crazy fog
Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam
- ___ToMeK___
- Uzależniony

http://www.somethingwrong.co.uk/crazy_frog_baseball/ - Frog killed 4695508 times
- Sir Charles
- Weteran

Andrew pisze:No własnie , to po co cos nazywac tandetnym kiczem , nie słuchaj , powiedz ze Ci sie nie podoba to .... i bedzie OKI !
Ale to przeciez nie zawsze idzie w parze. Ja np bardzo lubie zespol MANOWAR (jak ktos nie wie o co chodzi to manowar.com), ale to nie przeszkadza mi w posiadaniu swiadomosci, iz jest to kompletny kicz
soul of a woman was created below
Kicz (z niem. Kitsch - lichota, tandeta) - określenie powstałe ok. 1870 r. w monachijskich kołach malarskich (o obrazach).
Kiczem określano obrazy kiepskie, nie wnoszące nic nowego. Stąd i współczesna definicja pojęcia: bezwartościowy obraz, utwór literacki, film, strój, bez artystycznego znaczenia. Coś, co jest kiczowate, jest w złym guście. Zjawisko kiczu, które jest przedmiotem ekspozycji zaczyna otaczać nas z wielu stron. Wraz z komercjalizacją kultury jest obecne w naszym codziennym życiu: w rozmowach, recenzjach książek, filmów, witrynach sklepów itp. W zależności od gatunku sztuki przyjęło się różne określenia na osoby „produkujące” kicz np.: grafoman - literatura, partacz – rzeźbiarstwo
Kiczem określano obrazy kiepskie, nie wnoszące nic nowego. Stąd i współczesna definicja pojęcia: bezwartościowy obraz, utwór literacki, film, strój, bez artystycznego znaczenia. Coś, co jest kiczowate, jest w złym guście. Zjawisko kiczu, które jest przedmiotem ekspozycji zaczyna otaczać nas z wielu stron. Wraz z komercjalizacją kultury jest obecne w naszym codziennym życiu: w rozmowach, recenzjach książek, filmów, witrynach sklepów itp. W zależności od gatunku sztuki przyjęło się różne określenia na osoby „produkujące” kicz np.: grafoman - literatura, partacz – rzeźbiarstwo
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
- Sir Charles
- Weteran

- Weteran

Polecam serwis dla zaginionych i znalezionych zwierzaków http://zaginiony-znaleziony.pl/
Ta żaba to jest w obecnej chwili coś co najbardziej mnie censored, irytuje, doprowadza mnie do rozpaczy. KICZ
A i jeszcze GASOLINA i 'Wyginam śmiało ciało' bo jak słucham tego drugiego to oblewa mnie gorący rumieniec palącego wstydu.
A i jeszcze GASOLINA i 'Wyginam śmiało ciało' bo jak słucham tego drugiego to oblewa mnie gorący rumieniec palącego wstydu.
When you dream there are no rules. People can fly, anything can happen. (...)
You may think you can fly, but you'd better not try. People can fly

You may think you can fly, but you'd better not try. People can fly

Wróć do „Wszystkie inne tematy”