Audi TT czy Lotus Elise?

Tu można wypowiadać się na wszystkie inne tematy jakie przyjdą Wam do głowy.
Posty w tym dziale nie są naliczane.

Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam

Awatar użytkownika
eng
Weteran
Weteran
Postautor: eng » 24 sie 2006, 23:02

Haro pisze:Eng najwidoczniej kocha stare samochody

Kocham to co piękne ...
Haro pisze:Takie jakimi rozbijaja sie stare kiepy po niemieckich autostradach Nie ma to jak wiatr w tupeciku, ewentualnie w siwej czuprynie

Może i tak ...

tu ładniejsze : http://www.gratka.pl/moto/tresc.phtml?i ... 77608b07ad

A co do samochodów to może coś z tej :
http://www.gratka.pl/moto/tresc.phtml?i ... 77608b07ad
bajki ?
bleeeeeeeeeeeee
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 24 sie 2006, 23:02

Haro pisze:Eng: ja tam wole: http://www.sfondideldeskt...era-Gt-0001.jpg
Moze byc...
Awatar użytkownika
eng
Weteran
Weteran
Postautor: eng » 24 sie 2006, 23:03

Haro pisze:Eng: ja tam wole: http://www.sfondideldeskt...era-Gt-0001.jpg

Misiałbyś jedno zero dodać i jeszcze trochę :P
bleeeeeeeeeeeee
Awatar użytkownika
lollirot
Weteran
Weteran
Postautor: lollirot » 24 sie 2006, 23:03

Haro pisze:Porsche :)

a po co on jest dziurawy za tylnymi drzwiami? <hmm>
pan nie jest moim pasterzem
a niczego mi nie brak
nie przynależę i nie wierzę
i chociaż idę ciemną doliną
zła się nie ulęknę i nie klęknę.
Awatar użytkownika
eng
Weteran
Weteran
Postautor: eng » 24 sie 2006, 23:04

lollirot pisze:a po co on jest dziurawy za tylnymi drzwiami?

<hahaha> <hahaha> <hahaha>
bleeeeeeeeeeeee
Awatar użytkownika
lollirot
Weteran
Weteran
Postautor: lollirot » 24 sie 2006, 23:05

no jakie śmieszne, HA-HA :P

:D
a niczego mi nie brak
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 24 sie 2006, 23:05

eng, nie ma co sie smiac. ja tez tego nie lapie...
Awatar użytkownika
eng
Weteran
Weteran
Postautor: eng » 24 sie 2006, 23:07

Porsche mają silnik z tyłu, to są wloty powietrza :)
bleeeeeeeeeeeee
Awatar użytkownika
TFA
Weteran
Weteran
Postautor: TFA » 24 sie 2006, 23:07

Ja to bym wzial jakies Subaru Impreza albo Mits. Evo ale to moje zdanie, bo ja lubie te klimaty :D
Ręce me do szabli stworzone, nie do kielni.
Awatar użytkownika
eng
Weteran
Weteran
Postautor: eng » 24 sie 2006, 23:08

TFA pisze:Ja to bym wzial jakies Subaru Impreza albo Mits. Evo ale to moje zdanie, bo ja lubie te klimaty

Tylko misiek, żadnych subaru ...
bleeeeeeeeeeeee
Awatar użytkownika
TFA
Weteran
Weteran
Postautor: TFA » 24 sie 2006, 23:08

Ja jestem zwolennikiem tzw. aut "wilk w owczej skorze" nigdy na odwrot :D
Awatar użytkownika
eng
Weteran
Weteran
Postautor: eng » 24 sie 2006, 23:09

TFA pisze:Ja jestem zwolennikiem tzw. aut "wilk w owczej skorze" nigdy na odwrot

Np jakie to w/g ciebie ? jakiś przykład poproszę ...
bleeeeeeeeeeeee
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 24 sie 2006, 23:12

eng pisze:Np jakie to w/g ciebie ? jakiś przykład poproszę ...
No przeca dlam foto najlepszgeo auta na swiecie a wy jeszcze jakie sinne chcecie?Ja to Wa snie rozumiem zupelnie... <foch>
Awatar użytkownika
TFA
Weteran
Weteran
Postautor: TFA » 24 sie 2006, 23:12

eng pisze:Np jakie to w/g ciebie ? jakiś przykład poproszę ...

Muszem siem zastanowic, np. z amerykanskich GMC Typhoon :D nad reszta musze pomyslec.

[ Dodano: 2006-08-24, 23:16 ]
http://video.google.pl/videoplay?docid= ... 9452410645

Taki maly filmik, GMC Typhoon (po prawej) vs. Cobra :D
Awatar użytkownika
lollirot
Weteran
Weteran
Postautor: lollirot » 24 sie 2006, 23:28

tak, światła z tyłu fajne, bo tylko tyle widać, tfa :P

[ Dodano: 2006-08-24, 23:29 ]
http://www.uspowerwheelers.nl/foto/Spri ... yphoon.jpg
a niczego mi nie brak
Awatar użytkownika
eng
Weteran
Weteran
Postautor: eng » 24 sie 2006, 23:31

No tak, silnik z tej brzydkiej białej ... bardzo fajny samochodzik ... szczególnie ten egzemplarz co na 1/4 mili startuje ... :D
bleeeeeeeeeeeee
Awatar użytkownika
Bender
Weteran
Weteran
Postautor: Bender » 25 sie 2006, 00:05

lotus ale targa lub hardtop - o wiele lepsze od TT nie tylko pod wzgldem wlasciowosci jezdnych ale i to ze byle dres tego nei ukradnie a audi to trzeba bedize pod lozkiem trzymac zeby nie zaiwanili

Nissan
swietny do driftu i nie tylko

Nissan
mnie sie podoba - choc w kwesti wykonania plastikow i ilosci miejsca w srodku w tej cenie lepiej nwoe TT brac (a nowe TT to nie ma porowania ze starym - 3 x ladniejsze i wygodniejsze) - niestety 350Z ma silnik z ...renault velsatis - no ale jak by mi ktos kupil to plakac nie bede

AR brera
uwielbiam AR - moze byc tez 156, 156SW najlpeiej w wersji GTA oraz nowa 159i 156 coupe

z kalsykow shelby cobra GT, mustang z v8 z konca 60, ew camaro

jest cala masa samochodow ktore chcialbym miec - miec nie bede - koszta utrzymania OC, AC, spalanie powoduja ze ostatnio intersuja mnie praktyczniejsze nieco wozidelka

jak skoncze zajezdzac mojego to prawdopodobnie przymierze sie do Civica najnowszego w wersji TypeR - powinny staniec do tego czasu :P o ile nie beda juz tylko elektryczne :)
Cyniczny zlosnik i przesmiewca (C)
Awatar użytkownika
TFA
Weteran
Weteran
Postautor: TFA » 25 sie 2006, 00:10

Nom, ja tylko prawko odzyskam to poluje na Alfe 156, juz zbieram kaske :)
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 25 sie 2006, 00:16

TFA pisze:to poluje na Alfe 156

by po 3 latach Ci zgniło? <boje_sie> Ładny design, tragedia w środku. Cóż, italiano <diabel> Włoskim wozom mówię nie <faja>
http://www.facebook.com/LKSPogonLwow

Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!

http://www.piotrlabuz.pl/
http://michalpasterski.pl/
http://www.mateuszgrzesiak.pl/
Awatar użytkownika
TFA
Weteran
Weteran
Postautor: TFA » 25 sie 2006, 00:19

TedBundy pisze:by po 3 latach Ci zgniło? Ładny design, tragedia w środku. Cóż, italiano Włoskim wozom mówię nie

Jedyny wloski woz, ktory jest godny uwagi, to nie Fiat czy inna Lancia :) a pozatym nienieckie mi sie znudzily :P a japonczykow never nie trawilem.
Awatar użytkownika
eng
Weteran
Weteran
Postautor: eng » 25 sie 2006, 08:43

Alfa nalezy do koncernu fiata, od zawsze miała problemy z elektroniką ... W dobie silników sterowanych komputerem to nie jest plus dla takiego samochodu ...
Podobno jest nawet bardziej awaryjna od DeLoriana ;)

Nie wiem po co Haro pytasz nas o zdanie ... Lotus Elise - bardzo proszę, montowany w korei czy gdzieś tam ... Audi TT - mało tego, że jakiś kieszonkowy i jakoś nie w moim guście style to jeszcze przydała by się fabryczna kontrola trakcji bez możliwości wyłączenia ... :)

Gdybym miał 50tys do wydania na samochód naprawdę zastanowiłbym się nad spełnieniem swojego marzenia i zakupem chłodzonego jeszcze powietrzem 911 ... bo to wóz kultowy, fajny, ma kopa i całą masę wiernych fanów w każdym zakątku świata ...
Skoro ty masz marzenie dosiadać fajną furę - bardzo proszę, twój wybór ... to ty nią będziesz jeździć ...
bleeeeeeeeeeeee
Awatar użytkownika
sophie
Weteran
Weteran
Postautor: sophie » 25 sie 2006, 10:42

TedBundy pisze:Cóż, italiano <diabel> Włoskim wozom mówię nie <faja>
AR GT albo np 147 GTA to niezle samochody - wypraszam sobie obrazanie Alfy :P
Awatar użytkownika
Haro
Weteran
Weteran
Postautor: Haro » 25 sie 2006, 12:14

eng pisze:Gdybym miał 50tys do wydania na samochód naprawdę zastanowiłbym się nad spełnieniem swojego marzenia i zakupem chłodzonego jeszcze powietrzem 911

Przeciez ja nigdzie Porsche 911 nie dostane za 50.000 :P
Awatar użytkownika
eng
Weteran
Weteran
Postautor: eng » 25 sie 2006, 12:23

Haro pisze:Przeciez ja nigdzie Porsche 911 nie dostane za 50.000

No fakt cieżko, poza tym, że ja mam na myśli nie nowoczesne modele tylko serię 964 lub 993 chłodzoną jeszcze powietrzem (ten dzwięk) ... one chodzą od 50-100 tys ...
Ostatnio zmieniony 25 sie 2006, 12:26 przez eng, łącznie zmieniany 1 raz.
bleeeeeeeeeeeee
Awatar użytkownika
damian24
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: damian24 » 25 sie 2006, 12:26

Za 50k zł można wyrwać 911 z przełomu lat 70tych i 80tych

Niestety nie będzie to egzemplarz w dobrym stanie, a 911 ma to do siebie, że jak jest zaniedbana to koszty doprowadzenia jej do "stanu kolekcjonerskiego" przekraczają granice zdrowego rozsądku. Zwykle problemem okazuje się nie tyle mechanika co blacha, gni cholerstwo w najgorszych punktach, tzw. spawach konstrukcyjnych i gnije od środka, praktycznie nie od odbudowy bez wykorzystania nowych elementów zarówno poszycia jak i elementów nośnych. Z mechaniki to problemy są zwykle z układem przeniesienia napędu, ze sprzęgłem i skrzynia biegów (kpl sprzęgło to koszt 10 tysięcy, rozbiórka skrzyni = dramat).
Ładne, zadbane 911 z lat 80tych to koszt 100-120 tysięcy.

Wiem co mówię, bo Porsche to oprócz klasycznych terenówek moja druga, na razie niespełniona miłość (pierwsza jak najbardziej spełniona :)). Dlatego ja wolę za jakiś czas zacząć od zakupu Porsche 944, to najlepiej prowadzące się porsche, do tego dość niedrogie w zakupie i utrzymaniu. No i nie zabije się człowiek od razu, bo egzemplarz od którego chciałbym zacząć ma silnik R4 i 165KM (8sek do setki). Koszt takiego dobrego egzemplarza od człowieka z Porsche Club Polska to 15-25 tysięcy złotych.
Zastanawiałem się też nad modelem 944 S2 3,0 (211KM), czyli lata 90-92, ale niestety koszty części eksploatacyjnych są dużo wyższe. No i naprawdę porzadny egzemplarz to ok. 30 tysięcy.

Miałem już kupować na wiosnę, przymierzałem się ostro, nawet kontakty w porsche club pl złapałem, ale cholerne życie mi zweryfikowało plany...samemu spłacać kredyty to lipa...ale se kupię, jak nie za pół roku, to za dwa lata, a co!
Zło w dłuższej perspektywie nie ma w ogóle mocy. Zło, które przeżywasz, ma wyłącznie za zadanie zwrócić Twoją uwagę na to, czego się jeszcze musisz nauczyć, aby móc widzieć i czcić dobro wokół siebie.
Awatar użytkownika
eng
Weteran
Weteran
Postautor: eng » 25 sie 2006, 12:37

damian24, <pijaki> ja moze za 10 lat ale uzbieram na 911 :P
Bo to moja pierwsza, jedyna i jak dotąd nie spełniona motoryzacyjna miłość :)
bleeeeeeeeeeeee
Awatar użytkownika
Bender
Weteran
Weteran
Postautor: Bender » 25 sie 2006, 13:15

eng pisze:Alfa nalezy do koncernu fiata, od zawsze miała problemy z elektroniką ... W dobie silników sterowanych komputerem to nie jest plus dla takiego samochodu ...

uehehehe
elektronike w fiatach robi bosh i siemens - wiec co ma wlsoka technika ? raczej niemiecka solidnosc i technika :P

wszystkie nowe samochody maja problemy - w necie jest www wkurzonego goscia co mu sie BMW non stop psulo - a to aku rozladowalo a to nie mogl zapalic a to a sio - a wozek za 500tys zl full wypas
wlosi sa prekursorami - wiec jak to pionierzy czesto maja niedociagniecia - a raczej to inni zerzna od wlochow i poprawia - latwe jesli wypuszcza sie samochod po kims

a co do silnikow - common rail - tak teraz popularne - opracowala wlasnie alfa romeo - bosh odkupil tylko licencje i teraz oferuje wszystkim podzespoly do silnika
to AR wypuscila pierwsze commonraile z 16v

a designu to inni moga sie tylko uczyc

punto - pierwszy kompakt z swiatlami w slupkach - teraz ma ford, opel etc
swiatla bravo - dlugo byly nudne kwadraty - dopiero niedawno wchodza okragle wariacje na temat - mondeo, peugeot, toyota

na fiata mozna pluc bo tani - wszyscy chwala ze niemieckie super - problem w tym ze jak przeplaca za niemiecki samochod 30% wiecdej niz za fiata z tym samym wyposazeniem to NIKT nie przyzna sie ze cos mu sie psuje tylko cichutko do serwisu jezdzi :)

mnie sie nie popsulo nic poza czesciami eksloatacyjnymi ulegajacymi zuzyciu
hmm no moze ostatnio padl czujnik ABS - siemensa zreszta :P
blacha nie rdzewieje - pelen ocynk - tymczasem astra 10 letnia ma juz piekna perforacje

a zawieszenie w fiatach slabe ? w bmw 3 tez leca wachacze przy mniej niz 50tys km przebiegu - inaczej twierdza tylko ci co jezda 5km/h po parkingu pod marketem
w mercedesie Sprinterze sypie sie cala tylna os po 20tys - i to ma byc auto dostawcze ?

samochod jest uzytkowy - ja kupuje to co mi sie podoba, na co mnie stac, i jest w miare bezkonfliktowe - KAZDY samochod sie psuje

[ Dodano: 2006-08-25, 13:18 ]
eng, damian24 kupcie sobie porshe 924 - jest dosyc tanie - jezdzi jak porshe - tylko czesci ma z VW <hahaha>
Cyniczny zlosnik i przesmiewca (C)
Awatar użytkownika
eng
Weteran
Weteran
Postautor: eng » 25 sie 2006, 14:47

Bender pisze:elektronike w fiatach robi bosh i siemens - wiec co ma wlsoka technika ?

Magneti-Marelli czy jakoś tak się to zowie ... i nie widzialem Bosha w fiacie, zajrzyj pod maskę ...

Bender pisze:eng, damian24 kupcie sobie porshe 924 - jest dosyc tanie - jezdzi jak porshe - tylko czesci ma z VW

W życiu nie kupię Vw-Audi 924, 944, 928 bo to nie porsche, tylko ktoś taką nalepkę przykleił ... jedyne prawdziwe i słuszne to 911 :P
bleeeeeeeeeeeee
Awatar użytkownika
damian24
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: damian24 » 25 sie 2006, 15:20

Eng, powiedz miłośnikowi i jednocześnie znawcy Porsche że 944 to nie jest prawdziwe Porsche. Uśmieje się.

A jeżeli chodzi o 924 to historia jest taka, że Porsche przygotowało i sprzedało projekt tego auta na zlecenie VW. Jednak w Wolfsburgu wybrali swój autorski projekt i powstało Scirocco. Porsche odkupiło od VW projekt 924 i zaczęli go sobie produkować. Stąd tyle części VW, bo odkupiony projekt uwzględniał poprawki VW. Taki sportowiec dla mas.

A jeszcze co do "porszowatości" 944 - nie wiem czy ktokolwiek z Was macał organoleptycznie to auto. Ja tak i nawet prowadziłem kilkukrotnie. Jest świetnie zbudowany, ma niską masę (1100kg) i idealnie położony środek ciężkości. Stylistycznie i we wnętrzu to prawdziwy samochód sportowy, w każdym calu. Czego się nie da powiedzieć o całej rzeszy supr, 3000gt czy innych wynalazków.

i jeszcze jedno. Kupując prawdziwy samochód sportowy chciałbym umieć go obsługiwać i wykorzystywać w 100% jego możliwości. 911 ze względu na silnik przykręcony do tylnego zderzaka :P i tylny napęd jest wyjątkowo nadsterownym wozem. Bardzo wymagające auto.

Każdy wyjazd takim na "open days" np. na torze w Kielcach kończyłby się spinem na każdym łuku :) Nie mówiąc o mokrej szosie i lekkim skurczu stopy na pedale gazu
Zło w dłuższej perspektywie nie ma w ogóle mocy. Zło, które przeżywasz, ma wyłącznie za zadanie zwrócić Twoją uwagę na to, czego się jeszcze musisz nauczyć, aby móc widzieć i czcić dobro wokół siebie.
Awatar użytkownika
eng
Weteran
Weteran
Postautor: eng » 25 sie 2006, 15:38

damian24 pisze:Eng, powiedz miłośnikowi i jednocześnie znawcy Porsche że 944 to nie jest prawdziwe Porsche

Dla mnie zawsze pozostanie tylko 911 reszta to sztuczki marketingowe, podróbki i nne pomysły ... klimat, ducha i aurę ma tylko 911, a 944 to mniej wiecej to samo co Boxter, Cayman, 924 itd ... ale to moje subiektywne zdanie, są miłośnicy tylko modelu 911 SC, dla których wszystkie późniejsze wersje to shit ... kwestia gustu :)
damian24 pisze:Taki sportowiec dla mas

Tandeta ... równie dobrze kup sobie golfa i naklej mu znaczek Porsche <diabel>
bleeeeeeeeeeeee

Wróć do „Wszystkie inne tematy”