Jakiej muzyki sluchacie?? w ogóle

Tu można wypowiadać się na wszystkie inne tematy jakie przyjdą Wam do głowy.
Posty w tym dziale nie są naliczane.

Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam

Ile godzin spedzasz dziennie na sluchaniu muzyki??

Mniej niz godzine
2
5%
Od 1-2 godzin
9
23%
Wiecej niz 2 godziny
28
70%
Wcale nie slucham muzyki
1
3%

Liczba głosów: 40
Awatar użytkownika
Zielonowłosa
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Zielonowłosa » 15 gru 2004, 22:38

O widzę, że mnóstwo dobrych wykonawców się tu przewinęło...
Osobiście słucham: różnych gatunków metalu (gł:power i heavy, rzadko-black, death-właściwie w ogóle... Black Sabbath, Nightwish, Blind Guardian, Tiamat, Metallica......); klasycznego rock'a (Ira, Dżem, Perfect, Lady Pank, LEd Zeppelin, Pink Floyd......) The Doors (ach...:) , grunge (Alice in Chains, Mad Season ,sporadycznie-głównie z sentymentu-Nirvany).. Mogłabym wymieniać bardzo długo..... Acha, lubie też poezję śpiewaną... SDM,Grechuta,Niemen...
Nie rozumiem, jak można żyć bez muzyki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
NIesamowite, jak gust muzyczny ewoluuje z biegiem lat...:)
Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
Hardcore
Weteran
Weteran
Postautor: Hardcore » 15 gru 2004, 23:08

ewoluuje i to bardzo :D
z tego co pamiętam:
New Kids On The Block -> Roxette, Michael Jackson -> Guns N' Roses -> Metallica, metal -> Nirvana, Pearl Jam -> The Offspring, Green Day, Blink 182, punk rock -> hip-hop -> techno -> psy-trance
dziwna droga :D
When you dream there are no rules. People can fly, anything can happen. (...)
You may think you can fly, but you'd better not try. People can fly

Obrazek
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 16 gru 2004, 08:32

słucham własnie "Nightwish "

Lorenz Tobie sie spodoba , znasz li tą kapele ???? :564:
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
Wiertarka
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Wiertarka » 16 gru 2004, 09:25

zalezy od nastroju czasami jak mam dołka to lubie posłuchąć sobei smętnych kawałków które jeszcze bardziej mnei dobijają i chce mi sie ryczeć, gdy mam zły humor to jedyną forma odreagowania jest ostra muzyka.mój chłopak jest sk8 i słucha głownie hip-hopu i zagranicznego rapu i wcale to nie znaczy ze ja tez słucham tej muzy co on.wnerwiają mnie panyy które zaczynaja kręcić z jakimś gosciem i od razu zmieniają swój image, zaczynają słyuchać takiej muzyki jak on.moze to co napisałam troche odbiega teraz od tematu ale po prostu drazni mnei to i chciałam o tym napisac :)
Poszybować chociaż raz ponad śmierć,ponad czas...
Awatar użytkownika
mrt
Weteran
Weteran
Postautor: mrt » 19 gru 2004, 16:53

klasycznego rock'a (Ira, Dżem, Perfect, Lady Pank, LEd Zeppelin, Pink Floyd......)
Jak tak widzę Irę. Led Zeppelin i Pink Floyd w jednym worku z napisem: "klasyczny rok", to głupieję... O reszcie nie wspominając :D
Awatar użytkownika
Xavier
Little Pig
Postautor: Xavier » 19 gru 2004, 17:18

Aż dziw bierze, że jeszcze się tutaj nie wypowiedziałem ;) . Słucham przeróżnych gatunków metalu z czego najbardziej odpowiadają mi heavy oraz power metal. Nie gardzę innymi stylami muzycznymi ale moje gusta nie zmieniły się już od 7 lat i wydaje mi się, że tak już zostanie. Samemu grając również preferuję metal :581: . Oprócz tego nie mogę się oprzeć bębnom japońskim, czyli zespoły pokroju Kodo oraz Yamato ale to tylko takie moje zboczenie :) .
Piggy in the garden,
Piggy in the pool.
Swim, now, little pig!
Piggy's looking cool.
Awatar użytkownika
Hardcore
Weteran
Weteran
Postautor: Hardcore » 19 gru 2004, 17:44

Xavier pisze:ale moje gusta nie zmieniły się już od 7 lat i wydaje mi się, że tak już zostanie.

A to błąd trzeba się rozwijać :P Zresztą nie można powiedzieć czy za 10 lat też bdzie mi się podobał psychedelic, może bdzie dla mnie potwornie nudny albo kiczowaty. Teraz tak myślę o metalu którego kiedyś słuchałem (nie mówiąc już o NKOTB :D)

Obrazek
Awatar użytkownika
Xavier
Little Pig
Postautor: Xavier » 19 gru 2004, 20:18

Hardcore pisze:
Xavier pisze:ale moje gusta nie zmieniły się już od 7 lat i wydaje mi się, że tak już zostanie.

A to błąd trzeba się rozwijać :P Zresztą nie można powiedzieć czy za 10 lat też bdzie mi się podobał psychedelic, może bdzie dla mnie potwornie nudny albo kiczowaty. Teraz tak myślę o metalu którego kiedyś słuchałem (nie mówiąc już o NKOTB :D)

Nie ma takiego czegoś jak "rozwój" jeśli chodzi o gusta muzyczne. Można jedynie ewoluować z jednego stylu w drugi. Swoją drogą sama muzyka się rozwija, a Ty podążając taką drogą masz może i własny "rozwój" na myśli. I nie robię błędu, błąd zrobiłbym jeśli słuchałbym tego co akurat dyktuje szeroko pojęta moda.

Tak jak już wyżej pisałem. Słuchając metalu trawię również inne style muzyczne. Nie obcy jest mi jazz, blues, muzyka klasyczna, elektroniczna, itd. To co się lubi, nie wyklucza tego, czego się słucha mimochodem. Na pewno niczego nie nazwałbym w tym rozumowaniu błędnym.
Piggy in the garden,

Piggy in the pool.

Swim, now, little pig!

Piggy's looking cool.
Awatar użytkownika
Krzych(TenTyp)
Weteran
Weteran
Postautor: Krzych(TenTyp) » 19 gru 2004, 20:28

Ja tam słucham praktycznie wszystko co ----==== WPADNIE MI W RĘCE===------

1 Nie słucham polskiego popu bo to chuam
2 Nie słucham disco [any country]
3 Nie słucham cegoś co jest bebe XD

---Trance,Dance,House,Techno,Chillout,D&B,Elecro
---Hip-Hop PL Fr US Wb Gr , R&B,RAP,Soul,JaZz,Regge,Raga
---Rock,Harcore,
I wiele wiele innych w tym BuenaVista Social club i Gisy King i takie tam
H, man runs over a woman in his car, whos fault is?
Well...
Why is the man...
Driveing in the kitchen ?
Awatar użytkownika
Zielonowłosa
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Zielonowłosa » 19 gru 2004, 21:51

HEj.
Odnośnie klasycznego rocka... Takie potęgi jak Zeppelini, to nie klasyka? Może faktycznie połączenie naszego polskiego Perfectu z czymś tak wielkim może razić, ale klasyfikacja muzyki jest względna.
Z drugiej strony też mnie niektóre połączenia wkurzają w muzyce. NAjbardziej dopiła mnie Avril Lavigne (nie wiem, jak to się pisze) śpiewająca dla MTV Master Of Puppets... Lub twierdzenie, że Black Sabbath, to hard rock. Ale w kwestii utworów "rock'opodobnych", to nie sądzę, żebym popełniła tutaj taką straszną gafę.
Co w ogóle z Dżemem? Pogranicze rocka i blues'a... Co z tym zrobisz?
<głównie do MRT>
A tak poza tym, to pozdrwiam Cię serdecznie.
Awatar użytkownika
Hardcore
Weteran
Weteran
Postautor: Hardcore » 19 gru 2004, 21:51

Xavier pisze:błąd zrobiłbym jeśli słuchałbym tego co akurat dyktuje szeroko pojęta moda.

myślę, że metal jest bardziej modny niż psytrance :D ;)
spoko.... to z błędem to był taki troszkę żarcik :564:

Obrazek
Awatar użytkownika
Zielonowłosa
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Zielonowłosa » 19 gru 2004, 21:52

Zmiana stylu tylko poto, aby "dopasować" się do drugiej osoby- to po prostu pozerstwo.
A tego nie lubię.
Awatar użytkownika
Hardcore
Weteran
Weteran
Postautor: Hardcore » 19 gru 2004, 22:13

ale nikt nie zmienia swoich upodobań dla upodobań drugiej osoby... właściwie to powiem ci, że nikt z moich znajomych nie lubi muzyki którą ja słucham

Obrazek
Awatar użytkownika
Xavier
Little Pig
Postautor: Xavier » 20 gru 2004, 08:04

myślę, że metal jest bardziej modny niż psytrance

Ani w odniesieniu do pierwszego, ani do drugiego stylu nie istnieje pojęcie mody. Jeszcze niedawno modny był pop, teraz wypiera go hh (jedyny "styl muzyczny", którego nie jestem w stanie zaakceptować). Jakbyś jeszcze dodał z jakiej gałęzi wywodzi się ten tak zwany "psytrance" to mógłbym polemizować, co jest bardziej popularne (nie znaczy modne). Bo ja spokojnie mogę sobie wybrać jedną z odmian metalu, jaką jest powiedzmy grindcore i wątpię bardzo czy więcej osób rozpozna grind'a, czy ten jak to nazwałeś trance. Ostatnio kolega pokazywał mi nagrania bardzo różne, o których mówił, że to jest "hardcore", to jest "terror", to jest "fastcore", coś jeszcze innego nazwał "goa trance" (upierał się też, że to nie pochodzi od pana Gil'a Goa'i ale ja mu nie wierzę ;) ). Zaprezentował mi to wszystko, a mi się jedno słowo nasuwało na język. To wszystko było zwyczajnym techno, tylko jedne troche szybsze, drugie wolniejsze, trzecie w innej tonacji, czwarte ze zmiennym rytmem. Więc jeśli "psytrance" jest też jakąś odmianą techno, to w wątpliwość poddajęto, co napisałeś wyżej.
Piggy in the garden,

Piggy in the pool.

Swim, now, little pig!

Piggy's looking cool.
Awatar użytkownika
Hardcore
Weteran
Weteran
Postautor: Hardcore » 20 gru 2004, 08:22

Może niewiesz ale 'techno' to jest cała muzyka elektroniczna - począwszy od minimalu, shranzu przez elektro, drum and bass, breakbeat, bigbeat, garage, hardcore, house po euro trance i cały psychedelic. Goa jest jednym ze styli psychedelic (psy-trance), a Goa Gil, którego nie cierpię nie jest jedynym wykonawcą w stylu. Mówisz o jakimś grincore, a pomyśl powiedzmy o 'neo full-on' myślę, że nie bardzo czaisz o co chodzi :D
pozdrawiam no offence

Obrazek
Awatar użytkownika
Xavier
Little Pig
Postautor: Xavier » 20 gru 2004, 08:52

Hardcore pisze:Może niewiesz ale 'techno' to jest cała muzyka elektroniczna - począwszy od minimalu, shranzu przez elektro, drum and bass, breakbeat, bigbeat, garage, hardcore, house po euro trance i cały psychedelic. Goa jest jednym ze styli psychedelic (psy-trance), a Goa Gil, którego nie cierpię nie jest jedynym wykonawcą w stylu. Mówisz o jakimś grincore, a pomyśl powiedzmy o 'neo full-on' myślę, że nie bardzo czaisz o co chodzi :D
pozdrawiam no offence

Dobrze, że potwierdziłeś moje wcześniejsze przypuszczenia. To teraz może jeszcze dopowiesz na jakiej w takim razie podstawie porównywałeś metal (jako zbiór wielu odmian metalu) z czymś, co jest tylko jedną gałęzią na całym drzewie, którę się nazywa techno? No i tym razem musisz się ze mną zgodzić, że moda ani w jednym, ani w drugim przypadku nie ma prawa bytu.
Piggy in the garden,

Piggy in the pool.

Swim, now, little pig!

Piggy's looking cool.
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 20 gru 2004, 10:50

Mowcie o rzeczach dostepnych dla zwyklych smiertelnikow :D Ja skolei toleruje dosc dobrze (nawet bardzo) hh ale ciezko u mnie z tolerancja na jazz... :D
ktos
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: ktos » 20 gru 2004, 12:08

Tylko i wylacznie Hip-Hop, nie cierpie Popu i innych badziewi, porpostu nie toleruje innej muzyki, a o Metalice to juz nie bede wspominal.

Wykonawcy: (hh)

O.s.t.r. - kolega z Łodzi ;], najlepszy polski raper.
Paktofonika - prowizorycznie.
Ascetoholix - bo podoba mi sie jego glos.
Piec dwa Debiec - za glos i za dobre teksty.

Nie slucham:

Jeden Osiem L - bo shit, hiphop dla starszego pokolenia.
Mezo - za caloksztalt
Liber - no comment.

Oto co slucha mlody Polak. Nie zgadzasz sie z Tym ? kazdy jest inny, Ty sluchasz to, ja slucham to :)

-------------
Pozdrawiam.

Krystian.
:)
Awatar użytkownika
damian24
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: damian24 » 20 gru 2004, 14:42

Kiedyś zamykałem się tak jak Ktoś w ramach jednego gatunku muzycznego.

Ale dojrzałem :P

Słucham więc wszystkiego co dobre, lecz z naciskiem na mocniejszą muzę.

Przykłady:

coś mocnego:
Rage Against The Machine (stary)
Illusion
Metallica
Sirrah (rozpadli się w najlepszym momencie, mieli szansę na światową karierę, durnie)
Moonlight (zakochany do dziś w głosie Konarskiej...i nie tylko głosie...)
Tiamat (rozpłynąć się można)
Moonspell
Samael (rozładowuje negatywne emocje, chłopaki korzystają z automatów perkusyjnych, małe szatanki :D )
Korn
itd.

z innych rzeczy:
- polski hiphop (tylko z inteligentnymi tekstami i ciekawą muzą, np. Abradab, śmiać mi się chce z miernoty "artystów" typu Tede, czy reszta warszafki)
- klasyka lat 70. i 80. (Janis Joplin, The Doors, Deep Purple, Led Zeppelin, Hendrix, itd.)
- elektronika, lubię drum'n'bassy, ambient, na imprezach klubowy housik
- i wszystko co dobre: T.Love, Sidney Pollack, lekki jazzik (mam jazdy od ostatniego koncertu w Tygmoncie, trafiłem przypadkowo i kupiłem sobie płytkę) i tysiące innych

Uff...
Zło w dłuższej perspektywie nie ma w ogóle mocy. Zło, które przeżywasz, ma wyłącznie za zadanie zwrócić Twoją uwagę na to, czego się jeszcze musisz nauczyć, aby móc widzieć i czcić dobro wokół siebie.
ktos
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: ktos » 20 gru 2004, 14:46

damian24 pisze:Kiedyś zamykałem się tak jak Ktoś w ramach jednego gatunku muzycznego.

Cos sugerujesz ?? ;] :547:
Awatar użytkownika
damian24
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: damian24 » 20 gru 2004, 14:58

ktos pisze:
damian24 pisze:Kiedyś zamykałem się tak jak Ktoś w ramach jednego gatunku muzycznego.

No przecież :D

Kiedyś wyjdziesz z kręgu "ziomali", rozszerzysz horyzonty muzyczne. Zresztą najlepsi dejot biorą sample z każdego gatunku muzycznego. Dlaczego? Szerokie horyzonty.

Pozdro :564:
Zło w dłuższej perspektywie nie ma w ogóle mocy. Zło, które przeżywasz, ma wyłącznie za zadanie zwrócić Twoją uwagę na to, czego się jeszcze musisz nauczyć, aby móc widzieć i czcić dobro wokół siebie.
ktos
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: ktos » 20 gru 2004, 15:38

NIGDY! ;p nigdy niczego nie bede innego sluchal oprucz hh bo tylko to mi sie podoba i cala chec sluchania i przyjemnosc wynosze wlasnie z tego rodzaju muzyki.

Precz z Popem
Precz z Metalika
Precz innymi shitami.

:-)
- Nie zrozumcie mnie zle, po prostu mam jakies tam swoje zasady, nie mam zamiaru ich zmieniach tylko dlatego, ze komus sie to nie podoba czy podoba, - jak kto woli. Sa tysiace ludzi na tej swiecie co ida tym samym tokiem myslenia i nic im sie jeszcze nie stalo... do czasu ;p

Pozdrawiam i milego sluchania ;> :547:

Krystian.
Awatar użytkownika
Xavier
Little Pig
Postautor: Xavier » 20 gru 2004, 15:52

ktos pisze:

Owszem. On po prostu sugeruje, że nie warto się zamykać na jeden gatunek muzyczny, bo przez to traci się wiele i zawęża swój pogląd na muzykę jako całość. Można się obracać w jednym gatunku muzycznym, czemu nie ale brak tolerancji względem innych styli jest porównywalny z zamknięciem się na języki obce. Sam powiedz, do czego dojdziesz bez znajomości języków obcych...

Precz z Popem
Precz z Metalika
Precz innymi shitami.

A to było wysoce nie na miejscu i poniżej jakiegokolwiek poziomu intelektualnego obecnie toczonej dyskusji. Widać pierwsze symptomy oddziaływania muzyki na młody umysł, czyli to co pisałem wcześniej. Zastanawia mnie tylko, co zrobisz kiedy moda na hh wygaśnie.
Piggy in the garden,

Piggy in the pool.

Swim, now, little pig!

Piggy's looking cool.
Awatar użytkownika
Hardcore
Weteran
Weteran
Postautor: Hardcore » 20 gru 2004, 15:55

Xavier pisze:Dobrze, że potwierdziłeś moje wcześniejsze przypuszczenia. To teraz może jeszcze dopowiesz na jakiej w takim razie podstawie porównywałeś metal (jako zbiór wielu odmian metalu) z czymś, co jest tylko jedną gałęzią na całym drzewie, którę się nazywa techno? No i tym razem musisz się ze mną zgodzić, że moda ani w jednym, ani w drugim przypadku nie ma prawa bytu.

metal mogę porównać z psycedelic, którego też jest wiele odmian. Gdybym miał porównywać do techno to musiałbym użyć sformułowania 'muzyka gitarowa' czy coś takiego, a przecież nie tylko metal jest grany na gitarach jednych, drugich, perkusji i coś tam może jeszcze...
Co 4 młody człowiek chodzi z długimi włosami, ubrany na czarno i w dodatku w glanach :563:
psytrance'u słucha może co 300.... więc metal w porównaniu do niego jest super popularny i modny.

W kwestii muzyki możesz sobie gadać i tak mnie nie przekonasz i i tak ci nigdy racji nie przyznam :P

Obrazek
ktos
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: ktos » 20 gru 2004, 15:59

1. Moda na hiphop nigdy nie wygasnie.
2. Jezeli Ci to urazilo w jaki kolwiek sposob to wybacz, ale to moje poglady. Zdania na pewno nigdy nie zmienie, a wiek tutaj nie ma nic do rzeczy. po prostu na hh sie wychowalem, a pop czy inne gatunki mi sie nie podobaja, to tak jak by sluchal żympolenia na skrzypach przez 24/24. Musicie Mnie zrozumiec.

Pozdrawiam.

Krystian.
Awatar użytkownika
Hardcore
Weteran
Weteran
Postautor: Hardcore » 20 gru 2004, 16:02

ktos pisze:1. Moda na hiphop nigdy nie wygasnie.
2. Jezeli Ci to urazilo w jaki kolwiek sposob to wybacz, ale to moje poglady. Zdania na pewno nigdy nie zmienie, a wiek tutaj nie ma nic do rzeczy. po prostu na hh sie wychowalem, a pop czy inne gatunki mi sie nie podobaja, to tak jak by sluchal żympolenia na skrzypach przez 24/24. Musicie Mnie zrozumiec.

Pozdrawiam.

Krystian.

wszystko się zmienia... hh kiedyś przejdzie ci na 100% :P
ja też byłem wielkim hiphopowcem: blunty, teksty, bity, fristajl, zakładaliśmy po 5 zespołów na głowę. Znałem każdy polski kawałek, a teraz w ogóle mnie to nie kręci, nuda i koniec :P
:564:

Obrazek
ktos
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: ktos » 20 gru 2004, 16:04

Hardcore pisze:
W kwestii muzyki możesz sobie gadać i tak mnie nie przekonasz i i tak ci nigdy racji nie przyznam :P

Ale jak nikogo nie mam zamiaru przekonywac do swoich pogladow i do tego czego powinien sluchac a czego nie. Kazdy z nas jest inny. Ja akurat na swiat metalowcow patrze troche inaczej niz Wy. :>

Awatar użytkownika
Hardcore
Weteran
Weteran
Postautor: Hardcore » 20 gru 2004, 16:06

A to do Xaviera było :D

Obrazek
ktos
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: ktos » 20 gru 2004, 16:07

Hardcore pisze:wszystko się zmienia... hh kiedyś przejdzie ci na 100% :P
ja też byłem wielkim hiphopowcem: blunty, teksty, bity, fristajl, zakładaliśmy po 5 zespołów na głowę. Znałem każdy polski kawałek, a teraz w ogóle mnie to nie kręci, nuda i koniec :P

EE ;p NIGDY mi nie przejdzie bo slucham hh od kad tylko pamietam, zreszta, HH nigdy nie wyginie, kazde nowe pokolenie jest juz nastawione na hh. Coraz mniej ludzi slucha metalu czy innych takich :P Nawet Kuba z Idola hh slucha. :P <-- to tak dalem dla przykladu :))

ktos
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: ktos » 20 gru 2004, 16:07

Hardcore pisze:A to do Xaviera było :D

A, to przepraszam ;>

Wróć do „Wszystkie inne tematy”