Strach po włamaniu

Tu można wypowiadać się na wszystkie inne tematy jakie przyjdą Wam do głowy.
Posty w tym dziale nie są naliczane.

Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam

Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 24 lis 2006, 16:06

Alarm dziala przeciez na ruch na podczerwien zdaje sie.

U ojca w firmie raz sie alarm wlaczyl... byl w pokoju mega pasikonik ktory musial poleciec w poblizu czujki.

Ps: I mimo alarmu i tak sie wlamali i ukradli kilka rzeczy. Zanim ochrona przyjedzie ma sie te 3 - 4 minut. Moze inaczej jest w bloku jak sa sasiedzi, ale raz w bloku zalaczylismy alarm to nikt nosa nie wychylil...

Za to slyszalem o znajomych co mieli jakiegos duzego pytona :D Jak wrocili z wakacji to zobaczyli slady prowadzace do pytona (byl puszcozny luzem) i z powrotem do drzwi <hahaha> Mieli raczej szczescie, normlanie chyba nikt by sie nie przestraszyl, albo przynajmniej wrocil z jakims sprzetem. A pes to zaden problem - pieprz w spreyu zalatwi doslownie kazdego psa.

Drzwi nie trzeba wymieniac, mozna wymienic zamek.

Gdyby to nie bylo mieszkanie wynajmowane mozna by kombinowac z pradem. Tak to nie za bardzo.

Ps: Ciekawe czy ktos kiedys probowal motyw z zasowka na magnes :D Gdyby zorbic takie cos ze oprocz zamka drzwi sie zamyka zasowka, to nawet po otworzeniu zamka sie ich nie otworzy bo beda fizycznie zablokowane w/w zasowka. A zeby ja od zewnatrz przesunac trzebaby w odpowiednim miejscu przesunac magnesem neodymowym :) Zlodziej by na to w zyciu nie wpadl.
Awatar użytkownika
Pegaz
Weteran
Weteran
Postautor: Pegaz » 24 lis 2006, 18:29

Ciekawe czy są w polsce mieszkania z panic roomem :) ?
Ile jest wart świat pełen grubych krat?
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 24 lis 2006, 19:00

krackowiaczek pisze:krzysztof: taka gatke to chyba wcisnol ci monter zeby cie naciagnac na pare zloty wiecej :].

Nie kochanienki , nikt mi nic nie wciskał ,miałem do czynienia juz z alarmami wczeniej , wiem co to gówniany alarm , pamietaj ! ze ja pisze z Slaska , tu są tąpniecia , spadki i to znaczne napiecia w sieci i wiele takich innych pierdół . <browar>
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
bik79
Bywalec
Bywalec
Postautor: bik79 » 01 gru 2006, 12:33

ja miałem włamanie ale bardzo zabawne:
wracam o 16 z roboty-patrze a moje drzwi wejściowe uchylone-zamek w censored na miejscu wpadam do mieszkania i....wszystko wydaje sie normalne: TV,DVD, komp z LCD wszystko na miejscu-szafki też-sobie myslę ktoś ich wystraszył czy co-patrzę ale z regału zniknął 5 litrowy słoik z miedziakami (1,2,5gr) :) ze 50zł tam juz miałem-teraz wstawiłem nowe drzwi, i lepszy zamek-zobaczymy :)
...Kocham...Śmierć...Bo...Tylko...Ona...Na...Mnie...Czeka..
Awatar użytkownika
Hyhy
Weteran
Weteran
Postautor: Hyhy » 01 gru 2006, 16:29

kalasznikow na sznur strzelajacy w drzwi powinien zalatwic sprawe:D
Tylko nie wiem jak bedziecie wchodzic do chalupy :D

Mysle ze powinnas sobie uswiadomic ze wiecej zlego moze Cie spotkac na ulicy niz ze ktos ci obrowi znow mieszkanie :)
"Jest taka cierpienia granica, za ktora sie usmiech pogodny zaczyna...Hyhy "

hyhy e(L)o :)
Awatar użytkownika
Rish
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Rish » 01 gru 2006, 16:43

Hmm nie ma to jak kupno alaramu ktory wyje a wszyscy i taka maja go w dupie.Czasem firmy zakladajace takowe wlaczaja te alaramy na probe i sprawdzaja szybkosc reakcji zalogi ktora dojezdza na miejsce.Mowie na przykladzie mojego znajomego ktory ma alarm i wyje mu statystycznie raz na tydzien co doprowadzilo do pewnej znieczulicy spolecznej i jak juz sie wlaczy to ludzie nie patrza czy cos nie tak tylko klna pod nosem zeby to gowno wylaczyc.
Do mnie na chatojke wlamano sie tylko raz i dzieki Bogu sprawce ujeto bo ktos widzial jak wurzuca portfel mojej matki do smietnika w parku i z ciekaowsci wzial ten portfel i poszedl za facetem.
Dostal jakas mala grzywne od sadu plus moja osobista zemste ktora chyba bolala bardziej
Nie ma co schizowac...nic gorszego byc nie moze jak lek przed powrotem do wlasnego domu ktory teoretycznie powinien byc azylem
Obrazek
Awatar użytkownika
mrt
Weteran
Weteran
Postautor: mrt » 03 gru 2006, 20:56

Rish pisze:Dostal jakas mala grzywne od sadu plus moja osobista zemste ktora chyba bolala bardziej
Co mu zrobiłeś? Chcę wiedzieć, bo zdaje się, że mniej więcej wiem, komu mordę obić.
Awatar użytkownika
Rish
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Rish » 03 gru 2006, 21:15

Ehh nie bardzo che mi sie mowic bo bedzie zaraz ze sadysta,ale w kwesti rozrachunkow z kims zdarza mi sie przesadzic
Dostal 2 razy z batona(pałka teleskopowa jakby ktos nie wiedzial) pod swoim blokiem.Przyczailem go tam i jak wyszedl to mu od tylu po kolanach przejechalem i jak lezal to hmm pomine ten moment...wiec jak juz stracil przytomnosc to mu raczki zwiazalem...nie wiem czy ktos kojazy takie plastikowe zaciski ktorych wojsko i At uzywa...no to wlasnie takim czyms mu raczki skulem i zostawilem mende
Zrobilem ostro bo koles sporo osob w moim miescie juz skroil i czesto napadal z nozem podobno.Takze licze na to ze czegos go to nauczylo bo jak nie to moge poprwaic <aniolek>

Koniec offtopa
Obrazek

Wróć do „Wszystkie inne tematy”