eng pisze:Alfa nalezy do koncernu fiata, od zawsze miała problemy z elektroniką ... W dobie silników sterowanych komputerem to nie jest plus dla takiego samochodu ...
uehehehe
elektronike w fiatach robi bosh i siemens - wiec co ma wlsoka technika ? raczej niemiecka solidnosc i technika
wszystkie nowe samochody maja problemy - w necie jest www wkurzonego goscia co mu sie BMW non stop psulo - a to aku rozladowalo a to nie mogl zapalic a to a sio - a wozek za 500tys zl full wypas
wlosi sa prekursorami - wiec jak to pionierzy czesto maja niedociagniecia - a raczej to inni zerzna od wlochow i poprawia - latwe jesli wypuszcza sie samochod po kims
a co do silnikow - common rail - tak teraz popularne - opracowala wlasnie alfa romeo - bosh odkupil tylko licencje i teraz oferuje wszystkim podzespoly do silnika
to AR wypuscila pierwsze commonraile z 16v
a designu to inni moga sie tylko uczyc
punto - pierwszy kompakt z swiatlami w slupkach - teraz ma ford, opel etc
swiatla bravo - dlugo byly nudne kwadraty - dopiero niedawno wchodza okragle wariacje na temat - mondeo, peugeot, toyota
na fiata mozna pluc bo tani - wszyscy chwala ze niemieckie super - problem w tym ze jak przeplaca za niemiecki samochod 30% wiecdej niz za fiata z tym samym wyposazeniem to NIKT nie przyzna sie ze cos mu sie psuje tylko cichutko do serwisu jezdzi
mnie sie nie popsulo nic poza czesciami eksloatacyjnymi ulegajacymi zuzyciu
hmm no moze ostatnio padl czujnik ABS - siemensa zreszta
blacha nie rdzewieje - pelen ocynk - tymczasem astra 10 letnia ma juz piekna perforacje
a zawieszenie w fiatach slabe ? w bmw 3 tez leca wachacze przy mniej niz 50tys km przebiegu - inaczej twierdza tylko ci co jezda 5km/h po parkingu pod marketem
w mercedesie Sprinterze sypie sie cala tylna os po 20tys - i to ma byc auto dostawcze ?
samochod jest uzytkowy - ja kupuje to co mi sie podoba, na co mnie stac, i jest w miare bezkonfliktowe - KAZDY samochod sie psuje
[ Dodano: 2006-08-25, 13:18 ]eng,
damian24 kupcie sobie porshe 924 - jest dosyc tanie - jezdzi jak porshe - tylko czesci ma z VW