Pokaż swoja twarz - jaka przyszlosc?

Tu można wypowiadać się na wszystkie inne tematy jakie przyjdą Wam do głowy.
Posty w tym dziale nie są naliczane.

Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam

Awatar użytkownika
Hardcore
Weteran
Weteran
Postautor: Hardcore » 23 paź 2006, 19:50

Maverick pisze:Mozna zaznaczyc ze zalaczniki bedzie mogla odczytywac jedynie okreslona grupa.
bez sensu! jeśli ktoś nie chce, aby go zobaczył z poza szczęśliwych wybrańców to niech w ogóle fotek nie zamieszcza tylko sobie mailami powysyła.
When you dream there are no rules. People can fly, anything can happen. (...)
You may think you can fly, but you'd better not try. People can fly

Obrazek
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 23 paź 2006, 19:52

Znajac zycie pozniej bylyby dyskusje ze ten to nie powinien byc wsrod szczesliwcow a ten tak itd.
Awatar użytkownika
Hardcore
Weteran
Weteran
Postautor: Hardcore » 23 paź 2006, 19:54

Maverick pisze:Znajac zycie pozniej bylyby dyskusje ze ten to nie powinien byc wsrod szczesliwcow a ten tak itd.
Deskusje? Były by awantury, może regularna wojna na forum, fochy obrażania i tajne głosowania ;]
When you dream there are no rules. People can fly, anything can happen. (...)
You may think you can fly, but you'd better not try. People can fly

Obrazek
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 23 paź 2006, 21:29

Najlepsyzm rozwiazaniem by bylo to co swego czasu zobil Cubasa z naszymi fotami. Widzialam to. :D Zebral nasze fotki i tych ktorych zna i foty mial i zrobil bardzo fajny album. Moglby byc link i ludki by wrzucali pod swoje nicki. Oczywiscie tylko chetne osoby i ogladalyby tylko upowarznione. To trza by bylo troche dopracowac wlasnie :)
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 23 paź 2006, 21:39

Dobry pomysl. Ale to mozecie zrobic niezaleznie od forum.
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 23 paź 2006, 21:50

Maverick pisze:Ale to mozecie zrobic niezaleznie od forum.
No w sensie zeby na forum byl np top z linkiem pryzklejony i zamkniety. A zdjecia forumowiczow byly nie? Tylko trza by bylo znalezc serwer porzadny a nie to gowno. I ktos powinen namd tym piecze trzymac. No i ktos udoskonalic skrypt Cubasy. Innymi slowy nie ma kto tego zrobic :/
Awatar użytkownika
tarantula
Weteran
Weteran
Postautor: tarantula » 24 paź 2006, 00:13

A nie moze byc tak ,ze po prostu na gronie bedziemy sie pokazywac.W sumie nikt niepozadany nie wlizie <evilbat>
"Babcia Weatherwax nigdy się nie gubiła.
Zawsze doskonale wiedziała, gdzie się znajduje,
czasem tylko nie była pewna, gdzie jest wszystko
inne."
Awatar użytkownika
Ciekawski
Maniak
Maniak
Postautor: Ciekawski » 24 paź 2006, 01:10

Wlezie - do galerii grono oferuje odnośniki zewnętrzne, przez co każdy może je przeglądać.
Nigdy nie dyskutuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
Awatar użytkownika
tarantula
Weteran
Weteran
Postautor: tarantula » 24 paź 2006, 01:26

Ciekawski pisze:Wlezie - do galerii grono oferuje odnośniki zewnętrzne, przez co każdy może je przeglądać.

Ale tam jest opcja ,ze mozna to zablokowac.Czyz nie :?
"Babcia Weatherwax nigdy się nie gubiła.

Zawsze doskonale wiedziała, gdzie się znajduje,

czasem tylko nie była pewna, gdzie jest wszystko

inne."
Awatar użytkownika
TFA
Weteran
Weteran
Postautor: TFA » 24 paź 2006, 16:43

Ten post jest jak kazdy inny, ja bym lepiej proponowal zeby ktos podczepil jakas galerie pod forum i kazdy ma prawo do jednego wpisu, ewentualnie oceny pod kazdym zdjeciem. Bo nie chce nikogo obrazac, ale ten post jest najzwyczajniej glupi.
Ręce me do szabli stworzone, nie do kielni.
Awatar użytkownika
MaxDistrust
Bywalec
Bywalec
Postautor: MaxDistrust » 26 paź 2006, 00:01

unlucky_sink pisze:Wychodze z propozycją zeby "Pokaż swoją twarz" bylo dostepne od jakiejs okreslonej liczby postow. Co wy na to?

To działa w obie strony - załóżmy, że nie moge tam wejść z racji tego, że mam mało postów, ale tym samym nie moge się też tam pokazać, a taka była idea tematu.
RedX
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: RedX » 26 paź 2006, 00:26

Mam dziwne wrażenie, że chodzi o stworzenie jakieś "elyty"... tylko po co? Skoro ktoś decydyje się wrzucić swoje zdjęcie, to chyba liczy się z tym, że ludzie (userzy) będą je oglądać a czasem i oceniać. Więc po co jakieś ograniczenia? Byłbym wdzięczny za wytłumaczenie. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
paula19
Maniak
Maniak
Postautor: paula19 » 26 paź 2006, 00:43

RedX pisze:Byłbym wdzięczny za wytłumaczenie.

Więcej osob odważyło by się pokazać swoje zdjęcia... bo nie wszyscy by mieli dostęp... tylko to wiązało by się z obciążeniem serweru...

Dla mnie tam nie ma znaczenia, czy będzie limit czy nie...
... każda dziewczyna powinna nosić głowę wysoko, z tego powodu, że jest kobietą, że była dla Stwórcy doskonale skończoną poprawką do spartaczonego Adama.
Awatar użytkownika
MaxDistrust
Bywalec
Bywalec
Postautor: MaxDistrust » 26 paź 2006, 09:53

A ja się bede upierał, ze to nietrafiony pomysł. Wystarczy spojrzeć ile nowych osób pokazuje tam swoje zdjęcia. Zapewne duża część zasobów zdjęciowych tamtego tematu jest właśnie tych "nowych".

Ja bym był za tym aby wprowadzić zakaz usuwania zdjęć.
RedX
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: RedX » 26 paź 2006, 09:57

Zgadzam się z przedmówcą... Jeśli ograniczymy dostęp do takiego tematu, to nikt nowy nic nie pokaże, a "starzy" pokazali już wszystko, co mieli do pokazania.. <diabel> :D

Rozumiałbym ograniczenia, gdyby to miał być temat z fotkami erotycznymi, odsłaniającymi pewne intymne "rejony".. ale z twarzą?
CZY KTOŚ WSTYDZI SIĘ SWOJEJ TWARZY? <diabel>
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 26 paź 2006, 11:23

MaxDistrust pisze:To działa w obie strony - załóżmy, że nie moge tam wejść z racji tego, że mam mało postów, ale tym samym nie moge się też tam pokazać, a taka była idea tematu.

i tez nikt nie pisał, ze ma potrzebe ogladac każdego nowego :]
MaxDistrust pisze:A ja się bede upierał, ze to nietrafiony pomysł. Wystarczy spojrzeć ile nowych osób pokazuje tam swoje zdjęcia. Zapewne duża część zasobów zdjęciowych tamtego tematu jest właśnie tych "nowych".

a moze ja nie chce by mnie zupełnie nowi ogladali, chce sie pokazac ludziom których choc troche poznałam, a nie komus kto napisze dwa posty i morde buzie chce pokazywac
RedX pisze:Jeśli ograniczymy dostęp do takiego tematu, to nikt nowy nic nie pokaże

z czasem pokaze :]
RedX pisze:a "starzy" pokazali już wszystko, co mieli do pokazania.. <diabel> :D
zdziwił bys sie jeszcze <diabel>
RedX pisze:CZY KTOŚ WSTYDZI SIĘ SWOJEJ TWARZY? <diabel>

nie ale nie kazdy chce by ja byle kto ogladał <foch>
Awatar użytkownika
MaxDistrust
Bywalec
Bywalec
Postautor: MaxDistrust » 26 paź 2006, 12:10

Dzindzer pisze:i tez nikt nie pisał, ze ma potrzebe ogladac każdego nowego :]

Widze, że mając nieco większy "staż" na forum, czujesz się lepsza od tych co się dopiero zarejestrowali. Zapewne niektórzy gdy zobaczyli Ciebie raz, nie mają ochoty oglądać Cie ponownie. I kogóż to obchodzi, że nie chcesz oglądać nikogo nowego. Zapewne są ludzie, którzy takowych chcą oglądać - poznać.

Dzindzer pisze:a moze ja nie chce by mnie zupełnie nowi ogladali, chce sie pokazac ludziom których choc troche poznałam, a nie komus kto napisze dwa posty i morde buzie chce pokazywac

Ale taki "kto napisze dwa posty i morde buzie chce pokazywac" chce ją pokazać i nie możesz mu tego zabronić. Sluży temu odpowiedni temat, ktory jak widać ma ogromne zainteresowanie.

W ogóle co za dziwne rozumowanie - jestes nowy = jesteś censored = nikt nie chce na Ciebie patrzeć, poznawać i nikt nie chce abyś ty poznawał.
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 26 paź 2006, 12:49

MaxDistrust pisze:Widze, że mając nieco większy "staż" na forum, czujesz się lepsza od tych co się dopiero zarejestrowali

nie chodzi o czucie sie lepszym. Tu jest masa osób, bardzo wielu sie przewija. Nie odczuwam potrzeby ogladania kogos kogo nawet nie kojaze. Nie ma to nic wspólnego z ocena jakosci. Jak ktos juz troche napisze, to nie jest taki anonimowy, wtedy jestem ciekawa tego z kim rozmawiam
MaxDistrust pisze:I kogóż to obchodzi, że nie chcesz oglądać nikogo nowego.

czytaj ze zrozumieniem nie mam potrzeby nie oznacza ze nie chce, jak sie pokaze to obejze, ale tylko dlatego, ze da a nie dlatego ze mam t5aka potzrebe
MaxDistrust pisze:W ogóle co za dziwne rozumowanie - jestes nowy = jesteś censored = nikt nie chce na Ciebie patrzeć,

pokaz fragment w którym to napisałam :]
jestem za limitem i to, ze nie zobacze na razie nowych nie jest dla mnie strata. Będa mieli iles tam postów to sie pokaza. Rozumiesz róznice, czy mam drukowanymi pisac
MaxDistrust pisze:nikt nie chce na Ciebie patrzeć, poznawać i nikt nie chce abyś ty poznawał.

chce poznawac nowych ludzi, nowych urzytkowników, chce by było ich wiecej, ale takich piszacych sensownie, takich którzy zostana a nie napisza 5 postów i sobie poleza. Nowi sa dla mnie totalnie obcy, ogladanie ich niczym nie rózniło by sie dla mnie od ogladania ludzi nha fotce.
Awatar użytkownika
MaxDistrust
Bywalec
Bywalec
Postautor: MaxDistrust » 26 paź 2006, 13:12

Dzindzer pisze:MaxDistrust napisał/a:
W ogóle co za dziwne rozumowanie - jestes nowy = jesteś censored = nikt nie chce na Ciebie patrzeć,

pokaz fragment w którym to napisałam :]

Tamten akapit napisałem podsumowując całość, a nie co do konkretnej wypowiedzi. Cały temat zalatuje takim przekonaniem.

Dzindzer pisze:zytaj ze zrozumieniem nie mam potrzeby nie oznacza ze nie chce

Jeśli juz tak głęboko wnikać w znaczenie słowa "potrzeba", jako coś niezbędnego, to w takim układzie nie powinno być takiego tematu jak 'Pokaż swoja twarz...'

Na tym forum zaczyna być tak jak w Polsce: co nas obchodzi, że wy chcecie? My nie chcemy i to jest najważniejesze, bo my mamy władze.
Was nie obchodzi, że nowy chce się pokazać. Najważniejesze jest to, że Wy nie chcecie by oni na Was patrzyli i to jest powód by wprowadzić ograniczenie i zamknąć im dostęp do tematu.
I jeszcze te pomysły, że dostęp od 500 postów. Pewnie, zróbcie od tysiaca. Czlowiek, ktorego życie nie polega na całodniowym zaglądaniu na forum taka ilość osiagnie dopiero po +- roku. Do przyjęcia jest 75-100.
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 26 paź 2006, 14:06

MaxDistrust pisze:Was nie obchodzi, że nowy chce się pokazać. Najważniejesze jest to, że Wy nie chcecie by oni na Was patrzyli i to jest powód by wprowadzić ograniczenie i zamknąć im dostęp do tematu.

O ile wiem problem wziął się z wklejenia emotki " <sex> " w ramach komentarza do zdjęcia... :/
soul of a woman was created below
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 26 paź 2006, 14:08

MaxDistrust pisze:Na tym forum zaczyna być tak jak w Polsce: co nas obchodzi, że wy chcecie? My nie chcemy i to jest najważniejesze, bo my mamy władze.

władze to tu moderatorzy maja.
Jednak wydaje mi sie, ze uprawnionymi osobamy do tego by chciec sa ci którzy swoim udzialem współtworza to forum. to chyba jest naturalne.
I dak decyzja co dalej nalezy do moderatorów i admina. Wiec z łaski swojej nie wylewaj juz tu swoich zali i nie przedstawiaj swojej wizji sprawiedliwosci która ma tu obowiazywac- nie jstes od tego
Awatar użytkownika
Miltonia
Weteran
Weteran
Postautor: Miltonia » 26 paź 2006, 14:39

Bez sensu tworzenie tego dla waskiej grupy. Powinna byc tylko taka zasada, ze wypowiadac sie moze tylko ten, ktorego zdjecie jest w tym temacie i nie zostalo zabrane. Reszta do widzenia.
A ze sa komentarze, nie wszyscy sobie kogos tak wyobrazali itd.? Co z tego? Jak ktos nie chce niech nie daje i sie nie wypowiada.

Jesli chcecie zeby tylko wybrancy ogladali zdjecie, wysylajcie im na priv.

Ale rozumiem, czesc chce sie czuc elita, wyrozniona z ogolu. Jakze mnie to nie dziwi... <diabel>
"a miłość tylko jedną można wszędzie spotkać
przed grzechem i po grzechu zostaje ta sama"
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 26 paź 2006, 15:54

Miltonia pisze:Ale rozumiem, czesc chce sie czuc elita

to nie chodzi o czucie sie lepszym. Na innych forach to funkcjonuje i mi sie wlasnie podoba. Tam tez byłam nowa, tam tez nie miałam dostepu do takiego działu.
Nie odbieram tego w kategoriach lepszy gorszy. Ale jak ktos zamierza byc na tym forum a nie tylko dostac odpowiedz na problem, to czy jest dla niego taka wielka sprawa, to, ze musi poczekac by innych zobaczyc
RedX
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: RedX » 26 paź 2006, 16:06

Miltonia pisze:Jesli chcecie zeby tylko wybrancy ogladali zdjecie, wysylajcie im na priv.

Szacunek za te słowa.. :)

Nie wiem o jakim forum pisze Dzindzer, ale podejrzewam, że chodzi o forum erotyczne i fotki nie tylko twarzy (choć oczywiście mogę się mylić). W kwestii pokazywania i oglądania buziek jestem calkowicie za bezlimitowanym dostępem (choć zdaję sobie sprawę, że jako "nieuczestniczący w życiu forum" mam głos o wiele "niższej" wagi niż Ci, co mają po kilkaset czy kilka tysięcy postów) :D
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 26 paź 2006, 16:17

RedX pisze:Nie wiem o jakim forum pisze Dzindzer, ale podejrzewam, że chodzi o forum erotyczne i fotki nie tylko twarzy

nie nie jestem na forach erotycznych :]

Zreszta podejzewam, że nic sie jednak nie zmieni
Awatar użytkownika
unlucky_sink
Maniak
Maniak
Postautor: unlucky_sink » 26 paź 2006, 16:24

Miltonia pisze:Ale rozumiem, czesc chce sie czuc elita, wyrozniona z ogolu. Jakze mnie to nie dziwi...
jednak nie rozumiesz, tez mnie to nie dziwi
"Mężczyzna kolo 30 czy 40 nie wiąże się z mlodszą kobietą dla jej jędrnego ciala i przeklutego języka. To czysta propaganda. Wiąże się z nią, by móc stać się tym,kto spieprzy jej życie." T. Parsons
RedX
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: RedX » 26 paź 2006, 16:28

Dzindzer pisze:nie nie jestem na forach erotycznych

Yhhmmm... no to "widać" właśnie... ;>

Ale poważnie.. to przykład był tylko... nie wiem co ma na celu limitowanie dostępu do tematu tak mało znaczącego jak zdjęcia buziek... ??
Rozumiem limit wstępu dla działów tematycznych, gdzie fajnie jest, jak rozmawia się na temat.. ale do zdjęć?

Nie chcesz pokazywać twarzy, nie wysyłaj zdjęc, chcesz pokazać tylko niektórym, wyślij e-mail czy PW.. proste i nieskomplikowane rozwiązanie. Po co od razu tworzyć zakazy? :?
Jeśli to nie ma być tworzenie pewnej "zamkniętej" grupy, to w takim razie jaki jest cel takiego działania? Niech mi ktoś odpowie i wytłumaczy łopatologicznie, bo widać ze zrozumieniem słów i intencji to ja mam jakiś straszny problem.
Awatar użytkownika
unlucky_sink
Maniak
Maniak
Postautor: unlucky_sink » 26 paź 2006, 16:35

Sir Charles pisze:O ile wiem problem wziął się z wklejenia emotki " " w ramach komentarza do zdjęcia...
RedX pisze:Nie chcesz pokazywać twarzy,
1.chce oglądać twarze ludzi z którymi rozmawiam, ktorych jestem ciekawa a nie szczylów ktorzy wpadaja na chwile i tylko robią śmietnik :] nie mowiąc juz o ludziach pokroju Fantomisty itp.
RedX pisze:nie wysyłaj zdjęc
juz nie będę
RedX pisze: chcesz pokazać tylko niektórym, wyślij e-mail czy PW
wlasnie w drugą strone to idzie, nie chce pokazywać tylko niektórym :]
RedX pisze:Po co od razu tworzyć zakazy?
i tak juz jestes jednym ograniczony, a nawet o tym nie wiesz

czy to podchodzi pod ostrzezenie? <boje_sie>
Ostatnio zmieniony 26 paź 2006, 17:05 przez unlucky_sink, łącznie zmieniany 1 raz.
"Mężczyzna kolo 30 czy 40 nie wiąże się z mlodszą kobietą dla jej jędrnego ciala i przeklutego języka. To czysta propaganda. Wiąże się z nią, by móc stać się tym,kto spieprzy jej życie." T. Parsons
RedX
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: RedX » 26 paź 2006, 16:48

unlucky_sink pisze:i tak juz jestes jednym ograniczony, a nawet o tym nie wiesz

No nie wiem.. ale mam nadzieję, że mi powiesz.. czymże jestem ograniczony?

unlucky_sink pisze:1.chce oglądać twarze ludzi z którymi rozmawiam, ktorych jestem ciekawa a nie szczylów ktorzy wpadaja na chwile i tylko robią śmietnik nie mowiąc juz o ludziach pokroju Fantomisty itp.

Ok, to jest argument. Tylko jak z "nowych" oddzielić ziarno od plew? Tylko liczbą postów? Nie jestem przekonany, że to miarodajny sposób...
Awatar użytkownika
MaxDistrust
Bywalec
Bywalec
Postautor: MaxDistrust » 26 paź 2006, 16:52

Dzindzer pisze:MaxDistrust napisał/a:
Na tym forum zaczyna być tak jak w Polsce: co nas obchodzi, że wy chcecie? My nie chcemy i to jest najważniejesze, bo my mamy władze.

władze to tu moderatorzy maja.
Jednak wydaje mi sie, ze uprawnionymi osobamy do tego by chciec sa ci którzy swoim udzialem współtworza to forum. to chyba jest naturalne.
I dak decyzja co dalej nalezy do moderatorów i admina. Wiec z łaski swojej nie wylewaj juz tu swoich zali i nie przedstawiaj swojej wizji sprawiedliwosci która ma tu obowiazywac- nie jstes od tego

To miała być metafora, tego co może być, a nie tego co jest i nie chodzi tu o to kto ma władze.

Temat ma przeszło rok, a wszyscy obrońcy swojej prywatności i godności dopiero teraz wpadli na to, że nie chca aby osoby postronne ogladały ich twarze.

A zreszta racja: decyzja należy do moderatorów, jednak uważam, że pomyłką bedzie ustalenie minimum wyższego niż 75, ew. 100, bo po takiej ilości juz widać, czy ktoś przyszedł sobie robić jaja, czy nie. A to, że niektórzy chca oglądć fotki osób, z którymi się zżyli (w szerokim rozumieniu tego słowa), to już ewidentna przesada. I tak bedzie moim zdaniem najsprawiedliwiej, by wszyscy byli zadowoleni.

Wróć do „Wszystkie inne tematy”