www.autogaleria.pl/news/index.php?id=443

Oddam wszystko dla tego auta ;DD <zakochany>
Zawsze bylem ogromnym fanem Astonow, ale szkoda ze nerki nie sa az tak w cenie zeby chociaz za obie moc sobie go kupic :( <chlip>
<zmieszany> -> uwielbiam tę mordę
<sex> -> ta też jest fajna
<hahaha> -> często sie śmieję...ze wszystkiego...
<fuckoff> -> jak mnie ktos wku$%^&!
;DD -> jeszcze ta mi lezy
Awatar użytkownika
superman
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: superman » 26 lip 2006, 00:55

moon pisze:A ja chcę taką: http://www.erento.com/mieten/fahrzeuge_ ... =2#showpic
Lepszej foty nei chciało mi sie szukac.
Moje marzenie :DDD

Kilka dni temu takie autko widzialem na Bronowickiej w Krakowie.Akurat wychodzilem z poczty i jakis frajer jechal taka czarna furą
Arczi
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Arczi » 26 lip 2006, 10:18

Bender pisze:Tesla Roadster - zajebisty wozeczek

No zajebisty ten roadster :)
A i osiągi jak na silnik elektryczny są cholernie dobre

sadi pisze:ale szkoda ze nerki nie sa az tak w cenie zeby chociaz za obie moc sobie go kupic :( <chlip>

Zawsze możesz sprzedać nerki swoich znajomych i krewnych, a kuzynkę sprzedać do jakiegoś haremu <diabel>

Gdzieś czytałem że szacuje się iż ten Aston będzie kosztował 250 tyś. Euro :|
Tak czy inaczej jest wart swojej ceny :]

A jeśli chodzi o klasyki to podobają mi się takie :

1967 FORD MUSTANG ELEANOR

1974 DODGE CHARGER

1967 CHEVROLET CAMARO SS
Awatar użytkownika
Haro
Weteran
Weteran
Postautor: Haro » 26 lip 2006, 22:01

Ma byc przyziemnie?

http://www.autotime.ru/girls/tuninggirl ... udi_19.jpg

Za rok, na poczatku nastepnym wakacji dostaje takie. Tylko bez przypalowych naklejek. I pani obok :) Ale tez czarne, tez obnizone, szerokie opony, fajne fele. Ojciec spelni moje marzenie :) <banan>
Awatar użytkownika
Ciekawski
Maniak
Maniak
Postautor: Ciekawski » 26 lip 2006, 22:09

http://www.dreams-cars.net/images/Fiches_Techniques/Dodge/Dodge_Charger_1968/002.jpg
Dodge Charger...Dodge Charger...Dodge Charger...Dodge Charger...Dodge Charger...
Nigdy nie dyskutuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
Awatar użytkownika
Bender
Weteran
Weteran
Postautor: Bender » 26 lip 2006, 23:50

Haro pisze:Ma byc przyziemnie?

http://www.autotime.ru/girls/tuninggirl ... udi_19.jpg

Za rok, na poczatku nastepnym wakacji dostaje takie. Tylko bez przypalowych naklejek. I pani obok :) Ale tez czarne, tez obnizone, szerokie opony, fajne fele. Ojciec spelni moje marzenie :) <banan>

dupiate auto

3x lepsze jest nowe tt - nie dosc ze wyglada 2 x lepiej z zewnatrz to 2 srodku jest 2 x lepiej - a na dodatek cos widac - pierwsza tetetka to mial byc czolg przynajmniej pod wzgldem widocznosci :P

hmm tatus kupi ? no milo - witamy kolejnego dawce nerek ;)

moi starzy byli kurewsko zlosliwi - kupili mi malucha model 82 :P - wszsytkie taile wloskie - wiec sie kupy trzymal - w kazdym razie do tej pory jak slysze ASO to mnie mdli - ja chyba nigdy nie kupie nowego samochodu - serwis wywuluje u mnie chec mordu

przez malca za duzo sie dowiedzialem o naprawiani i grzebaniu w samochodzie - mechanicy nieroby i darmozjady mnie po prostu wkurfiaja
Awatar użytkownika
Haro
Weteran
Weteran
Postautor: Haro » 26 lip 2006, 23:57

Bender pisze:dupiate auto

W Twoich oczach. Mi sie najnowszy (NAJNOWSZY) model TT zupelnie nie podoba. Zakochalem sie w tym, stal sie moja obsesja i marzeniem. Wiec o co chodzi? Moja Tigra tez jest zrobiona na wzor czolgu, tak na nia mowia ludzie na ulicy. Kocham takie auta i tyle.
Bender pisze:to 2 srodku jest 2 x lepiej

W Peugeocie 407 moich starych tez jest 2x lepiej niz w mojej Tigrze, a mimo wszystko wole jezdzic swoim Oplem.
Bender pisze:hmm tatus kupi ? no milo - witamy kolejnego dawce nerek

Troche zgryzliwosci musialo sie znalezc. Ten kraj gnije od srodka dzieki takiemu podejsciu. HDN? Bo nas stac? :|

[ Dodano: 2006-07-26, 23:58 ]
Bender pisze:pierwsza tetetka to mial byc czolg przynajmniej pod wzgldem widocznosci

Mial byc. Czy jest? Jezdziles kiedys zeby moc sie wypowiedziec?
Awatar użytkownika
Bender
Weteran
Weteran
Postautor: Bender » 27 lip 2006, 00:05

zgryzliwosc ? - wybacz Haro - ale stereotyp wozeczku tatusia sam mi sie podsunal :)

ja tam wole swoje - zwlaszcza jak w poczatkach mojej kariery na wigilie przestawilem w wozie fatera zawieszenie - tak o 10cm w tyl :D - coz te 25cm krawezniki :D

a co do TT - jezdzil - wrazenia silnikowe jak najabrdziej <banan> bo turbo zawsze jest <banan>

ale - kuwa - w wersji cabrio to z namiotem na glowei gowno widac

z nowych strasznie im sie podoba nowa honda civic type R - zolto czarna albo nawet biala :)

jednak najprawdopodobnieszym nastepnym wozkiem bedzie albo jakis diesel klasyk albo silnik deisla do mojego - jesli paliwo ma byc powyzej 5zl od stycznia to ja zaczne juz robic zapasy oleju do samzenia :)
Awatar użytkownika
Haro
Weteran
Weteran
Postautor: Haro » 27 lip 2006, 00:10

Bender pisze:Haro - ale stereotyp wozeczku tatusia sam mi sie podsunal

Pytam sie wiec: dlaczego? Bo mi kupi? Czy dlatego, ze Ty dostales na poczatku Malacza?
Awatar użytkownika
Bender
Weteran
Weteran
Postautor: Bender » 27 lip 2006, 00:22

bo tatus kupi wozek co ma koni tysiac pincet sto dzewincset i taki mlodzian wsiada i sruuu - pedzi ile wlezie - wymusza pierwszenstwo zajezdza dorge etc

oczywiscie to nie tkai stereotyp - ale pierwsza fura nei moze byc za dobra - doskonaly przyklad krajzlerek otylii :P
Awatar użytkownika
Haro
Weteran
Weteran
Postautor: Haro » 27 lip 2006, 00:25

To nie jest moja pierwsza fura. Myslisz ze i ja jestem idiota i moi starzy? Najpierw kupili mi auta starusienkie, uzywane zebym mogl sie na nim jezdzic nauczyc samemu. Dostalem Tigre, o ktorej rowniez marzylem. Teraz 120KM mi nie wystarcza, potrzebuje czuc kopa, ktorego poczulem gdy ruszylem Oplem. Jezdze jak jezdze: szybko, ale z glowa, wiec nie oceniaj mnie z laski swojej w taki sposob, bo mi tu zalatuje typowa polska zazdroscia.

Wróć do „Wszystkie inne tematy”